Ігрові підсумки 2023

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

daesz: 29.12.2023 21:09 гоґвартс
Это новый украинский :laugh:
А как тогда будет Helga - Гелґа? :lol:
daesz
Member

Scoffer
в транскрипції h, зо ти мелеш?
Коли захотів поумнічати, але не надто мудрий для цього :lol:

Відправлено через 59 секунд:
_FYA_EXel: 29.12.2023 21:37
daesz: 29.12.2023 21:09 гоґвартс
Это новый украинский :laugh:
А как тогда будет Helga - Гелґа? :lol:
У нас в міністревстві дуже багато бовдурів, які думають що вони розумніші, ніж є насравді. Як і в нас на форумі.
_FYA_EXel
Member

daesz
Походу вуйку взяли в министерство :gigi:
Scoffer
Member

daesz
Повторюю останній раз, [h] це, мать його, гортаний приголосний. В українській мові схожий на нього приголосний [ɦ], що на письмі позначається як Г.
Те, що у нас на письмі позначається як Х має транскрипцію [x] і в англійскій мові теж присутнє, але в зовсім інших словах ніж Гоґвартс, вікі каже що в запозиченнях з шотланського, loch, broch, saugh і оте все. Тому Лох-Несс, а не Лог-Несс. Але Гоґвартс. Або взагалі Гоґвортс, тут ще посперечатись можна.
Последний раз редактировалось Scoffer 29.12.2023 21:45, всего редактировалось 3 раза.
daesz
Member

Можеье повторювати зо завгодно, крім вас це чує ще тільки декілька бовдурів із міністерства.
Scoffer
Member

daesz
Це знову ж таки виключно твої проблеми. Вся молодь вивчить Гоґвартс і буде саме так і казати, а ти так і залишишся старпером з кацапізмами в мовленні :rotate:
daesz
Member

"кацапізмами", ох ці тролі :lol:
Scoffer
Member

daesz
От ти смієшся, а звучатиме твій хогвардс через 10-20 років просто дико.

Комітетів при міністерствах недостатньо. Дуже сильно не вистачає Української Академії за образом і подобою Французською або Румунської для стандартизації мови. Тому що оту всю вакханалію як в англійській я не поважаю. Мені одного разу довелось підключати перекладача з щирої індусько-англійської на трішки менш індусько-англійську щоб розібрати що воно від мене взагалі хоче :lol:
А то у нас вже почали вилізати всякі фаріонши з "юдин плюс юдин", у мене мало вуха не потекли як почув. Таке треба душити в зародку.
daesz
Member

Scoffer: 29.12.2023 22:05 daesz

Комітетів при міністерствах недостатньо. Дуже сильно не вистачає Української Академії за образом і подобою Французською або Румунської для стандартизації мови. Тому що оту всю вакханалію як в англійській я не поважаю. Мені одного разу довелось підключати перекладача з щирої індусько-англійської на трішки менш індусько-англійську щоб розібрати що воно від мене взагалі хоче :lol:
А то у нас вже почали вилізати всякі фаріонши з "юдин плюс юдин", у мене мало вуха не потекли як почув. Таке треба душити в зародку.
Ви не ображайтесь, але ви тут те саме "проповідуєте" :rolleyes:
Donate
Member

:dontknow:

Оце мені все згадує оцю всю поліванщину і т.п. Той хто чує щось інше ну :banan:
Scoffer: 29.12.2023 22:05 daesz
Буде звучати близько до оригіналу, так як ніхто не буде видумувати вилосипед :laugh: Так як слов'янські язики в цілому як пишеться так і читається... Особливого тут нічого немає, є там декілька виключень і не більше :laugh:

В англійської офк є 100500 діалектів і там як хто може так і говорить, але це вже скажемо так переваги того що використовується ця мова всюди так як вона відносно проста.
daesz
Member

Donate,
нє, ну ви що, там ж чітко чути Г - горор.
спойлер
:lol:
спойлер
Изображение
Scoffer
Member

Donate
Тобі тітка прямо жестами показує що англійська H йде з горла на твоєму ж відео, раз на слух поки що не розрізняєш. От ти часто займаєшся горловою вимовою української Х? Отож-бо.

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Ти якщо спробуєш сходу вимовити х через горло, як тітка демонструє, то у тебе спочатку нічого іншого як Г і не вийде. Це вже через якусь практику буде як у неї.
daesz
Member

Це от як кіт шипить горлом і все що ми - це протяжне "г"
спойлер
:lol:
спойлер
Изображение
doc-oc
Member

taras_cs за Поттера не відповім, бо не дуже цікавився, а от Форд звичайно Харрісон. Так як його називають англійською і як він сам себе називає. Якого біса він повинен звучати як Гаррісон, якщо його батьки не так назвали. Це повніший дебілізм.
Взагалі всі ці тупі зміни в мові мене бісять неймовірно. Якісь придурки псують українську мову і пишаються цим.
Последний раз редактировалось doc-oc 30.12.2023 02:38, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

daesz
Повторюю ще раз, те що ти не чуєш - твої проблеми. Практикуйся і почуєш. Так завжди буває з новими невідомими звуками. Мозок автоматом додумує зайве. Не ти перший, не ти останній. Для іспанців шо Валенсія, що Барселона на один звук починаються. А якщо ти спитаєш у іспанця "в" як в валенсії чи "б" як в барсі він навіть не зрозуміє про що ти віщаєш. І що тепер? Відмінити в? Визнати що її не існує?
Последний раз редактировалось Scoffer 30.12.2023 02:38, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

Scoffer: 30.12.2023 02:36 daesz
Повторюю ще раз, те що ти не чуєш - твої проблеми. Практикуйся і почуєш. Так завжди буває з новими невідомими звуками. Мозок автоматом додумує зайве. Не ти перший, не ти останній. Для іспанців шо Валенсія, що Барселона на один звук починаються, і що тепер? Відмінити в? Визнати що її не існує?
Раджу сходити до лора зі своїми практиками :gigi:
Scoffer
Member

daesz
Рекомендую туди ж сходити. Я звуки чітко відрізняю, на відміну від деяких.
Donate
Member

daesz: 30.12.2023 02:27 Donate,
А потім такі іграшкі перекладають, і виходить що там настільки все хреново що навідь хлопці с заходу вмикають російську мову бо там щось неймовірне переклали... Кіберпанк та БГ3 як приклад ДУЖЕ поганого перекладу...
daesz
Member

Donate: 30.12.2023 02:45
daesz: 30.12.2023 02:27 Donate,
А потім такі іграшкі переводять, і виходить що там настільки все хреново що навідь хлопці с заходу вмикають російську мову бо там щось неймовірне переклали... Кіберпанк та БГ3 як приклад ДУЖЕ поганого перекладу...
Надіють, що більше нічого українською перекладати не будуть, бо вуха від цього в'януть.

Так смішно читати як троль закидує на пропелер і розказує що там можна почути, але при тому навіть носії англійської цього там не чують :lol:
Последний раз редактировалось daesz 30.12.2023 02:52, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

Я ж казав кацапи, от ви консерви і вскрились :laugh:
Ответить