Kingston KC3000, Samsung 980 Pro чи WD Black SN770? Порівнюємо між собою швидкі SSD з шиною PCIe 4.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Artem_K
Я не про те. Я про порівняння 800 і 1000. Якщо людина обере ссд із гарантійним TBW в 1000, то це завідомо нормальний диск і людина не прогадає. Якщо ні - то я б хотів побачити такі донні моделі з завищеним TBW.
Можливо, в одну ціну є краще. Безумовно, таке може мати місце. Але при гарантійному TBW в 1000 я б спокійно брав такий ссд, бо, як правило, це нормальний накопичувач.
Artem_K
Member

Melofon
Самсунг в плане надежности очень хороши. Но временами они и они чудят. С надежностью или прошивками было в 840, 870, 990. Хорошие были 850, 860, 970. Вот про 980 вспомнить не могу, было ли что-то у них.

Ostin
Я розмірковував, що не бачу різниці між умовними 800 и 1000, щоби це стало перевагою у виборі, а не інші характеристики, або схільність до бренду. На мою думку, все що више 600 (це зараз десь така межа у нормальних брендів) то однаково годно.
Ostin
Member

Artem_K: 07.11.2023 13:09не бачу різниці між умовними 800 и 1000, щоби це стало перевагою у виборі
Якщо дивитись так, то звісно, це лише маркетингова перевага.
З іншої сторони, орієнтуючись на більший TBW при однаковій ціні, непідготовлений покупець скоріше за все не прогадає і купить цілком нормальний ссд. За умови, що там TBW, як вище зазначено, не нижче стандартних 600.
Є комбінація з 2-ох маркерів для людини, яка не заглиблюється в ттх - 600+TBW (для терабайтника) і гарантія 5 років. Якщо хтось знає погані ссд в такому розкладі - поділіться знанням. Бо зазвичай в такій комбінації більшість пристойних моделей.
OC Falcon
Member

Ostin: 07.11.2023 13:20 З іншої сторони, орієнтуючись на більший TBW при однаковій ціні, непідготовлений покупець скоріше за все не прогадає і купить цілком нормальний ссд.
Неподготовленный даже слов таких не слышал, будет ориентироваться на бренд, гарантию и цену.
Ostin
Member

OC Falcon
5-річна гарантія теж нормальний маркер. Хоча туди зараз залізла MSI, а там не все добре, наскільки я дивився огляди. Тому TBW було б бажано теж дивитись. І взагалі, не брати MSI) Бо крім них, лайно з 5-річною гарантією не дуже продають.
Melofon
Member

Artem_K: 07.11.2023 13:09Вот про 980 вспомнить не могу, было ли что-то у них.
У них тоже была галимая прошивка как и у 990про, по крайней мере у 980про, но когда я свой купил уже было давно всё решено новыми прошивками и у моего была уже нормальная с завода, с памятью у Самсунга всё хорошо то они иногда с прошивками чудят когда контроллер начинает сжирать ресурс памяти вникуда, сейчас нет причин боятся их брать бо у всех вариантов уже всё норм давно.
Rucha
Member

ck_ua: 07.11.2023 11:51
Rucha: 07.11.2023 09:04не зрозуміло як охолоджувати обидва боки в стаціонарі
Є радіатори, які охоплюють ССД з двох сторін.
А воно сумісно з десктопними материнками? Може є приклад?
ck_ua
Member

Rucha: 07.11.2023 14:52Може є приклад?
Щось таке.
Ще можна прокладку знизу поставити, щоб на материнку охолоджувалось.
Wonderboy
Member

ck_ua: 07.11.2023 17:46Щось таке.
У мене якраз таке валяється. Як виявилося, заважає відеокарті, плюс достатньо було здерти модну наклейку як температури стабілізувалися.
TerryCone
Member

0kie
Я коли Kingston FURY взяв, то взагалі о...в: там ота модна фольга з "графіновим напиленням" взагалі не торкалася контролера, який нижче за мікросхеми пам'яті! Там неозброєним оком видно зазор, навіть в упаковці. Здирати поки не наважився, поки що так, пальцем прим'яв ту фольгу, щоб вона контролера торкалася. Офіційний представник сказав, що "то так і треба" і той зазор - то є ОК. :facepalm:
Rayott
Junior

Kingston останні 5 років дуже тішить. Якість, ціна та енергоефективність. :beer:
AB-Man
Member

nikolaiii: 04.11.2023 10:53 7mindfields
Не лінуйся, є купа оглядів, читай, хоча навіщо? Твоє діло тролити.
После просмотра кучи обзоров вопрос остается только к тебе. (насчет ADATA Legend 960)
nikolaiii
Member

Дивимося уважно, і робимо висновки для себе. Свої я зробив.
спойлер

LiquidStorm
Member

LiquidStorm: 03.11.2023 20:22 Дешево вже не буде, самс ще з початку року виробництво прикрутив, тепер ціни піднімає, а в 2024 планує ще кілька раз підняти, сумарно в 1,5-2 рази буде дорожче за рік носії з їх флешом.
Що ж, підозри таки справдилися, і КС3000 на 2тб, що по акції ще в грудні продавався за 4700грн, а звичайна середня ціна була 5600грн, з лютого вже коштує біля 6900грн (старт від ~6200).

Свій взяв з Алі, з купоном і радіатором HR-09 за $120 вийшло, користую вже кілька місяців, цілком задоволений :super:
Alligator
Member

nikolaiii: 27.02.2024 17:04 Дивимося уважно, і робимо висновки для себе. Свої я зробив.
спойлер

А я ні, тому пішов на сайт где працюють за "миска риса" та купив навіть не паль під виглядом оригіналу, а китайсьий бренд KingSpec SSD Store, відкрив, впихнув в ПК, поставив вінду - все літає, тести на голій вінді шикарні, навіть побіг та у другий ПК нову модель nVME M2 на 1 Тб взяв з розрахунку, що десь 30% буде вільного та все буде круто. (спойлер - ні)

І якщо в перший рік диск просто скотився до середнього SSD то потім зовсім почали битись сині екрани смерті з кодами проблем накопичувача та перевстановлення вінди не допомагає. Яке було моє здивування, що 2.5 SSD SAMSUNG 870 EVO при навантажені працює в рази швидше, а додатковий HDD перестав выдавати звук вмираючого кита при процесах читання/запису :gigi:

P.S. якщо вважаєте, що я nVME пихав не в основний слот чи сам слот ділить свої параметри з чимось іншим на материнці то для тесту міняв nVME M.2 KingSpec на SK hynix Gold P31 1TB з ноуту та все літало
Melofon
Member

nikolaiii: 27.02.2024 17:04 Дивимося уважно, і робимо висновки для себе. Свої я зробив.
спойлер

Высновки абсолютно не однозначные, и верить в то что он круче остальных по одному обзору (не факт что не проплаченному) я конечно не буду, лучше выбрать топового производителя памяти и контроллеров чем того кто просто клеит наклейки ;)
nikolaiii
Member

Melofon
Є в мережі повно оглядів. Цей автор забиває ССД на повну. За посиланням КС3000 китайський, я дивився інший огляд з європейським від нього ж (доречі вони не відрізняються.). Топові Файзони в мене вже були, тому я не бачу нічого поганого саме в КС3000. Брав саме через низьку ціну на той час.
Melofon
Member

nikolaiii

Так я сказал что выводы не однозначные про ссд из обзора - адата легенда 960, он в том обзоре уж слишком хорош, даже нет падений скорости практически на всем объёме диска, поэтому я и написал то что написал. Ты же скинул два обзора и сказал и сказал смотрим внимательно и делаем выводы, в обзоре КС3000 ничего удивительного, всё стандартно для этой платформы поэтому про него я ничего и не писал, его бы я брал бы тоже только если цена была бы вкусной, но она давно не очень интересная.
Ответить