Апгрейд ПК

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Junior

Доброго вечора та з наступаючими святами!

Хлопці, вирішив потрошку апати систему, не знаю з чого почати. Колись купляв зібрану від Artline збірку з рук. Останнім часом почав сильно плавати фпс в іграх, стабільності немає, може стрибати від 140 до 50. Термопасту і всі термонакладки міняв місяць назад, так як думав що саме в цьому проблема.
Трозхи розумію що не ок блок живлення та й мамка не дуже. Але все ж таки, хоітв би спитати майстрів своєї справи )

Система:
Motherboard: Asus Prime B450M-A
CPU: Ryzen 9 3900X
Кулер Enermax T50 Axe 120 mm silent
GPU: Nvidia GeForce RTX 3070
RAM: HyperX Fury Black DDR4 2x16
SSD: Kingston A2000 1 TB
HDD: Western Digital Purple 4 TB
PB: QUBE 750W Bronze
bes
Member

на мамку да надо менять, питание у нее явно не под 3900
druhov
Junior

bes: 27.12.2023 16:18 на мамку да надо менять, питание у нее явно не под 3900
Якщо міняти то на яку саме, під АМ4 багато варіантів, що саме обрати не знаю. Та й тим паче зараз новорічні знижки, можно відірвати за соковитий прайс )
bes
Member

druhov: 27.12.2023 16:20
Якщо міняти то на яку саме, під АМ4 багато варіантів, що саме обрати не знаю. Та й тим паче зараз новорічні знижки, можно відірвати за соковитий прайс )
тут напиши модель процессора и тебе посоветуют viewtopic.php?f=3&t=172&start=6200
Donate
Member

Спробуй по перше задушити 3900х до наприклад 65W і подивись як це в іграшках буде :laugh:
SergN
Member

druhov: 27.12.2023 16:12хоітв би спитати майстрів своєї справи
У розділі "Флейм"? Ну ок, зараз підтягнуться майстри цієї справи :lol:
druhov
Junior

Donate: 27.12.2023 16:23

Спробуй по перше задушити 3900х до наприклад 65W і подивись як це в іграшках буде :laugh:
Тим самим стабілізувати типу потужність?

Відправлено через 29 секунд:
SergN: 27.12.2023 16:25
druhov: 27.12.2023 16:12хоітв би спитати майстрів своєї справи
У розділі "Флейм"? Ну ок, зараз підтягнуться майстри цієї справи :lol:
Було сподівання що тему перенусуть куди треба )
kalakawa
Member

материнка ок(якщо справна)
як і БП, а якби був несправний, то симптоми інші
на перший погляд три варіанти:
щось перегрівається
ігри встановлені на жорсткому диску
материнка помирає\біос криво налаштований

я б для початку вивів моніторинг всіх можливих напруг\частот\температур\електроспоживання в MSI AB

приклад шо це таке щоб потім не розжовувати:
спойлер
Изображение
якщо розтягнути це вікно на ширину екрану, то можна буде побачити історію хвилин за 15(2 стовбчика)-30(один стовбик), тому можна нормально пограти і потім подивитись на нормальну вибірку даних
druhov
Junior

kalakawa: 27.12.2023 16:32 материнка ок(якщо справна)
як і БП, а якби був несправний, то симптоми інші
на перший погляд три варіанти:
щось перегрівається
ігри встановлені на жорсткому диску
материнка помирає\біос криво налаштований

я б для початку вивів моніторинг всіх можливих напруг\частот\температур\електроспоживання в MSI AB

приклад шо це таке щоб потім не розжовувати:
спойлер
Изображение
якщо розтягнути це вікно на ширину екрану, то можна буде побачити історію хвилин за 15(2 стовбчика)-30(один стовбик), тому можна нормально пограти і потім подивитись на нормальну вибірку даних
Спробую зафіксувати, дякую.
Все що грається і потрібна швидкість встановлено на ссд. В біосі навіть не ковирявся, все стокове. Мейбі що перегрівається, треба дивитись.

І у вас лінк битий (
kalakawa
Member

druhov: 27.12.2023 16:35І у вас лінк битий (
начебто поправив
Donate
Member

druhov: 27.12.2023 16:26
Donate: 27.12.2023 16:23

Тим самим стабілізувати типу потужність?
Зменшити навантаження на ВРМ, троттлінг по захисту від перегріву дуже така собі штука :rolleyes: Плюс у вас ВРМ гола без радіаторів і без якогось обдуву... (На таку мамку вежа повинна бути горизонтальна, щоб повітрям обдувати все навколо)

Ідеальний варіант взяти теплак і подивитись що там на ВРМ по температурам, якщо немає зменшити навантаження на нього і подивитись зміни :gigi:
Vitalio
Member

druhov: 27.12.2023 16:12 Доброго вечора та з наступаючими святами!

Хлопці, вирішив потрошку апати систему, не знаю з чого почати. Колись купляв зібрану від Artline збірку з рук. Останнім часом почав сильно плавати фпс в іграх, стабільності немає, може стрибати від 140 до 50. Термопасту і всі термонакладки міняв місяць назад, так як думав що саме в цьому проблема.
Трозхи розумію що не ок блок живлення та й мамка не дуже. Але все ж таки, хоітв би спитати майстрів своєї справи )

Система:
Motherboard: Asus Prime B450M-A
CPU: Ryzen 9 3900X
Кулер Enermax T50 Axe 120 mm silent
GPU: Nvidia GeForce RTX 3070
RAM: HyperX Fury Black DDR4 2x16
SSD: Kingston A2000 1 TB
HDD: Western Digital Purple 4 TB
PB: QUBE 750W Bronze
1)Поганяйте в синтетеці ЦП, Відяху, ОЗУ.
2)якщо ніяких траблів не буде - то ,скоріше за все, копайте в програмну сторону - дрова і тд, (засрали систему непротрібним ПЗ, всякими оптимізаторами, планувальниками чи якимись збоченнями в програмному середові із відосів "Dramatically FPS increasing from 15 to 130fps"

PS: як показує практика - код деяких ігор настільки кривий, що навіть через 7-10років грулька може лишатися шлаком, яка корявиться на новому залізі.
Ответить