Реліз технології генерації кадрів AMD Fluid Motion Frames заплановано на кінець січня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Enjthesilence: 12.01.2024 19:45 Конкретніше давай, що там за дивовижний "функціонал" такий в адреналіні, цікаво навіть.
Нічого дивовижного там нема, просто робота рукастих девів )
З того, що було потрібно мені:
- оверлей моніторинг
- налаштувавання (кастомізація, хех) кривих вентиляторів, напруг, паверлімітів, частот
- radeon chill
- запис робочого стола/вікна
ну і різний там дріб'язок, типу статистики по іграх, профілів тощо
Enjthesilence
Member

ок, по моніторінгу, налаштування все що ти назвав, це все є в афтербернері, радеон чіл - як на мене шляпа, яка має місце хіба що на ноутах (знову ж таки андервольт з курвою можно все ще в афтербернері) запис робочого стола/вікна є в гфорс експіріенс. короче, як на мене жодної кілер фічі там нема. локати фпс все ще краще за ртсс ніхто не вміє.
Геральт
Member

Enjthesilence: 12.01.2024 20:21 ок, по моніторінгу, налаштування все що ти назвав, це все є в афтербернері, радеон чіл - як на мене шляпа, яка має місце хіба що на ноутах (знову ж таки андервольт з курвою можно все ще в афтербернері) запис робочого стола/вікна є в гфорс експіріенс. короче, як на мене жодної кілер фічі там нема. локати фпс все ще краще за ртсс ніхто не вміє.
Ти такий передбачуваний, що аж нудно. До чого тут АВ, якщо мова про панель і під якими назвами мені треба шукати фічі в панелі НВ?
Оверлей включається/виключається комбінацією клавіш в будь-якому застосунку, не виходячи з нього і це значно зручніше ніж alt+tab, коли хочеться швидко щось глянути.
Chill - не кочегарить карту в кат-сценах/меню, де багато кадрів не треба.
Адреналін лочить ФПС глобально і можна по профілях для кожної гри окремо.
Але то все питання необхідності, а ми ж ніби мали порівняти наявність
Последний раз редактировалось Геральт 12.01.2024 20:33, всего редактировалось 2 раза.
VladimirV
Member

Все что эта новость значит что в 2к можно будет поиграть и на лоу карточках 6 и 7 серии с включенными fsr+afmf, в своих тестах (на презентации 7600xt)они показали более чем двукратный рост фпс. В принципе чем больше выбора, тем лучше. Надеюсь и Интел когда нибудь включит мозги и начнет заниматься графикой серьезнее. Тут очень нужна конкуренция.
Геральт
Member

VladimirV
В аватарі також 2х, скріни вище. Інша справа, що і 67кадрів норм і необхідність генератора сумнівна
_FYA_EXel
Member

Nekotechpriest: 11.01.2024 20:28
MetalistForever: 11.01.2024 19:40 Надо признать ,что у Nvidia FG , работает через одно место , я боюсь представить как это будет работать у Radeon с ихними "стабильными драйверами "
Чогось у мене все чудово з драйверами
Так то только у владельцев нвидии, вечные проблемы с драйверами радеонов :gigi:
Kirakishou
Member

Геральт: 12.01.2024 20:26Адреналін лочить ФПС глобально і можна по профілях для кожної гри окремо.
Будь ласка, поясніть, як це зробити. Я не можу залочити фпс на заставках перед іграми. Зараз у мене 7800 ХТ. Перед цим була 1660 Ті і на нії можна глобально обмежити фпс. На 7800 ХТ я перепробував купу налаштувань – на заставках перед іграми все одно показує по декілька тисяч фпс.
Геральт
Member

Kirakishou: 12.01.2024 21:23 Будь ласка, поясніть, як це зробити. Я не можу залочити фпс на заставках перед іграми. Зараз у мене 7800 ХТ. Перед цим була 1660 Ті і на нії можна глобально обмежити фпс. На 7800 ХТ я перепробував купу налаштувань – на заставках перед іграми все одно показує по декілька тисяч фпс.
спойлер
Изображение
Изображение
Можна ще тим Chill, але він опускає до нижньої межі у всіх "нешвидких" сценах по якихось своїх алгоритмах.
Kirakishou
Member

Геральт
Дякую, але так я вже робив. На заставках перед іграми фпс все одно декілька тисяч. В самій грі воно обмежує, але не на цих заставках. А на 1660 Ті воно обмежує скрізь — і на заставках, і безпосередньо в грі.
Я допускаю, що у мне специфічні ігри зі специфічними заставками, але це не відміняє того, що на 1660 Ті це працює. Просто на цих заставках на деяких відеокартах свистять дроселі, а якщо виставити обмеження фпс, то відеокарта тихенько працює.
Геральт
Member

Kirakishou
Ну спробуйте Chill (перший скрін) в мене обмежує всюди, включно з синтетикою.
Enjthesilence
Member

Геральт: 12.01.2024 20:26
Enjthesilence: 12.01.2024 20:21 ок, по моніторінгу, налаштування все що ти назвав, це все є в афтербернері, радеон чіл - як на мене шляпа, яка має місце хіба що на ноутах (знову ж таки андервольт з курвою можно все ще в афтербернері) запис робочого стола/вікна є в гфорс експіріенс. короче, як на мене жодної кілер фічі там нема. локати фпс все ще краще за ртсс ніхто не вміє.
Ти такий передбачуваний, що аж нудно. До чого тут АВ, якщо мова про панель і під якими назвами мені треба шукати фічі в панелі НВ?
Оверлей включається/виключається комбінацією клавіш в будь-якому застосунку, не виходячи з нього і це значно зручніше ніж alt+tab, коли хочеться швидко щось глянути.
Chill - не кочегарить карту в кат-сценах/меню, де багато кадрів не треба.
Адреналін лочить ФПС глобально і можна по профілях для кожної гри окремо.
Але то все питання необхідності, а ми ж ніби мали порівняти наявність
Існує оверлей через GeForce Experience і він також запускається комбінацією клавіш і не треба нікуди альтабатись. За "кочегарить" нічого не кажу, бо завжди мав нормальне охолодження і таких проблем не виникало, можливо для ноутів доцільно. Цей чіл хіба що в сінглах юзати і то для затримок таке собі, про шутери взагалі мовчу, достатньо верхнього порогу фпс, раз вже на те пішло. Лок фпс також є в панелі нвідія з можливістю налаштування під різні ігри. То що щесь буде, а то поки що не бачу того "функціоналу"
І зараз тебе здивую, але перша оболонка адреналіну твого вийшла у 2017 році, а той що зараз взагалі тільки у 2019, набагато пізніше за джфорс експіріенс, в якому також була і інфа по іграх і налаштування ігор (тільки в нвідія це ще й реалізовано краще зі скріншотами окремих налаштувань), запис, трансляція екрану і тд, тому ідея зрозуміло в кого була запозичена і таким же чином ставиться при встановленні драйверу. А от наприклад є ще така прикольна функція фоторежиму в іграх nvidia ansel, щось є подібне в твоєму адреналіні? Хоча, хто взагалі ставить усі ці оверлеї, навіщо зайві процеси? :rotate:

Відправлено через 1 годину 49 хвилин 55 секунд:
Геральт: 12.01.2024 16:33
Enjthesilence: 12.01.2024 16:25 Про більше "кастомізації" трохи смішно, бо як показує практика, спочатку все з'являється у зелених, а потім під іншою назвою у червоних.
Ем-м, що? НВ потрібно років з 10, щоб довести функціонал панелі до рівня адреналіну. І це якщо АМД перестане адреналіном взагалі займатись.
От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про амд, тебе аж пре що порівняли з нвідія, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину. Нвідія диктує правила, а амд просто намагається не відставати в силу своїх можливостей. апаратний DLSS 2019 > милиця FSR 2021 з фреймдженом теж саме, в рт зрозуміло амд пук і хник, ще був dsr від зелених, а потім знову, сюрприз, vsr від амд, як же так цікаво виходить, не кажучи вже, що є більш розвинутий DLdsr (знову ж таки, зрозуміло що амд тут нічого не може), майже кожна графічна технологія вперше була імплементована нвідія, а тільки потім з іншою назвою з'являвся якийсь неповноцінний аналог у червоних. І поки у червоних був каталіст-центр, у нвідія вже був шадоуплей з оверлеєм і джфорс експіріенс, який через років 5 з'явився у вигляді "адреналіну" у червоних.
Геральт
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 02:51 Існує оверлей через GeForce Experience і він також запускається комбінацією клавіш і не треба нікуди альтабатись.
Ну тоді не буде надто важко продемонструвати такі ж можливості кастомізації з отого оверлею НВ? CPU можна не виводити
Изображение

В мене також норм охолодження, тим більше даунвольт, але не бачу резону гріти лишній раз карту в повільних сценах, де 75 кадрів з головою. Все там нормально в шутерах. Он, спускався в КПК в ліфті, мав 75, якщо головою не крутити. В діалогах те саме. А в перестрілці 90-100.

Та ж ми ще це не розібрали, а тобі нове подавай )
Ок, згадав, тримай: вбудований стрес-тест.

Навряд чи мене здивуєш, бо інтерфейс панелі НВ я бачив, і він там прямо з минулого століття (майже буквально).
Перша ліпша стаття: How to optimize Nvidia Control Panel settings for gaming and overall performance І картиночка в ній з 1060 та PhysX, з тих часів мабуть панель та сама лишилась :gigi: :
спойлер
Изображение

Той expierence, до речі, вже без реєстрації доступний?
Стосовно ansel: як в адреналіні може бути пропрієтарщина НВ? Крім того воно має підтримуватись грою. Але ні, аналога, наскільки розумію, не має
От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про амд, тебе аж пре що порівняли з нвідія, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину.
Дивне твердження, що панель НВ дотягує по функціоналу до адреналіну. Бо я мав НВ і не одну. І наскільки там "ніяка" панель пам'ятаю.
Kirakishou
Member

Геральт: 12.01.2024 22:17Ну спробуйте Chill (перший скрін) в мене обмежує всюди, включно з синтетикою.
Пробував. Воно просто не працює. Я пробував на RX 470 на роботі та на RX 7800 XT вдома. Можете самі переконатися в цьому, завантажте гру Genshin Impact і на білій заставці, коли показується назва компанії, відеокарта генерує більше тисячі фпс. Тоді як на 1660 Ті чітко обмежує на 60 фпс. Я ще до покупки RX 7800 XT питав про це в темі про вибір відеокарти, коли люди переконалися, що воно дійсно не працює, мені відповіли «Ано тибе мешает? Наобарот харашо, кагда многа фпс». Але коли так багато фпс, то свистять дроселі. Я вам гарантую, що ця технологія не працює глобально для всіх ігор та програм. На відміну від обмежувача фпс в нвідіа. Можете просто завантажити цю гру і самі переконатися в цьому, у вас на заставках буде більше тисячі фпс.
Ось пруфи, що я власник RX 7800 XT і знаю, про що кажу.
спойлер
Изображение
Але рекомендую вам завантажити цю гру та переконатися самостійно. Рекомендую саме цю гру, бо тут є заставки перед грою і я точно знаю, що тут воно не працює, а на 1660 Ті працює. Мені не потрібні всі ці прозорі вікна та інші візуально красиві речі в адреналіні, якщо сама проста і банальна технологія глобального обмеження кадрів просто не працює. Про зелений екран у перший же день, коли я придбав RX 7800 XT можете почитати в темі про вибір відеокарти. Там і скріншоти є, і є інструкція, як повторити цей баг, щоб крашнувся драйвер. Баг-репорт програмістам AMD я кинув, звичайно.
Геральт
Member

Kirakishou: 13.01.2024 08:29 Можете самі переконатися в цьому, завантажте гру Genshin Impact і на білій заставці, коли показується назва компанії, відеокарта генерує більше тисячі фпс.
Є таке.
6000 к/с макс, що бачив. Але в той момент карта на третині потужності працює, свисту не чув. Та й то, наскільки розумію, лише при запуску (кілька секунд). В будь-якому випадку, проблема зазвітована, може пофіксять.
Kirakishou
Member

Геральт: 13.01.2024 11:17Є таке.
6000 к/с макс, що бачив. Але в той момент карта на третині потужності працює, свисту не чув. Та й то, наскільки розумію, лише при запуску (кілька секунд). В будь-якому випадку, проблема зазвітована, може пофіксять.
Навряд пофіксять, бо воно не працює вже не перший рік. Особисто я спостерігаю цю проблему відтоді, коли придбав відеокарту RX 470 від гігабайт. Мені попався екземпляр з гучними дроселями і ці тисячі фпс на заставках призводять до того, що відеокарта починає дуже гучно і неприємно свистіти. Її навіть в навушниках чути, тому для мене це дуже актуально. І не тільки в цій грі, просто в цю гру я зараз граю, тому привів в приклад саме її. Потім я придбав 1660Ті і на ній обмеження фпс працювало тупо скрізь. І на заставках, і в іграх, і конкретно в цій грі. Зараз придбав 7800 ХТ і на ній теж обмеження фпс не працює. Тобто це проблема з драйверами, а не з конкретною моделлю відеокарти.
Геральт
Member

Kirakishou: 13.01.2024 11:56 Навряд пофіксять, бо воно не працює вже не перший рік.
Ну то скористатись порадою Enjthesilence і лочити AB. Або міняти карту на НВ, якщо вже АМД не підходить.
В мене це перша гра, де таке бачу. Ніби ще new world (чи D4), по відгуках захмарні ФПС малював і карти горіли (до речі НВ). Але жодна з цих трьох забавок мене не цікавить, тому... самі розумієте. В тих легких іграх, які грав, швидкодія впиралась в ліміт адреналіна та й по всьому. Глянув ще пост про зелений екран. Якщо правильно знайшов, треба відео файл певного формату запустити на певному плеєрі з певними налаштуваннями. Також, абсолютно не мій сценарій. Якби було критично, може б і копав. А так, ну є, та й є.
Kassatka
Member

Геральт: 12.01.2024 20:26 Chill - не кочегарить карту в кат-сценах/меню, де багато кадрів не треба.
На жаль, цей Radeon Chill мені пише таке :weep: :
Увімкнути Radeon™ Chill?
Дана функція є взаємовиключною з функцією Radeon™ Super Resolution. Radeon™ Super Resolution автоматично вимикається при увімкненні Radeon™ Chill. Увімкнути Radeon™ Chill?
Відмінити Увімкнути
:( :weep:
Ну а Super Resolution мені архіважлива, щоб розтягувати до розмірів 3840x2160 старі ігри, в яких не можна виставити 4K ніякими шляхами, навіть неофіційними патчами/модами.
Тому в мене лишився єдиний вихід - увімкнув примусово вертикальну синхронізацію як єдине налаштування для всіх ігор. Все рівно мені й 60 FPS у іграх захмарно, не кажучи вже про мої 120 Гц, а на затримку мені точно плювати.
Kirakishou
Member

Геральт: 13.01.2024 12:24Якщо правильно знайшов, треба відео файл певного формату запустити на певному плеєрі з певними налаштуваннями.
Ні, в будь-якому плеєрі з апаратним прискоренням запустити будь-який блюрей диск або копію з нього. Я потім спробував інші плеєри і вони також крашили драйвер. Там проблема або з драйверами, або з самим апаратним декодером RX 7800 XT. Бо на RX 470 працює нормально. Це дві проблеми, з якими я зіштовхнувся, користуючись відеокартами від AMD. До продуктивності в іграх у мене питань немає, RX 7800 XT у цьому плані дуже крута відеокарта, як і RX 470 у свій час. Для тих ігор, в які я граю, мені навіть генератор кадрів не треба — RX 7800 XT їх тягне на ультра в 4К@60 фпс.
_FYA_EXel
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 02:51 От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про амд, тебе аж пре що порівняли з нвідія, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину. Нвідія диктує правила, а амд просто намагається не відставати в силу своїх можливостей. апаратний DLSS 2019 > милиця FSR 2021 з фреймдженом теж саме, в рт зрозуміло амд пук і хник, ще був dsr від зелених, а потім знову, сюрприз, vsr від амд, як же так цікаво виходить, не кажучи вже, що є більш розвинутий DLdsr (знову ж таки, зрозуміло що амд тут нічого не може), майже кожна графічна технологія вперше була імплементована нвідія, а тільки потім з іншою назвою з'являвся якийсь неповноцінний аналог у червоних. І поки у червоних був каталіст-центр, у нвідія вже був шадоуплей з оверлеєм і джфорс експіріенс, який через років 5 з'явився у вигляді "адреналіну" у червоних.
От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про нвідія, тебе аж пре що порівняли з амд, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину. Амд диктує правила, а нвідія просто намагається не відставати в силу своїх можливостей. FreeSync > G-Sync, SAM > ReBAR, ну і в адреналіні це все в одному місці, а не панель окремо, експіріенс окремо, а про оверлокінг промовчимо :gigi:
Enjthesilence
Member

_FYA_EXel: 13.01.2024 13:58
Enjthesilence: 13.01.2024 02:51 От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про амд, тебе аж пре що порівняли з нвідія, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину. Нвідія диктує правила, а амд просто намагається не відставати в силу своїх можливостей. апаратний DLSS 2019 > милиця FSR 2021 з фреймдженом теж саме, в рт зрозуміло амд пук і хник, ще був dsr від зелених, а потім знову, сюрприз, vsr від амд, як же так цікаво виходить, не кажучи вже, що є більш розвинутий DLdsr (знову ж таки, зрозуміло що амд тут нічого не може), майже кожна графічна технологія вперше була імплементована нвідія, а тільки потім з іншою назвою з'являвся якийсь неповноцінний аналог у червоних. І поки у червоних був каталіст-центр, у нвідія вже був шадоуплей з оверлеєм і джфорс експіріенс, який через років 5 з'явився у вигляді "адреналіну" у червоних.
От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про нвідія, тебе аж пре що порівняли з амд, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину. Амд диктує правила, а нвідія просто намагається не відставати в силу своїх можливостей. FreeSync > G-Sync, SAM > ReBAR, ну і в адреналіні це все в одному місці, а не панель окремо, експіріенс окремо, а про оверлокінг промовчимо :gigi:
Адреналін також йде в пакеті драйверів, а те що в нвідії є можливість обрати ставити його чи тільки драйвер - це тільки плюс, а не мінус. Я не користуюся оверлеєм від нвідія, як і більшість людей, кожен такий зайвий процес - непотріб. Один раз налаштувати курву та андервольт у АВ і все, поставив хоткей якщо треба на моніторинг і в автозагрузку. Якщо потрібен нормальний моніторінг з порівняннями все ще є всякі фпсмонітор з більш гнучкими налаштуваннями за адреналін чи шадоуплей. Для стріму чи запису, чим я також не займаюсь все одно краще обс з тієї ж причини. В панелі я користуюся хіба що іноді локом фпс чи DLdsr, щоб покращити зображення там де дозволяє гпу.
До речі, ти щось плутаєш, друже, тому що г-сінк вийшов раніше за фрісінк, але гарна спроба. Хех, ну так залишився твій сем, який працює в 10 іграх, а в деяких навіть викликає зворотній ефект, супер технологія звичайно, куди там dlss чи dldsr з rtx. Ніякого хейту до радеон, я розумію її плюси, але мінуси наразі переважають. Коли вони навчать свої карти в трасування та нормальний апскейл з радістю перейду на амд, а поки їх цінова політика не настільки переважає можливості зелених карт.

Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
Геральт: 13.01.2024 08:13
Enjthesilence: 13.01.2024 02:51 Існує оверлей через GeForce Experience і він також запускається комбінацією клавіш і не треба нікуди альтабатись.
Ну тоді не буде надто важко продемонструвати такі ж можливості кастомізації з отого оверлею НВ? CPU можна не виводити
Изображение

В мене також норм охолодження, тим більше даунвольт, але не бачу резону гріти лишній раз карту в повільних сценах, де 75 кадрів з головою. Все там нормально в шутерах. Он, спускався в КПК в ліфті, мав 75, якщо головою не крутити. В діалогах те саме. А в перестрілці 90-100.

Та ж ми ще це не розібрали, а тобі нове подавай )
Ок, згадав, тримай: вбудований стрес-тест.

Навряд чи мене здивуєш, бо інтерфейс панелі НВ я бачив, і він там прямо з минулого століття (майже буквально).
Перша ліпша стаття: How to optimize Nvidia Control Panel settings for gaming and overall performance І картиночка в ній з 1060 та PhysX, з тих часів мабуть панель та сама лишилась :gigi: :
спойлер
Изображение

Той expierence, до речі, вже без реєстрації доступний?
Стосовно ansel: як в адреналіні може бути пропрієтарщина НВ? Крім того воно має підтримуватись грою. Але ні, аналога, наскільки розумію, не має
От дивний ти, навіть нічого поганого не кажучи про амд, тебе аж пре що порівняли з нвідія, це діагноз, але я розумію, що ти настільки фанатик і тобі важко прийняти істину.
Дивне твердження, що панель НВ дотягує по функціоналу до адреналіну. Бо я мав НВ і не одну. І наскільки там "ніяка" панель пам'ятаю.
Нічого дивного, панель від нвідія (аналог каталіст) об'єднали з (gforce expirience) і вийшов Адреналін. В нвідія ти просто маєш змогу ставити лише драйвер чи пакетом разом з гексп.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 13.01.2024 14:40, всего редактировалось 2 раза.
Ответить