Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Forli: 13.11.2023 02:54 Хочу обрати собі QHD 27 дюймів 144+ hz монітор. Мій зір упав на дві новики, про які досить мало інформації в інтернеті, а саме:
MSI G274QPF-QD та Dell G2724D. Чи може хтось порадити мені, який з них буде ліпшим? Дякую
маю MSI G274QPF-QD, брав на розетці, замовив перевірку на пікселі, вийшло що 2 битих (хоча консультант їх показував, але я тік 1 побачив :gigi: ) та 1 мертвий (але пару кольорів все ж показує), зараз вже 3 місяць в мене, тих пікселів і не видно, трішки засвітів по бокам на чорному екрані, але то якщо прям шукати до чого "приколупатись"
по моніку картинка добра, кабель що в комплекті 170Гц тримає, є розгін там але не пробував, по суті покупкою радий :beer:
а по інформації кинули вже вище, ще тут дивився (але там небагато)
спойлер
Radio Bay
Member

Qwerty1987: 14.11.2023 10:15и нельзя заказать проверку на битые пиксели.
Но можно еврнуть, хоят это головняк
mkx1234
Member

Помогите выбрать, выбираю монитор Fullhd 24 ips из того что в розетке \хотлайне

23.8" Acer Nitro XV240YM3bmiiprx (180hz) - 6100
23.8 Acer Nitro VG240YSbmiipx (165 hz) - 6300
ASUS 24” VY249HGE (90LM06A5-B02370) IPS FHD 144Гц / 8-Bit - 5900
Монітор 23.8" MSI G2412 (6 bit 144) - 6400

Отсюда вопросы: 1) Что из этого лучше 2) такая ли большая разница 8bit и 6bit 3) Может забить на IPS и взять VA Samsung odyssey G3 ?
Последний раз редактировалось mkx1234 14.11.2023 17:23, всего редактировалось 1 раз.
Melofon
Member

Qwerty1987: 14.11.2023 10:15Hp 25i 7300грн гарантия 3мес, hp 24.5i 8900грн гарантия 12 месяцев, я так понимаю они неофициальные ? Ттх у них хорошие но смущает гарантия и нельзя заказать проверку на битые пиксели.
Откуда мне знать официальные они или нет но скорее всего серые, я когда беру монитор то смотрю чтоб гарантия была 2-3 года, у нормальных магазинов обычно три, та же розетка столько даёт если покупать у неё а не у продавцов на их площадке.
afonya
Junior

Приветствую всех господа, интересует мнение экспертов в области мониторов. Появилось желание перейти с fullhd на 2к и потому хотелось бы услышать Ваши мнения и советы в данном плане. Сейчас имею на борту acer(ips), прошлый монитор был самса(скорее всего ТН), потому, что такое VA в душе не чаю. Сравнение IPS and VA это все понятно конечно, но интересует реальные отзывы от владельцев :rotate:
Рассматривал варианты IPS alienware AW2724DM (у конкурентов яркость меньше +10бит за более менее цену) или же Va acer XV275UP3 (с не плохими характеристиками в целом).
Цель монитора, игровой+фильмы в 2к думаю будут по-ярче, (потому наверное 10бит излишне?). Бюджет примерно в районе 20к, заранее всем спасибо за ответы!
TheNight
Junior

Вітаю вибираю собі монітор wqhd 27, 144hz+
Ось декілька варіантів які я розглядаю.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ab=reviews
Розгляну ваші варіанти.
0kie
Member

Здесь есть реальные владельцы монитора Asus 27" TUF Gaming VG27AQL1A (90LM05Z0-B01370)? Его аналог на VA видел - приемлемо. Как здесь дела с кристализацией и прочими артефактами типа отсутствие чёрного? Спасибо.

Монитор подходит по характеристикам, дизайну и функционалу как дисплея, так и подставки. Будет браться на очень длительный срок, работать будет без масштабирования, поэтому качество картинки крайне важно!
unlnu
Member

Прошу поділитись досвідом або думкою стосовно придбання монітора з амазону у стані "used - like new". Пропозиція, яку я знайшов, від самого виробника і дуже приманлива, оскільки вартість удвічі менша за новий монітор. На які приховані таємниці можна очікувати?
DiaGnosteek
Member

Хтось користувався g6 g7 чи neo g7? Вони такі ж яскраві як більшість ips, чи все ж більше виглядають як класичні va?
s_ova
Member

Хочу придбати новий монітор, а старий iiyama xu2493hs використовувати як додатковий. Думаю брати ~24" з 144-240hz ,hdr10. Що можете порадити? 25" Samsung Odyssey G4 S25BG40 норм чи можна щось краще?
SergN
Member

s_ova: 21.11.2023 08:42Що можете порадити?
Якщо не стоїть задача працювати на двох однакових моніторах (в певних випадках це зручно), то порадив би переходити на 27", зважаючи на план переводу старого 24" в додаткові.
Radio Bay
Member

SergN: 21.11.2023 22:30то порадив би переходити на 27", зважаючи на план переводу старого 24" в додаткові.
Росташовувати їх не не зручно, 27 дуже широкий та боковій буде під великим кутом. Щоб зрозуміти я би вірізав з картону та поміркував чисто для себе
l-m
Member

afonya: 16.11.2023 18:53 или же Va acer XV275UP3 (с не плохими характеристиками в целом).
Якщо його візьмете — цікавить відгук. Виглядає так, що там матриця китайська копія топових самсунговських, тобто має бути кольоровим, а не як дешеві VA.
Ну й 384 зони підсвітки, краще ніж нічого, макроконтраст має бути норм, а враховуючи що VA, то може й мікро непоганий, а не як IPS :-/
mkx1234
Member

Бюджетные мониторы, лучше 75гц не брать в 23году.
в этом бюджете есть :
1) BENQ EX240N 144 , VA
2) MSI G2412 144, IPS
У самого Samsung G5 купил т.к была возможность сменить свой 24 на 27, но по сути самсунг не умеет в мониторы, только в high end решениях чтото приличное, все остальное мусор если верить сайту rtings.com
Sereqa
Junior

Друзі, підкажіть будь ласка, хочу замовити цей монітор: Acer Nitro XV240YM3bmiiprx
https://hard.rozetka.com.ua/ua/acer-umq ... 398405739/
Зараз на його скидка 5800грн, потрібен 24', full HD, ips, 144гц, в цьому заявлено 180гц, що скажете, дуже чекаю на вашу відповідь.
antonshe
Member

Sereqa
А що сказати , нормальний монітор для ігор. При покупці дивися на засвети.
Sereqa
Junior

antonshe
Дякую за відповідь, я схвильований за те що він новий і на його немае обзорів.
Melofon
Member

DiaGnosteek: 21.11.2023 00:27 Хтось користувався g6 g7 чи neo g7? Вони такі ж яскраві як більшість ips, чи все ж більше виглядають як класичні va?
Яркость измеряется у мониторов обычно в кд/м2 и все VA по яркости разные как и IPS, если нужен поярче то смотрите именно на эти цифры а не на тип матрицы, и что значит выглядят как классические VA если они тоже все абсолютно разные по яркости, но они не тусклее IPS как вам наверно почему-то кажется ведь яркость зависит от подсветки а не от типа матрицы. Единственное у VA матриц более глубокий чёрный цвет из-за того что этот тип матрицы чуть лучше затемняет подсветку чем IPS.
romius30
Member

DiaGnosteek: 21.11.2023 00:27 Хтось користувався g6 g7 чи neo g7? Вони такі ж яскраві як більшість ips, чи все ж більше виглядають як класичні va?
У мене G6 32, досить яскравий, чорний такий як має бути. Було багато ips тому є з чим порівнювати. Також був десь тиждень у мене g5 va, g6 набагато краще по яскравості, та і в цілому картинка інша по якості
Ответить