Последние статьи и обзоры
Новости
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Vlaad13
Member
7950х в работе, без видяхи - это только вода же.
-
GreenMile
Member
Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?Nouriel: ↑ 02.11.2023 14:08 Entar
я про фанбоїв бж мсі, поголовно всім тикають бп за 5к+ , хоча за 3к є куча нормальних
Мені фіолетово на той МСІ, але БЖ у них як раз дуже вдалі по співвідношенню ціна-якість-гарантія.
-
Artem_K
Member
GreenMile
Ну там ще є куди накручувати
Взагалі то RT, High, DLSS Balance. На більшості локацій 7,2-8,1 Гб. Але ринки (особливо у Dogtown) й покатушки на транспорті в центрі починають жрати пам'ять як не в себе.
Взагалі то RT, High, DLSS Balance. На більшості локацій 7,2-8,1 Гб. Але ринки (особливо у Dogtown) й покатушки на транспорті в центрі починають жрати пам'ять як не в себе.
Последний раз редактировалось Artem_K 02.11.2023 17:12, всего редактировалось 1 раз.
-
SergN
Member
Васильович: ↑ 02.11.2023 16:401) mini-ITX платформа - МП, корпус, SFX БЖ ( )
2) мінімальний рівень шуму при активній роботі (вже згадував вище)
Немає сенсу при забаганках компактності та ще і тиші одночасно розглядати Х. Звичайні "65Вт" проци є аж до 7900. Ну або ж власними руками налаштувати споживання.Васильович: ↑ 02.11.2023 16:40Явно треба два варіанти розглянути - з 7700Х і 7950Х.
В mini-ITX все одно 2 слоти під пам'ять, тож про який "запас" йдеться - не зрозуміло. Старі 2 планки вийняв, нові поставив, як і проц.Васильович: ↑ 02.11.2023 16:40Материнську плату певно треба з запасом на майбутнє - може пам'яті схочуть наростити чи проц оновити через пару років.
Тільки от треба розуміти, в чому полягає забаганка вибору саме ІТХ - вже приглянувся конкретний корпус чи є вимоги до його розмірів?
-
Vlaad13
Member
Вон GreenMile не даст соврать, я недолюбливаю компанию msi, и если я рекомендую их блок - то это уже показательGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:06Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?Nouriel: ↑ 02.11.2023 14:08 Entar
я про фанбоїв бж мсі, поголовно всім тикають бп за 5к+ , хоча за 3к є куча нормальних
Мені фіолетово на той МСІ, але БЖ у них як раз дуже вдалі по співвідношенню ціна-якість-гарантія.
-
daesz
Member
ВінгаGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:06 Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?
-
GreenMile
Member
Це в 2к?Artem_K: ↑ 02.11.2023 17:10 GreenMile
Відправлено через 27 секунд:
Це один, але ж мова про "купу"daesz: ↑ 02.11.2023 17:12ВінгаGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:06 Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?
-
Denvys5
Member
Васильович: ↑ 02.11.2023 16:404) 10 Gbit/s LAN
Мідь чи оптика? Варіантів немало
Mellanox ConnectX-4 якщо сетап дозволяє, або Intel X550-T1/X550-T2 чи X720
Проте з "забаганкою" miniITX і таке не влізе, треба шукати М.2 мережевий адаптер
-
Vlaad13
Member
Как там с размерами - всё норм?daesz: ↑ 02.11.2023 17:12ВінгаGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:06 Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?
-
Artem_K
Member
GreenMile
Ні, звичайні 1080р. Картинка на диво пристойна, єдине, що артефачить асфальт на швидкості. У 2К жрати буде ще більше )
Ні, звичайні 1080р. Картинка на диво пристойна, єдине, що артефачить асфальт на швидкості. У 2К жрати буде ще більше )
-
Васильович
Member
Так, відerazel: ↑ 02.11.2023 16:53ВІд 1000? Судячи по процу 7950 то це реально ВІД, а не БІЛЯ . Тоді тупо взяти кулер здоровенну башту, Мережеву інтелівську з SFP+ інтерфейсами, За мініІТХ Забути, бо захлинеться охолодження. Хіба що воду захоче власник поставити.
Доречі, а комутатор у людини який? і куди у нього веде той 10Г лінк? у нього вдома ще є інше обладнання серверне?
Писати "бюджет без обмежень" якось рука не піднялася.
Водяне охолодження норм, якщо йому 24/7 не страшно.
ІТХ в мене також викликав сумніви одразу.
За мережеве обладнання не в курсі, але має бути там все ОК, NAS точно 10 Гбіт/с.
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Хороша порада, дякую.SergN: ↑ 02.11.2023 17:11Немає сенсу при забаганках компактності та ще і тиші одночасно розглядати Х. Звичайні "65Вт" проци є аж до 7900. Ну або ж власними руками налаштувати споживання.
Х проци перші на думку спадають просто)
Думаю, забаганка через проживання в квартиріSergN: ↑ 02.11.2023 17:11В mini-ITX все одно 2 слоти під пам'ять, тож про який "запас" йдеться - не зрозуміло. Старі 2 планки вийняв, нові поставив, як і проц.
Тільки от треба розуміти, в чому полягає забаганка вибору саме ІТХ - вже приглянувся конкретний корпус чи є вимоги до його розмірів?
Естетика ролі не грає, аби було тихо.
За ІТХ і пам'ять - noted
Мідь.Denvys5: ↑ 02.11.2023 17:16Мідь чи оптика? Варіантів немало
Mellanox ConnectX-4 якщо сетап дозволяє, або Intel X550-T1/X550-T2 чи X720
Проте з "забаганкою" miniITX і таке не влізе, треба шукати М.2 мережевий адаптер
-
daesz
Member
Сільверстоун ет/есеншл/страйдер серії. Але там гарантії 12 міс всьогоGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:14 Це один, але ж мова про "купу"
SilentiumPC (та ж сама вінга ака САМА, але наклейки клеїть Польща )
Ще як варіант fsp, але там в дешевих моделях, здається, або в перемішку з teapo, або виключно teapo.
-
GreenMile
Member
Гм, дивно, бо в мене ФХД все на максимум максимальніше не буває - десь 11,5Гб у псарні на ринку, якщо вимкнути пастресінг, то однразу падає до 10Гб. Апскейлів немає, натів, тільки ФГ включенийArtem_K: ↑ 02.11.2023 17:17 GreenMile
- спойлер
Последний раз редактировалось GreenMile 02.11.2023 17:37, всего редактировалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
А якщо трошки ускладнити - які з них PCIE5 реді?daesz: ↑ 02.11.2023 17:26Сільверстоун ет/есеншл/страйдер серії. Але там гарантії 12 міс всьогоGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:14 Це один, але ж мова про "купу"
SilentiumPC (та ж сама вінга ака САМА, але наклейки клеїть Польща )
Ще як варіант fsp, але там в дешевих моделях, здається, або в перемішку з teapo, або виключно teapo.
Ну короч, то все безпідставні закидони, я дуже прискіпливо обирав БЖ, більше того, я їх за своє життя не одну сотню відремонтував, тому розумію трохи, що до чого. У мене їх зараз вдома штук 5 є різних половина не працює. І я обрав саме МСІ (який всього лиш голд, а не платина ) Можна знайти дешевше, можна знайти краще і дорожче, але саме за сукупністю параметрів - БЖ дуже вдалий вийшов, тому не треба на нього накидувати
-
daesz
Member
Тоді точно жоден (хоча на рахунок fsp знову ж таки не впевнений), але ж і MSI MAG A750GL PCIE5 не в ціну 3к, правда?GreenMile: ↑ 02.11.2023 17:37 А якщо трошки ускладнити - які з них PCIE5 реді?
Ну короч, то все безпідставні закидони, я дуже прискіпливо обирав БЖ, більше того, я їх за своє життя не одну сотню відремонтував, тому розумію трохи, що до чого. У мене їх зараз вдома штук 5 є різних половина не працює. І я обрав саме МСІ (який всього лиш голд, а не платина ) Можна знайти дешевше, можна знайти краще і дорожче, але саме за сукупністю параметрів - БЖ дуже вдалий вийшов, тому не треба на нього накидувати
Хоча мої "закидони" можна трохи ігнорити - в мене упереджене ставлення до MSI як бренду в цілому
-
er[socrates]
Member
Это какой-то максимально странный запрос.
Вообще под такие задачи, как вы описали, сейчас берется система на 13600К + B650 / Z690 плата + 64RAM DDR5 6000MHZ + Дарк Рок Про 4 + хороший корпус типа биквайта 500/600 + ССД на ТЛЦ желаемого объема и диски сколько нужно. И всё это стоит нормальных денег, около 1200-1400 евро за сборку. Работает мегастабильно, без приколов АМДшных. И потребность в апгрейде возникнет лет через 5-7, когда и у интела, и у амд будут новые сокеты.
Из специфического только 10гбит пси-е плата, ну тут вариантов немного: асус/тплинк или зухель/интел. Первые - 100 евро и работают нормально. Вторые - до 200 евро и работают нормально.
У вас есть вообще понимание, какие нагрузки на систему будут? Потому что 7700 и 7950 - камни из разных ниш, под разные задачи. Между ними не пропасть, но серьезная разница.
До 1100 или до 3500? А то от 1000 евро любой современный ПК стоит.
Это заблуждение "чтоб было куда расти". Беря 7700Х, а тем более 7950Х, необходимость в апгрейде ощутится лет через 5-10, когда уже будет АМ6 или АМ7 платформа у АМД. И ни о каком апгрейде текущего речи не будет.Васильович: ↑ 02.11.2023 16:401) AM5 платформа (щоб було куди "рости")
Вообще под такие задачи, как вы описали, сейчас берется система на 13600К + B650 / Z690 плата + 64RAM DDR5 6000MHZ + Дарк Рок Про 4 + хороший корпус типа биквайта 500/600 + ССД на ТЛЦ желаемого объема и диски сколько нужно. И всё это стоит нормальных денег, около 1200-1400 евро за сборку. Работает мегастабильно, без приколов АМДшных. И потребность в апгрейде возникнет лет через 5-7, когда и у интела, и у амд будут новые сокеты.
Из специфического только 10гбит пси-е плата, ну тут вариантов немного: асус/тплинк или зухель/интел. Первые - 100 евро и работают нормально. Вторые - до 200 евро и работают нормально.
-
Васильович
Member
Дякую. Закинув на розгляд і цей варіантer[socrates]: ↑ 02.11.2023 17:54Вообще под такие задачи, как вы описали, сейчас берется система на 13600К + B650 / Z690 плата + 64RAM DDR5 6000MHZ + Дарк Рок Про 4 + хороший корпус типа биквайта 500/600 + ССД на ТЛЦ желаемого объема и диски сколько нужно. И всё это стоит нормальных денег, около 1200-1400 евро за сборку. Работает мегастабильно, без приколов АМДшных. И потребность в апгрейде возникнет лет через 5-7, когда и у интела, и у амд будут новые сокеты.
-
Nouriel
Member
дочитай там є про конденсаториGreenMile: ↑ 02.11.2023 17:06Покажете купу нормальних БЖ за 3к з японськими конденсаторами?
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
цікаво як вам живеться з тим що у вас всі зарядки з китайськими конденсаторами, а в пк мають бути японські, хтось застряг в 1999 році і думає шо китайці і тайванці соплі жували
-
manbearboar
Member
Сириосли, 13600К в ITX?er[socrates]: ↑ 02.11.2023 17:54берется система на 13600К + B650 / Z690 плата + 64RAM DDR5