Думаю тут все залежить від пристроїв і розміщення, можете подивитися а темі мій відгук про ax6s, в мене тільки два телефони показали +/- 800-900 шв, і то біля самого роутера, в крайній кімнаті набагато менше, такого як пишуть що б до ліфта чи на вулиці навіть ніколи не було, інколи показувало мережу але нету вже не булоAlmostDef: ↑ 26.12.2023 18:09А не підскажеш як у нього з різанням швидкості, або проблеми з покриттям - на деяких сайтах люди жалілися на роутери сяомі саме по цій причині.
І хто знає яке залізо в TP-Link EX220 ?
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
kolesnukm
Member
Последний раз редактировалось kolesnukm 26.12.2023 20:36, всего редактировалось 1 раз.
-
Avenger80
Member
kolesnukm
Всё зависит от расположения в квартире роутера. К примеру, стоял у меня возле окна на 5 этаже - бил метров на 150 в середину двора. Стоял бы у входной двери - добивал бы спокойно до лифта.
Всё зависит от расположения в квартире роутера. К примеру, стоял у меня возле окна на 5 этаже - бил метров на 150 в середину двора. Стоял бы у входной двери - добивал бы спокойно до лифта.
-
kolesnukm
Member
Ну поки із того що було, то саме краще по шв, Гугл нест ас2200, він і на всіх присостроях і по всій квартирі показував шв біля 600-900
-
AlmostDef
Member
Ekz0rcyst
Навколо мене ще більш менш нормально - всього 12 мереж, з них тільки 3 на 5 ГГц (ну і 2 моїх на 2.4).
artko
Навколо мене ще більш менш нормально - всього 12 мереж, з них тільки 3 на 5 ГГц (ну і 2 моїх на 2.4).
artko
За умови наявності вільних каналів чужі роутери не будуть завадами, мене більше цікавить чи вистачить заліза того ж згаданого сяомі для вищезгаданого середовища (для 3-кімнатної квартири для одночасної роботи 2 телефонів (5 ГГц), 2 андроїд приставок з IPTV, 2-х ноутів та 1 ПК(цей по езернету), ну і запас для гостей), чи краще взяти TP-link archer AX53?в умовах "сферічний кінь у порожнечі" - так, приблизно рівні, параметри для побутових роутерів регламентуються. Головне - слід пам'ятати, що обіцяні швидкості на коробці будуть досяжні в ідеальних умовах. (один роутер, один кліент і ніяких перешкод у вигляді інших роутерів, приладів та іншого. ефір - середовище, що розділяється на усіх).
-
artko
Member
AlmostDef
вільні канали? у багатоквартирному будинку? ну-ну
повинно вистачити. в мене він обслуговує 5 кімнат, його видно и добра швидкість поверхом нижче, ще поверхом нижче вже поганенько, а також з третього поверху його видно (3..5мбіт) по дворі, ~30..40м від роутера. одночасно на ньому 20+ кліентів, чверть на 5ггц.
вільні канали? у багатоквартирному будинку? ну-ну
повинно вистачити. в мене він обслуговує 5 кімнат, його видно и добра швидкість поверхом нижче, ще поверхом нижче вже поганенько, а також з третього поверху його видно (3..5мбіт) по дворі, ~30..40м від роутера. одночасно на ньому 20+ кліентів, чверть на 5ггц.
-
AlmostDef
Member
artko
В діапазоні 5 ГГц навколо мене є вільні канали, а 2,4 забитий.
Дякую за відповідь.
В діапазоні 5 ГГц навколо мене є вільні канали, а 2,4 забитий.
Дякую за відповідь.
-
artko
Member
AlmostDef
а потім з'являється поруч хтось з 160мгц каналом (а що, я ж хочу швидкості! ) і все. нема вільних каналів.. та і так - поскануйте уважно. каналів на 5ггц - аж 2 х 80мгц, 4х40мгц, 9 х 20мгц. А враховуючи, що за замовчуванням роутери ставлять 80мгц - то аж два канали на весь диапазон.
(а все інше, яке наче і вільне - там dfs повинен працювати, що можне привести до раптового відвалу зв'язку у роутера, особливо у великих містах)
а потім з'являється поруч хтось з 160мгц каналом (а що, я ж хочу швидкості! ) і все. нема вільних каналів.. та і так - поскануйте уважно. каналів на 5ггц - аж 2 х 80мгц, 4х40мгц, 9 х 20мгц. А враховуючи, що за замовчуванням роутери ставлять 80мгц - то аж два канали на весь диапазон.
(а все інше, яке наче і вільне - там dfs повинен працювати, що можне привести до раптового відвалу зв'язку у роутера, особливо у великих містах)
-
sselesnes
Member
Мабуть не зовсім в тему, але дивлячись що тут зібрались люди знаючі, хотів поцікавитись, чи користуєтесь ви зараз AdGuard? Якщо я не помиляюсь - цеж расейска контора, яка зараз оформлена на Кіпрі. Чи не небезпечно зливати їм весь трафік dns запитів? Бо задовбала ця клята реклама.
-
Scoffer
Member
sselesnes
Юзай uBlock Origin
Юзай uBlock Origin
-
Васильович
Member
PiHole рулитьsselesnes: ↑ 29.12.2023 15:02Бо задовбала ця клята реклама.
-
_clawfinger_
Member
+Scoffer: ↑ 29.12.2023 15:08Юзай uBlock Origin
В купі.Васильович: ↑ 29.12.2023 16:16PiHole рулить
-
Ekz0rcyst
Member
Я використовую pfsense + pfblockerNG.
-
sselesnes
Member
Scoffer то звісно, але що робити на android/ios? Pi-Hole не зустічав - спробую. Якийсь час сидів на NetGuard (android), але шукав альтернативи. В мене AdBlock lifetime license, але з 03.2022 не користуюсь, як і 2GIS.
-
Scoffer
Member
sselesnes
На відроїді ставиш вогнелиса і в нього юблок оріджин
Щодо яблофонів не в курсі, не використовую.
На відроїді ставиш вогнелиса і в нього юблок оріджин
Щодо яблофонів не в курсі, не використовую.
-
Ekz0rcyst
Member
Scoffer
Підтримую вогняний лис рулить.
Підтримую вогняний лис рулить.
-
Tesseract
Member
В мобілках зараз є можливість вказати власний DNS сервак і ігнорувати ті, які пропонує мобільний оператор, чи різні вайфаї. Відповідно існує ціла купа платних DNS серверів з блокувальниками реклами і іншими фічами. Наприклад nextdns.io. Якщо у вас є домашній DNS сервер, то ви можете виставити його порт в інтернет, і використовувати з мобілки.
-
Vladitaker14
Junior
2GIS якщо не помиляюсь декілька місяців тому заблокували в Україні.sselesnes: ↑ 29.12.2023 17:03не користуюсь, як і 2GIS.
-
_clawfinger_
Member
Або ставити малінку з чорною дірою.Tesseract: ↑ 29.12.2023 18:16Відповідно існує ціла купа платних DNS серверів з блокувальниками реклами і іншими фічами. Наприклад nextdns.io. Якщо у вас є домашній DNS сервер, то ви можете виставити його порт в інтернет, і використовувати з мобілки.
sselesnes
На іос така ж ситуація як й андроїд. Там сафарі, але він нічого не блокує.
У випадку з ютубом наприклад, то чорна діра не панацея, рекламу в тв й мобільній версії не ріже. Тільки у браузері плагіни ріжуть. Проте є але, ютуб зараз почав боротися з блокувальниками реклами. Наприклад при детекції плагіни він змушує чекати трохи довше ніж завжди. Такий собі відкладений автостарт програвача відео.
Ще стосовно плагіна в браузері. Таке у кацапів часто зустрічалось. При переході на сайт, сторінка блокується й вискакує прохання вимкнути плагін, мовляв теж хочеться їсти. Перестав давно вже ходити на їхні сайти, перестав з таким стикатися.
-
sselesnes
Member
Tesseract дякую. nextdns.io - те, що треба. Якось звик для новин на Android користуватися додатком Google, що по свайпу вліво на головному екрані, чи пошуковому віджеті. Але про Вогнеліс запам'ятаю.
-
bumerok
Member
що гугол вже не в тренді?