Последние статьи и обзоры
Новости
Огляд та тестування референсної відеокарти AMD Radeon RX 7900 XT. На що здатна топова карта рік по тому?
-
_Andrik_
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування референсної відеокарти AMD Radeon RX 7900 XT. На що здатна топова карта рік по тому?
Моя карта в тесті .
Можу підтвердити, що температури такі самі (див. Профільна система) , з протестованих ігор - LoU один в один ФПС як в мене в 1440р зі всіма променями коротше ВСЕ вправо, а от РДР до 100 маю , але ж і проц маю початковий для АМ5 7600х , грішу що в деяких моментах його бракує для цієї відяхи.
Інших ігор з тесту не маю .
Без втрати продуктивності , карту в пару кліків можно обмежити до 280w споживання, це від 300 + стоку .
Моя карта в тесті .
Можу підтвердити, що температури такі самі (див. Профільна система) , з протестованих ігор - LoU один в один ФПС як в мене в 1440р зі всіма променями коротше ВСЕ вправо, а от РДР до 100 маю , але ж і проц маю початковий для АМ5 7600х , грішу що в деяких моментах його бракує для цієї відяхи.
Інших ігор з тесту не маю .
Без втрати продуктивності , карту в пару кліків можно обмежити до 280w споживання, це від 300 + стоку .
-
daesz
Member
Незнаю навіщо 4070тіай зі своїми 12ма потрібна, коли є ось такий монстр, який ще й з 4080 в окремих випадках потягатись може
Дякую за огляд
Дякую за огляд
- спойлер
В 2к хоґвартсі - навіть 4080 поступилась їйпродуктивність графічних адаптерів Radeon з використанням трасування променів не витримує ніякої критики, з ними навіть карти Intel Arc будуть кращі
в 2к джедаї поступилась 2 кадри в середньому, проте, +5 кадрів по мінімальному
в 4к джедай +1 по мінімально / +3 по середньому
в 2к калісто +3 по мінімальному / +7 по середньому
в 4к калісто +6 по середньому
-
FunnyBear
Member
Гарна карта за порівняно гарні гроші. Чіп потужний, об'єм пам'яті дозволить зберегти актуальність кілька поколінь.
-
daesz
Member
В мене за весь час був білий курсор в браузері двічі, обидва рази на 23.10.2. І двічі ПК крешило з зеленим екраном, як виявилось - в мене була не сама свіжа версія біоса МП (ейсус умудрився випустити 5 нових версій біоса за не цілих 2 місяці, а я затупив і не провіряв)ZSX: ↑ 27.11.2023 22:00 _Andrik_
daesz
А як у вас з "чорними екранами" справи?
В мене 7900 ХТХ. І в мене драйвер зависає майже щодня. Перевстановив Windows - те ж саме. Спочатку зависає, потім екран вимикається...
Ніяких інших проблем які зустрічають користувачі амуде - не бачив
(вінда 11)
-
ZSX
Member
daesz
На 23.9.Х та 23.10.Х в мене по декілька разів на день або чорний екран, або перезавантаження. На 23.11.1 перезавантажень немає, лише чорні екрани.
До речі, який у вас Windows? 10 чи 11?
Дякую
На 23.9.Х та 23.10.Х в мене по декілька разів на день або чорний екран, або перезавантаження. На 23.11.1 перезавантажень немає, лише чорні екрани.
До речі, який у вас Windows? 10 чи 11?
Дякую
-
daesz
Member
Я попередній доповнив, бо спочатку не збагнув, що варто додати. В мене 11
-
Derogs
Member
Дуже довго користуюсь картами АМД (6850, 7970, 5700) і дуже рідко були проблеми з драйверами. Звісно бісить те, що пам'ять кочигарить на максимум, бо роздільна здатність 2к+75Гц, але за чорний екран не знаю не стикався, але весь інтернет ними завалений .. і ніхто не може найти причину.. мені деколи здається що то якась несумісність кабелів і моніторів, типу викликають глюк..
-
daesz
Member
Я спочатку також розгубився від чого зелений екран, який отримував двічі. Але згадав, що коли андервольтив/оверклокав - то мав зелений екран декілька раз коли шукав потрібну частоту пам'яті. Зкинув пам'ять на 100гц і так залишив. А через декілкьа днів нагуглив, що це поведінка драйвера амуде коли стоїть не самий свіжий біос, поставив останній, вернув розгін пам'яті назад і поки більше не стикався із нимDerogs: ↑ 27.11.2023 22:10 Дуже довго користуюсь картами АМД (6850, 7970, 5700) і дуже рідко були проблеми з драйверами. Звісно бісить те, що пам'ять кочигарить на максимум, бо роздільна здатність 2к+75Гц, але за чорний екран не знаю не стикався, але весь інтернет ними завалений .. і ніхто не може найти причину.. мені деколи здається що то якась несумісність кабелів і моніторів, типу викликають глюк..
-
kalakawa
Member
60hz карта за майже 40к грн
На що вона там може бути здатна без dlss та fg
-
El Barrent
Member
dlss - перший крок до гумової жінки.kalakawa: ↑ 27.11.2023 22:42 60hz карта за майже 40к грн
-
xandess
Member
Були такі приколи на іншій АМД карті. Лікувалося зменшенням частот, карта із заводу розігнана вщент, й ваша модель не витримує ці частоти. (мені допомогло, й в інтернеті багато кому допомагало також)ZSX: ↑ 27.11.2023 22:00 _Andrik_
daesz
В мене 7900 ХТХ. І в мене драйвер зависає майже щодня. Перевстановив Windows (10) - те ж саме. Спочатку зависає, потім екран вимикається...
-
Enjthesilence
Member
Можливо для того щоб включити промені та нормальний апскейл? Чи ви з тих, хто не бачить різниці з пастрейсінгом чи без? КБ77, АВ2, та метро еходус, проекти де чудово імплементоване рт і о чудо, тут щось 4070 вже грає іншими фарбами на фоні "топа" від червоних, про убогий фср я мовчу, бо це реально погано в порівнянні з длсс.daesz: ↑ 27.11.2023 20:38 Незнаю навіщо 4070тіай зі своїми 12ма потрібна, коли є ось такий монстр, який ще й з 4080 в окремих випадках потягатись може
Дякую за огляд
- спойлер
В 2к хоґвартсі - навіть 4080 поступилась їйпродуктивність графічних адаптерів Radeon з використанням трасування променів не витримує ніякої критики, з ними навіть карти Intel Arc будуть кращі
в 2к джедаї поступилась 2 кадри в середньому, проте, +5 кадрів по мінімальному
в 4к джедай +1 по мінімально / +3 по середньому
в 2к калісто +3 по мінімальному / +7 по середньому
в 4к калісто +6 по середньому
-
ZSX
Member
xandess
Спробую, але сумніваюсь. Зависає завжди у простої. За весь цей час у грі зависло тільки один раз, і то в меню.
Спробую, але сумніваюсь. Зависає завжди у простої. За весь цей час у грі зависло тільки один раз, і то в меню.
-
IceKeeper
Member
Afterburner є? Якщо так - треба повністю видалити. Мені з 7900 XTX це допомогло.ZSX: ↑ 28.11.2023 00:10 xandess
-
ZSX
Member
IceKeeper
Ні, навіть Adrenalin не ставив. Лише драйвер на ВК та чіпсет, усе інше Windows автоматом поставив.
Ні, навіть Adrenalin не ставив. Лише драйвер на ВК та чіпсет, усе інше Windows автоматом поставив.
-
MetalistForever
Member
Счастливые владельцы Radeon , рассказывают о без проблемности драйверов и что у них всего то два раза был зеленый экран !daesz: ↑ 27.11.2023 22:13Я спочатку також розгубився від чого зелений екран, який отримував двічі. Але згадав, що коли андервольтив/оверклокав - то мав зелений екран декілька раз коли шукав потрібну частоту пам'яті. Зкинув пам'ять на 100гц і так залишив. А через декілкьа днів нагуглив, що це поведінка драйвера амуде коли стоїть не самий свіжий біос, поставив останній, вернув розгін пам'яті назад і поки більше не стикався із нимDerogs: ↑ 27.11.2023 22:10 Дуже довго користуюсь картами АМД (6850, 7970, 5700) і дуже рідко були проблеми з драйверами. Звісно бісить те, що пам'ять кочигарить на максимум, бо роздільна здатність 2к+75Гц, але за чорний екран не знаю не стикався, але весь інтернет ними завалений .. і ніхто не може найти причину.. мені деколи здається що то якась несумісність кабелів і моніторів, типу викликають глюк..
Сам был на RX 570 глюков хватало ( особенно первые года 1,5 ) . Самая яркая - это как компьютер полсе заставки BIOS и заставки материнки не запускал видеокарту и она ( RX 570 ) включалась спустя 10 минут и только тогда загружалась Windows ( что только не перепробывал , но проблема сама ушла ,когда вышел новый драйвер Radeon ) .
P.S. А про RX 5700XT в обще слышал как о самой глючной видухи от Radeon последних годиков
-
daesz
Member
Ви мене підловили, маю креші драйвера кожні 15 хв, зелені скріни раз в годину, все лагає, більше 15 фпс в іграх не бачу, що там ще пропустив (пссст, підкажіть, я ж незнаю що говорити), білі курсори по кд - не встигаю браузер перезапускатиMetalistForever: ↑ 28.11.2023 02:16Счастливые владельцы Radeon , рассказывают о без проблемности драйверов и что у них всего то два раза был зеленый экран !daesz: ↑ 27.11.2023 22:13
Я спочатку також розгубився від чого зелений екран, який отримував двічі. Але згадав, що коли андервольтив/оверклокав - то мав зелений екран декілька раз коли шукав потрібну частоту пам'яті. Зкинув пам'ять на 100гц і так залишив. А через декілкьа днів нагуглив, що це поведінка драйвера амуде коли стоїть не самий свіжий біос, поставив останній, вернув розгін пам'яті назад і поки більше не стикався із ним
Сам был на RX 570 глюков хватало ( особенно первые года 1,5 ) . Самая яркая - это как компьютер полсе заставки BIOS и заставки материнки не запускал видеокарту и она ( RX 570 ) включалась спустя 10 минут и только тогда загружалась Windows ( что только не перепробывал , но проблема сама ушла ,когда вышел новый драйвер Radeon ) .
P.S. А про RX 5700XT в обще слышал как о самой глючной видухи от Radeon последних годиков
- спойлер
-
_Andrik_
Member
Не знаю про що ви , жодного разу не було чорного екрануZSX: ↑ 27.11.2023 22:00 _Andrik_
daesz
В мене 7900 ХТХ. І в мене драйвер зависає майже щодня. Перевстановив Windows (10) - те ж саме. Спочатку зависає, потім екран вимикається...
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Амуде позиционирует карты как игровые? Автор, где тесты в рабочих приложениях с HIP и ROCM?