Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
Scoffer
Member
artko
Якщо у нього налаштований файрвол без вхідних дірок в правилах, то прошивка рідко коли має якесь значення. Я от прям не можу пригадати щоб десь були ботнети з таких роутерів, котрі прям в інпут дропах вразливості знаходили. Дроп він і в Африці дроп, як там пролізати якщо роутер такий пакет нікуди не маршрутизує. З тих що виставляли адмінки чи інші сервіси в інет - таких повно. Але це і не за замовчуванням.
Якщо у нього налаштований файрвол без вхідних дірок в правилах, то прошивка рідко коли має якесь значення. Я от прям не можу пригадати щоб десь були ботнети з таких роутерів, котрі прям в інпут дропах вразливості знаходили. Дроп він і в Африці дроп, як там пролізати якщо роутер такий пакет нікуди не маршрутизує. З тих що виставляли адмінки чи інші сервіси в інет - таких повно. Але це і не за замовчуванням.
-
_clawfinger_
Member
Мій випадок.artko: ↑ 11.11.2023 18:50а ще коли юзер не оновлюэ прошивку (воно ж не потрібно пересічному дивитись?) а вона вияляється вразливою та становиться частиною ботнету. ну ок, міняємо роутер, бо старий тормозить
теж варіант.
Був роутер, який взагалі не оновлювався. Став частиною великого ботнету й атакував одну велику західну контору. У якої була команда захисту. Так техпідтримка провайдера в 4 ранку дзвонила. Отримав нагоняй. З того часу почав потихеньку розбиратись що й до чого.
-
GulmanMAD
Junior
А провайдер надав Вам вагомі докази того, що саме Ваш роутер став частиною "ботнету" та брав участь в умовному ddos'і? Бо випадок дуже специфічний._clawfinger_: ↑ 11.11.2023 19:02Так техпідтримка провайдера в 4 ранку дзвонила. Отримав нагоняй.
-
Avenger80
Member
artko
А я к ти будешь її оновлювати, якщо на сайті виробника їх дві штуки і крайня дворічної давності, наприклад.
Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
_clawfinger_
А роутер якої фірми? Просто чего-то не уверен, что какой-то бабушке звонят с техподдержки провайдера с её провайдерским роутером TP-Link 741 и начинают что-то втирать, что она в чём-то там участвовала.
А я к ти будешь її оновлювати, якщо на сайті виробника їх дві штуки і крайня дворічної давності, наприклад.
Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
_clawfinger_
А роутер якої фірми? Просто чего-то не уверен, что какой-то бабушке звонят с техподдержки провайдера с её провайдерским роутером TP-Link 741 и начинают что-то втирать, что она в чём-то там участвовала.
-
artko
Member
ви не повірите... помилкам в прошивка трохи нахчати на вашу думку щодо блокування, особливо якщо це фабрічні налаштування такі (дивиться, наприклад, нещодавню історію з Linksys. там нічого не треба було робити)Scoffer: ↑ 11.11.2023 18:55 artko
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
краще такі не купляти ну а так виробнік таки намагається навіть старі оновити, коли знаходять щось таке.Avenger80: ↑ 11.11.2023 19:18 artko
-
Avenger80
Member
artko
Производитель чаще старается новую физическую ревизию сделать, а не обновлять прошивки - V.1, V.2, V.3 Как вот здесь - https://www.tp-link.com/ru/support/down ... /#Firmware Обалденная поддержка...
Производитель чаще старается новую физическую ревизию сделать, а не обновлять прошивки - V.1, V.2, V.3 Как вот здесь - https://www.tp-link.com/ru/support/down ... /#Firmware Обалденная поддержка...
-
_clawfinger_
Member
Так на пошту скидали лог. У мене тоді був постійний білий ip. Атака йшла з мого ip.GulmanMAD: ↑ 11.11.2023 19:10А провайдер надав Вам вагомі докази того, що саме Ваш роутер став частиною "ботнету" та брав участь в умовному ddos'і? Бо випадок дуже специфічний.
Avenger80
mikrotik був.
Якщо пам’ять мене не підводить, то проблема була саме в чіпі (броадком, медіатек то що), тоді не тільки мікротік постраждав а й інші виробники теж. Тоді ціла серія була.
Якщо провайдер поставив їй роутер, то майже певен що техпідтримка дистанційно по ssh зайде й все зробить, а бабуся й знати не буде. Адже так буде простіше й швидше.Avenger80: ↑ 11.11.2023 19:18Просто чего-то не уверен, что какой-то бабушке звонят с техподдержки провайдера с её провайдерским роутером TP-Link 741 и начинают что-то втирать, что она в чём-то там участвовала.
-
artko
Member
а, ну да. тплінк полюбляє такий метод оновленняAvenger80: ↑ 11.11.2023 20:22 artko
-
Avenger80
Member
_clawfinger_
Вот я и подумал сначала, что был это Микротик... А потом просто решил осторожно спросить.
Вот я и подумал сначала, что был это Микротик... А потом просто решил осторожно спросить.
-
Bender911
Member
artko
Avenger80
Доволі довго користувався дуже популярним колись TP-Link 1043, на нього виходили доволі часто прошивки. Так само зараз маю один з найдешевших і вже відносно не новий AX10. Так для обох версій v1.0 та v.1.20 на сайті за 2023 рік три прошивки. Тому порівняно з повними китайцями яких у нас полюбляють, у TP-Link не все так погано.
https://www.tp-link.com/uk-ua/support/d ... /#Firmware
Avenger80
Доволі довго користувався дуже популярним колись TP-Link 1043, на нього виходили доволі часто прошивки. Так само зараз маю один з найдешевших і вже відносно не новий AX10. Так для обох версій v1.0 та v.1.20 на сайті за 2023 рік три прошивки. Тому порівняно з повними китайцями яких у нас полюбляють, у TP-Link не все так погано.
-
Avenger80
Member
Bender911
Видно это мне так тогда повезло вляпаться с моим роутером, резко свернули и производство и поддержку моей аппаратной версии, та и до этого тоже был 841ND V.8 - частотой новых прошивок не баловали тогда - пару версий и всё - гудбай. Поэтому я сочувствую парню с соседней темы - С64, вот если он вляпался, то уже вляпался - хоть выкидывай, сдавай, продавай... Так как от техподдержки толку мало.
Видно это мне так тогда повезло вляпаться с моим роутером, резко свернули и производство и поддержку моей аппаратной версии, та и до этого тоже был 841ND V.8 - частотой новых прошивок не баловали тогда - пару версий и всё - гудбай. Поэтому я сочувствую парню с соседней темы - С64, вот если он вляпался, то уже вляпался - хоть выкидывай, сдавай, продавай... Так как от техподдержки толку мало.
-
Kirakishou
Member
Я на роботу купую самі дешеві TL-WR840N, TL-WR841N — у мене їх штук десять стоїть. Використовую їх в режимі точки доступу та як мережевий комутатор. Мені підходить за такі гроші, краще всяких Tenda та інших китайців. Ніяких прошивок не обновляю, якщо починає глючити, то просто міняю його. Але таке буває не часто, зазвичай у них блоки живлення горять від стрибків напруги. Блоки ці також продаються по 150 гривень, мені підходить. Людям головне, щоб можна було перевірити пошту і подивитися ютуб, їм ті 5 ГГц вайфаї не потрібні. Єдине що неприємного з TP-Link було, це згорів блок живлення PoE від точки доступу і я замовив в інтернеті дорогий активний PoE блок живлення, а виявилося, що там треба було пасивний. Але це я по своїй вині завтикав, бо я колись перевіряв його параметри, але просто забув.
Дорогий TP-Link я б не купував, для мене головна їх перевага, що у них є дешеві моделі, але не зовсім дешманська китайщина.
До речі, основний роутер також TL-WR841N стояв, який роздавав всім айпішники і тримав навантаження у вигляді 25 IP-камер, штук 30 комп’ютерів та штук 50 смартфонів. Він років п’ять нормально відпрацював, але після стрибків напруги почав глючити і я його недавно замінив на MikroTik.
Дорогий TP-Link я б не купував, для мене головна їх перевага, що у них є дешеві моделі, але не зовсім дешманська китайщина.
До речі, основний роутер також TL-WR841N стояв, який роздавав всім айпішники і тримав навантаження у вигляді 25 IP-камер, штук 30 комп’ютерів та штук 50 смартфонів. Він років п’ять нормально відпрацював, але після стрибків напруги почав глючити і я його недавно замінив на MikroTik.
-
_clawfinger_
Member
Тплінки були наступними.Avenger80: ↑ 11.11.2023 20:42Вот я и подумал сначала, что был это Микротик... А потом просто решил осторожно спросить.
А загалом всі популярні виробники через це проходять, головне щоб вони робили правильні висновки.
-
artBOMB
Member
Внесу свій фідбек в сторону Ruijie
При вартості 2000грн він просто топ
Окрім гігабітних портів в нього Wi-Fi 1300mbs
Ніяких перезавантажень
Працює нонстоп майже рік
Якщо потрібна хороша швидкість по-повітрю це саме воно
Отправлено спустя 2 минуты 41 секунду:
В батьків поставив xiaomi mi Wi-Fi більше 3 років без нарікань
При вартості 2000грн він просто топ
Окрім гігабітних портів в нього Wi-Fi 1300mbs
Ніяких перезавантажень
Працює нонстоп майже рік
Якщо потрібна хороша швидкість по-повітрю це саме воно
Отправлено спустя 2 минуты 41 секунду:
В батьків поставив xiaomi mi Wi-Fi більше 3 років без нарікань
-
Noveon
Member
тут с хуавэйэм не решили, как к нему относиться, а ты со своими Жуйцзе пришёлartBOMB: ↑ 12.11.2023 00:07Внесу свій фідбек в сторону Ruijie
-
7mindfields
Member
Вітаю. Роутер huawei b525s-23a, інтернет роздає через сім. Сам роутер підтримує технологію mimo, можливо хтось зможе порадити дві антени з sma коннекторами для посилення сигналу, чи це все не панацея?
-
GulmanMAD
Junior
Kirakishou: ↑ 11.11.2023 22:57Я на роботу купую самі дешеві TL-WR840N, TL-WR841N — у мене їх штук десять стоїть. Використовую їх в режимі точки доступу та як мережевий комутатор. Мені підходить за такі гроші, краще всяких Tenda та інших китайців.
Був у мене років 10 назад TP-LINK TL-WR740N. Лайно ще те, але я тоді його купив, бо з'явилися перші пристрої на wifi вдома і потрібен був роутер, а ця модель була найпоширеніша серед знайомих. Глючив, тупив, майще щодня доводилося перезавантажувати. Навіть не знаю, навіщо тоді я це терпів, але з часом замінив. Зараз використовую більше 3х років Archer A5 - чудовий роутер, хоча багато негативних відгуків в інтернеті, а в мене працює ідеально, обидві частоти тримає стабільно та без збоїв.Kirakishou: ↑ 11.11.2023 22:57До речі, основний роутер також TL-WR841N стояв, який роздавав всім айпішники і тримав навантаження у вигляді 25 IP-камер, штук 30 комп’ютерів та штук 50 смартфонів. Він років п’ять нормально відпрацював, але після стрибків напруги почав глючити
Взагалі, з тплінками як пощастить, в одній тій самій партії можуть бути нормальні роутери та лайно. Які б роутери точно більше не став брати, так це Xiaomi.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
У китайців цього добра валом.7mindfields: ↑ 14.11.2023 01:13можливо хтось зможе порадити дві антени з sma коннекторами для посилення сигналу
Залежить від того, який результат очікуєте. Приватний будинок?7mindfields: ↑ 14.11.2023 01:13чи це все не панацея?
-
Noveon
Member
странно слышать подобные зарекания от человека, который после туполинка купил ... внезапно туполинкGulmanMAD: ↑ 18.11.2023 13:43Які б роутери точно більше не став брати, так це Xiaomi.
и вообще: туполинк на стоке - это прям какое-то особое состояние души
-
Serg2112
Member
Робив хтось Mesh на Тупо-Лінках, наприклад Archer AX23, С64 чи може знає як воно, працює як на Кінетіках?
-
spong
Member
Привіт. В мене в квартирі зараз встановлений tp link c6u, і мене все влаштовує, але я хочу забрати його на роботу, а додому купити щось краще. Що можна купити йому на заміну ?