l-m: ↑
11.11.2023 20:22
daesz: ↑
10.11.2023 16:53
Ті, що не байоніки :
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... fan00119a/
Байоніки будуть чуть-чуть кращі + мають резинові вібропрокладки, але при їх ціні - вже краще взяти п12макс, вони на тих же обертах, що й звичайний п12 будуть працювати чуть тихіше і мають конструкцію ідентичну до байоніків + зовнішній круг для лопастей, завдяки чому якраз таки й нижчий шум
У п12макс шумить кулькова вальниця, особисто для мене це найгірший варант, бо вони не працюють безшумно навіть на наднизьких обертах.
Байоніки мають менше паразитних резонансів (гулу) на деяких обертах, та при їх зміні, відносно звичанийх Р12. Але й Р12 недавно випустили нову ревізію, яка стала в цьому плані краще. Тільки ж магазини не пишуть яка у них(
А найбільш збаласована та найменш дратуюча версія у плані шуму серед Арктиків це A-RGB.
Це я ще вирішив не згадувати що PWM та звичайні по різному гудять, як й 140 та 120.
З р12max ще справи особисто немав, базую свої роздуми на основі цього графіку, де при одинаковому рівні шуму (39дб) - макс(им) здатний прокинути більше кубів повітря, тобто на тих же кубах - шум вийде нижчий (бо кількість обертів буде нижча).
При тому на макс оборотах різниця в кубах повітря майже в двічі вища

Зрозуміло, що на 3.3к обертів враження будуть що живеш на злітній смузі, але там є ПВМ, а fan control безплатна утиліта
Р12 пвм має противний гул на 980-1020 оборотів (і я спочатку думав, то можливо проблема конкретно тих екземлярів, що на оглядах в інеті, але й мій має, на оборотах вище або нижче немає його), з Р14S таких не знайшов, але в них максимум 950, а зазвичай крутять 580-660.
Відредагував, і викинув 1 скрін, в ньому в принципі немає змісту, коли є другий