Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

AlmostDef: 26.12.2023 18:09
А не підскажеш як у нього з різанням швидкості, або проблеми з покриттям - на деяких сайтах люди жалілися на роутери сяомі саме по цій причині.

І хто знає яке залізо в TP-Link EX220 ?
Думаю тут все залежить від пристроїв і розміщення, можете подивитися а темі мій відгук про ax6s, в мене тільки два телефони показали +/- 800-900 шв, і то біля самого роутера, в крайній кімнаті набагато менше, такого як пишуть що б до ліфта чи на вулиці навіть ніколи не було, інколи показувало мережу але нету вже не було
Последний раз редактировалось kolesnukm 26.12.2023 20:36, всего редактировалось 1 раз.
Avenger80
Member

kolesnukm
Всё зависит от расположения в квартире роутера. К примеру, стоял у меня возле окна на 5 этаже - бил метров на 150 в середину двора. Стоял бы у входной двери - добивал бы спокойно до лифта. :)
kolesnukm
Member

Ну поки із того що було, то саме краще по шв, Гугл нест ас2200, він і на всіх присостроях і по всій квартирі показував шв біля 600-900
AlmostDef
Member

Ekz0rcyst
Навколо мене ще більш менш нормально - всього 12 мереж, з них тільки 3 на 5 ГГц (ну і 2 моїх на 2.4).
artko
в умовах "сферічний кінь у порожнечі" - так, приблизно рівні, параметри для побутових роутерів регламентуються. Головне - слід пам'ятати, що обіцяні швидкості на коробці будуть досяжні в ідеальних умовах. (один роутер, один кліент і ніяких перешкод у вигляді інших роутерів, приладів та іншого. ефір - середовище, що розділяється на усіх).
За умови наявності вільних каналів чужі роутери не будуть завадами, мене більше цікавить чи вистачить заліза того ж згаданого сяомі для вищезгаданого середовища (для 3-кімнатної квартири для одночасної роботи 2 телефонів (5 ГГц), 2 андроїд приставок з IPTV, 2-х ноутів та 1 ПК(цей по езернету), ну і запас для гостей), чи краще взяти TP-link archer AX53?
artko
Member

AlmostDef

вільні канали? у багатоквартирному будинку? ну-ну :)

повинно вистачити. в мене він обслуговує 5 кімнат, його видно и добра швидкість поверхом нижче, ще поверхом нижче вже поганенько, а також з третього поверху його видно (3..5мбіт) по дворі, ~30..40м від роутера. одночасно на ньому 20+ кліентів, чверть на 5ггц.
AlmostDef
Member

artko
В діапазоні 5 ГГц навколо мене є вільні канали, а 2,4 забитий.
Дякую за відповідь.
artko
Member

AlmostDef
а потім з'являється поруч хтось з 160мгц каналом (а що, я ж хочу швидкості! ) і все. нема вільних каналів.. та і так - поскануйте уважно. каналів на 5ггц - аж 2 х 80мгц, 4х40мгц, 9 х 20мгц. А враховуючи, що за замовчуванням роутери ставлять 80мгц - то аж два канали на весь диапазон.
(а все інше, яке наче і вільне - там dfs повинен працювати, що можне привести до раптового відвалу зв'язку у роутера, особливо у великих містах)
sselesnes
Member

Мабуть не зовсім в тему, але дивлячись що тут зібрались люди знаючі, хотів поцікавитись, чи користуєтесь ви зараз AdGuard? Якщо я не помиляюсь - цеж расейска контора, яка зараз оформлена на Кіпрі. Чи не небезпечно зливати їм весь трафік dns запитів? Бо задовбала ця клята реклама.
Scoffer
Member

sselesnes
Юзай uBlock Origin
Васильович
Member

sselesnes: 29.12.2023 15:02Бо задовбала ця клята реклама.
PiHole рулить :super:
_clawfinger_
Member

Scoffer: 29.12.2023 15:08Юзай uBlock Origin
+
В купі. B-) :up:
Ekz0rcyst
Member

Я використовую pfsense + pfblockerNG.
sselesnes
Member

Scoffer то звісно, але що робити на android/ios? Pi-Hole не зустічав - спробую. Якийсь час сидів на NetGuard (android), але шукав альтернативи. В мене AdBlock lifetime license, але з 03.2022 не користуюсь, як і 2GIS.
Scoffer
Member

sselesnes
На відроїді ставиш вогнелиса і в нього юблок оріджин :rotate:
Щодо яблофонів не в курсі, не використовую.
Ekz0rcyst
Member

Scoffer
Підтримую вогняний лис рулить. :super:
Tesseract
Member

В мобілках зараз є можливість вказати власний DNS сервак і ігнорувати ті, які пропонує мобільний оператор, чи різні вайфаї. Відповідно існує ціла купа платних DNS серверів з блокувальниками реклами і іншими фічами. Наприклад nextdns.io. Якщо у вас є домашній DNS сервер, то ви можете виставити його порт в інтернет, і використовувати з мобілки.
Vladitaker14
Junior

sselesnes: 29.12.2023 17:03не користуюсь, як і 2GIS.
2GIS якщо не помиляюсь декілька місяців тому заблокували в Україні.
_clawfinger_
Member

Tesseract: 29.12.2023 18:16Відповідно існує ціла купа платних DNS серверів з блокувальниками реклами і іншими фічами. Наприклад nextdns.io. Якщо у вас є домашній DNS сервер, то ви можете виставити його порт в інтернет, і використовувати з мобілки.
Або ставити малінку з чорною дірою. :D

sselesnes
На іос така ж ситуація як й андроїд. Там сафарі, але він нічого не блокує.
У випадку з ютубом наприклад, то чорна діра не панацея, рекламу в тв й мобільній версії не ріже. Тільки у браузері плагіни ріжуть. Проте є але, ютуб зараз почав боротися з блокувальниками реклами. Наприклад при детекції плагіни він змушує чекати трохи довше ніж завжди. Такий собі відкладений автостарт програвача відео.
Ще стосовно плагіна в браузері. Таке у кацапів часто зустрічалось. При переході на сайт, сторінка блокується й вискакує прохання вимкнути плагін, мовляв теж хочеться їсти. Перестав давно вже ходити на їхні сайти, перестав з таким стикатися.
sselesnes
Member

Tesseract дякую. nextdns.io - те, що треба. Якось звик для новин на Android користуватися додатком Google, що по свайпу вліво на головному екрані, чи пошуковому віджеті. Але про Вогнеліс запам'ятаю.
bumerok
Member

що гугол вже не в тренді?
Ответить