Напряжение на процессоре 1.744 V

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Junior

В Биосе почему-то нет функции СPU Voltage
Из за этого температура процессора доходит до 90+ градусов
quadrotony
Member

То в тебе біос нового покоління, виставляє вольтаж в залежності від пори року. Зараз холодно, тож для комфорту користувача, щоб не застудився, підпищує температури компонентів
DuckRider
Member

Уважаемо для этого старого мси. Врм ещё не красное? Когда нагрев дойдет аж до батарейки биоса, она сама вылетит из слота, но если ты не терпеливый, то можешь её вытащить минут на 5 и сбросить биос
Sariwon
Junior

Причём здесь времена года?У меня температура доходит до 100 градусов в некоторых играх .Можно ли как-то разблокировать Core Voltage?

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Я Биос сбрашивал до заводских настроек в самом же Биосе
korea
Member

Ніхто в такий вольтаж не повірить, додайте скріншоти якісь. Бажано в різних програмах. Опишіть чим охолоджуєте

Скоріш за все підвищення температури пов'язане:
  • Криво встановленою СО
  • Недостатня потужність СО
  • Або висохла термопаста між кристалом та кришкою процесора. Знана особливість хасвела. Тож треба робити скальп і міняти її там
FANAT7
Member

Sariwon: 13.11.2023 00:37 Причём здесь времена года?У меня температура доходит до 100 градусов в некоторых играх .Можно ли как-то разблокировать Core Voltage?

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Я Биос сбрашивал до заводских настроек в самом же Биосе
При том. Глупые вопросы - такие же ответы. Или ты на полном серьезе создаешь тему на профильном форуме с одним предложением и ждешь что тебе кто-то умное ответит? Голову иногда включать нужно, уважаемый :gigi:
falameezaar
Member

Мало даних, тому хіба вгадувати: є підозра що ті 1.7+ вольта то не Core Voltage і треба панікувати, а загальна напруга на FIVR і тут все ок, а кипить через шось інше.
Форум MSI: тиць_1, форум techpowerup: тиць_2
Sariwon
Junior

Термопасту менял два дня назад .До этого в состоянии бездействия было 80 градусов и при любой нагрузке температура доходила до 100. А сейчас в состоянии бездействия температура 37-44 градуса , при зависимости от нагрузки 50-100 . Из тех игр которые у меня есть в Dying Ligth температура в сотку при любых настройках игры . Другие игры 70-90 в среднем , даже старая Rainbow Six Vegas нагружает до 90 градусов .Корпус чистый абсолютно .Процессор закреплён так как нужно

Відправлено через 39 секунд:
Термопасту менял два дня назад .До этого в состоянии бездействия было 80 градусов и при любой нагрузке температура доходила до 100. А сейчас в состоянии бездействия температура 37-44 градуса , при зависимости от нагрузки 50-100 . Из тех игр которые у меня есть в Dying Ligth температура в сотку при любых настройках игры

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Даже старая Rainbow Six Vegas нагружает до 90 градусов , а Euro Truck Simulator 2 70 градусов
AntonyKandaurov
Member

Здається мені що охлад ви погано прикрутили :D
Евгений King
Member

А на що міняли термопасту? КПТ-8 ?
Судячи з того що пишете, в простої 37-44 це близько до норми
А те що під навантаженням 100, то вже дивитись треба
Для початку, мова про профільку систему?:

I5 4460
GTX 1050 TI
16 GB DDR 3
MSI H81M-E33

Замінити ще раз пасту на щось нормальне, типу MX-4 і т.д.
Перевірити чи правильно встановлене СО, чи під'єднаний крутилятор чи обертається він і його криву в BIOS
Sariwon
Junior

Сам кулер работает + ещё работает вентилятор .Когда менял термопасту то и кулер снимал ,то не думаю что плохо его закрепил . У меня этот ПК 3 дня и уже за это время сгорел блок питания и был BSOD . Блок питания был китайской подделкой который не работал на всю мощность .

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Термопаста у меня небольшая баночка "Halnziue". Для Athlon II X3 460 мне когда-то данной термопасты хватало , а другой у меня и нет .
Евгений King
Member

Sariwon: 13.11.2023 22:48 Сам кулер работает + ещё работает вентилятор .Когда менял термопасту то и кулер снимал ,то не думаю что плохо его закрепил . У меня этот ПК 3 дня и уже за это время сгорел блок питания и был BSOD . Блок питания был китайской подделкой который не работал на всю мощность .

Термопаста у меня небольшая баночка "Halnziue". Для Athlon II X3 460 мне когда-то данной термопасты хватало , а другой у меня и нет .
Ну на цьому можна і закривати тему, ваша паста це аналог КПТ-8, там 1-2 Вт/(м*К), цього дуже мало, це термопаста для радіоелектроніки, а не для ПК, якщо ще й намазали як масла на хліб то звісно буде перегрів...
Пробуйте стерти те що нанесли і нанести наново тоненьким слоєм, не ковбаскою по центру, не хрестик малювати, а саме тонким слоєм на всю кришку процесора, можливо стане краще, але працювати нормально воно буде поки вона не підсохне, далі знову почне помітно перегріватись.
Для розуміння MX-4 8.5 Вт/(м*К)
DuckRider
Member

Евгений King: 13.11.2023 23:36
Sariwon: 13.11.2023 22:48 Сам кулер работает + ещё работает вентилятор .Когда менял термопасту то и кулер снимал ,то не думаю что плохо его закрепил . У меня этот ПК 3 дня и уже за это время сгорел блок питания и был BSOD . Блок питания был китайской подделкой который не работал на всю мощность .

Ну на цьому можна і закривати тему, ваша паста це аналог КПТ-8, там 1-2 Вт/(м*К), цього дуже мало, це термопаста для радіоелектроніки, а не для ПК, якщо ще й намазали як масла на хліб то звісно буде перегрів...
Пробуйте стерти те що нанесли і нанести наново тоненьким слоєм, не ковбаскою по центру, не хрестик малювати, а саме тонким слоєм на всю кришку процесора, можливо стане краще, але працювати нормально воно буде поки вона не підсохне, далі знову почне помітно перегріватись.
Для розуміння MX-4 8.5 Вт/(м*К)
Хасвел ой5 под боксом и кпт8 не перегревается, я проверял :laugh:
Sariwon
Junior

Тогда в чём проблема?Очень странно что в некоторых играх температура более нормальная ,а в некоторых слишком завышенная . Да и повторяюсь для Athlon II X3 460 данной термопасты мне хватало с головой

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Если был бы перегрев то ПК выключился, но такого не было
Stray
Member

Sariwon: 14.11.2023 00:34 Если был бы перегрев то ПК выключился, но такого не было
коли цпу нагрівається до свого tjmax (умовні 95 градусів) він починає скидувати частоти і ,відповідно, споживання
*можете собі вивести графік частоти цпу під час гри і переконатися
Sariwon: 14.11.2023 00:34 Тогда в чём проблема?Очень странно что в некоторых играх температура более нормальная ,а в некоторых слишком завышенная . Да и повторяюсь для Athlon II X3 460 данной термопасты мне хватало с головой
проблема у тому, що ви мажете цпу грязюкою 45 року випуску, яка, вочевидь, не встигає перенести тепло від каменю до кульора

Тож треба або мазати вашу дєдову замазку тоньше, або використати щось більш схоже на терпопасту.

я, звісно, вам можливо порадив звернутися у будь-який рем сервіс за кутом, але, якщо чесно, мені здається, що ви просто тролите тут людей :gigi:
Sariwon
Junior

Я наносил на центр ,а после розмазував по краям .Разве не так наносить термопасту?

Відправлено через 6 хвилин 54 секунди:
Я сейчас посмотрел в интернете на теплопроводность данной термопасты 1.93 МК ,это выше чем КПТ 8 у которой как вы говорите 1.2 МК
DuckRider
Member

Дальнейший диалог явно не возможен пока не будет показан охлад и отпечаток на кулере
korea
Member

Треба робити скальп
AntonyKandaurov
Member

Sariwon
Доречі пан korea правий, починаючи із 3000 серії інтели почали класти під кришку проца термосоплі які за 10 років вже висохли і якою термухою кришку не мазюкай - не допоможе. Якщо тепло із кристала не доходить до кришки то те, що на кришці вже немає сенсу.

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Чесно кажучи вже і забув цю історію, бо користуюсь богомразотною амуде. Забув про богоподібний термоінтерфейс інтела під кришками.
Ekz0rcyst
Member

Якщо це профільний i5-4460 то там і грітись немає чому, навіть із BOX охолодженням та найдешевшою пастою! Тому теж схиляюсь до варіанту із скальпуванням.
Ответить