Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
shad_1985
Member

_Ade
зазвичай частоти на гпу понижали, а пам'ять навпаки розганяли та ще і таймінги зашивали більш агресивні для більший продуктивності в майнінгу. Тому да карта буде мати менше продуктивності в іграх.
Hum
Member

_Ade
Нет, наоборот производительность будет выше за счёт более агрессивных задержек но может быть нестабильной в играх если тот кто редактировал Биос сильно форсанул память. Тогда в майнинге карта стабильна но в играх или лагает, или выбрасывает на рабочий стол с восстановлением драйвера.
_Ade
Member

shad_1985

як це точно перевірити ?
shad_1985
Member

_Ade
Відкриваете gpu-z та дивитися на частоти пам'яті та гру
Lukash
Member

Шановні, маю питання "світоглядного масштабу"
От є умовна RTX4060Ti/RTX3070Ti за 17-19к
І є XBOX series X/Playstation5 за 17-19к

Маю 1660 Ti та монітор 4k (для роботи вони мене цілком задовольняють, але хочеться себе чимось порадувати).

Наскільки шокуюча буде різниця в графіці, якщо залишити стару відюху, а для розваг до того самого монітору підключати консоль?
Melofon
Member

Lukash

Графон на компе лучше если это ультра, но не так чтобы прям огромная разница если не считать те игры где много лучей, но тут ещё и игры будут стоить дорого если консоль взять, конечно 4060ти/3070ти не очень подходят именно для 4к разрешения, но ведь и консоли же тоже не выдают нативные 4к, там апскейлинг по типу фср с меньших разрешений и так же само если на условной 4060ти поставить не 4к разрешение а 2к и включить длсс баланс то будет приемлимая картинка и нормальный фпс, или сразу в 4к разрешении включить длсс производительность то должно потянуть, а там где есть генерация кадров так ещё лучше, может ещё пару настроек придётся снизить с ультра на высокие или средние что тоже даст прирост не сильно влияя на картинку.
Последний раз редактировалось Melofon 16.12.2023 12:56, всего редактировалось 1 раз.
oversteve
Member

Melofon: 16.12.2023 12:48 Lukash
Графон на компе лучше если это ультра, но не так чтобы прям огромная разница если не считать те игры где много лучей, но тут ещё и игры будут стоить дорого если консоль взять.
так їх не обов'язково всі купувати, гейпас і пс плюс не так багато коштують :dontknow:
Kirakishou
Member

Зараз дивлюся огляди на 7800ХТ ред девіл та нітро+, де ці відеокарти розбирають та показують термоінтерфейс, систему охолодження і тому подібне. І один із оглядачів між іншим сказав, що у нових карт від амд по замовчуванню увімкнений генератор кадрів на рівні відеодрайверу, тому у них фейкові фпс. Саме тому, що увімкнений генератор кадрів, амд додала в адреналін антилаг+, бо онлайн-іграх відчувалася затримка. І як доказ цьому він надає результати тестування в superposition, де 7800ХТ набирає на рівні 3070. Це нісенітниці чи справді генератор кадрів увімкнений на рівні драйверу?

Відправлено через 6 хвилин 57 секунд:
Lukash: 16.12.2023 11:59Маю 1660 Ti та монітор 4k (для роботи вони мене цілком задовольняють, але хочеться себе чимось порадувати).
У мене точно така ж відеокарта та 4К монітор. Теж вирішую, що взяти. Поки що найкращий варіант, який мені тут порадили та до якого я сам схиляюся, це взяти 7800ХТ. Втім ідея придбати плейстейшн 5 теж доволі приваблива.
Dark-seer
Member

По поводу карты - 7800хт шикарная карта, мое мнение что отрисовка кадров фейк по поводу консоли - я играл последний раз в пс1, потом 2 года назад взял себе хбох Х, на 50" телике офигенно, но за пару месяцев я так и не смог играть в шутеры на геймпаде, на компе в разы удобнее, но это чисто субъективное мнение
daesz
Member

Kirakishou

Виходить, що з включеним ФГ - вона малює 3 кадра з 1? Як думаєте - таке можливо? :gigi:
Ще питання на засипку : як думаєте який буде імпут лаг коли АІ буде малювати 3 фейкові кадри з одного?
Kirakishou
Member

daesz
Ні, типу по замовчуванню на рівні драйвера вона додає на кілька справжніх один згенерований. Як доказ він демонструє результат суперпозішн, де 7800ХТ ред девіл набирає 5400 балів на рівні з 3070. А 3080 набирає 6500 балів.

До речі по охолодженню, то у нітроплюс, судячи з вигляду, начебто більш дорогі термопрокладки стоять. Термопаста що у нітроплюс, що у ред девіл з фазовим переходом. Перші два скріна то ніттроплюс, а третій і четвертий - ред девіл. Потім автор ролика поміняв у ред девіл ці сірі термопрокладки на одиссей, але різниці в температурах не було, тобто сірі теж справляються. Але він каже, що ці сірі термопрокладки будуть текти, бо коли він розбирав її, то вони вже залишили жирні розводи на чіпах. Схоже, що паверколоровське виконання гірше сапфіровського в плані термопрокладок. А щодо самої системи охолодження, то в ред девіл під всіма чіпами пам’яті термотрубки проходять, а в нітроплюс наче ні, судячи по відео. Ще на інших порівняннях показують, що у хелхаунд температури кращі, ніж у нітроплюс. Останній скрін то охолодження хелхаунд. Тобто реддевіл має бути ще кращий, ніж хелхаунд. Але чому вони поставили там ці дешеві сірі термопрокладки? І чому гарантія на рік менше, ніж у нітроплюс?
спойлер
2023-12-16_140428.png
2023-12-16_140445.png
2023-12-16_140556.png
2023-12-16_141410.png
2023-12-16_142547.png
daesz
Member

Kirakishou
Сильно в цьому сомніваюсь, тому що ФГ додає рівно 1 згенерований кадр, на 1 справжній. Тобто коли ви включите ще й fsr3.0 - то він або не буде додавати кадри, бо він вже включений на рівні драйвера, або буде малювати 3 генеровані замість 1 справжнього :)
Швидше за все - то специфіка роботи амуде в суперпозішині.
Приведу вам інший приклад :
Изображение
1080 тіай має стабільно менше fps ніж 5700 ексте.
В той же час результат 1080 тіай в суперпозішині :
Изображение
І тепер 5700 ексте :
Изображение
Виходить, що 5700 змогла в генерацію кадрів без тензорних ядер? Думаю, що просто деякі оглядачі не дуже розуміють про що говорять :D

На рахунок термопрокладок - не підкажу, я в них не дуже розбираюсь. Але думаю, щ можна змінити на кастомні після того, як гарантійний срок вийде. Мені от кортить спробувати ханівел на графічному чіпі спробувати :shuffle:
Vlaad13
Member

Lukash: 16.12.2023 11:59 Шановні, маю питання "світоглядного масштабу"
От є умовна RTX4060Ti/RTX3070Ti за 17-19к
І є XBOX series X/Playstation5 за 17-19к

Маю 1660 Ti та монітор 4k (для роботи вони мене цілком задовольняють, але хочеться себе чимось порадувати).

Наскільки шокуюча буде різниця в графіці, якщо залишити стару відюху, а для розваг до того самого монітору підключати консоль?
судя по вашему сетапу денег у вас не так много и люди которые собираются купить консоль забывают про один вопрос и я его задам - а вы в курсе что там игры покупать нужно и некоторые по 3к гривен стоят ?
Nortrom
Member

Mindfactory. Интересно что их заставляет покупать трешак в виде 4060ti? может скидки какие-то :D
Изображение
daesz
Member

Nortrom: 16.12.2023 16:42 Mindfactory. Интересно что их заставляет покупать трешак в виде 4060ti? может скидки какие-то :D
Изображение
Може беруть для роботи в якомусь конкретному софті де є оптимізація під куда ядра та потрібно врама? :dontknow:
Nortrom
Member

потрібно врама?
Жаль не указывают 8 или 16.
Тут это уже подвезли :D

Vlaad13
Member

Nortrom: 16.12.2023 16:42 Mindfactory. Интересно что их заставляет покупать трешак в виде 4060ti? может скидки какие-то :D
Изображение
большинство нормальных людей не сидит на форумах и не срется по поводу 10 фпс разницы которых невидно. Большинство людей опять же играют в 1080 - и это идеальная карта на сейчас под это разрешение. Там у людей логика такая что типо когда не хватит - куплю новую.
daesz
Member

Vlaad13,
насправді там все теж саме, що й в нас і міняти ВК кожне покоління можуть дозволити собі тільки сини одеських оденсенських воєнкомів (не сміЩний жарт про місто Оденсе в Данії :gigi: ), але в них також значно меньше людей які цікавляться хардвером. Пам'ятаю, дуже дуже давно, коли тільки почав цікавитись оверклокінгом - читав (паралельно) англомовні форуми / дивився трубу, і там буквально одиниці знали про якийсь комплексний розгін по шині, а 99% просто гнали ядра проца до 5 Ггц і сіяли від щастя, я тоді трохи прозрів від того наскільки там люди не прошарені :rolleyes:
akr
Member

Я б тоже 4060ти взял, если бы не пси3.0
daesz
Member

akr,
в ній ж псіе4. Чи ви маєна на увазі, що у вас псіе3 на мп?
Націлювався на неї також (16гб версію), але як побачив 8 ліній і 128бітну шину, то було очевидно що цю ВК не зможе смасти нічого :/
Ответить