тоді продайте його комусь та візьміть більш зручний для себе...bes: ↑ 25.12.2023 17:16 для меня пытки вообще настроить микротик даже то что мне надо чуть больше квик сета
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
artko
Member
-
IvanCh
Member
VovaII
особисто для вас ні., не існує.
особисто для вас ні., не існує.
-
tablestikus
Member
ну загалом такartko: ↑ 25.12.2023 17:34ну чому. та ж openwrt може навіть більше. але там вже треба повноцінній лінуксоід.tablestikus: ↑ 25.12.2023 17:11 з аналогів мікротіка тільки софтові рішення на серваки чи віртуалки тулити
-
AlmostDef
Member
Добрий вечір. Попрошу поради у виборі роутера - TP-Link Archer AX1500 чи TP-Link Archer AX23?
Задачі - 5ГГц+ 2,4+ ethernet для 3-кімнатної кваритири для одночасної роботи 2 телефонів (5 ГГц), 2 андроїд приставок з IPTV, 2-х ноутів та 1 ПК(цей по езернету), ну і запас для гостей. Інтернет - оптика гігабіт (майже, ну або мій старий роутер більше 750 видати не в змозі). Справа в тому, що зараз різниця в ціні між цими роутерами дуже мала, а що краще поки не зрозумів (ну в ах1500 3-ядерний процессор, замість 2-ядерного у ах23). Чи може є ще кращі варіанти в бюджеті біля 2000 грн?
P.S.
Мікротіки не варіант, бо може доведеться налаштовувати не лише мені.
Задачі - 5ГГц+ 2,4+ ethernet для 3-кімнатної кваритири для одночасної роботи 2 телефонів (5 ГГц), 2 андроїд приставок з IPTV, 2-х ноутів та 1 ПК(цей по езернету), ну і запас для гостей. Інтернет - оптика гігабіт (майже, ну або мій старий роутер більше 750 видати не в змозі). Справа в тому, що зараз різниця в ціні між цими роутерами дуже мала, а що краще поки не зрозумів (ну в ах1500 3-ядерний процессор, замість 2-ядерного у ах23). Чи може є ще кращі варіанти в бюджеті біля 2000 грн?
P.S.
-
afhpwnd
Member
Я ось що подумав: якщо в роутері мікротік або аналогічному з підтримкою 2.4 і 5ГГц є потреба в МЄШ і для повноцінної реальізації цієї технології потрібно 2 радіомодуля.artko: ↑ 25.12.2023 14:55 коротка відповідь - це неможливо. треба найбільш якісне покриття? будь ласка, тягніть дроти до другого роутера. все інше - так чи інакше буде компромісом. особливо якщо ваш роутер не має окремого радіомодуля під зв'язок з другим роутером. (а ось деякі мікротікі якраз таке і мають, саме під таке збочення )
То, наприклад мені зовсім не потрібен діапазон 2 ГГц, чому я не можу його використати в службових цілях і мати нормальний МЕШ на частоті 5ГГц? Чому виробники роутерів це не передбачають?
-
Smok
Member
в ax1500 3 @1.5GHz 256mb ramAlmostDef: ↑ 25.12.2023 18:31 Добрий вечір. Попрошу поради у виборі роутера - TP-Link Archer AX1500 чи TP-Link Archer AX23?
P.S.
в AX23 2 @0.88GHz 128mb ram
різниця більше, ніж в 2 рази, гадаю вибір очевидний
-
Scoffer
Member
afhpwnd
В мікроті ти можеш налаштувати інет по твоїй схемі. Більш того, це налаштування прямо з прикладу в вікі.
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:I ... e/HWMPplus
Але, звісно, не через квіксет
От тому мікрот і рулить: практично яке б збочення не вигадав - його можна реалізувати. Частенько через задній прохід, але таки можна.
В мікроті ти можеш налаштувати інет по твоїй схемі. Більш того, це налаштування прямо з прикладу в вікі.
От тому мікрот і рулить: практично яке б збочення не вигадав - його можна реалізувати. Частенько через задній прохід, але таки можна.
-
AlmostDef
Member
Дякую за відповідь, дивно, що на офіційному сайті навіть в даташиті немає інфи про застосований процесор (окрім кількості ядер) та кількості оперативки. Тоді цікаво чому виробник позиціонує АХ23 вище по індексу та й по ціні - хоть і на пачку соку.Smok: ↑ 25.12.2023 19:31в ax1500 3 @1.5GHz 256mb ramAlmostDef: ↑ 25.12.2023 18:31 Добрий вечір. Попрошу поради у виборі роутера - TP-Link Archer AX1500 чи TP-Link Archer AX23?
P.S.
в AX23 2 @0.88GHz 128mb ram
різниця більше, ніж в 2 рази, гадаю вибір очевидний
-
Avenger80
Member
AlmostDef
Потому как AX23 (AX1800 формула) - 2.4 ГГц: 574 Мбіт/с, 5 ГГц: 1201 Мбіт/с, AX1500 - 2.4 ГГц: 300 Мбіт/с, 5 ГГц: 1201 Мбіт/с. Дальше - у них разные платформы от разных производителей и непонятно какая на самом деле производительнее и полезнее в реальности. AX23 - процессор, я так понял 7621 - 2 ядра, 4 потока.
Потому как AX23 (AX1800 формула) - 2.4 ГГц: 574 Мбіт/с, 5 ГГц: 1201 Мбіт/с, AX1500 - 2.4 ГГц: 300 Мбіт/с, 5 ГГц: 1201 Мбіт/с. Дальше - у них разные платформы от разных производителей и непонятно какая на самом деле производительнее и полезнее в реальности. AX23 - процессор, я так понял 7621 - 2 ядра, 4 потока.
-
Smok
Member
не бачу де там про 4 потоки пишуть https://www.mediatek.com/products/home- ... ing/mt7621Avenger80: ↑ 25.12.2023 20:58 AlmostDef
mtk ще підтримує openwrt, а broadcom, який в ax1500, зазвичай не підтримує openwrt
-
Avenger80
Member
Smok
Процессор MTK7621 — это двухъядерный 32-битный процессор, который используется в сетевых устройствах, таких как роутеры, точки доступа, NAS и т.д. Он работает на частоте 880 МГц и поддерживает технологию SMT (Simultaneous Multi-Threading), которая позволяет каждому ядру выполнять два потока одновременно. Таким образом, процессор MTK7621 имеет два ядра и четыре потока. - это ответ copilot.
А вообще я просто помню со всех обзоров и форумов, что у него 2 ядра, 4 потока.
Процессор MTK7621 — это двухъядерный 32-битный процессор, который используется в сетевых устройствах, таких как роутеры, точки доступа, NAS и т.д. Он работает на частоте 880 МГц и поддерживает технологию SMT (Simultaneous Multi-Threading), которая позволяет каждому ядру выполнять два потока одновременно. Таким образом, процессор MTK7621 имеет два ядра и четыре потока. - это ответ copilot.
А вообще я просто помню со всех обзоров и форумов, что у него 2 ядра, 4 потока.
-
afhpwnd
Member
не дуже мені це зрозуміло. є якісь більш дохідчіві приклади? бо я трохи тугий в цьому((Scoffer: ↑ 25.12.2023 19:47 afhpwnd
-
AlmostDef
Member
Так виходить різниця в процессорах, та в тому що в AX23 реалізований стандарт AX в діапазоні 2,4 ГГц.Avenger80: ↑ 25.12.2023 20:58 AlmostDef
Тоді може розглянути ще Xiaomi Mi Router AX3200 - процесор чотирьохпоточний медіатек 2*1,35 ГГц та 256 мб ОЗП, нормальне охолодження, прошивка заснована на OpenWRT, якщо не помиляюсь.
Ще дивлюсь на TP-Link Archer AX53 - процесор та пам'ять як у AX1500, покращені можливості бездротового зв'язку - але й ціна 2* AX1500 - як на мене покращення не варті такого збільшення ціни. Якщо б обирав дорожче 3к то дивився би на Кінетіки та Лінксіс. (Зараз стоїть зухель кінетік гіга першого покоління).
-
artko
Member
AlmostDef
Xiaomi Mi Router AX3200 - там два потоки. непоганий роутер. (особливо перешитий під openwrt)
Xiaomi Mi Router AX3200 - там два потоки. непоганий роутер. (особливо перешитий під openwrt)
-
Scoffer
Member
afhpwnd
На жаль не знаю. Якщо хочеться чогось сильно нестандартного, то тут вже доведесять розібратись в базових мережевих поняттях
На жаль не знаю. Якщо хочеться чогось сильно нестандартного, то тут вже доведесять розібратись в базових мережевих поняттях
-
AlmostDef
Member
А не підскажеш як у нього з різанням швидкості, або проблеми з покриттям - на деяких сайтах люди жалілися на роутери сяомі саме по цій причині.
І хто знає яке залізо в TP-Link EX220 ?
-
artko
Member
різанням швидкості в яких умовах? в нього залізо дозволяє без проблем обслуговувати гигабітні швидкості від провайдера в базових завданнях.AlmostDef: ↑ 26.12.2023 18:09А не підскажеш як у нього з різанням швидкості, або проблеми з покриттям - на деяких сайтах люди жалілися на роутери сяомі саме по цій причині.
а якшо очікуєте чудес у вигляді "вмикнули тариф 1гбіт, взяли прилад на 2,4ггц 1x mimo в умовах багатоквартирного будинку, відійшли за бетонну стіну" - ууу... роутер гімно, ріже швидкість! то так, він такого не вміє.
щодо покриття - як на мене добре працює(в моїх умовах). бездротовий зв'язок це специфічна штука, в кожного умови свої.
-
AlmostDef
Member
artko
Та ні - умови Wi-fi 5-6 і клієнти з підтримкою цих мереж, а роутер на полиці приблизно по центру квартири, але дійсно клієнти будуть переважно за 1 стіною. Чи всі сучасні роутери приблизно рівні по якості покриття?
Та ні - умови Wi-fi 5-6 і клієнти з підтримкою цих мереж, а роутер на полиці приблизно по центру квартири, але дійсно клієнти будуть переважно за 1 стіною. Чи всі сучасні роутери приблизно рівні по якості покриття?
-
Ekz0rcyst
Member
AlmostDef
Мались на увазі умови "загиженого" ефіру в умовах сучасної багатоповерхівки. А також ще що за клієнти будуть підключатись. Загалом умови у кожного різні.
Мались на увазі умови "загиженого" ефіру в умовах сучасної багатоповерхівки. А також ще що за клієнти будуть підключатись. Загалом умови у кожного різні.
-
artko
Member
в умовах "сферічний кінь у порожнечі" - так, приблизно рівні, параметри для побутових роутерів регламентуються. Головне - слід пам'ятати, що обіцяні швидкості на коробці будуть досяжні в ідеальних умовах. (один роутер, один кліент і ніяких перешкод у вигляді інших роутерів, приладів та іншого. ефір - середовище, що розділяється на усіх).AlmostDef: ↑ 26.12.2023 18:41 artko