bes: ↑
25.12.2023 12:37
надо уточнять что это только на роутерах микротик, там где заявлена поддержка этого протокола скорей всего настройка делается в те же два клика
специфікація wireguard не залежить від типу роутера. то що на кінетіках зробили якийсь скрипт для конкретної умови налаштувань - це просто окрема робота виробника. до протоколу не має жодного відношення.
Відправлено через 7 хвилин 1 секунду:
afhpwnd: ↑
Знову битва Мікротіку з іншими роутерами домашнього сегменту.
Складно. Дуже складно все в мікротіку.
та нема ніякої битви. в нього просто по іншому все налаштовується, ну ось так латвійці вирішили, що так краще. і все. скоріш за все маркетологи вирішили що треба продавати і домашнім користувачам - так з'явився квіксет. все інше там як було з розрахунку на кваліфікованого користувача, так і залишилось.
Що просто? - Базове налаштування з функціями як у всіх інших домашніх роутерів. Все інше - треба хоч трохи розуміти алгоритми і послідовність всіх дій, англійську мову, колупати постійно інтернет...
якщо розуміти алгоритми - колупати не треба. але це так, не для пересічного користувача.
Ось в мене стоїть задача: Є роутер в одному кінці квартири і необхідно щоб вайфай був у іншому кінці квартири без прокладання додаткового кабелю від роутера(короче - нормальне покриття вайфаєм всієї квартири).
коротка відповідь - це неможливо. треба найбільш якісне покриття? будь ласка, тягніть дроти до другого роутера. все інше - так чи інакше буде компромісом. особливо якщо ваш роутер не має окремого радіомодуля під зв'язок з другим роутером. (а ось деякі мікротікі якраз таке і мають, саме під таке збочення
)
Відправлено через 5 хвилин 27 секунд:
25.12.2023 12:47
вы даже не можете представить как это просто скопировать - вставить и все просто работает
можу уявити
саме через те, жо не вийшло "просто вставить и все работает" на асусі, я його викинув свого часу та поставив мікротік. і вуаля - працює саме так як треба!
там можно делить сети и добавлять туда устройства, через консоль там можно прописывать я не думаю что у вас возникнут какие то проблемы если вам это действительно надо. Мне это просто не сильно интересно как обычному домашнему пользователю.
ось! ключьова фраза - мені не потрібно
але якщо раптом у вас так потреба виникне - я б хотів подивитись, як ви її вирішите.
у кінетіка чудова прошивка, але вона оперує передвстановленими шаблонами того як треба. крок не туди - у вас проблеми, гугліть, шукайте рішення, лізьте у консоль... це ще добре, що там якось можна. на інших побутових - приїхали.
а той же мікрот - так ось же все воно!
тому - кожному своє. треба вам длна, усб, самба і інші не роутерні завдання? ось вам кінетік, асус і т.п. треба більше роутерних задач? мікротік, edge router, openwrt. і це добре, є з чого вибрати.
ну людям сложно осознать что никому не надо тот функционал который ты не можешь настроить. Какая разница мне что я могу на нем реализовать если я просто не понимаю как это сделать .
вас тортурами змушують налаштовувати те що вам не потрібно? наче ні. і до чого тут мікротік?