Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
GreenMile
Member

lewerlin: 26.12.2023 18:58
GreenMile: 26.12.2023 18:41За 35 можна 4070ті взяти прямо зараз :eek:
От тільки воно людині не треба.
Я, і не тільки я, це автору казав раніше, але ви, мабуть, пропустили останні кілька сторінок цього обговорення, автора дуже бентежить надмірне споживання радіків в простої/ютюбах, тому він активно дивиться в сторону зелених карт, незважаючи, що майже всі йому тут радили брати 7800хт.
Kirakishou
Member

Думаю, що зараз купувати 4070 та 4070 Ті не дуже доцільно, коли через два місяці ми матимемо 4070 супер та 4070 Ті супер за ту ж ціну.
Однак, є бажання вже зараз взяти відеокарту. Бо невідомо, що буде з зарплатою в наступному році. В цьому році вона у мене знизилася проти минулого року. Не кажучи вже про період до повномасштабного вторгнення.
Зараз спостерігаю за цінами, на 7800ХТ за минулий тиждень вони піднялися на 1к гривень за відеокарту нітро+ від сапфір. Ред девіл коштує 26к, на нього ціна не помінялась. Але у нітро+ три роки гарантії і це аргумент.

lewerlin
Я не хочу брати з магазину відеокарту минулого покоління, коли маю гроші на сучасну відеокарту. Якщо вже і брати за 19к, то краще 7700ХТ. Вона теж тягне геншин в 4К на ультра. Приколів зі енергоспоживанням немає, дійсно. Але є приколи з тим, що не деяких відекартах 6000-лінійки ігри крашаться. В тому числі і геншин. Я не стверджую, що на всіх, але такі відгуки є. Я про це вже згадував декілька неділь назад. Якщо брати, то нове покоління. З 45 Вт на ютубі я готовий змиритися.

Відправлено через 8 хвилин 47 секунд:
GreenMile: 26.12.2023 19:04незважаючи, що майже всі йому тут радили брати 7800хт.
Я дійсно зараз готовий замовити RX 7800 ХТ. Тому є декілька причин. По-перше, мені дійсно цікаво спробувати відеокарту від амд, бо остання моя відеокарта від амд це RX 470. Самому переконатися, чи є зелені екрани, чи вона буде крашитися і тому подібне. По-друге, я готовий змиритися зі споживанням 45 Вт на ютубі, якщо в іграх споживання буде 100 Вт. По-третє, я хочу відеокарту вже зараз, а не через два місяці. Думав, що почекаю, але коли отримав на руки гроші, то захотілось придбати її вже зараз.
Зараз обираю між двома моделями. Сапфір нітро+, яка за минулу неділю подорожчала на 1к гривень і зараз коштує 26к. І паверколор ред девіл, ціна на яку не помінялася і вона теж коштує 26к. По дизайну мені подобається ред девіл, але у нітро+ гарантія три роки. І у нітро+ можна зняти кулери для чистки не розбираючи відеокарту. З неприємного, що сапфір була по 24,5к і тому не дуже хочеться переплачувати нашим баригам.
GreenMile
Member

Kirakishou: 26.12.2023 19:30
Думаю, що зараз купувати 4070 та 4070 Ті не дуже доцільно, коли через два місяці ми матимемо 4070 супер та 4070 Ті супер за ту ж ціну.
Я б от на це не дуже розраховував, бо немає передумов для того, щоб вони коштували стільки ж, до того ж 4070 ті супер (прости господи, ну і назва) буде мати 16 Гб замість 12Гб. Але, якщо не пече, то можна і почекати, в будь-якому випадку 7800хт вас дочекається :)
daesz
Member

Kirakishou: 26.12.2023 19:39 Думаю, що зараз купувати 4070 та 4070 Ті не дуже доцільно, коли через два місяці ми матимемо 4070 супер та 4070 Ті супер за ту ж ціну.
Я от на рахунок цього не впевнений. Я прочитав сьогодні комент від пана oversteve, а потім ще раз перечитав новини на videocardz :
Изображение

Хоча зміст почекати може й є. Можливо 4070 впаде в ціні і буде, скажімо, 26к за топове виконання і 23к за якийсь вантуз :dontknow:
Kirakishou
Member

GreenMile: 26.12.2023 19:42в будь-якому випадку 7800хт вас дочекається
Мене турбує, щоб вона не подорожчала. За минулий тиждень ціна на сапфір пульс піднялась десь на 1к гривень, потім знову опустилась до 23к. На нітро+ піднялась на 800 гривень і не опустилась. Ред девіл подешевшала десь на 100 гривень. Приводжу ціни магазину comtrading, бо судячи по цінам на хотлайні та є-каталозі, в цьому магазині найдешевше.
GreenMile
Member

Kirakishou: 26.12.2023 19:49
GreenMile: 26.12.2023 19:42в будь-якому випадку 7800хт вас дочекається
Мене турбує, щоб вона не подорожчала. За минулий тиждень ціна на сапфір пульс піднялась десь на 1к гривень, потім знову опустилась до 23к. На нітро+ піднялась на 800 гривень і не опустилась. Ред девіл подешевшала десь на 100 гривень. Приводжу ціни магазину comtrading, бо судячи по цінам на хотлайні та є-каталозі, в цьому магазині найдешевше.
І що, тепер застрелитись через це? Я свою 4070ті купував за 39780 у лютому цього року, найнижчий прайс, що бачив на неї кілька місяців тому був 33+к потім відскочила до 35, піти заспівати сумних пісень про цю журбу тепер? :) Ви ніколи не вгадаєте де здобудете, а де втратите, який сенс через це перейматись, тим паче, після виходу супер-карт ціни на амд можуть бути скориговані вниз.
wow_w
Member

Якби долар помалу росте, от і ціни трохи підкоректували на те, що купується за долари
Kirakishou
Member

GreenMile
Мені видається, що магазини перед новим роком трохи підняли ціни, бо люди купують собі подарунки. Хочу подивитися, які ціни будуть після нового року. Тиждень чи два вже почекаю. Я цією відеокартою, що у мене зараз, вже три роки користуюся і вона мене повністю влаштовувала, поки знайомий не придбав 4080 і почав хизуватися скріншотами в 4К. Мені теж так захотілося. До того ж у мене на роботі велике навантаження через те, що половину колег забрали на війну, і ми виконуємо їх роботу також. Під кінець року з’явилась якась хандра, тому вирішив підбадьорити себе відеокартою.
Особисто ви яку 7800ХТ обрали б? Нітро+ чи ред девіл?

wow_w
Ціна піднялась одразу на 1к гривень.
Bucho
Member

Kirakishou
На розетці 7800хт нітро+ 3 дні тому подорожчав на 300+грн до 26099грн, але з -5% по карті Привату ціна все рівно залишається нижчою за 25К.
Сам на минулому тижні замовив таку. Не став чекати журавля в небі у вигляді 4070ті супер через декілька місяців. Правда везуть її вже 2й тиждень... :(
Hells Angels
Member

Bucho: 26.12.2023 21:00Правда везуть її вже 2й тиждень...
там не докинуть в нагрузку розмитнення?
Bucho
Member

Hells Angels: 26.12.2023 21:03 там не докинуть в нагрузку розмитнення?
Ні, це звичайна розетка, а не EU.
На днях прислали повідомлення, що у них поставка десь трохи затримується. Народ вже буянить у відгуках.
Kirakishou
Member

Bucho
Я мабуть також не буду чекати, бо хочу відеокарту вже зараз. Залишилось обрати між нітро+ та ред девіл.
Vlaad13
Member

Bucho: 26.12.2023 21:00 Kirakishou
На розетці 7800хт нітро+ 3 дні тому подорожчав на 300+грн до 26099грн, але з -5% по карті Привату ціна все рівно залишається нижчою за 25К.
Сам на минулому тижні замовив таку. Не став чекати журавля в небі у вигляді 4070ті супер через декілька місяців. Правда везуть її вже 2й тиждень... :(
Продавец Розетка? :spy:
Hells Angels
Member

Kirakishou: 26.12.2023 21:21Залишилось обрати між нітро+ та ред девіл.
простіше сходити на реддіт та почитати коментарі .. бо багато хто вибирає між сапфіром та поверколор
lewerlin
Member

Kirakishou: 26.12.2023 21:21Я мабуть також не буду чекати, бо хочу відеокарту вже зараз. Залишилось обрати між нітро+ та ред девіл.
При однаковій ціні, з цих двох, беріть більшу гарантію.
Bucho
Member

Kirakishou: 26.12.2023 21:21 Я мабуть також не буду чекати, бо хочу відеокарту вже зараз. Залишилось обрати між нітро+ та ред девіл.
Мені Нітро+ завжди подобались більше за Ред Девіли. Застарий напевно став для цих всих "свистулєк" паверколорівських.
+ додаткові 12міс гарантії...

Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
Vlaad13: 26.12.2023 21:33 Продавец Розетка? :spy:
Ви багато бачили продаванів на їхньому маркетплейсі, хто б ще роздавав акції -5% по картам Привату, купу россрочок і т.п. речей? :)
спойлер
https://hard.rozetka.com.ua/ua/sapphire ... 407231586/
Melofon
Member

Vlaad13: 26.12.2023 21:33Продавец Розетка?
А ты поди и не знал что на розетке помимо других продавцов основным всё же является сама розетка :facepalm:
Xardas_95
Member

Bucho: 26.12.2023 21:12Народ вже буянить у відгуках.
Там лише ДВІ людини написали що на цілих П'ЯТЬ днів перенесли доставку, це типу воно? Вау :rolleyes:
В країні війна, всі діла а в них одна біда - відік на п'ять днів затримують :facepalm:
Kirakishou
Member

З цією акцією -5% при розрахунку приватовською карткою дійсно виходить найдешевше. Але мене на розетці насторожує те, що може приїхати вживаний товар. У мене вже був випадок, коли мені прислали комп’ютерний корпус без стійок для материнської плати та гвинтиків. Я переглянув відео про розпакування такого корпусу на ютубі і там в комплекті мала бути коробочка з великою кількістю цих гвинтиків, а також фірмовими стяжками для кабелів. Тобто цей корпус вже хтось купував і просто вкрав ці гвинтики. Я потім дві неділі лаявся з розеткою, щоб мені прислали ці гвинтики. Я навіть погодився залишити у себе вживаний корпус, аби лише прислали гвинтики. Вони ж настоювали на тому, щоб я просто повернув їм корпус назад.
Тому хіба що замовити відеокарту післяплатою та на пошті переконатися, що вона не вживана. Але тоді мабуть не працюватиме акція -5%? І як в плані додаткових відсотків переплати, коли розраховуєшся на новій пошті післяплатою? Раніше наче ніяких відсотків не було, бо у розетки була якась домовленість з новою поштою. А зараз як?
Bucho
Member

Xardas_95
Там і відгуків реальних поки що всього 5. Три людини вже з картками і двоє ждунів.
Доречі, свою я вже чекаю більше тижня, хоча в момент замовлення писалось здається про стандартні 2 чи 3 дні.
Поки чекаю, теж вже встиг доволі сильно підохолонути до покупки. З'явились думки про "а нахіба вона мені?".
Все рівно, за ці 2 роки на ПК в цяцьки якось не тягне взагалі...
Ответить