Сектанти променів про глючність драйверів!!! Дорогенькі, радеоновскі дрова набагато кращі за нв!!! Бувають косяки, але ж у нв також вони є!!!!!!!!! Раз такі тупенькі, то сидіть далі зі своїми 8-10-12гб пам"яті!!!!!!!!!!!!!!!!!!MetalistForever: ↑ 02.11.2023 20:47 Карта неплохая получилась ,но одинаковая цена с RTX 4070 все портит и еще кое что , такие мелочи как : мыльный FSR , низкий фпс в трассировке и глючность драйверов
Разница между чипом и Hot Spotom - 19 градусов , в то время как у Nvidia 8-10 градусов
Последние статьи и обзоры
Новости
Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition. Гідний суперник
-
Stalker22
Member
-
kairo
Member
Дивитись треба на температури в навантаженні, а не на те, як плата виглядає.Павло: ↑ 02.11.2023 21:09Гляньте, з чого складається печатна плата! І які функції вона виконує!kairo: ↑ 02.11.2023 20:38
Маячня. На температурний режим компонентів впливає правильна організація СО, а не розмір РСВ.
Ось температури 4070 при максимальному навантаженні, картка холодна.
- спойлер
-
Павло
Member
Кінець 2023 року... Ви мені кидаєте температуру ГПУ як аргумент... Вау у 3090 по гпу чудові температури тільки озу відвалюється на звороті плати... ЧИ 3060 ті від паліта в яких прегрівався врм... Зато по гпу температура низька... Повірте в 2023 маркетологи навчили інженерів робити низьку температуру гпу!kairo: ↑ 02.11.2023 21:22Дивитись треба на температури в навантаженні, а не на те, як плата виглядає.
- спойлер
- Знімок екрана 2023-11-02 211354.jpg
Последний раз редактировалось Павло 02.11.2023 21:32, всего редактировалось 1 раз.
-
daesz
Member
Залежить від гри звичайно.Nortrom: ↑ 02.11.2023 21:11Сколько хотспот при лимите в 60 фпс?:З андервольтом вийшло 55-56*С і 70-72*С хотспот, вентилі вище 850-880 об/хв не бачив жодного разу (мАТХ корпус)
Зараз от маю р6с зарущений з фпс локом 144гц - 43/54*С у внутрі-ігровому бенчі, хоча в самій грі буває і 56*С. В кп77 доходив до 70*С в центрі/біля арасака тауер, fале зазвичай тримається біля 60 (+-2) *С.
Хотів заскрінити, але він11 прінт скрін чомусь не відображає оверлей з адреналіну в р6с на самому скріні..
-
kairo
Member
Ну що ви за дурню несете? Вся тридцята серія була дуже гарячою, в мене була 3080, там 110° по пам'яті із легкістю бралось. І не "озу", а VRAM. Актуальна серія має холодну пам'ять, навіть на 4090 при максимальному навантаженні пам'ять знаходиться в районі 60-70°.Павло: ↑ 02.11.2023 21:28Кінець 2023 року... Ви мені кидаєте температуру ГПУ як аргумент... Вау у 3090 по гпу чудові температури тільки озу відвалюється за звороті плати... ЧИ 3060 ті від паліта в яких прегрівався врм... Зато по гпу температура низька... Повірте в 2023 маркетологи навчили інженерів робити низьку температуру гпу!kairo: ↑ 02.11.2023 21:22
Дивитись треба на температури в навантаженні, а не на те, як плата виглядає.
- спойлер
-
Павло
Member
Пишучи про дурню... Ви мені на повному "серйозі" затираєте, що нагрів компонентів на платі буде однаковий на обрізаній платі та на повноцінній яка за площею не набагато менша за систему охолодження!...kairo: ↑ 02.11.2023 21:36Ну що ви за дурню несете? Вся тридцята серія була дуже гарячою, в мене була 3080, там 110° по пам'яті із легкістю бралось. І не "озу", а VRAM. Актуальна серія має холодну пам'ять, навіть на 4090 при максимальному навантаженні пам'ять знаходиться в районі 60-70°.Павло: ↑ 02.11.2023 21:28
Кінець 2023 року... Ви мені кидаєте температуру ГПУ як аргумент... Вау у 3090 по гпу чудові температури тільки озу відвалюється за звороті плати... ЧИ 3060 ті від паліта в яких прегрівався врм... Зато по гпу температура низька... Повірте в 2023 маркетологи навчили інженерів робити низьку температуру гпу!
-
kairo
Member
Ось "маленька" РСВ:Павло: ↑ 02.11.2023 21:44Пишучи про дурню... Ви мені на повному "серйозі" затираєте, що нагрів компонентів на платі буде однаковий на обрізаній платі та на повноцінній яка за площею не набагато менша за систему охолодження!...kairo: ↑ 02.11.2023 21:36
Ну що ви за дурню несете? Вся тридцята серія була дуже гарячою, в мене була 3080, там 110° по пам'яті із легкістю бралось. І не "озу", а VRAM. Актуальна серія має холодну пам'ять, навіть на 4090 при максимальному навантаженні пам'ять знаходиться в районі 60-70°.
- спойлер
- спойлер
Последний раз редактировалось kairo 02.11.2023 21:58, всего редактировалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
Буде мізерна різниця, але нічого критичного, особливо кажучи за таф, там все добре з охолодженням і повноцінна там плата чи "обрубок" проблем в нормальному корпусі не буде. 30-серія дійсно гарячіша за 40, особливо пам'ятьПавло: ↑ 02.11.2023 21:44Пишучи про дурню... Ви мені на повному "серйозі" затираєте, що нагрів компонентів на платі буде однаковий на обрізаній платі та на повноцінній яка за площею не набагато менша за систему охолодження!...kairo: ↑ 02.11.2023 21:36
Ну що ви за дурню несете? Вся тридцята серія була дуже гарячою, в мене була 3080, там 110° по пам'яті із легкістю бралось. І не "озу", а VRAM. Актуальна серія має холодну пам'ять, навіть на 4090 при максимальному навантаженні пам'ять знаходиться в районі 60-70°.
-
Павло
Member
Навіщо мені ваші маркетингові значення? Ще раз на малій платі компоненти розташовані близько дин до одного, що призводить до більшого нагріву плати у цілому так і таких ключових зон як ВРМ... мосфети і т.д. З чим ви тут сперечаєтесь? І з часом такі плати мають тенденцію відвалюватись... Хоча і по гпу і по пам'яті температури хороші... Запитайте ремонтників!kairo: ↑ 02.11.2023 21:57Ось "маленька" РСВ:Павло: ↑ 02.11.2023 21:44
Пишучи про дурню... Ви мені на повному "серйозі" затираєте, що нагрів компонентів на платі буде однаковий на обрізаній платі та на повноцінній яка за площею не набагато менша за систему охолодження!...Ось температури при навантаженні, пам'ять - 66°(при максимальних 110):
- спойлер
- 15-msi-geforce-rtx-4070-gaming-x-trio-12g.jpg
Все зрозуміло? Ще якісь питання є?
- спойлер
-
kairo
Member
Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все, просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення, на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.Павло: ↑ 02.11.2023 22:00Навіщо мені ваші маркетингові значення? Ще раз на малій платі компоненти розташовані близько дин до одного, що призводить до більшого нагріву плати у цілому так і таких ключових зон як ВРМ... мосфети і т.д. З чим ви тут сперечаєтесь? І з часом такі плати мають тенденцію відвалюватись... Хоча і по гпу і по пам'яті температури хороші... Запитайте ремонтників!kairo: ↑ 02.11.2023 21:57
Ось "маленька" РСВ:Ось температури при навантаженні, пам'ять - 66°(при максимальних 110):
- спойлер
- 15-msi-geforce-rtx-4070-gaming-x-trio-12g.jpg
Все зрозуміло? Ще якісь питання є?
- спойлер
-
Павло
Member
Більша площа краще розсіює тепло із чим тут ви не можете погодитись я не знаю... Удачі!kairo: ↑ 02.11.2023 22:05Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.Павло: ↑ 02.11.2023 22:00
Навіщо мені ваші маркетингові значення? Ще раз на малій платі компоненти розташовані близько дин до одного, що призводить до більшого нагріву плати у цілому так і таких ключових зон як ВРМ... мосфети і т.д. З чим ви тут сперечаєтесь? І з часом такі плати мають тенденцію відвалюватись... Хоча і по гпу і по пам'яті температури хороші... Запитайте ремонтників!
-
daesz
Member
kairo: ↑ 02.11.2023 22:05Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все, просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення, на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.Павло: ↑ 02.11.2023 22:00
Навіщо мені ваші маркетингові значення? Ще раз на малій платі компоненти розташовані близько дин до одного, що призводить до більшого нагріву плати у цілому так і таких ключових зон як ВРМ... мосфети і т.д. З чим ви тут сперечаєтесь? І з часом такі плати мають тенденцію відвалюватись... Хоча і по гпу і по пам'яті температури хороші... Запитайте ремонтників!
-
Enjthesilence
Member
Та воно то все логічно, ось тільки різниці там в декілька градусів і "коротиш" як правило менш гарячий сам по собі, бо то середній\низький сегмент, якби тут була реальна проблема, а так нічого мусолити цю тему, якщо десь підвернувся "обрубок" за кращою ціною, нічого там боятись, різниця буде в районі погрішності, там купа других факторів в корпусі, які більше будуть впливати на температури гпу ніж довжина плати)daesz: ↑ 02.11.2023 22:12kairo: ↑ 02.11.2023 22:05
Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все, просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення, на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.
-
kairo
Member
Тепло розсіює система охолодження. Сама плата має низьку теплопровідність: "The thermal conductivity of common PCB substrate materials ranges from 0.3 to 0.6 W/mºC. This is much lower than the accepted thermal conductivity of copper (386 W/mºC)." Люба людина із самими базовими знаннями фізики розуміє, що замість великої PCB, краще зробити більшу СО, ефект буде в десять разів кращим.Павло: ↑ 02.11.2023 22:10Більша площа краще розсіює тепло із чим тут ви не можете погодитись я не знаю... Удачі!kairo: ↑ 02.11.2023 22:05
Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.
-
daesz
Member
Я на першій сторінці кидав РСВ від рефа 4080, яка такий же обрубокEnjthesilence: ↑ 02.11.2023 22:16Та воно то все логічно, ось тільки різниці там в декілька градусів і "коротиш" як правило менш гарячий сам по собі, бо то середній\низький сегмент, якби тут була реальна проблема, а так нічого мусолити цю тему, якщо десь підвернувся "обрубок" за кращою ціною, нічого там боятись, різниця буде в районі погрішності, там купа других факторів в корпусі, які більше будуть впливати на температури гпу ніж довжина плати)
Проблема й в іншому є : РСВ куці, в результаті чого маємо 1х12піновий роз'єм, а на великому було б достатньо місця для 2х8/3х8пін, по довжині СО всерівно ЗНАЧНО додше гніж РСБ будь якої карти, що в нвідії, що в АМД
-
kairo
Member
Все дуже просто. Якщо прибрати СО, то PCB із рознесеною елементною базою перегріється на пару секунд пізніше за PCB із щільним компонуванням. Але абсолютно усі дискретні відеокарти охолоджуються СО, де елементна база, яка гріється, термопрокладками під'єднана до радіатора. Ви це описували в своєму запитанні ЧатГПТ? Запитайте в нього, на скільки градусів буде вища температура пам'яті та ГПУ у плати із площею 180 кв.см. проти плати на 250 кв.см. при однаковій СО.daesz: ↑ 02.11.2023 22:12kairo: ↑ 02.11.2023 22:05
Цифри тестів на Оверах, це вже "маркетингові значення"... І це мені, по освіті маркетологу каже людина, яка скоріш за все, просто нахапалась модних слів з інтернету. Цифри, це цифри, вони мають реальне значення, на відмінну від пустих заяв про охолодження розміром PCB.
-
Enjthesilence
Member
Нічого не можу сказати за 1х12, але здається ця тема більше звертає на себе уваги ніж на це заслуговує.daesz: ↑ 02.11.2023 22:22Я на першій сторінці кидав РСВ від рефа 4080, яка такий же обрубокEnjthesilence: ↑ 02.11.2023 22:16
Та воно то все логічно, ось тільки різниці там в декілька градусів і "коротиш" як правило менш гарячий сам по собі, бо то середній\низький сегмент, якби тут була реальна проблема, а так нічого мусолити цю тему, якщо десь підвернувся "обрубок" за кращою ціною, нічого там боятись, різниця буде в районі погрішності, там купа других факторів в корпусі, які більше будуть впливати на температури гпу ніж довжина плати)
Проблема й в іншому є : РСВ куці, в результаті чого маємо 1х12піновий роз'єм, а на великому було б достатньо місця для 2х8/3х8пін, по довжині СО всерівно ЗНАЧНО додше гніж РСБ будь якої карти, що в нвідії, що в АМД
-
daesz
Member
ШІ все ще думає, що ви не праві десь на +-40%kairo: ↑ 02.11.2023 22:24Все дуже просто. Якщо прибрати СО, то PCB із рознесеною елементною базою перегріється на пару секунд пізніше за PCB із щільним компонуванням. Але абсолютно усі дискретні відеокарти охолоджуються СО, де елементна база, яка гріється, термопрокладками під'єднана до радіатора. Ви це описували в своєму запитанні ЧатГПТ? Запитайте в нього, на скільки градусів буде вища температура пам'яті та ГПУ у плати із площею 180 кв.см. проти плати на 250 кв.см. при однаковій СО.
Справедливо. Я вказав це в мому першому коментарі, тому що на мою (скромну) думку - плати у 40 серії дуже куці, при ціні в 1.2к$. Чи настільки це суттєво - можливо й ніEnjthesilence: ↑ 02.11.2023 22:26Нічого не можу сказати за 1х12, але здається ця тема більше звертає на себе уваги ніж на це заслуговує.daesz: ↑ 02.11.2023 22:22
Я на першій сторінці кидав РСВ від рефа 4080, яка такий же обрубок
-
kairo
Member
Тут в кінці все правильно написано на рахунок реальних тестів і консультації із спеціалістами. Бо ЧатГПТ, як мінімум не розуміє, що вклад PCB в охолодження ВК мінімальний, через вкрай низьку теплопровідність. Тут і без підрахунків зрозуміло, що при однаковій СО, на 40% більший текстоліт, не дасть 40% виграшу по охолодженню. Це ще до того, що ЧатГПТ більше як іграшка, ніж як реальний інструмент для отримання інформації.daesz: ↑ 02.11.2023 22:31ШІ все ще думає, що ви не праві десь на +-40%kairo: ↑ 02.11.2023 22:24
Все дуже просто. Якщо прибрати СО, то PCB із рознесеною елементною базою перегріється на пару секунд пізніше за PCB із щільним компонуванням. Але абсолютно усі дискретні відеокарти охолоджуються СО, де елементна база, яка гріється, термопрокладками під'єднана до радіатора. Ви це описували в своєму запитанні ЧатГПТ? Запитайте в нього, на скільки градусів буде вища температура пам'яті та ГПУ у плати із площею 180 кв.см. проти плати на 250 кв.см. при однаковій СО.
-
daesz
Member
Я його використовую для більш зручного пошуку інформації по інтернету, замість перечитування десятків тем, щоб знайти конкретно те питання яке мене цікавить, справляється він із цим, зазвичай, на відмінноkairo: ↑ 02.11.2023 22:41 ЧатГПТ більше як іграшка, ніж як реальний інструмент для отримання інформації.
Як вже написав вище : на мою (скромну) думку - плати у 40 серії дуже куці при ціні в 1.2к$. Чи настільки це суттєво - можливо й ніkairo: ↑ 02.11.2023 22:41 Тут в кінці все правильно написано на рахунок реальних тестів і консультації із спеціалістами.