Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Продав свої Acoustic Energy AE1 Active, щоб перебитись, взяв Edifier S3000 Pro, і ось накінець замовив собі Meridian DSP3200. Думаю з ними я закрию питання зі звуком надовго) Їх звук це щось просто надфантастичне :super:
Filabatya
Member

виглядає як майбутнє, що електрокар Вітаю!
а преамп їхній вже взяли)
Varvar
Member

Filabatya
Саме так, ну якщо копнути в деталі трохи складніше, але в цілому ви праві. Скажемо так, середньо-високочастотний ширік + 6.5ʼ.
Правда трохи жаба душить, але…один раз живьом:)
Преамп мені не потрібен, я поки що думаю як транспорт-ЦАП ланку зробити. Зараз ось бігаю по аукціонах за ESI Juli@ pci-e
Последний раз редактировалось Varvar 06.01.2024 19:49, всего редактировалось 1 раз.
Filabatya
Member

там біампінг, тому напевно так круто звучать :up: тай кросовер точно не з простих в цій ціновій ніші
то треба окремий стрімінговий цап щоб бж не гадив в тракт
Последний раз редактировалось Filabatya 06.01.2024 19:52, всего редактировалось 3 раза.
Varvar
Member

Filabatya
Біампінг є і S3000 pro, але грають вони так собі:)
Radio Bay
Member

Varvar: 06.01.2024 19:21Meridian DSP3200
Нифига се :)
Слушал их активные напольники, ураган. Сидишь в кресле, их же СД на подаче, тебя просто панчем расстреливает, вот такой собранный чёткий бас крайне редки встречается и хорошо, что не надо устраивать танцы с бубном со шнурками, усилками, кайф из коробки и все остальное там было по высшему разряду, не только бас конечно. Чётко врезалось в память. Это очень крутой прибамбас, поздравляю. Цену даже смотреть не пойду :D
Последний раз редактировалось Radio Bay 06.01.2024 19:54, всего редактировалось 1 раз.
Varvar
Member

Filabatya: 06.01.2024 19:48 там біампінг, тому напевно так круто звучать :up: тай кросовер точно не з простих в цій ціновій ніші
Я їх слухав неодноразово, вони дійсно шикарно грають
Mr_Volan
Member

Varvar: 06.01.2024 19:21 Їх звук це щось просто надфантастичне :super:
це на ейфорії від покупки. скоро пройде)
Varvar
Member

Radio Bay
Я їх слухав и 7200 ї топові 8000. А ценнік..ну чо там, 5куе туда, 5 куе сюда...Вирішив собі подарунок зробити :super:

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Mr_Volan: 06.01.2024 19:53це на ейфорії від покупки. скоро пройде)
Я 10 років займався хайфаєм і кінотеатрами, це не той випадок :) Уж повірте, переслухав я більше ніж 99% користувачів даного форуму. Я тут раніше відео на свій відео зі свого бувшого салону кидав посилання, тільки під іншим ніком. Це не типу якась імпульсивна покупка, просто довго думав..і вирішив, а слухав я полочні і від Magicо за 35куе з підсиленням Dan D`agostiono. Я взагалі хотів би PMC Result6 ще одні, але їх важко привезти. А про кількість акустики/техніки які прошла через мої руки/вуха, я промовчу)
Так що не робіть передвзятих висновків:)

Ейфорій в мене вже давно немає, я більше скажу, на них 90% буде крутитись ютуб. Це скоріше фетіш, ніж потреба.
Последний раз редактировалось Varvar 06.01.2024 20:11, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Varvar: 06.01.2024 19:59Вирішив собі подарунок зробити
Здається 7200 і слухав. Крутий подарунок, можу сказати тільки "вау" :)
Там ще Kef Reference підложні були, але вони комфортні, вал'яжні, "джазові". Мерідіани - борзі, драйвові, швидкі, Моторхеада проковтнуть та не поперхнуться :D

Як увімкнені?
Varvar
Member

Radio Bay
Я здається знаю навіть де. Як і в Харкові, так і в Києві:) Бо є пара старих напольників реферсів які вже років 15 продаються і гуляють по країні:) Я вже давно відмовився від цього релікта у вигляді АС + підсилювач. Ну звісно, в цьому є сенс в певних бюджетах, але я тільки за активну акустику. Нормальну активну акустику. До цього треба прийти. Активна акустика за 1 куе буде кратно краща ніж 500уе АС + 500 підсилювач.

Відправлено через 44 секунди:
Radio Bay: 06.01.2024 20:10Як увімкнені?
Та в мене ще їх немає, дасть ЗСУ дожити, весною будуть.
Radio Bay
Member

Varvar: 06.01.2024 20:17Я здається знаю навіть де. Як і в Харкові
Звістно, таких місць не багато у Харкові було, аж одно, в мене там кент працявав у салоні, бавились. Там і в дружньому салоні Дінаудіо я і почав вкурювати цю хрінь, бо там реально можна було з різною технікою поколупатися, а не просто форуми читати та щось фантазувати собі )

Відправлено через 40 секунд:
Varvar: 06.01.2024 20:17Та в мене ще їх немає, дасть ЗСУ дожити, весною будуть.
Чекаємо відгуків, цікаво
Varvar
Member

Radio Bay
Доречі, я в цей бюджет міг знайти пару Дженелеків 8260 БУ в гарному стані...але таких немає, що б до нас возили)
Radio Bay
Member

Varvar: 06.01.2024 20:47Доречі, я в цей бюджет міг знайти пару Дженелеків 8260 БУ в гарному стані...але таких немає, що б до нас возили)
Та воно усе буде грати круто :)
vltk
Member

Radio Bay: 06.01.2024 21:32
Varvar: 06.01.2024 20:47Доречі, я в цей бюджет міг знайти пару Дженелеків 8260 БУ в гарному стані...але таких немає, що б до нас возили)
Та воно усе буде грати круто :)
Здесь многое зависит от концепта восприятия. Многие из хайэнд слушают не музыку, а звуки. Оценивают в сравнении звучание компонентов и системы по разрешению и сцене. По тональному балансу отдельных инструментов, даже сравнивая их с "консерваторско/филармоническим" "живым" звучанием. Но это все не верно. Важна цельность и слитность, т.е. аналоговость, для передачи того, что дальше. А оценка качества сетапа должна быть только по передаче задуманного композитором, переданного исполнителем и вызванных чувствах/ощущениях/образах у слушателя. Все остальное от лукаваго. Разговор немножко в сторону от репродуктора/мультимедии через которые чистые меломаны (не аудифИЛЫ) тоже могут тащиться (получать удовольствие с разным уровнем восприятия музыки).
Radio Bay
Member

vltk: 07.01.2024 03:33 Многие из хайэнд слушают не музыку, а звуки. Оценивают в сравнении звучание компонентов и
Есть такое, по-этому я всегда говорю, слушайте и тестите на концертниках. Если ваш суперхайфай, не волочёт, например, вот этот трек из Ютьба ниже, засунте этот сепап себе вместе с Даяной Кралл и салонным джазом себе в дупу. На концертиниках важна атмофера и эмоции, может ли ваша супер-пупер система за килобаксы поиграть в эту игру?

Тут надо играть драйвово, борзо, агресссивно, грязно и это никакими грефиками и ценниками не изнеришь.

Что касайтся именно этих варинтов, о которых я сказал "круто", оно может круто играть музон. К Дженелам хорошою R2R цап или мультибит, скормить им вялую дельта-сигму типа SMSL SU-1 и сушите вёсла
Мультибит даже Адамы может привести в чувство и заставить играть музыку, а не звуки. Еще ламповые/гибридные преды их попускают, лучше вместе с первым :)

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Есть у меня Honey Child из Royal Crown Revue - Caught In The Act (Live) в тестовых треках, там чисто о музыке, крутой трек на тест
Scoffer
Member

Radio Bay: 07.01.2024 15:16вот этот трек из Ютьба ниже
Спектрограма показує що практично будь-який закритий, або відкритий ящик впорається з твоїм треком, якщо вони забезпечують 40Гц по -10дБ. От прям не глядячи.
Я здогадуюсь що тобі не подобається більшість фазоінверторів на цьому трекі через груповий час затримки, вони, здебільшого, з завода спроектовані на бум-тиц попсу.
Спробуй знайти десь закритого ящика, хай навіть дешевенького якогось, і послухати на ньому цей трек.
Radio Bay
Member

Scoffer: 07.01.2024 16:04Спектрограма показує що практично будь-який закритий, або відкритий ящик впорається з твоїм треком, якщо вони забезпечують 40Гц по -10дБ
Спектрограмма показує як буде звучати музика :lol:
Scoffer
Member

Radio Bay
Спектрограма показує в чому проблема в твоєму конкретному випадку. Відкриваєш спектр, бачиш: ага, зверху нічо цікавого, посередині теж, знизу дофіга всякого короткоперіодичного ~40-60Гц, потім згадуєш про ГЧЗ (воно ж Group delay and phase delay) на фазоінверторах в кілометр і картинка починає сходитись. Як боротись з ГЧЗ відомо дуже давно. Відповідно можна фільтронути акустику по підходящим параметрам сильно спростивши собі завдання, а не тикатись як сліпеглухе кошеня в кожну систему в пошуках щастя.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
Насправді там у тебе аж з 18 герць короткоперіодичний бас йде, але вдома це реалізувати нереально в нормальному вигляді, так що в будь-якому разі забити, і дивитись з 40.

Відправлено через 21 хвилину 51 секунду:
Radio Bay: 07.01.2024 17:10 показує як буде звучати музика
Тако показує. Короткоперіодика на басу+ГЧЗ = запізнювання басу відносно голосу на добрий десяток періодів, що на слух сприймається як розмазня.
З сучасними концертними і не тільки композиціями, до речі, такого не спостерігається тому що там звукорежисери зводять так щоб на <60Гц нічорта окрім більш-менш монотоного гулу не було.

Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Ох вже ці меломани, не сприймаючі апаратуру. Апаратура все знає, все вимірює, і все обчислює. І слухові галюциніції її не підводять :D В 99.9% випадків достатньо глянути на фазочастотну характеристику АС і коєфіцієнт спотворень в робочому діапазоні на робочій потужності. Тільки це не дуже вигідно виробникам, інакше не зможуть впарювати десятитисячватні мікропукалки. Тому ви не побачите ФЧХ на бірках, а замість неї вам напишуть малоінформативну АЧХ.
Последний раз редактировалось Scoffer 07.01.2024 17:53, всего редактировалось 1 раз.
Varvar
Member

Я поняв, зараз тут прийдемо до висновку що Primax за 4 уе з діапазоном 20-20000 = Meridian DSP3200, все діло у спийнятті. Скоффер докаже. Тоді є простіший метод, ЛСД + гриби, тоді такий хай-фай буде, що навіть Magico M9 за щоку візьмуть. Всьо дєло в васпріятіі.
Scoffer: 07.01.2024 17:41Насправді там у тебе аж з 18 герць
Щоб відчути бась у 18 герць, треба кімнату приблизно 44 метри довжиною. А ампліфікаційні моди від 18 герць можна відчути і в 2 метрах. Не заходьте на ту теріторию, де обісретесь.

Ти хоть терміни вивчи. ФЧХ до спийняття звуків немає ніякого відношення у загальному випадку, на відмуні від АЧХ. Клоун.

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
Scoffer: 07.01.2024 17:51запізнювання басу відносно голосу на добрий десяток періодів
Пападробнєє, хочу вислухати мірила твоїх періодів.

Звічки ви лізете.
Ответить