Не проходить ініціалізацію (LED VGA)

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Junior

Ryzen 5 5600x
Gigabyte B550 Aorus Pro
Gigabyte rtx 4070 ti eagle oc
2x8gb ddr4 balllistix 3600

Вечером була обнова вінди, нажав обновити і виключити, він пішов на перезагрузку. Перезагрузка висіла десь до хвилини. Я відійшов на хвилину, компʼютер працював як раніше, але зображення не було і монітор вів себе як будь-то він виключений. Я перезагрузив його, він перезагрузився, вентилятори крутяться (на цпу, корпусні і на відеокарті(вони зупиняються через 10 секунд)), але спікер не пікнув, монітор не включався, дав йому пару хвилин, потім поняв шо щось не так, глянув материнку, там висить пост VGA. Перезагружав пару разів, перетикнув відеокарту, тикнув монітор в материнку - ініціалізація є, але картинки немає (ryzen 5 5600x). Що сталось- не знаю. Допоможіть хто чим може)))
seraphic
Member

Самый простой вариант это найти гарантийку и обратиться туда где брал ПК, самостоятельно методом тыка начиная с замены проводов, подключение другой видеокарты и т.д.
Я думаю это не связано с обновление ОС иначе выводило бы изображение биоса,черный , или синий экран.
Ray2000gt
Advanced Member

Morgan53: 13.01.2024 17:34 Перезагружав пару разів, перетикнув відеокарту, тикнув монітор в материнку - ініціалізація є, але картинки немає (ryzen 5 5600x). Що сталось- не знаю. Допоможіть хто чим може)))
Навіщо підключати монітор в материнку, якщо 5600Х не має iGPU?
«Ініціалізація є, картинки немає» - тут біль детально опишіть. Пост проходить? Що далі, вінда грузиться?
Morgan53
Junior

Ray2000gt: 13.01.2024 18:00
Morgan53: 13.01.2024 17:34 Перезагружав пару разів, перетикнув відеокарту, тикнув монітор в материнку - ініціалізація є, але картинки немає (ryzen 5 5600x). Що сталось- не знаю. Допоможіть хто чим може)))
Навіщо підключати монітор в материнку, якщо 5600Х не має iGPU?
«Ініціалізація є, картинки немає» - тут біль детально опишіть. Пост проходить? Що далі, вінда грузиться?
Я знаю що не має встройки. Я про ініціалізацію від встройки якої немає. На дискретці взагалі ніякого звуку, тільки діод vga світиться

Відправлено через 13 хвилин 10 секунд:
seraphic: 13.01.2024 17:51 Самый простой вариант это найти гарантийку и обратиться туда где брал ПК, самостоятельно методом тыка начиная с замены проводов, подключение другой видеокарты и т.д.
Я думаю это не связано с обновление ОС иначе выводило бы изображение биоса,черный , или синий экран.
Я минулого тижня просто купив нову карту, на старій GTX 950 все було ок, ніколи такого не було, може дрова старі, чи що

Відправлено через 6 хвилин 37 секунд:
На другій (старій відеокарті) все те ж саме
seraphic
Member

Morgan53
950 ещё есть? проверь с ней :up: быть может провод или монитор?
Morgan53
Junior

seraphic: 13.01.2024 18:29 Morgan53
950 ещё есть? проверь с ней :up:
Провірив, все те саме. Значить проблема не в карті :shuffle:
Евгений King
Member

Скинути BIOS, обезструмити ПК, витягти батарейку, потикати кнопку включення, почекати пару хвилин, повернути батарейку та увімкнути. Якщо не вийшло - пошукатив мануалі якою перемичкою він скидається.
На платі на задній панелі є роз'єм Q-Flash та перемикач BIOS, теоретично перемикач скидає налаштування BIOS. Q-Flash дозволяє прошити без процессора та ініціалізації, читайте ман та пробуйте прошитись якщо перший варіант не прокатив.
Як вийдеться запустити - шукати першопричини

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
У будь-якому разі в першу чергу читайте ман, а потім щось робіть
Ray2000gt
Advanced Member

Morgan53: 13.01.2024 18:28 Я знаю що не має встройки. Я про ініціалізацію від встройки якої немає. На дискретці взагалі ніякого звуку, тільки діод vga світиться
Чудово, але нащо вставляти розʼєм незрозуміло.
Тобто виходить так, що якщо підключений монітор - пост не йде, якщо відключений - пост є?
В інший слот пробували ставити карту?
Morgan53
Junior

Ray2000gt: 13.01.2024 18:45
Morgan53: 13.01.2024 18:28 Я знаю що не має встройки. Я про ініціалізацію від встройки якої немає. На дискретці взагалі ніякого звуку, тільки діод vga світиться
Чудово, але нащо вставляти розʼєм незрозуміло.
Тобто виходить так, що якщо підключений монітор - пост не йде, якщо відключений - пост є?
Ну виходить так, якщо монітор не підключений до карти, дає звук що немає карти і йде на перезагрузку, з картою ніяких звуків
FANAT7
Member

Сними обе планки оперативки и запусти с одной. В биосе скинь настройки до заводских, вставь вторую, потом грузись
Morgan53
Junior

Вирішив проблему банальним скиданням біосу через батарейку, всім дякую за підтримку.
Не зрозумів чому біос перестав працювати з відеокартою, але я його змусив)

Тему можна закривати
Евгений King
Member

Morgan53: 13.01.2024 20:32 Вирішив проблему банальним скиданням біосу через батарейку, всім дякую за підтримку.

Тему можна закривати
Вангую що тема воскресне знову через пару днів, бо ви не розібрались в першопричинах ситуації :gigi:
Morgan53
Junior

Евгений King: 13.01.2024 20:49
Morgan53: 13.01.2024 20:32 Вирішив проблему банальним скиданням біосу через батарейку, всім дякую за підтримку.

Тему можна закривати
Вангую що тема воскресне знову через пару днів, бо ви не розібрались в першопричинах ситуації :gigi:
Добре, як тоді дізнатись першопричину?
Евгений King
Member

Morgan53: 13.01.2024 20:55
Евгений King: 13.01.2024 20:49

Чи є overclock системи? XMP теж overclock на хвилинку
Чи стабільний він?
Що в журналі системи передувало проблемі?
Які саме оновлення ставились? Не рідко в оновленнях вінди прилітають оновлення BIOS компонентів, бувають і оновлення BIOS самої MB але це радше історія про ноути. Яке саме оновлення ставилось і що робила система коли крашнулась.
І так далі.
Я б до купи таки оновив BIOS MB, після впевненості що система стабільна і в стресс тестах немає помилок по пам'яті або навантаженні на CPU. Бо без цієї перевірки і коли файл BIOS іде без контрольного файла для перевірки суми md5 шити з нестабільної системи щось це як намагання добити систему остаточно
Morgan53
Junior

Евгений King: 13.01.2024 21:17
Morgan53: 13.01.2024 20:55

Чи стабільний він?
Які саме оновлення ставились? Не рідко в оновленнях вінди прилітають оновлення BIOS компонентів, бувають і оновлення BIOS самої MB але це радше історія про ноути. Яке саме оновлення ставилось і що робила система коли крашнулась.
І так далі.
Я б до купи таки оновив BIOS MB, після впевненості що система стабільна і в стресс тестах немає помилок по пам'яті або навантаженні на CPU. Бо без цієї перевірки і коли файл BIOS іде без контрольного файла для перевірки суми md5 шити з нестабільної системи щось це як намагання добити систему остаточно
XMP включений.
До оновлення відеокарти і танців з бубном з драйверами, не було абсолютно ніяких проблем на старій GTX 950.
Після встановлення 4070ті (тиждень тому) ось це перший раз таке сталось. Думаю це скоріше або конфлікт МП з ВК, або таки, напевно, баг??? :rolleyes:
Евгений King
Member

Morgan53: 13.01.2024 21:23
Евгений King: 13.01.2024 21:17

Чи стабільний він?
І так далі.
XMP включений.
До оновлення відеокарти і танців з бубном з драйверами, не було абсолютно ніяких проблем на старій GTX 950.
Після встановлення 4070ті (тиждень тому) ось це перший раз таке сталось. Думаю це скоріше або конфлікт МП з ВК, або таки, напевно, баг??? :rolleyes:
Баг :lol:
А ви XMP увіткнули про принципу працює та й годі я бачу :beer:
Я бажаю вам гарної витримки, качайте TM5 і тестуйте хочаб профілем 1usmus_v3 та проженіть хочаб OCCT стресс тест на всю систему, перегляньте журнали системи і покопайтесь які оновлення вона ставила
На цьому я не бачу сенсу в подальшій дискусії, якщо ви не хочете розбиратись в проблемі, то навіщо комусь бажати розбиратись в ній за Вас
Morgan53
Junior

Евгений King: 13.01.2024 21:33
Morgan53: 13.01.2024 21:23

XMP включений.
Баг :lol:
А ви XMP увіткнули про принципу працює та й годі я бачу :beer:
Я бажаю вам гарної витримки, качайте TM5 і тестуйте хочаб профілем 1usmus_v3 та проженіть хочаб OCCT стресс тест на всю систему, перегляньте журнали системи і покопайтесь які оновлення вона ставила
На цьому я не бачу сенсу в подальшій дискусії, якщо ви не хочете розбиратись в проблемі, то навіщо комусь бажати розбиратись в ній за Вас
ТМ5 це що?
Ну добре, а чому тоді на минулій карті не було ніяких збоїв?
Евгений King
Member

Morgan53: 13.01.2024 21:38 ТМ5 це що?
ТМ5 це що?
спойлер
https://google.gik-team.com/?q=TM5+1usmus_v3
Мені треба більше даних для ворожіння, вкажіть знак зодіаку ПК, рік народження
shad_1985
Member

Morgan53
забийте .. вилезе знову, тоді і морочити собі сраку, а поки проблема не циклічна то все марна трата часу.
Ray2000gt
Advanced Member

Morgan53: 13.01.2024 20:55 Добре, як тоді дізнатись першопричину?
AMD
Ответить