Последние статьи и обзоры
Новости
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось alex_sul 20.09.2016 08:51, всего редактировалось 7 раз.
-
TheNight
Junior
daeaz
Rhizone
Дякую за відповідь.
Rhizone
Дякую за відповідь.
-
unclemax
Junior
Подскажите пожалуйста. Начал шуметь один из двух стоящих на вдув pure wing 2 140мм. Решил менять оба. На данный момент остановился на двух вариантах Arctic Bionix F140 и P140. Я правильно понимаю, что P140 тише, но F140 прокачивает больший объём. Корпус не горячий.
P140 по производительности не хуже pure wings 2 и не шумнее?
F140 не будет шумнее wing 2?
нашёл ещё Noctua NF-A14 ULN 14cm Fan 800RPM за вменяемы деньги. Насколько это хороший вариант, учитывая её низкие обороты?
Насколько более тихий и производительный вариант я получу если возьму что-то из этих двух:
-Noctua NF-A15 PWM CH.BK.S chromax.black.swap
-be quiet! Silent Wings 4 140mm
из этой пары NF-A15 предпочтительней при одинаковой цене, я прав?
Silent Wings 4 140mm от Silent Wings 3 чем отличается?
P140 по производительности не хуже pure wings 2 и не шумнее?
F140 не будет шумнее wing 2?
нашёл ещё Noctua NF-A14 ULN 14cm Fan 800RPM за вменяемы деньги. Насколько это хороший вариант, учитывая её низкие обороты?
Насколько более тихий и производительный вариант я получу если возьму что-то из этих двух:
-Noctua NF-A15 PWM CH.BK.S chromax.black.swap
-be quiet! Silent Wings 4 140mm
из этой пары NF-A15 предпочтительней при одинаковой цене, я прав?
Silent Wings 4 140mm от Silent Wings 3 чем отличается?
-
Grava
Member
У нормальному корпусі різниця між 800 та 1200 обертів буде пара градусів, як на мене краще тиша ніж завивання вентилятора але на пару градусів холодніше. В мене Vinga Pillar, вентилятори налаштовані працювати з обертами приблизно від 400 до 850, в залежності від навантаження навіть влітку.unclemax: ↑ 04.12.2023 09:54нашёл ещё Noctua NF-A14 ULN 14cm Fan 800RPM за вменяемы деньги. Насколько это хороший вариант, учитывая её низкие обороты?
-
Radio Bay
Member
Я би не брав вентиль з максималкою 800.unclemax: ↑ 04.12.2023 09:54Noctua NF-A14 ULN 14cm Fan 800RPM
SW4 на 1100 та крутити його на 600 мені більше подобаєтся
Як на мене його ліпше на кулерunclemax: ↑ 04.12.2023 09:54Noctua NF-A15 PWM CH.BK.S chromax.black.swap
-
unclemax
Junior
дякую за вiдповiдi.
я, конечно, понимаю, что Noctua NF-A15 отличный вариант, но насколько она тише arctic bionix p140/f140 будет? Критичности выиграть в температуре нет. arctic более чем в 2 раза дешевле
я, конечно, понимаю, что Noctua NF-A15 отличный вариант, но насколько она тише arctic bionix p140/f140 будет? Критичности выиграть в температуре нет. arctic более чем в 2 раза дешевле
Последний раз редактировалось unclemax 04.12.2023 11:52, всего редактировалось 1 раз.
-
Rhizone
Member
В мене в корпусі чотири P140 і їх практично не чути, але слід зауважити, що вони працюють на низьких обертах.unclemax: ↑ 04.12.2023 11:34но насколько она тише arctic bionix p140/f140 будет
-
Radio Bay
Member
Тут есть еще такой вопрос: как долго он будет таким тихим. К тому же "шумность" вентиля - величина субьективная. Я, например, винты слышу, фон от моторов, потому все на антивибрационных развязках, кому-то пофиг. Если BQ проживёт вдвое дольше Арктика, а BQ очень живучие, то я возьму BQ. В корпусном щадящем режи ме они практически вечные. Проверить сколько живут Арктики до желаемой замены это сильно долго, такой статистики и нет.unclemax: ↑ 04.12.2023 11:34я, конечно, понимаю, что Noctua NF-A15 отличный вариант, но насколько она тише arctic bionix p140/f140 будет?
Почти не считаетсяRhizone: ↑ 04.12.2023 11:47їх практично не чути
-
Rhizone
Member
"Практично" в моєму випадку не рівно "майже", тому що їх не можливо почути на фоні того повітряного потоку, що створюють передні 160-ки навіть на мінімальних обертахRadio Bay: ↑ 04.12.2023 13:45Почти не считается
-
Radio Bay
Member
Не, у меня только винті шуршат и то с открытой дверкой на Fractal Design Define XL R2, специально потушил и вернул обратно все вентили, без разниці. Переднмй BQ начмнает слушаться с 850, 2 кулерных где-то на 1200Rhizone: ↑ 04.12.2023 15:02тому що їх не можливо почути на фоні того повітряного потоку, що створюють передні 160-ки навіть на мінімальних обертах
- Тушим свет
-
l-m
Member
Radio Bay: ↑ 04.12.2023 16:27 Не, у меня только винті шуршат
про яку тишу тут взагалі тоді розмова
-
Radio Bay
Member
Про таку вот тишу, коли на вибророзвїязках чуті тількі шуршання двигунів гвінтів, за яким не прослуховуются топові вертушки на 600 обертів. Ти взагалі розуміеш яка гучність гвінта на вібророзв'язці у стані спокою у діцебелахl-m: ↑ 04.12.2023 21:14про яку тишу тут взагалі тоді розмова
-
l-m
Member
Я все прекрасно розумію, тому в мене давно немає жорстких дисків. При тому що мій останній був у спеціальному сайлет-боксі.
Ти свої відправ у сон, щоб двигуни зупинились, та можливо розумієш скільки вони шуму створюють.
А потім вже до інших будеш доскіпуватись з "Почти не считается" й подібним.
Ти свої відправ у сон, щоб двигуни зупинились, та можливо розумієш скільки вони шуму створюють.
А потім вже до інших будеш доскіпуватись з "Почти не считается" й подібним.
-
Radio Bay
Member
Я чудово знаю скільки вони шуму роблять, стільки, що звернеш увагу тільки специально та вночі і якщо зна'шь по це, а затягувати ссдехами 12Тб дисків, то дурка ще та, розуміше NAS запилити у сусідній кімнаті по дротуl-m: ↑ 04.12.2023 22:43 та можливо розумієш скільки вони шуму створюют
-
Polaris
Member
Хлопці, хочу обновити систему охолодження свого профільного корпусу. Треба взята 4 бюджетні кулера. 120 мм 3 на вдування, 1 видув. Дивлюсь в сторону be quiet! Хочеться щоб було и тихо и максимально эффективно. Бюджет десь 1500 грн
-
Radio Bay
Member
У цйлму бюджети SW не буде, be quiet! Shadow Wings 2 десь влазитьPolaris: ↑ 08.12.2023 08:44Дивлюсь в сторону be quiet!
-
Polaris
Member
Radio Bay
В принципі на них я і дивився. Але обертів щось малувато. Ось цікавить чи be quiet! Pure Wings 2 PWM по гучності на макс обертах будуть чутні чи ні?
В принципі на них я і дивився. Але обертів щось малувато. Ось цікавить чи be quiet! Pure Wings 2 PWM по гучності на макс обертах будуть чутні чи ні?
-
Radio Bay
Member
На максмимальних всі чутні, нема безгучних вертух на максимальнихPolaris: ↑ 08.12.2023 14:49Ось цікавить чи be quiet! Pure Wings 2 PWM по гучності на макс обертах будуть чутні чи ні?
-
Juiceeguy
Junior
Всім привіт. Швидке питаннячко.
Чи є взагалі якась серьозна різниця у продуктивності між 3х120мм та 2х140мм?
Планую встановити на видув зверху один з варіантів, і не можу вирішити. Корпус дозвляє встановити будь-який з двох варіантів. На проц встановлена водянка, тож тут мабуть більше на швидше витягання повітря з відеокарти.
Дивлюся на Be quiet! Shadow wings 2 (але це ще не остаточно), і якщо обирати опцію 2х140мм то виходить навіть дешевше. Не набагато, там якісь 200грн зараз, але, все ж таки.
Плюс навіть якщо потік повітря загальний буде трохи менший, 140ки тихіші згідно характеристик.
Чи є взагалі якась серьозна різниця у продуктивності між 3х120мм та 2х140мм?
Планую встановити на видув зверху один з варіантів, і не можу вирішити. Корпус дозвляє встановити будь-який з двох варіантів. На проц встановлена водянка, тож тут мабуть більше на швидше витягання повітря з відеокарти.
Дивлюся на Be quiet! Shadow wings 2 (але це ще не остаточно), і якщо обирати опцію 2х140мм то виходить навіть дешевше. Не набагато, там якісь 200грн зараз, але, все ж таки.
Плюс навіть якщо потік повітря загальний буде трохи менший, 140ки тихіші згідно характеристик.
-
WalkMan
Member
Juiceeguy
Віддам перевагу двом 140, один дує на відуху, інший це все видуває з корпусу
Віддам перевагу двом 140, один дує на відуху, інший це все видуває з корпусу
-
Grava
Member
У себе передній панелі не помітив різниці між 2х140@800об. та 3х120@800об. Додавання 2х140 зверху дало -2 градуси на цп (з повітряним охолодженням), а може співпало або температура у кімнаті зміниласяJuiceeguy: ↑ 19.12.2023 14:20Чи є взагалі якась серьозна різниця у продуктивності між 3х120мм та 2х140мм?
Але краще сказати що за корпус, можливо є власники та підкажуть.