Последние статьи и обзоры
Новости
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
Kashtan
Member
strang Живити хоча б. Але якщо є варіанти з керуванням - готовий із цікавістю ознайомитись.
-
strang
Member
так, живити через DC-DC переовторювач норм (хіба що дивитись шоб не дуже грівся)
з керуванням не знаю, ви ж хочете до 24В, pwm нема.. на самому DC-DC ручку крутити хіба що.
з керуванням не знаю, ви ж хочете до 24В, pwm нема.. на самому DC-DC ручку крутити хіба що.
-
yurasic park
Member
Kashtan
Читаю Вашу забаганку, та не можу зрозуміти. Навіщо Вам гамак та ще стоячи?
Читаю Вашу забаганку, та не можу зрозуміти. Навіщо Вам гамак та ще стоячи?
-
Kashtan
Member
yurasic park
Я ціную ваші мовні перли, їхньої доречності не розумію, однак якби ви обгрунтували свою думку технічними термінами, був би вдячний.
Поки що я замовив вже контролери куланс під свої помпи куланс 24 вольти, планів не облишив із напругою в 24 вольти, і планую придбати ті конвертери 12 до 24 вольт 5 ампер, керування не потрібно, буду пускати на всі гроші. Чи є ще щось що мені потрібно знати?
Я ціную ваші мовні перли, їхньої доречності не розумію, однак якби ви обгрунтували свою думку технічними термінами, був би вдячний.
Поки що я замовив вже контролери куланс під свої помпи куланс 24 вольти, планів не облишив із напругою в 24 вольти, і планую придбати ті конвертери 12 до 24 вольт 5 ампер, керування не потрібно, буду пускати на всі гроші. Чи є ще щось що мені потрібно знати?
-
yurasic park
Member
Kashtan
Що Вас не влаштовує в MOLEX або SATA жимвленні? Чому саме забаганка в 24V?
Що Вас не влаштовує в MOLEX або SATA жимвленні? Чому саме забаганка в 24V?
-
Kashtan
Member
yurasic park
Описав у посту три пункти тому. Є помпи які розраховані на 24 вольти напруги. Було бажання проекспериментувати із помпами і з вентиляторами . Молекс та сата - це лише конектори, а не напруга, через молекс теж подається 24 вольти.
Описав у посту три пункти тому. Є помпи які розраховані на 24 вольти напруги. Було бажання проекспериментувати із помпами і з вентиляторами . Молекс та сата - це лише конектори, а не напруга, через молекс теж подається 24 вольти.
-
yurasic park
Member
Kashtan
Ради експременту. Особиста справа як то кажуть. Цікаво що вийде з цього. Те що конектори я розумію. Я мав на увазі в придбанні окремого блока від Koolance.
Ради експременту. Особиста справа як то кажуть. Цікаво що вийде з цього. Те що конектори я розумію. Я мав на увазі в придбанні окремого блока від Koolance.
-
Cirax
Member
На Али, вагон и маленькая тележка повышающих dc-dc преобразователей.Kashtan: ↑ 06.11.2023 10:53 yurasic park
Выбираете любой подходящий под ваши условия и покупаете.
Там их всяких, даже с электронным, или дистанционным управлением можно найти.
-
freezers
Junior
Всім привіт)
Хочу оновитись на 7900X.
Теперішній 5600X постраждав від важкої башні при переїзді. Погнулись ніжки на платі/процесорі. Повторювати досвід цей не хочу, а переїжджати комп ще буде, тому хотів на 7900X вже купити водянку, щоб не мати таких проблем ще раз.
Основна мета - мінімальний рівень шуму при 7900X під навантаженням. Типу поставити білд і піти спати в тій же кімнаті. З 5600X і недорогою башнею так працювало).
Ну і щоб вистачало охолодження для 7900X щоб "розправити крила" (максимально забуститись)).
Але ось тут мені сказали що
Взагалі дивлюсь на Arctic Liquid Freezer II 280, $100, виглядає як бестбай. Що скажете? Ок, чи краще все ж башню?
Дякую!!
Хочу оновитись на 7900X.
Теперішній 5600X постраждав від важкої башні при переїзді. Погнулись ніжки на платі/процесорі. Повторювати досвід цей не хочу, а переїжджати комп ще буде, тому хотів на 7900X вже купити водянку, щоб не мати таких проблем ще раз.
Основна мета - мінімальний рівень шуму при 7900X під навантаженням. Типу поставити білд і піти спати в тій же кімнаті. З 5600X і недорогою башнею так працювало).
Ну і щоб вистачало охолодження для 7900X щоб "розправити крила" (максимально забуститись)).
Але ось тут мені сказали що
Чому пан daesz проти водянки в моєму випадку? Питання лише в ціні? Чи є ще якісь причини?daesz: ↑ 04.10.2023 19:00 7900х буде спокійно працювати під хорошим повітрям, і ніякої води там не потрібно також.
Взагалі дивлюсь на Arctic Liquid Freezer II 280, $100, виглядає як бестбай. Що скажете? Ок, чи краще все ж башню?
Дякую!!
-
daesz
Member
Треба просто знімати ВК і башню, якщо транспортуєте ПК і не будете мати проблем.freezers: ↑ 08.11.2023 22:58 Теперішній 5600X постраждав від важкої башні при переїзді. Погнулись ніжки на платі/процесорі. Повторювати досвід цей не хочу, а переїжджати комп ще буде, тому хотів на 7900X вже купити водянку, щоб не мати таких проблем ще раз.
Проблемніша і дорожча в обслуговуванні ніж кулер + помпа може почати шуміти + може бути брак і заллє систему. Якщо це не тяготіє над душою при покупці води, то беріть; тим більше що обрана вами - хороший варіантfreezers: ↑ 08.11.2023 22:58 Чому пан daesz проти водянки в моєму випадку? Питання лише в ціні? Чи є ще якісь причини?
-
freezers
Junior
Зняти ВК - то без проблем) а ось зняти башню - це 1 годину "до", 1 годину "після". А якщо треба перевозити комп - то це зазвичай такий переїзд, що не дуже хочеться цих зайвих двох годин))daesz: ↑ 09.11.2023 00:16 Треба просто знімати ВК і башню, якщо транспортуєте ПК і не будете мати проблем.
Ризики на помпу і брак - це ок.daesz: ↑ 09.11.2023 00:16 Проблемніша і дорожча в обслуговуванні ніж кулер + помпа може почати шуміти + може бути брак і заллє систему. Якщо це не тяготіє над душою при покупці води, то беріть; тим більше що обрана вами - хороший варіант
1. А чому проблемніша і дорожча в обслуговуванні? Що там треба, крім як раз на один-два роки води долити?
2. Ну але ж в тій же ціні ($100) вода має бути +- однакова з башнею по шуму і потужності, правильно розумію?
-
daesz
Member
Бо до водянки помимо термопасти потрібно ще й рідину купляти для заміни (ну чи доливання).freezers: ↑ 09.11.2023 00:46 1. А чому проблемніша і дорожча в обслуговуванні? Що там треба, крім як раз на один-два роки води долити?
D15 / PA120SE / FS140 / FC140 / Fuma3 / Assassin3, половина з них видйе за половину цієї вартостіfreezers: ↑ 09.11.2023 00:46 2. Ну але ж в тій же ціні ($100) вода має бути +- однакова з башнею по шуму і потужності, правильно розумію?
От хороше відео по цьому питанню.
-
freezers
Junior
Базово відео передивився, вже завтра сяду вдумливо дивитись.daesz: ↑ 09.11.2023 01:00
D15 / PA120SE / FS140 / FC140 / Fuma3 / Assassin3, половина з них видйе за половину цієї вартості
От хороше відео по цьому питанню.
Але станом на зараз після перегляду по діагоналі є відчуття, що водянка буде знімати більше тепла, якщо скрутити на мінімум оберти вентиляторів (як я зазвичай і роблю). Правильно розумію?
Якщо так, то 100% купую водянку) бо я боюсь що 150ватний 7900х буде набагато більш шумний після мого 60ватного 5600Х
-
daesz
Member
Все до 7900 включно - добре охолоджується повітрям. Починаючи з 7900х - можна задуматись і про водуfreezers: ↑ 09.11.2023 01:34 Базово відео передивився, вже завтра сяду вдумливо дивитись.
Але станом на зараз після перегляду по діагоналі є відчуття, що водянка буде знімати більше тепла, якщо скрутити на мінімум оберти вентиляторів (як я зазвичай і роблю). Правильно розумію?
Якщо так, то 100% купую водянку) бо я боюсь що 150ватний 7900х буде набагато більш шумний після мого 60ватного 5600Х
-
Deadpool
Member
рідина недорога. на крайняк попросити у кастомщиків, завжди віправляємо, скіко там тим АІОшнікам треаб, грам 100.daesz: ↑ 09.11.2023 01:00Бо до водянки помимо термопасти потрібно ще й рідину купляти для заміни (ну чи доливання).
концентрат гривень 200-400 для 1л готової рідини.
на крайняк просто дистиляту долити можна в АІОшку і горя не знати.
а тепер порахуйте скільки він затрати на хорошу термопасту для щоразу перемазування на башту?
-
l-m
Member
Ця модель гарний вибір, буде помітно цікавіше на сучасних процесорах з високою щільністю теплового потоку за будь-яку башту.freezers: ↑ 08.11.2023 22:58 Взагалі дивлюсь на Arctic Liquid Freezer II 280, $100, виглядає як бестбай. Що скажете? Ок, чи краще все ж башню?
Дякую!!
-
Deadpool
Member
зараз всі материнки нові і проци мають автобусти, які зв'язані на температурі, відповідно чим нижчу темпу маєте, тим більше буде кочегарити проц до ліміту.freezers: ↑ 09.11.2023 01:34Але станом на зараз після перегляду по діагоналі є відчуття, що водянка буде знімати більше тепла, якщо скрутити на мінімум оберти вентиляторів (як я зазвичай і роблю). Правильно розумію?
вода завжди буде тихіше/ефективніше. АІО тут ще таке, не факт, бо оберти треба задерти.
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
чіплетний дизайн то да, то жах)l-m: ↑ 09.11.2023 09:24Ця модель гарний вибір, буде помітно цікавіше на сучасних процесорах з високою щільністю теплового потоку за будь-яку башту.
ганяв 5950х коли для кранчера, то відчув саме в той момент що велосіті не те щоб для всього вистачало... для стоку, так. для автобусту на 5ггц+ так.
для такого щоб гарного ручного розгону, та ще по всім ядрам, все, пасочки велосіті здівається бо не може ефективно відвести тепло через палу площу самого чіплета. Той момент коли оптімус/аква якась виправдані і маєть сенс бути з їх мікроканалкою.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
для всіх поняття "добре" різне. а також різні умови експлуатаціїdaesz: ↑ 09.11.2023 01:42добре охолоджується повітрям.
- сонячна сторона і кімната завжди тепла
- системник десь в кутку кімнати
- відсутність кондея
- тип корпусу, від акваріму духовки до меш корпусів
відповідно і температури будуть на одному і тому ж залізі у всіх різні, а від того і рівень комфорту.
-
freezers
Junior
Всім дякую за відповіді!
І ще, у водянки окремо регулюються оберти помпи і вентиляторів? І як їх одне відносно одного на малих обертах виставляти? Чи просто ставити помпу пропорційно вентиляторам?)
Тут не зрозумів) AIO - в плані готова, не кастомна, не факт буде що тихіше ніж вода, бо треба буде підвищувати оберти вентилятора/помпи?Deadpool: ↑ 09.11.2023 10:10 АІО тут ще таке, не факт, бо оберти треба задерти.
І ще, у водянки окремо регулюються оберти помпи і вентиляторів? І як їх одне відносно одного на малих обертах виставляти? Чи просто ставити помпу пропорційно вентиляторам?)
-
Deadpool
Member
Алл Ін Оне. Все в Одному. Так називаються недоводянки готові.freezers: ↑ 09.11.2023 10:18Тут не зрозумів) AIO - в плані готова, не кастомна, не факт буде що тихіше ніж вода, бо треба буде підвищувати оберти вентилятора/помпи?
бо є купа дешман аіо 240 і т.д. які з великими шаштами в паритеті, що власне сумнівний вибір, бо там треба накручувати оберти аби щосб було кращим за башню, що фде фігня повна.
Арктік ще куди не йшло, 280тий вже може нагнути оті башні модняві. по шуму як мінімум та можливо температурам, якщо у вас корпус з сіткою а не глухий.
бо яку б ви модну воду не придбали, якщо не буде доступа повітря для обдуву радіка, то буде фігня не краще башенки =(
Я взагалі за кастоми, бо там ви самі собі робите комфортну систему під вас.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
непевний що на всіх АІО можна окремо керувати помпами. є такі що менше ніж від 12в не будуть працювати взагалі. там і так потік мізерний бо крильчатка мала, і оберти теж невеликі. Тому залежить від конкретних моделей. Але щоб розуміли на материнках зазвичай, порти PUMP які спецом для помп, часто на 100% будуть завжди маслати без керування. бучив ще де нижче 60% не ставилось ніяк.freezers: ↑ 09.11.2023 10:18І ще, у водянки окремо регулюються оберти помпи і вентиляторів? І як їх одне відносно одного на малих обертах виставляти? Чи просто ставити помпу пропорційно вентиляторам?)
-
nikelamoc
Junior
Сейчас на розетке по очень большой скидке такая СВО "Fractal Design Celsius S24 Black (FD-WCU-CELSIUS-S24-BKO)"
https://hard.rozetka.com.ua/fractal_des ... 165808595/
Как думаете, есть смысл ее брать или она даже по скидке лютый оверпрайс из-за бренда ?
https://hard.rozetka.com.ua/fractal_des ... 165808595/
Как думаете, есть смысл ее брать или она даже по скидке лютый оверпрайс из-за бренда ?