Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vader
Member

Bucho
Хочт человек извращений,что вы понимаете....Потом будет тут плакать,да советы спрашивать..что делать,и почему ему несказали... :gigi:
Bucho
Member

Дивлюсь Сапфіри Пульси 7900 XTX хтось на ЛОХє по 36500грн торгує. В описі - нове запечатане.
Але ж ми простих путєй нє іщем... :gigi:
Metroa
Member

Bucho
900+90розмитнення+10-20доставка. Значно дешевше, ніж у нас. Переплачувати 10-15к за українську гарантію таке собі.

Поки дивився вже розкупили.
Bucho
Member

Metroa: 07.12.2023 10:43 Bucho
900+90розмитнення+10-20доставка. Значно дешевше, ніж у нас. Переплачувати 10к за гарантію.
Ок, якщо везти через посередників "сіряковозів", то можна й під 10%. Сам так робив декілька років тому. не знаю, чи працюють такі схеми зараз.
Але Вам нічо не тисне, що готові віддати нехай і ~$1000 фактично за б/у карту з невідомою причиною повернення?
Не хочете переплачувати 10К за гарантію, то вище скинув варіант з ОЛХ, з опису продавана, нового Сапфіра за 36,5к.

Відправлено через 11 хвилин 55 секунд:
Metroa
А взагалі, якщо Ви дійсно зі Стрия, хіба схема з Польщою і поверненням ПДВ вже не працює? Якщо що, то до Перемишля звертатись по гарантії якось ближче, ніж до Атланти в Джорджії...
Metroa
Member

Bucho: 07.12.2023 11:07
Metroa: 07.12.2023 10:43 Bucho
900+90розмитнення+10-20доставка. Значно дешевше, ніж у нас. Переплачувати 10к за гарантію.
Ок, якщо везти через посередників "сіряковозів", то можна й під 10%. Сам так робив декілька років тому. не знаю, чи працюють такі схеми зараз.
Але Вам нічо не тисне, що готові віддати нехай і ~$1000 фактично за б/у карту з невідомою причиною повернення?
Не хочете переплачувати 10К за гарантію, то вище скинув варіант з ОЛХ, з опису продавана, нового Сапфіра за 36,5к.

Відправлено через 11 хвилин 55 секунд:
Metroa
А взагалі, якщо Ви дійсно зі Стрия, хіба схема з Польщою і поверненням ПДВ вже не працює? Якщо що, то до Перемишля звертатись по гарантії якось ближче, ніж до Атланти в Джорджії...
Возять під 10%, як возили.

Я би не наважився купити на olx карту сумою 30-40к, або новою в магазині і велика переплата, або в перевірених тут. Згоден, що брати на newegg без гарантії лотерея, але якщо можна сильно зекономити, то можна ризикнути. В мене немає бажання переплачувати нашим магазинам за укр. Гарантію 10-15к.

Щодо Польщі, то там виходить дорожче, ніж зі штатів+ треба знати людей хто возить. Колись тут був один, що возив, потім митниця його взяла за заднє місце, багато з ким не розрахувався
Bucho
Member

Metroa
Жити біля кордону з Польщою і користуватить послугами посередника з умовного Запоріжжя чи Дніпра, серйозно?
ПДВ в Польщі 23%. Роздрібна ціна карти в тому ж Компутронік ~$1300-1350. Далі рахуйте самі.
А самому не простіше було раніше на декілька годин зганяти до Перемишля? Чи на разі когось знайомого жіночої статі туди відправити, якщо вже так потрібна річ за 1000+ баксів.
Ну чи на розетці прямо зараз купити за меньш ніж 42к грн той же 7900хтх Сапфір Пульс, розрахувавшись карткою Привату.
Павло
Member

Kirakishou: 06.12.2023 12:20 daesz
А що думаєте про вживану 3080? На форумі є декілька по 16 тисяч, наче від перевірених людей. Довжина і величина відеокарти значення не має, у мене корпус майже фуллтауер.
Ну це вже карта 300+ ват! На це потрібно зважати! Відсутність гарантії також вагома проблема!
Hells Angels
Member

Bucho: 07.12.2023 11:51ПДВ в Польщі 23%. Роздрібна ціна карти в тому ж Компутронік ~$1300-1350.
при поверненні таксфрі карта знімається з гарантії.
хочеш гарантію купуй там вези сюди, але ж знов таки поштою в магаз не відправиш :gigi:
Kirakishou
Member

Павло
У мене кіловатний Seasonic і великий корпус Antec P101 Silent, тому 300 ватт це не проблема. Але поки я думав, вчора ці 3080 вже купили. Причому у обох продавців. Тепер от думаю, може взяти RTX3070, бо мав можливість вчора взяти свій ссд з іграми і підкинути його на комп сина колеги, у якого RX6750ХТ і коли альт+табнувся на gpu-z, щоб подивитися температури, то гра крашнулась. Запустив ще раз і гра знову крашнулась при згортанні вікна. Не знаю, чи це з його віндою проблеми, чи з драйверами на RX6750ХТ, бо в мене вдома гра жодного разу не крашилась, я часто просто згортаю її і дивлюсь ютуб чи сиджу на форумі. Але одразу перехотілося зв’язуватися з АМД і потім розбиратися, з чим це проблеми, що гра крашиться. Ну зате переконався, що для цієї гри для 4К достатньо потужності RX6750ХТ. Відеопам’яті в 4К вона займає 3,5 гагабайта. Просто я в цю гру граю майже кожен день вже три роки і я орієнтуюсь саме на неї при виборі карти, всі решта ігри для мене значення не мають. Головне, що вона йшла 4К@60 на ультра. 3080 хотів, щоб був запас, бо гра періодично покращується в плані графіки.
Nouriel
Member

Kirakishou: 07.12.2023 12:37я часто просто згортаю її і дивлюсь ютуб чи сиджу на форумі
ясно у нас дефіцит електрики, а він тупо в нікуда тратить :-/
Bucho
Member

Hells Angels: 07.12.2023 12:30
Bucho: 07.12.2023 11:51ПДВ в Польщі 23%. Роздрібна ціна карти в тому ж Компутронік ~$1300-1350.
при поверненні таксфрі карта знімається з гарантії.
хочеш гарантію купуй там вези сюди, але ж знов таки поштою в магаз не відправиш :gigi:
Звідки така інфа про зняття з гарантії? Це у всих польських магазинах з електронікою?
Kirakishou
Member

Nouriel
Коли гру згортаєш, вона майже не дає навантаження на процесор та відеокарту. Я перевіряв ваттметром.
А щодо дефіциту, я вкладався в пільговий тариф, коли він ще був. У мене навіть бойлер не постійно увімкнений в розетку, а тільки коли треба помитися увечері. Покажіть свої платіжки за електроенергію перед тим, як голослівно когось обвинувачувати.
oversteve
Member

Metroa: 07.12.2023 11:27 Возять під 10%, як возили.
вони то возять, але іноді і такі посилки затрумують і кажуть оплатіть будь ласка повне мито, а ці 10% ми вам повернемо :gigi:

п.с. по нью егг оупен бокс - там може бути шо попало і невідомо в якому стані і комплекті, власне нова коштує +50 баксів :dontknow:
Павло
Member

Nouriel: 07.12.2023 12:41
Kirakishou: 07.12.2023 12:37я часто просто згортаю її і дивлюсь ютуб чи сиджу на форумі
ясно у нас дефіцит електрики, а він тупо в нікуда тратить :-/
Так може почати її економити із всяких фенів та «дуйок» які споживають від кіловата? А не з пк який при згортанні програми скидає частоти!? Чи можливо із вуличного освітлення, всякої безглуздої реклами? А то Київ як гірлянда освітлюється :-/
daesz
Member

Павло: 07.12.2023 12:58 Чи можливо із вуличного освітлення, всякої безглуздої реклами? А то Київ як гірлянда освітлюється :-/
Це найбільше вражає, в новинах пишуть як вони успішно беруть допомогу в сусідніх країнах (Карра), а в нас вулиці та будинки сяють до 12 години ночі.
Hells Angels
Member

Bucho: 07.12.2023 12:53Звідки така інфа про зняття з гарантії? Це у всих польських магазинах з електронікою?
у компутроніка є строки відностно того що гарантія діє лише на території Польщі.
отримати таксфрі можна лише показавши документи з митниці з печаткою що карта покинула територію Польщі.
тому карта знімається з гарантії :shuffle:
спойлер
Колись давно спілкувавсь з форумним сіровозом .. там було типу якщо товар вийде з ладу то надсилаєте до мене його перевірять і тоді ремонт чи заміна. Я спитав лише про те щоб отримати фотку оригіналу чеку де буде вказано що товар у даному випадку ВК буде мати гарантію в якийсь там термін(2/3 роки). У відповідь написали я не змушую вас купувати у мене :laugh: :laugh:
Последний раз редактировалось Hells Angels 07.12.2023 13:23, всего редактировалось 1 раз.
korea
Member

Bucho: 07.12.2023 10:24
Metroa: 07.12.2023 06:55 open box карти з newegg хтось брав? зараз є RX 7900 XTX 24GB за 900
Брати чиєсь повернення + заплатити ще ~$240 за розмитнення + баксів від 10 до 30 якому-небуть Місту за доставку...
$900+$240+$20=$1160=43500грн
Чи не простіше доплатити ~10% і купити тут за ~48K грн той же Сапфір Нітро+ з 3х річною гарантією?

І отримати ту саму карту на 5к грн дорожче, які можно просадити на вино і дівчат :gigi:
Шуткую звісно, але за весь час покупок жодного разу гарантією не користувався, а 5к грн які-не-які, а все ж гроші. Більше напрягає доставка в декілька тижнів, але якщо не горить можна брати

Опенбокси купував тільки на ебей аукціонах, коли ціни були кінськими. Один раз попалась неробоча 3070ті, продавець без зайвих питань зробив манібек
Kirakishou
Member

Амд-фанатіки як завжди пригоріли — воно і не дивно, адже в аргументовану дискусію вони не знатні. Коли тикаєш їх мордою в факти, а саме: проблема з курсором, неробочий фпс-лок і краші відеодрайвера чи гри, вони тільки можуть мовчки вліпити мінус. Ось людина в конференції по цій грі підтверджує те, що як мінімум на 6000-серії радеонів є проблема з крашами в цій грі при альт-таб. :rotate:
спойлер
2023-12-07_171824.jpg
Гівно-удар це сленгова назва цієї гри
У неї теж 6750ХТ.
KVANTIAN
Junior

Всфм привіт! Не по темі, звісно, але сьогодні прийшли мені всі клмплектуючі, і я побачив таку справу. Текстоліт мат. плати досить сильно вигнутий і на задній частині є якісь подряпини. Що можете сказати по цьому рахунку?
https://prnt.sc/yh4yqS5uicZW
https://prnt.sc/5LU4NjMrQwB2
https://prnt.sc/VHvnuwdkfNVu
https://prnt.sc/F0v0MOa9bBmj
GreenMile
Member

KVANTIAN: 07.12.2023 17:30 Всфм привіт! Не по темі, звісно, але сьогодні прийшли мені всі клмплектуючі, і я побачив таку справу. Текстоліт мат. плати досить сильно вигнутий і на задній частині є якісь подряпини. Що можете сказати по цьому рахунку?
То ви ще не бачили, як він буде вигнутий коли на ньому пару років провисить кулер вагою з кілограм, чи більше :D
Нормально все, воно таке з заводу виходить. Там немає "сильного" вигину і то не подряпини, а сліди лаку, чи змивки флюсу, чи і те і інше разом. Не беріть дурного в голову, з платою все ок.
Последний раз редактировалось GreenMile 07.12.2023 17:35, всего редактировалось 1 раз.
Ответить