Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
kolesnukm
Member
так КС це акція для нових абонентів, а так то в всіх приблизно біля 200-300 грн за 100 Мбіт/с, і так само і всі інші поступово піднімають вартість. В себе від КС відмовився, реакція на якусь аварію може бути до місяця часу, це вже з реального досвіду, ніхто нічого не розуміє, гігабіт підключили і переконували що на 4 жилах все буде працювати ))) коли виявилося що ні, то оператор сказав пошкодити кабель що б прийшли замінили, ну і швидкість в середньому біля 500 по кабелю. А безперебійне живлення вже 8 місяців обіцяли і ніякого просування ні в моєму будинку ні в моєму районі
-
Avenger80
Member
kolesnukm
Вот и я о том же, я помню у КС были цены приблизительно равны с Триоланом или чуть дешевле, основной бонус был - это интеграция платежей с мобильным телефоном, у кого Киевстар. И это было ещё лет так 5 - 6 назад, а тут смотрю, на тебе 100грн... И другие такие операторы тоже - на тебе чуть ли не за 10 грн гигабит... Я такой - не понял, вот это прикол и необычно - цены в минус и вообще халява. Теперь понятно - спасибо.
Вот и я о том же, я помню у КС были цены приблизительно равны с Триоланом или чуть дешевле, основной бонус был - это интеграция платежей с мобильным телефоном, у кого Киевстар. И это было ещё лет так 5 - 6 назад, а тут смотрю, на тебе 100грн... И другие такие операторы тоже - на тебе чуть ли не за 10 грн гигабит... Я такой - не понял, вот это прикол и необычно - цены в минус и вообще халява. Теперь понятно - спасибо.
-
WalkMan
Member
та в цьому і проблема, дуже багато грошей вбухано в інфраструктуру і потрібно вливати гроші для її підтримки. Проблема одна – треба гроші і багато: підтримка існуючих мереж, їх оновлення та прокладання нових. А зазвичай не тільки інтернет, а ще й кабельне телебаченняAvenger80: ↑ 31.10.2023 08:17всю жизнь строили сеть, интернет, кабельное телевидение - лет 20
Для піонерів, доступність і дешевизна оптики – неймовірний буст для розгортання «провайдера» за короткий проміжок часу, що у динозаврів колись забирало купу часу.
У нас в Рівному (2005-2008 роки) у спальних мікрорайонах був/є провайдер який за два-три роки будував мережу на цілий мікрорайон, бо це було ± вигідно. Про інтернет у приватний сектор тоді і мови не було, за таке підключення провайдери ліпили цінник у $1200+ і абонентська плата, як для бізнесу ≈$100 за 25/25 Мб/с.
А місяць тому підключав за 0грн інтернет, теж в приватному секторі, від Ланет за 9грн/міс протягом року (це насправді акція). Норм демпінг!?
-
AlteaXL
Member
можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
- спойлер
- Соединитель сетевых разъемов CAT 5E
-
AndP
Member
норм, я с помощью таких коннекторов, роутер переносилAlteaXL: ↑ 31.10.2023 11:29 можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
-
Ortyomko
Member
такAlteaXL: ↑ 31.10.2023 11:29 можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
-
Scoffer
Member
Так, і є ще такі ж екрановані.AlteaXL: ↑ 31.10.2023 11:29чи життєздатна ось ця приблуда?
-
Ekz0rcyst
Member
kolesnukm
Стосовно Київстар, - колега підключив собі київстар інтернет. Значить прийщло йому повідомлення на телефон, що доступний гігабіт за його адресою, ну він і подав заявку, оплатив і почав чекати коли його переключать. В той же тиждень прийшов монтажник і сказав, що не вийде "гігос" підключить через відсутність технічної можливості тому що кросс панель куди його підключили підключена 4-ма жилами. Типу це треба перягувать лінію прямо від ящика на техповерсі, і чи не було доступу до тех поверху чи монтажник не хотів морочитись, а там ще підрядник. Коротше суть я думаю вловили. Але гігабіт таки підключили, тільки тягнулось це все десь з місяць, а то й дещо більше. Я сильно не слідкував за цим, - інколи перепитував, щодо "успіхів". Зрештою коли підключили то на спідтесті наміряло ~870-920, що download що upload. Це я до того що заявлена швидкість є, але сам процесс до неї це цирк.
Стосовно Київстар, - колега підключив собі київстар інтернет. Значить прийщло йому повідомлення на телефон, що доступний гігабіт за його адресою, ну він і подав заявку, оплатив і почав чекати коли його переключать. В той же тиждень прийшов монтажник і сказав, що не вийде "гігос" підключить через відсутність технічної можливості тому що кросс панель куди його підключили підключена 4-ма жилами. Типу це треба перягувать лінію прямо від ящика на техповерсі, і чи не було доступу до тех поверху чи монтажник не хотів морочитись, а там ще підрядник. Коротше суть я думаю вловили. Але гігабіт таки підключили, тільки тягнулось це все десь з місяць, а то й дещо більше. Я сильно не слідкував за цим, - інколи перепитував, щодо "успіхів". Зрештою коли підключили то на спідтесті наміряло ~870-920, що download що upload. Це я до того що заявлена швидкість є, але сам процесс до неї це цирк.
-
kolesnukm
Member
В мене так другу 3 рази підключали ) перший виявилося кабель теж 4, гроші взяли а шв не було, через пару місяців повторно подав, знову гроші взяли але без змін, сказали без шансів перекинути кабель бо зима і вікна забиті )) і в літаку теж якусь відмазку придумали але так і не підключили. Вот мені здається що їх шв тільки там і є)) і то зазвичай спідтест 500-600 шв, але як пробували з 3-5 разів підряд то доходить і до 890 )), але на інші сайти по шв такого не показують ні інше використання
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
kolesnukm
Я только не пойму, а что это за экономия на спичках и кабель 4-х жильный... Почему тогда я в продаже вижу только 8-мь жил, а провайдеры частенько балуются 4-х жильными, а потом сами напарываются на свои же грабли. У меня точно так Макснет, перевёл всех на 200Мбит/с минимальный тариф, а некоторые абоненты не могут его получить - видите ли проводили 4-х жильный кабель или делали ремонт на скрутке им. А зачем проводить 4-ре жилы если в прейскуранте есть тариф до 1 Гбит/с, что это за прикол такой? Один из отзывов: И где они его проводили (4-х жильный) - до абонента прям или где-то раньше? Странно, у меня все провайдеры, начиная с 2006г. ко мне в квартиру заводили всегда 8-ми жильный нормальный кабель, 5е. Я вообще не мог и предположить о такой подставе некоторых абонентов со стороны провайдера.
kolesnukm
Я только не пойму, а что это за экономия на спичках и кабель 4-х жильный... Почему тогда я в продаже вижу только 8-мь жил, а провайдеры частенько балуются 4-х жильными, а потом сами напарываются на свои же грабли. У меня точно так Макснет, перевёл всех на 200Мбит/с минимальный тариф, а некоторые абоненты не могут его получить - видите ли проводили 4-х жильный кабель или делали ремонт на скрутке им. А зачем проводить 4-ре жилы если в прейскуранте есть тариф до 1 Гбит/с, что это за прикол такой? Один из отзывов: И где они его проводили (4-х жильный) - до абонента прям или где-то раньше? Странно, у меня все провайдеры, начиная с 2006г. ко мне в квартиру заводили всегда 8-ми жильный нормальный кабель, 5е. Я вообще не мог и предположить о такой подставе некоторых абонентов со стороны провайдера.
-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
Уточнення/роз'яснення стосовно мого поста вище, і відповідь на ваше питання стосовно "чому 4 жили?". Ситуація наступна, - підключення в багатоповерхівці і на останньому поверсі в невеликому ящику знаходиться патч панель в яку включені абоненти що мешкають в під'їзді. Сама патч панель підключена багатожильним кабелем що йде до ящика на тех. поверсі. На кожний порт по 4 жили. Thats all.
Уточнення/роз'яснення стосовно мого поста вище, і відповідь на ваше питання стосовно "чому 4 жили?". Ситуація наступна, - підключення в багатоповерхівці і на останньому поверсі в невеликому ящику знаходиться патч панель в яку включені абоненти що мешкають в під'їзді. Сама патч панель підключена багатожильним кабелем що йде до ящика на тех. поверсі. На кожний порт по 4 жили. Thats all.
-
kolesnukm
Member
Avenger80
В мене і в багатьох знайомих КС заходив зовні в квартиру чорним зовнішнім 4-х жильним кабелем, мій змінювався два роки тому на такий же, це вже аж коли почався гігабіт то почали всім переробляти на 8-ку, але тут із якістю 8-ки, кому як повезе, в друга за зиму 2 рази замінювали
В мене і в багатьох знайомих КС заходив зовні в квартиру чорним зовнішнім 4-х жильним кабелем, мій змінювався два роки тому на такий же, це вже аж коли почався гігабіт то почали всім переробляти на 8-ку, але тут із якістю 8-ки, кому як повезе, в друга за зиму 2 рази замінювали
-
Avenger80
Member
kolesnukm
Воздушку ещё кидают? Я думал это было уже очень давно... Мой первый оператор кидал с крыши мне провод в окно - это ужас, конечно. Не, поначалу ты доволен как слон, что у тебя в квартире появился интернет и на это не обращаешь внимание, но потом... кабель телепается от ветра, растягивается, звонят соседи - сделай что-то со своим кабелем, а то обрежу... вода может затечь прямо в сетевую компа (роутера тогда ещё не было). Потом подключился к Триолан - он уже завёл с подъезда, кабель идёт в металлической трубе вдоль лифта - всё сухо и надёжно. Точно так и Макснет - с короба (серверного) в трубу и в квартиру.
Отправлено спустя 16 минут 22 секунды:
Ekz0rcyst
Ну вот с такого и начинается у меня инет, как я понял до этого ящика идёт оптика, а после уже 8-ми жильные кабеля к абонентам:
Воздушку ещё кидают? Я думал это было уже очень давно... Мой первый оператор кидал с крыши мне провод в окно - это ужас, конечно. Не, поначалу ты доволен как слон, что у тебя в квартире появился интернет и на это не обращаешь внимание, но потом... кабель телепается от ветра, растягивается, звонят соседи - сделай что-то со своим кабелем, а то обрежу... вода может затечь прямо в сетевую компа (роутера тогда ещё не было). Потом подключился к Триолан - он уже завёл с подъезда, кабель идёт в металлической трубе вдоль лифта - всё сухо и надёжно. Точно так и Макснет - с короба (серверного) в трубу и в квартиру.
Отправлено спустя 16 минут 22 секунды:
Ekz0rcyst
Ну вот с такого и начинается у меня инет, как я понял до этого ящика идёт оптика, а после уже 8-ми жильные кабеля к абонентам:
- спойлер
- фото img
-
IvanCh
Member
Ekz0rcyst
якщо доступ до техповерху відсутній то це застопорить любого провайдера.
те саме якщо нема ніякого способу кабель протянути
якщо доступ до техповерху відсутній то це застопорить любого провайдера.
те саме якщо нема ніякого способу кабель протянути
-
afhpwnd
Member
Наразі Київстар, якщо хаю\свіч знаходиться в під'їзді заводить кабель лише з під'їзду в квартиру. Така політика. Їм заборонено робити інакше.kolesnukm: ↑ 31.10.2023 16:17 Avenger80
Зовні залишаються ті, кмоу було заведено раніше.
Я хотів собі завести зовні по фасаду і київстару так біло б менше кабелю кидати, але вони на відріз - НІ.
-
Ekz0rcyst
Member
IvanCh
В данному випадку основна проблема не в відсутності доступу до тех. поверху, і навіть не в технічній стороні організації мережі, а в організації самого процесу роботи. У операторів немає чіткого розуміння є можливість надати послугу чи ні! Особисто мені це багато про що говорить, та думаю і не тільки мені.
Avenger80
Ні не такий. В тому що на вашому фото вже стоїть свіч.
В данному випадку основна проблема не в відсутності доступу до тех. поверху, і навіть не в технічній стороні організації мережі, а в організації самого процесу роботи. У операторів немає чіткого розуміння є можливість надати послугу чи ні! Особисто мені це багато про що говорить, та думаю і не тільки мені.
Avenger80
Ні не такий. В тому що на вашому фото вже стоїть свіч.
-
kolesnukm
Member
afhpwnd є таке, але як попросити то і зовні кидають, так знайомому підключали тому що через вхідні двері не варіант, після ремонту розеток для роутера не має а кабель по квартирі не хотів кидати, тому трохи понили але кинули.
-
Artem_K
Member
AlteaXL
Приблуда працює (в мене саме така), але іноді якійсь контакт пропадає (а провод хтось чипляє, хоча там таке місце, що не повинно) й швидкість падає до 10 Мбіт, переткнешь і все норм. Зараз я би взяв якийсь інший варіант подорожче та понадійніше.
Приблуда працює (в мене саме така), але іноді якійсь контакт пропадає (а провод хтось чипляє, хоча там таке місце, що не повинно) й швидкість падає до 10 Мбіт, переткнешь і все норм. Зараз я би взяв якийсь інший варіант подорожче та понадійніше.
-
IvanCh
Member
AlteaXL
у вас є наступні варіки.
1. скутка.
2. скуртка + пайка.
3. клемники(вони йдуть на кожну пару)
у вас є наступні варіки.
1. скутка.
2. скуртка + пайка.
3. клемники(вони йдуть на кожну пару)
-
Avenger80
Member
n0ns3ns
До прикладу, цей (Аsus TUF AX 3000V.2): https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ax3000-v2/ Роутер з USB для підключення ЖД та перегляду на TV фільмів.
До прикладу, цей (Аsus TUF AX 3000V.2): https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ax3000-v2/ Роутер з USB для підключення ЖД та перегляду на TV фільмів.