Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
temporar
Member

sergey_m: 10.11.2023 22:18
Melofon: 10.11.2023 19:58

Можно подыскать и 3080 за 15к которая будет их мощнее (если бп позволит бо там потребление 320-380 ватт), но если только до 14-ти тыс. то 6800 либо 3070ти, они примерно похожи по производительности, но зелёная будет лучше в лучах и имеет длсс (что немного лучше чем фср по качеству и его даже желательно включать на режим качество т.к. он даже делает чётче дальние объекты, например ветки деревьев, сетку и т.п.), 6800 имеет в два раза больше памяти и меньше потребляет, но хуже в лучах и имеет только фср который включать желательно толькоькогда уж очень не хватает фпс бо качество там похуже чем длсс.
Спасибо за помощь, возможно кто знает какие версии/производителя 3070ti, 6700xt, 6750xt,6800/xt лучше рассматривать, а какие лучше не покупать?
тут 6800 нитро продают за ~14к. 3070ти хрюкнет в сравнении с ней, даже если не смотреть на 8 гиг памяти лол
Kirakishou
Member

lewerlin
В геншині і хонкаї на самому початку, коли заставка з надписом Хойоверс та дисклеймером, 100% не працює на RX470. Там дофіга тисяч фпс. Адреналін останій, повзунок знаходиться в налаштуваннях графіки. Там, де вибір режимів стандартний, ігровий, ще якийсь. Я особисто перевіряв і був неприємно здивований, бо вдома на 1660Ті працює чітко.
спойлер
Графіка то ще таке. Для мене більш важливо те, що у західного геймдева немає і вже мабуть не буде таких вайфу, як в японських та китайських іграх. Я звичайно в ігри мало граю, але загалом ознайомлений з новинками. Я не можу пригадати західну гру з наскільки пропрацьованими, деталізованими вайфу. Те, що Sony Corporation of America та китайські комуністи їх душать цензурою, звичайно мінус. Але все одно навіть з зацензуреними панцу це настільки пропрацьовані, дорогі модельки. Не кажучи вже про озвучування, де що корейці, що китайці хоч і вороже відносяться до японців, але все одно запрошують топових сейю на озвучування. І ці ігри ще й безкоштовні. І для всіх пристроїв одночасно, що для консолей, що для смартфонів з ПК.
lewerlin
Member

Kirakishou: 10.11.2023 22:32В геншині і хонкаї на самому початку, коли заставка з надписом Хойоверс та дисклеймером, 100% не працює на RX470. Там дофіга тисяч фпс. Адреналін останій, повзунок знаходиться в налаштуваннях гра
В мене працює лише оця опція, але працює скрізь.
спойлер
Изображение
спойлер
Так річ не про вайфу навіть. Від ХСРу просто віє ЖРПГ старої школи. І зверху ще купа відсилок на наукову фантастику і классичну літературу впринципі, дорослий адекватний гумор. В мене тупо було відчуття, що її робили якісь Обсідіан.
Kirakishou
Member

lewerlin
Ну ось саме цю опцію я і пробував. Завтра буду на роботі, зроблю скріншот або відео. Саме на заставці Хойоверс фпс декілька тисяч, в самій грі далі спрацьовує обмеження самої гри. Я ж не думаю, що це залежить від покоління відеокарти?
спойлер
ХСР потужна сюжетно, це дійсно. І музичний супровід на рівні. Особливо там, де починаються битви з босами, я від битви з Коколією офігів, як круто це зроблено. Ну і загалом персонажі топові. Трейлери у них шикарні. На ютубі купа відео, де оперні співаки чи кінорежисери розбирають трейлер Кафки. Вся ця музика Вівальді і таке інше. Надзвичайно стильно зроблено. Загалом Кафка на мене величезне враження справила, зараз вже відпустило, але тоді, коли чекав її банер, буквально сходив по ній з розуму. В жодній сучасній західній грі немає такого персонажа, який викликав би такі емоції. Про відсилки на аніме, західну класичну наукову фантастику, меми — також погоджуюсь. Одне не подобається, що не можна проходити сюжет і міссії персонажів заново, бо тут на відміну від геншину твої варіанти відповіді впливають як мінімум на діалоги, а то і на сюжет. Приходиться на ютубі дивитися інші варінти відповідей. Там тільки в міссії Кафки купа варіантів, де вона розповідає про себе і про гравця, але на ті варіанти відповідей треба вийти, а у тебе всього два питання.
Vlaad13
Member

aptem87: 10.11.2023 22:04 Добрий вечер,подскажите плиз вк под 1080 монитор, под средние настройки в играх.
бюджет какой?
lewerlin
Member

Kirakishou: 10.11.2023 23:15Я ж не думаю, що це залежить від покоління відеокарти?
Думаю, це більше залежить від хвостів в системі. Я поки не почистив ДДУ дрова після 1070 - все працювало через одне місце.
daesz
Member

Kirakishou: 10.11.2023 21:23 daesz
спойлер
Так я теж тільки вайфу ролю, за весь час тільки Кадзуху в геншині забрав, бо я ним грав на аккаунті знайомого і мені сподобалось ним збирати дроп з мобів, він їх стягує в одну купу. Всі куни у мене це програні 50/50. А банер Цзін Юаня ролив заради Тіньюнь, я не міг пропустити лисичку. Правда потім вона мені з іншого банеру нападала, тобто можна було і не донатити. Але то треба чекати, а хочеться тут і зараз. Тим більше коли перед тобою така симпатична хвостата бестія, а ти ласий до кіцуне, то важко втриматися.
lewerlin: 10.11.2023 22:07
спойлер
Взагалі західному геймдейву ще повчитись у Хойо робити графіку. І не тільки графіку. З ХСРу я особисто просто прозрів.
Райден С2+сігна, Шень Хе С1+сігна, Тігнарі з сігною :gigi: , Зеля з сіною, Е1 Фу з сігною. ФТП БТВ :gigi:
Збір поціновувачів хойо і покрокових РПГ :D
lewerlin: 10.11.2023 23:00
спойлер
Так річ не про вайфу навіть. Від ХСРу просто віє ЖРПГ старої школи. І зверху ще купа відсилок на наукову фантастику і классичну літературу впринципі, дорослий адекватний гумор. В мене тупо було відчуття, що її робили якісь Обсідіан.
спойлер
Рекомендую пограти в Ruined King :rotate:
А з мобільних гач слідкувати за Archeland (релізнулась в Кореї, але мб й в глобал прийде; дуже симпатична, правда покроково там більше герої 3 в плані бою)
LevkoMorj
Member

Вообщем, наверное и правда все таки лучше 4060, а не 3060. По причинам того, что 4060 можно андервольтнуть до 75 ватт и она даже в такой ситуации будет быстрее 3060. 3060 это сраный кипятильник. 4060 не только быстрее, но и по габаритам и весу меньше. Ну а 8 гигов да во многих новых ааа играх их мало. 8 гигов единственный минус, но я вот прошелся по играм, которые у меня в библиотеке и там ни одной игрушки, которой даже в 2к надо больше 8 гигов

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Ну а вообще конечно в 4000 линейке видеокарты начинаются с 4070. Все, что меньше это кастраты с компромисами
daesz
Member

LevkoMorj: 11.11.2023 10:49 Вообщем, наверное и правда все таки лучше 4060, а не 3060. По причинам того, что 4060 можно андервольтнуть до 75 ватт и она даже в такой ситуации будет быстрее 3060. 3060 это сраный кипятильник. 4060 не только быстрее, но и по габаритам и весу меньше. Ну а 8 гигов да во многих новых ааа играх их мало. 8 гигов единственный минус, но я вот прошелся по играм, которые у меня в библиотеке и там ни одной игрушки, которой даже в 2к надо больше 8 гигов

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Ну а вообще конечно в 4000 линейке видеокарты начинаются с 4070. Все, что меньше это кастраты с компромисами
Нє ну ви що? Ми ж на 3060 вже зійшлись? Тільки не дебати знову..
Kirakishou
Member

Не знаю, у мене обмеження частоти на радеоні не працює. В драйвері виставив 60 кадрів, але на заставках в іграх їх 2000. Ніяких хвостів від драйверів нвідія тут немає, це начисто встановлений два місяці назад віндовс, бо я забрав з домашнього ПК старий ссд і вирішив встановити систему начисто. Цей комп’ютер я зібрав з мотлоху, щоб мати на роботі свій комп’ютер, в який ніхто не буде лазити. Тут чотириядерний і5 та RX470, карточки від нвідія тут не було. Іншої карточки від АМД у мене немає, щоб перевірити, чи це проблема саме з моєю RX470.
спойлер
2023-11-11_132918.png
2023-11-11_133055.png
Vlaad13
Member

Kirakishou: 11.11.2023 13:41 Не знаю, у мене обмеження частоти на радеоні не працює. В драйвері виставив 60 кадрів, але на заставках в іграх їх 2000. Ніяких хвостів від драйверів нвідія тут немає, це начисто встановлений два місяці назад віндовс, бо я забрав з домашнього ПК старий ссд і вирішив встановити систему начисто. Цей комп’ютер я зібрав з мотлоху, щоб мати на роботі свій комп’ютер, в який ніхто не буде лазити. Тут чотириядерний і5 та RX470, карточки від нвідія тут не було. Іншої карточки від АМД у мене немає, щоб перевірити, чи це проблема саме з моєю RX470.
спойлер
2023-11-11_132918.png
2023-11-11_133055.png
мне кажется это больше проблема игры, в кс можно локнуть фпс командой и без разницы какая карта - работает на всех
хотя конечно плохо если игра локнуть не может, ты заходишь в по - а оно тоже не может :weep:
daesz
Member

Vlaad13: 11.11.2023 13:59
Kirakishou: 11.11.2023 13:41 Не знаю, у мене обмеження частоти на радеоні не працює. В драйвері виставив 60 кадрів, але на заставках в іграх їх 2000. Ніяких хвостів від драйверів нвідія тут немає, це начисто встановлений два місяці назад віндовс, бо я забрав з домашнього ПК старий ссд і вирішив встановити систему начисто. Цей комп’ютер я зібрав з мотлоху, щоб мати на роботі свій комп’ютер, в який ніхто не буде лазити. Тут чотириядерний і5 та RX470, карточки від нвідія тут не було. Іншої карточки від АМД у мене немає, щоб перевірити, чи це проблема саме з моєю RX470.
спойлер
2023-11-11_132918.png
2023-11-11_133055.png
мне кажется это больше проблема игры, в кс можно локнуть фпс командой и без разницы какая карта - работает на всех
хотя конечно плохо если игра локнуть не может, ты заходишь в по - а оно тоже не может :weep:
Там в меню локається фпс або на 30, або на 60 також, але він чомусь афектить тільки фпс саме ігрового процесу.
В r6s можна локнути фпс на 30/60/90/120/144/165 - але в меню завжди 60 :dontknow:
Kirakishou
Member

Vlaad13
Хай це буде проблема гри, але факт в тому, що на нвідія все працює. Я на це вже давно звернув увагу. Спочатку я не знав про цю опцію, а потів в цій темі хтось про неї згадав як про перевагу відеокарт від нвідія. Спробував у себе і дійсно, воно взагалі все лочить на 60 фпс. Потім прийшов на роботу і пошукав таке налаштування на АМД – знайшов, але воно не працює. А я хотів поставити, бо у мене на RX470 коли тисячі фпс, то свистять дроселі.
Nortrom
Member

Хай це буде проблема гри
Это проблема конкретной игры, а не AMD/Nvidia. Вчера играл в Portal 2 на NV, и тоже в меню миллиард фпс, а в самой игре лимит 290fps. ;)
daesz
Member

Nortrom: 11.11.2023 16:12
Хай це буде проблема гри
Это проблема конкретной игры, а не AMD/Nvidia. Вчера играл в Portal 2 на NV, и тоже в меню миллиард фпс, а в самой игре лимит 290fps. ;)
Kirakishou: 11.11.2023 14:10 Vlaad13
Хай це буде проблема гри, але факт в тому, що на нвідія все працює. Я на це вже давно звернув увагу. Спочатку я не знав про цю опцію, а потів в цій темі хтось про неї згадав як про перевагу відеокарт від нвідія. Спробував у себе і дійсно, воно взагалі все лочить на 60 фпс. Потім прийшов на роботу і пошукав таке налаштування на АМД – знайшов, але воно не працює. А я хотів поставити, бо у мене на RX470 коли тисячі фпс, то свистять дроселі.
Тут все-таки є підозра на адреналін/драйвер рх470.
От зняв на телефон, прінтскрін в він11 чогось нехоче відображати оверлей адреналіна :-/
спойлер
Изображение
Melofon
Member

LevkoMorj: 10.11.2023 20:41Ну а про генерацию кадров я уже говорил, что она для карточки на 8 гигов не имеет никакого смысла. Ты же в курсе, что генерация может увеличивать расход видеопамяти на 1 2 гига ?
Покажи мне хоть одну игру где не работает генерация кадров из-за нехватки видеопамяти в тех играх где она есть? Бо я только от тебя слышал такой бред и ни разу не видел чтобы у 4060 были с этим хоть какие-то проблемы :facepalm:
Kirakishou
Member

daesz
Якраз в Honkai Star Rail і на RX470 обмеження працює, бо це вже екран для вводу логіна і тут спрацьовує обмеження самої гри. Ви вже на цьому екрані можете зайти в налаштування графіки, там збоку шестерня є. Я маю на увазі саме текстові заставки на початку гри. Зараз чомусь не можу продемонструвати як це працює на 1660Ті, бо чи то після оновлення гри, чи після оновлення MSI Afterburner не виводиться лічильник кадрів в Genshin Impact на цій заставці. Він з’являється вже на екрані вводу логіна. Дивно. Може це тому, що у мене на роботі гра встановлена з їх сайту, а вдома з Epic Games Store. Але воно працює в цій грі на 1660Ті, принаймні раніше працювало.

Відправлено через 21 хвилину 6 секунд:
Просто Epic Games Store запускає ще якийсь свій оверлей з повідомленням, може він не дає MSI Afterburner працювати.

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Ладно, пофіг. Це насправді не настільки важливо, цей обмежувач кадрів, просто приємна опція. Якщо радеони будуть тащити, то я візьму собі карту від АМД. Як вже матиму на руках достатню суму, тоді буду думати.
LevkoMorj
Member

Melofon: 11.11.2023 16:51
LevkoMorj: 10.11.2023 20:41Ну а про генерацию кадров я уже говорил, что она для карточки на 8 гигов не имеет никакого смысла. Ты же в курсе, что генерация может увеличивать расход видеопамяти на 1 2 гига ?
Покажи мне хоть одну игру где не работает генерация кадров из-за нехватки видеопамяти в тех играх где она есть? Бо я только от тебя слышал такой бред и ни разу не видел чтобы у 4060 были с этим хоть какие-то проблемы :facepalm:
Работать то будет, но с ухудшенной графикой артефактами и инпут лагом
Alkodvrz
Junior

LevkoMorj
Уважаемый LevkoMorj, объясните, чего вы от сообщества хотите добиться, в чём состоит вопрос, какой хотите получить ответ?

Читаю форум все темы, каждый день. Но не отписываюсь, так как мои знания профанские и впитываю информацию, но +- ориентируюсь, по большой части профильной-форумной теме, благодаря вам всем и вашим сообщениям, спасибо :beer:

Видел и ваши, прошлые сообщение, в разных, суб-форумных обсуждениях, PC оборудования, толково излагали свои мысли, там где, на мою субъектовное мнение, мне ваша информация, показалось информативной.

К чему веду, парни, действительно, уже все много раз ответили,все описали. Вы во всем тоже же ориентируетесь! К чему, все эти споры? После кучи страничек общения и дискуссий. Правда, где-то по середине, как обычно.

Моё имхо: если есть возможность, потерпите, до соберите ещё грн. Да возьмите что то по матёрее.

З.ы.ы: Оплата Частями тоже рулит, прошёл таких квестов, уже 7-8 раз. Удобно. :beer:
GreenMile
Member

LevkoMorj: 11.11.2023 20:27
Melofon: 11.11.2023 16:51

Работать то будет, но с ухудшенной графикой артефактами и инпут лагом
1. Включення ФГ жодним чином не погіршує інпут лаг. Якщо він не заважає грати в 30 рідних фпс, то і в 60 нагенерованих не буде заважати.
2. Від ~40 рідних кадрів артефактів ви не помітите. Те саме і з текстурами, ви скоріше побачите погіршення зображення від ДЛСС, ніж від пам'яті.
Ответить