Статери в усіх іграх на High-End Компі

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Добрий День Панство, купив собі новий ПК, ось характеристики:

I9-13900k
Asus ROG Maximus Z790 Hero
Asus GeForce RTX 4090 Gaming OC
Kingston Fury Renegade 2TB PCI.E 4.0
32GB (2x16GB) G.Skill Trident Z5 RGB 6400MHz
Seasonic Prime Platinum 1300W 80+ Platinum
NZXT Kraken Elite 360
NZXT H7 Elite

Як тільки запустив на ньому ігри (PUBG, Rainbow 6 Siege, Hogwarts Legacy, Forza Horizon 5, Cyberpunk 2077), скрізь побачив статери. Десь їх настільки багато, що гра стає просто неіграбельною, десь раз у 2 хвилини великий статер на 1-2Изображение[/img] секунду. Гра з налаштуваннями гри не допомогла. Перевстановлював Windows 10/11 та драйвера, підключав інший блок живлення та SSD (на який теж пробував ставити Вінду та Ігри).
Пробував міняти водянку, без успішно, діло не в тротлінгу процесора. Коли ж попробував переставити відеокарту зі старого компа (де все працювало нормально) у новий, теж нічого не змінилося, ось тільки коли я повернув стару відеокарту у старий компьютер, він теж почав статерити! Знатоки, чи можливо що електроенергія мого дому якось пошкоджує компоненти компьютера?

P.S Всі тести ПК проходить (MemTest86+ 10.5 Pro, TestMem5, Karhu RAM Test 12 годин, Aida 64, OCCT CPU / Memory / RAM, Cinebench R23, в 3D Mark DirectX 12 4k взагалі показує 98,9% послідовність кадрів, і ніяких статерів там не спостерігається.
balao
Member

попробуй сбросить все настройки биоса на дефолт и обнови биос на последнюю версию да перетесть
это будет хорошая отправная точка чтобы разбираться дальше
maksimus1605
Junior

balao: 24.11.2023 13:12 попробуй сбросить все настройки биоса на дефолт и обнови биос на последнюю версию да перетесть
Обновляв BIOS + Intel ME на останню версію вже 3 рази за останні пів року, нічого не допомогло.

Відправлено через 24 секунди:
balao: 24.11.2023 13:12 попробуй сбросить все настройки биоса на дефолт и обнови биос на последнюю версию да перетесть
Обновляв BIOS + Intel ME на останню версію вже 3 рази за останні пів року, нічого не допомогло.
Paladin_D
Member

maksimus1605: 24.11.2023 13:36

Відправлено через 24 секунди:
Из идей:
1) VRR/G-sync
2) Ram frequency, хотя бывают разные приколы с ОЗУ, вплоть до того, что нужно поменять плашки местами
3) настройки разгона мб есть
4) попробуй через армори крат обновить Биос гпу(или не Биос, я не помню как там правильно называется) и через GPU Tweak можно выбрать режим карты другой, может поможет
5) чекни расположение м2 диска может он на одной линии с гпу
6) я бы ещё предположил, что есть скачки потребления у проца и гпу одновременно, но думаю не твой кейс учитывая БП
7) настройки монитора чекни ещё, может там вообще условный фрисинк включён
Последний раз редактировалось Paladin_D 24.11.2023 13:44, всего редактировалось 2 раза.
Rhizone
Member

Як варіант, спробуйте вимкнути в налаштуваннях драйвера G-SYNC. В мене, чомусь, після кожного оновлення драйвера ця опція ввімкнута за замовчуванням, хоча монітор не G-SYNC. І от саме з нею спостерігаються постійні статери майже в усіх іграх, в той час як без неї все ок.
Donate
Member

Яка ОС? Щось змінювалось там стосовно оригіналу?
Версія дров остання?
Яка швидкість ОЗУ в AIDA64? В тесті памяті? (той що через сервіс)

Added in 55 seconds:
Rhizone: 24.11.2023 13:43 Як варіант, спробуйте вимкнути в налаштуваннях драйвера G-SYNC. В мене, чомусь, після кожного оновлення драйвера ця опція ввімкнута за замовчуванням, хоча монітор не G-SYNC. І от саме з нею спостерігаються постійні статери майже в усіх іграх, в той час як без неї все ок.
Ну він може бути G-Sync Compatibility :gigi: Тому і вмикається. Хоча без нього грати це крінж якщо він є
Rhizone
Member

Donate: 24.11.2023 13:46Ну він може бути G-Sync Compatibility Тому і вмикається. Хоча без нього грати це крінж якщо він є
Ні, в списку G-Sync Compatibility мого монітора немає.
slv
Member

Пропоную прибанить бота
MaxZema
Member

в чому він бот?
SoVaR
Member

MaxZema: 24.11.2023 19:23в чому він бот?
Бот не бот, але періодично на форумі з'являються новореги з такого плана темами :-/
MaxZema
Member

Пам'ятаю , що і я зареєструвався на форумі , щоб запитати щось по темі "пк". А автору треба звернутись до сервісу мабуть , якщо своїми силами усунути проблему не виходить.
masik
Member

Если предположить что железо исправное, то может сама ось проблемная. Пиратка? При таком дорогом железе можно поставить и лицензионную ось. Ну и сами игры лицензия. Это как гипотеза.
Artem_K
Member

maksimus1605
Я би почав з того, що пограв з запущеним HWiNFO64 та подивися на температури. 3D Mark то навантаження недовге.
Наприклад, цікаво яка температура контролера у диска (якщо він у верхньому слоті, та він ще й двосторонній) між цими двома кип'ятильниками
I9-13900k
GeForce RTX 4090
Cirax
Member

Artem_K: 24.11.2023 22:52 maksimus1605
Я би почав з того, що пограв з запущеним HWiNFO64 та подивися на температури. 3D Mark то навантаження недовге.
Наприклад, цікаво яка температура контролера у диска (якщо він у верхньому слоті, та він ще й двосторонній) між цими двома кип'ятильниками
I9-13900k
GeForce RTX 4090
Ткнув пальцем в небо, предполагаю что градусов под 90. :)
Они и без кипятильников с лёгкостью берут 70 градусов.
Stray
Member

та бот же, комон
maksimus1605
Junior

Stray: 25.11.2023 02:24 та бот же, комон
Та не бот я, заспокойся
arkadiilem0n
Member

Привіт

Подивився мальца перший пост, шо можу сказати з власного досвіду:
  • пабг - лагучий ну будь-якому залізі, якшо ти фул ультра налаштування вмикаєш, а ще й додаєш ДХ12. Збавить настройки не до низьких, а до високих +-, а також ДХ11 енченсед поставить. В мене це порішало трабли з пабгом. А, ну ще ФПС ліміт рекомендував би використовувати.
  • якшо в тебе стоїть слайд-шоу на робочому столі, то мікрофрізи під час зміни картинки ти ніяк не обійдеш, то фішка вінди
  • якшо в тебе підключений другий монік, а ти його не використовуєш, тобто він стоїть вимкнутий, але дроти під'єднані, то це теж може бути причиною фрізів, як би це дивно не звучало
  • перевір, щоб не була ввімкнута дефрагментація в налаштуваннях твого диску, бо ССД така процедура не потрібна
Про вінду вже сказали вище, якшо піратка, то постав офіційний дистрибутив з сайту майків та попробуй так.
Ще, як варік, можеш спробувати вимкнути вбудований антивірус. А також, я б заборонив в налаштуваннях вінди оновлення в період активності.
Alexsandr
Member

Вплоть до оптимизаций таймера виндовс. Нагрев есть лишний?
Nebel
Member

arkadiilem0n: 27.11.2023 16:46 [*]якшо в тебе стоїть слайд-шоу на робочому столі, то мікрофрізи під час зміни картинки ти ніяк не обійдеш, то фішка вінди
[*]якшо в тебе підключений другий монік, а ти його не використовуєш, тобто він стоїть вимкнутий, але дроти під'єднані, то це теж може бути причиною фрізів, як би це дивно не звучало
Вставлю к этому всему еще свои пять копеек - попробуйте выключить MPO - MPO-GPU-FIX
Ответить