не сумісність відеокарти gtx 660 з am5 сокетом

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Кинув на старий ПК новий процесор (ryzen 5 7500f ) пам'ять (ddr5 2x16) та мамку (msi pro b650m-p) і тимчасово залишив стару відеокарту GTX 660 і блок живлення на 600 ват
При ввімкненні ПК трішки фрізить і коли навантаження на відеокарту сягає 40%+ залагує повністю. через приблизно 30 секунд з'являється чорний екран та знову працює до того моменту як відеокарта навантажиться.
Я тестував на іншому блоці живлення і нічого не змінилося.
Також я тестував з відеокартою rx5700xt і тут все працювало добре.
Також я тестував зі старішою відеокартою ATI radeon HD 4600 Series і знею також све працює.
Не працює саме з GTX 660 але вона до цього була справна і її окремо я також випробував на іншій збірці і все працює добре
Важливе уточнення! В біосі все працює без лагів

Хтось стикався з подібною проблемою? Як це може виправити?
46Tolik
Member

Попробуйте в Bios принудительно снизить версию pci exp того порта в который вставлена видеокарта
seraphic
Member

подожду когда пятую тему создашь :up:
WSavage
Member

Одной темы видимо мало было :facepalm:
Sween
Junior

seraphic: 07.01.2024 22:08 подожду когда пятую тему создашь :up:
Перепрошую я моніторив мої теми через швидкий доступ і не бачив що створилася нова, тому створював ще поки не побачив, що я створив не одну а цілих три :D
Там до речі досі не показує, що я створив більше тем

Відправлено через 20 секунд:
WSavage: 07.01.2024 22:09 Одной темы видимо мало было :facepalm:
Перепрошую я моніторив мої теми через швидкий доступ і не бачив що створилася нова, тому створював ще поки не побачив, що я створив не одну а цілих три :D
Там до речі досі не показує, що я створив більше тем
AssayMAS
Member

сбрось биос в дефолт
там включиться должен режим "совместимости"
Я когда pci видео на 1 МБ совам в ам4 мать то биос "ругался" и сам настройки менял в ТРЁХ местах что бы работало.
Если мать видео не "узнала" то на тесты может 5-20 минут уйти пока "подберёт" режим работы но надо пост коды видеть что не висит.
И у карты могут быть несколько портов под монитор и один из них мертвый как и несколько. как и провод для монитора тоже могли сломать. HDMI что выгорел тоже на видеокартах всё чаще бывает.
Может карта не полностью в слот погружена - так не на винт её, а на проволочку.
Куча причин почему не тянет.
Steelmax
Member

Бут в CSM режиме? Карта прошита с UEFI GOP? Fast boot отключен?
Парень выше дал наводку в начале поста.
Ответить