Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
daesz
Member

Bucho,
поки проблем ніяких немав, окрім тих які писав вище - двічі зелений екран і двічі прозорий курсор на одному з драйверів (23.9.2).

Kirakishou,
можете на yeston'и глянути, вони для нвідій роблять ВК з анімешними дівчатами, мені їхня 4070 сакура дуже пододається :rotate:
В нас вони не дуже популярні, але вони начебто хороші в плані якості :gigi:
Аплоужу зараз відео з геншином на клауд сервіс, бо стрімабл тільки до 250Мб дозволяє :с

edt. Щойнопосерфив інет - вони й для амуде карти роблять :lol:
Ех, єслі би знать зараннє :gigi:
https://yestonstore.com/products/yeston ... phics-card
Bucho
Member

Kirakishou: 07.12.2023 22:53 Ось симпатична відеокарта
Правда не знаю, як вона в плані охоложення та елементної бази.
спойлер
2023-12-07_225226.jpg
Зараз цей китай коштує як звичайний тайваньський бренд, а зливать через пару років її будете відсили по ціні якогось 4060 вантуса, чи паліта.
Kirakishou
Member

daesz
Я знаю про yeston, просто не зустрічав їх у нас в продажу, тільки на аліекспрес. А цю знайшов і за ціною двох вентиляторного паліта. А відео можна просто фекс.нет залити, а я скачаю. І попереднє теж туди можна залити, бо я не знаю стрімбл перетискає якість, чи ні.
daesz
Member

Kirakishou,
я вже попереднє видалив :с
я мегою користуюсь щоб кидати файли з компа на телефон/телефона на комп, він доволі зручний і це клауд сервіс, тому нічого не перетискає, скачати також можна; завантажує, правда, дуже повільно на нього конкретно зараз :\
Kirakishou
Member

Bucho: 07.12.2023 23:08Зараз цей китай коштує як звичайний тайваньський бренд, а зливать через пару років її будете відсили по ціні якогось 4060 вантуса, чи паліта.
Коштує як двох вентиляторний китайський паліт. Чому вживаний паліт буде дорожче коштувати, ніж ця? Яка різниця? Що то китай що це.
І я чесно кажучи ще жодної карти не продав, взагалі нічого ніколи не продавав. Якось так виходило, що то родичам віддавав, то просто в гараж відвозив разом з іншої непотрібною технікою типу двд-плеєрів чи кінескопних телевізорів. Але на роботі колега хоче придбати мою RХ470, то може вперше щось продам. Типу за пляшку дешевого віскі. :)

Відправлено через 6 хвилин 59 секунд:
daesz
Ну я вже спати піду, а подивлюся завтра. Бо я мабуть вчора у того малого підхватив ковід. Вона не крашила гру? Якщо ні, то може це дійсно проблема 6000-серії. Треба буде ще спитати, які там драйвери у нього стояли, бо я не звернув увагу. Я тільки свій ссд, той що з роботи підкинув, на якому геншин і рельса встановлені. Вони ж просто з нього запускаються, тобто я з під його системи просто запустив геншин і він двічі крашнувся. Так-то тягне карта його чудово, ми до телевізора підключили, у них 4К телевізор.
lewerlin
Member

Kirakishou: 07.12.2023 23:19Типу за пляшку дешевого віскі. :)
Дешевого...
За 470ту вистачить на Таліскер. А як по знижці, то і на Лайфрог.
daesz
Member

Kirakishou,
Гра стоїть на хдд, тому грузить повільно і трошки тупить інколи :gigi:
https://mega.nz/file/cChhCSgJ#1YX71zEU8 ... f3I3bluBso
Хонкай в 4к зміг загрузити на сотню, 2х якість рендеру, правда, геншин з 1.5х максимум 60% брав :)
Я там трохи побігав, потовк мобів і потабався/позгортав/порозгортав вікна.

Я після тесту в хонкаї повернув драйвери з 23.12.1 на 23.11.1, бо щось р6 підтуплював на секунду при альт-табі з гри на робочий стіл/назад, хоча вчора того, здається, небуло :D
Я ще потримаю гру на харді сутку, якщо б вам треба було якісь тести ;)
Bucho
Member

Kirakishou: 07.12.2023 23:26 Коштує як двох вентиляторний китайський паліт. Чому вживаний паліт буде дорожче коштувати, ніж ця? Яка різниця? Що то китай що це.
Якщо я не помиляюсь, то на минулому тижні прям сюди відписувались, що за ~таку ціну гіги топові на клозетці бралі під чорноп'ятничну акцію.
А якщо зараз та без акцій, то на хотлайні у кіпи сіровозів по 25-27К є що вибрати від тієї ж гіги, й від MSI, чи хоча б ті ж фаундерси.
Й доречі, нормальний Паліт Ви теж без проблем продасте, а під цього "вендора" ще якогось бовдура пошукати потрібно буде...
daesz
Member

Kirakishou: 07.12.2023 23:26 І я чесно кажучи ще жодної карти не продав, взагалі нічого ніколи не продавав.
Я продав останні 3 (ртх2070 по місцю і шкільник мені так виніс мозок за 2 дні зі своїми тестами, гтх1660с на форумі вчора домовились і продав буквально за 10хв, та хд6770 також по місцю років 6 тому, покупець просто зателефонував що він в моєму місті там-то й там-то, міста не знає - чи я можу піднести ВК йому, без тестів і тд, просто забрав, розплатився й розстались) і немав проблем :D
Одну з двох старих систем (В350+р2600 також по місцю, також без проблем і всяких тестів), другу стару систему (фх8320+м5а97) ще поки маю на руках, бо якось жалко продавати :gigi:

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Дивлячись на те, що геншин взагалі зміг тільки на 60% нагрузити - то мені здається, що й 7700хт під нього вистачить, і він у нас значно дешевший, за 18-19к можна взяти умовний паверколор файтер і це доволі хороше виконання.

Хоча можна й паверколор хелхаунд / сапфір пюр / сапфір найтро+ на 7800хт взяти, її вже й на довше стане, і врами більше :)
antigore
Member

_Ade: 07.12.2023 21:18 Добрий вечір
Підкажіть будь ласка, купив RX580 4gb, фурмарк крутить, температури не більше 64 градусів, але через 2-3 хв вимикається, чорний екран та кулера на максимальних обертах працюють, що це може бути?
Нажаль труп, повертайте назад
daesz
Member

daesz: 07.12.2023 23:48 Я після тесту в хонкаї повернув драйвери з 23.12.1 на 23.11.1, бо щось р6 підтуплював на секунду при альт-табі з гри на робочий стіл/назад, хоча вчора того, здається, небуло :D
Як виявилось, то я забув виключити віртуал супер резолюшн, і тому екран чорнів на 2с під час альт-табів між грою та робочим столом, бо скейлив по різному обидва інстанси :gigi:
Vader
Member

ТKirakishou
Бекплейт можно заказать любой принт,на любую видяху..в телемарте есть услуга такая..и не только..другое кино-надо ли оно?
Melofon
Member

daesz: 08.12.2023 01:23Як виявилось, то я забув виключити віртуал супер резолюшн
А потом появляются мифы про плохие драйвера у амд ;)
Kirakishou
Member

daesz: 07.12.2023 23:48Хонкай в 4к зміг загрузити на сотню, 2х якість рендеру, правда, геншин з 1.5х максимум 60% брав :)
Дякую! Гра йде просто супер, вона і в малого на 6750 йшла чудово. Я тепер не можу зрозуміти, що то за прикол з крашем гри був. Ще раз мені незручно буде напрошуватися в гості, але спробую дізнатися, яка у нього версія драйверів була. До речі у нього теж віндовс 11. А ще цікаво, чому рельса так нагинає карту, коли у мене вона що на роботі на риксі, що вдома на печі навпаки менше навантажує систему. Конкретно у вас то зрозуміло, що в рельсі х2,0 рендер стояв, а в геншині х1,5. А ось при рендері х1,2 геншин навпаки сильніше нагинає.
У вас афтербернера немає? Можете ще затестити оцю локацію Інадзуми з афтербернером? Наче тут навіть на 3080 статтери є, тупо графік як пилка пригає. Просто станьте там, навіть нічого робити не треба. Головне, що повз пролітали пелюстки сакури. І біля якогось водоспаду можете побігати? Біля водоспадів чи фонтанів теж чомусь просідає.
спойлер
2023-12-08_074426.jpg
Відправлено через 13 хвилин 37 секунд:
А, у вас Інадзума ще не відкрита. Ну тоді не треба, цього достатньо.

Відправлено через 22 хвилини 39 секунд:
Яке з цих двох виконань краще?
спойлер
2023-12-08_081016.jpg
Якщо 7700ХТ коштує 19к, а 7800ХТ коштує 25к, тобто різниця між ними в ціні 27%. В продуктивності, як я розумію, різниця між ними менша. Тобто немає сенсу почекати тринадцяту зарплату та взяти одразу 7800ХТ? Але чи є сенс почекати якихось акцій під новий рік чи замовляти її вже сьогодні?
Bucho
Member

Kirakishou
Навряд чи будуть додаткові акції на новий рік для 7800ХТ, якщо їх не було навіть у чорну п'ятницю.
У Штатах на тих же яйцях воно як продавалось ~$500-550 так і продається. Максимум до 10 баксів здається повідкручували на деякі моделі на ЧП.
Тобто ціна у нас зараз адекватна. Ті ж Сапфіри різних моделей коштують приблизно +20% до яєць (на ціну нашого ПДВ).
Kirakishou
Member

Bucho
А чи вартує 7800ХТ переплати у 27% відносно 7700ХТ? По вендорам сапфір буде краще, ніж паверколор?

Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
Просто 7700ХТ чомусь на ютубі всі засираюсть відносно 7800ХТ.

Причому засирають не за те, що вона поганий фпс видає, а за те, що у неї неадекватна ціна.
ekynda
Member

Kirakishou: 08.12.2023 08:29 Якщо 7700ХТ коштує 19к, а 7800ХТ коштує 25к, тобто різниця між ними в ціні 27%. В продуктивності, як я розумію, різниця між ними менша. Тобто немає сенсу почекати тринадцяту зарплату та взяти одразу 7800ХТ? Але чи є сенс почекати якихось акцій під новий рік чи замовляти її вже сьогодні?
7800XT за 23к. продають, sapphire pulse, 3 роки гарантії, гарна карта.
Bucho
Member

Kirakishou
По-перше вони порівнюють їх відносно їхньої ціни. А там різниця всього в 50 баксів.
І ті додаткові переваги у вигляди 16гб пам'яті замісь 12гб і загалом більшої потужності у 7800хт, як на мене, коштують навіть 100 баксів різниці.
Мій малий фанатіє від Гаррі Потера і Хогвардса. А той вже зараз виїдає всі 12гіг під нуль на таких картах. Тому й не розумію сучасних адептів "12гіг хватіт всєм".
Схоже, що хом'якам було мало історії з 3070/ті і вони знов лізуть на ті самі граблі.
Kirakishou
Member

ekynda
Різниця з сапфір нітро+ — 3000 грн. При ціні 20к+ грн, економити 3к думаю не варто. У мене зараз 18к на руках, ще є невелика заначка в валюті, але її чіпати не хочу. Почекаю тринадцяту зарплату в кінці місяця і візьму 7800ХТ хеллханд або нітро+. Якщо за цей час блогери на ютубі мене не переконають взяти щось інше.
GreenMile
Member

Bucho: 08.12.2023 10:39 Kirakishou
По-перше вони порівнюють їх відносно їхньої ціни. А там різниця всього в 50 баксів.
І ті додаткові переваги у вигляди 16гб пам'яті замісь 12гб і загалом більшої потужності у 7800хт, як на мене, коштують навіть 100 баксів різниці.
Мій малий фанатіє від Гаррі Потера і Хогвардса. А той вже зараз виїдає всі 12гіг під нуль на таких картах. Тому й не розумію сучасних адептів "12гіг хватіт всєм".
Схоже, що хом'якам було мало історії з 3070/ті і вони знов лізуть на ті самі граблі.
Де воно там 12 виїдає? Навколо 8 тиліпається і це ультра з променями. Ну може там десть в Хогсміді під 10 іноді. Під 12 бачив тільки в КП2077 у Псарні з трасуванням шляху і теж все на максимальних налаштуваннях.
Хогвартс взагалі перший раз пройшов на 1060 6Гб. Дуже потрібно тій 7700 16 ГБ які вона утилізувати не зможе бо ядро слабе :dontknow:
Ответить