Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

так КС це акція для нових абонентів, а так то в всіх приблизно біля 200-300 грн за 100 Мбіт/с, і так само і всі інші поступово піднімають вартість. В себе від КС відмовився, реакція на якусь аварію може бути до місяця часу, це вже з реального досвіду, ніхто нічого не розуміє, гігабіт підключили і переконували що на 4 жилах все буде працювати ))) коли виявилося що ні, то оператор сказав пошкодити кабель що б прийшли замінили, ну і швидкість в середньому біля 500 по кабелю. А безперебійне живлення вже 8 місяців обіцяли і ніякого просування ні в моєму будинку ні в моєму районі
Avenger80
Member

kolesnukm
Вот и я о том же, я помню у КС были цены приблизительно равны с Триоланом или чуть дешевле, основной бонус был - это интеграция платежей с мобильным телефоном, у кого Киевстар. И это было ещё лет так 5 - 6 назад, а тут смотрю, на тебе 100грн... :gigi: И другие такие операторы тоже - на тебе чуть ли не за 10 грн гигабит... Я такой - не понял, вот это прикол и необычно - цены в минус и вообще халява. Теперь понятно - спасибо. :beer:
WalkMan
Member

Avenger80: 31.10.2023 08:17всю жизнь строили сеть, интернет, кабельное телевидение - лет 20
та в цьому і проблема, дуже багато грошей вбухано в інфраструктуру і потрібно вливати гроші для її підтримки. Проблема одна – треба гроші і багато: підтримка існуючих мереж, їх оновлення та прокладання нових. А зазвичай не тільки інтернет, а ще й кабельне телебачення 🤯

Для піонерів, доступність і дешевизна оптики – неймовірний буст для розгортання «провайдера» за короткий проміжок часу, що у динозаврів колись забирало купу часу.

У нас в Рівному (2005-2008 роки) у спальних мікрорайонах був/є провайдер який за два-три роки будував мережу на цілий мікрорайон, бо це було ± вигідно. Про інтернет у приватний сектор тоді і мови не було, за таке підключення провайдери ліпили цінник у $1200+ і абонентська плата, як для бізнесу ≈$100 за 25/25 Мб/с.

А місяць тому підключав за 0грн інтернет, теж в приватному секторі, від Ланет за 9грн/міс протягом року (це насправді акція). Норм демпінг!?
AlteaXL
Member

можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
спойлер
Соединитель сетевых разъемов CAT 5E
Screenshot 2023-10-31 112529.jpg
це самий простіший і найдешевший спосіб, чи відразу розглядати установку коммутатора ? (додаткові порти знадобляться)
AndP
Member

AlteaXL: 31.10.2023 11:29 можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
норм, я с помощью таких коннекторов, роутер переносил
Ortyomko
Member

AlteaXL: 31.10.2023 11:29 можливо трішки не по темі, потрібно наростити 2-3 метра кабеля від роутера (наразі 20 метрів), чи життєздатна ось ця приблуда?
так
Scoffer
Member

AlteaXL: 31.10.2023 11:29чи життєздатна ось ця приблуда?
Так, і є ще такі ж екрановані.
Ekz0rcyst
Member

kolesnukm
Стосовно Київстар, - колега підключив собі київстар інтернет. Значить прийщло йому повідомлення на телефон, що доступний гігабіт за його адресою, ну він і подав заявку, оплатив і почав чекати коли його переключать. В той же тиждень прийшов монтажник і сказав, що не вийде "гігос" підключить через відсутність технічної можливості тому що кросс панель куди його підключили підключена 4-ма жилами. Типу це треба перягувать лінію прямо від ящика на техповерсі, і чи не було доступу до тех поверху чи монтажник не хотів морочитись, а там ще підрядник. Коротше суть я думаю вловили. Але гігабіт таки підключили, тільки тягнулось це все десь з місяць, а то й дещо більше. Я сильно не слідкував за цим, - інколи перепитував, щодо "успіхів". Зрештою коли підключили то на спідтесті наміряло ~870-920, що download що upload. Це я до того що заявлена швидкість є, але сам процесс до неї це цирк.
kolesnukm
Member

В мене так другу 3 рази підключали ) перший виявилося кабель теж 4, гроші взяли а шв не було, через пару місяців повторно подав, знову гроші взяли але без змін, сказали без шансів перекинути кабель бо зима і вікна забиті )) і в літаку теж якусь відмазку придумали але так і не підключили. Вот мені здається що їх шв тільки там і є)) і то зазвичай спідтест 500-600 шв, але як пробували з 3-5 разів підряд то доходить і до 890 )), але на інші сайти по шв такого не показують ні інше використання
Avenger80
Member

Ekz0rcyst
kolesnukm
Я только не пойму, а что это за экономия на спичках и кабель 4-х жильный... Почему тогда я в продаже вижу только 8-мь жил, а провайдеры частенько балуются 4-х жильными, а потом сами напарываются на свои же грабли. У меня точно так Макснет, перевёл всех на 200Мбит/с минимальный тариф, а некоторые абоненты не могут его получить - видите ли проводили 4-х жильный кабель или делали ремонт на скрутке им. А зачем проводить 4-ре жилы если в прейскуранте есть тариф до 1 Гбит/с, что это за прикол такой? Один из отзывов:
спойлер
Изображение
И где они его проводили (4-х жильный) - до абонента прям или где-то раньше? Странно, у меня все провайдеры, начиная с 2006г. ко мне в квартиру заводили всегда 8-ми жильный нормальный кабель, 5е. Я вообще не мог и предположить о такой подставе некоторых абонентов со стороны провайдера.
Ekz0rcyst
Member

Avenger80
Уточнення/роз'яснення стосовно мого поста вище, і відповідь на ваше питання стосовно "чому 4 жили?". Ситуація наступна, - підключення в багатоповерхівці і на останньому поверсі в невеликому ящику знаходиться патч панель в яку включені абоненти що мешкають в під'їзді. Сама патч панель підключена багатожильним кабелем що йде до ящика на тех. поверсі. На кожний порт по 4 жили. Thats all. :)
kolesnukm
Member

Avenger80
В мене і в багатьох знайомих КС заходив зовні в квартиру чорним зовнішнім 4-х жильним кабелем, мій змінювався два роки тому на такий же, це вже аж коли почався гігабіт то почали всім переробляти на 8-ку, але тут із якістю 8-ки, кому як повезе, в друга за зиму 2 рази замінювали
Avenger80
Member

kolesnukm
Воздушку ещё кидают? Я думал это было уже очень давно... :gigi: Мой первый оператор кидал с крыши мне провод в окно - это ужас, конечно. Не, поначалу ты доволен как слон, что у тебя в квартире появился интернет и на это не обращаешь внимание, но потом... кабель телепается от ветра, растягивается, звонят соседи - сделай что-то со своим кабелем, а то обрежу... вода может затечь прямо в сетевую компа (роутера тогда ещё не было). Потом подключился к Триолан - он уже завёл с подъезда, кабель идёт в металлической трубе вдоль лифта - всё сухо и надёжно. Точно так и Макснет - с короба (серверного) в трубу и в квартиру.

Отправлено спустя 16 минут 22 секунды:
Ekz0rcyst
Ну вот с такого и начинается у меня инет, как я понял до этого ящика идёт оптика, а после уже 8-ми жильные кабеля к абонентам:
спойлер
Изображениефото img
IvanCh
Member

Ekz0rcyst
якщо доступ до техповерху відсутній то це застопорить любого провайдера.
те саме якщо нема ніякого способу кабель протянути
afhpwnd
Member

kolesnukm: 31.10.2023 16:17 Avenger80
В мене і в багатьох знайомих КС заходив зовні в квартиру чорним зовнішнім 4-х жильним кабелем, мій змінювався два роки тому на такий же, це вже аж коли почався гігабіт то почали всім переробляти на 8-ку, але тут із якістю 8-ки, кому як повезе, в друга за зиму 2 рази замінювали
Наразі Київстар, якщо хаю\свіч знаходиться в під'їзді заводить кабель лише з під'їзду в квартиру. Така політика. Їм заборонено робити інакше.
Зовні залишаються ті, кмоу було заведено раніше.
Я хотів собі завести зовні по фасаду і київстару так біло б менше кабелю кидати, але вони на відріз - НІ.
Ekz0rcyst
Member

IvanCh
В данному випадку основна проблема не в відсутності доступу до тех. поверху, і навіть не в технічній стороні організації мережі, а в організації самого процесу роботи. У операторів немає чіткого розуміння є можливість надати послугу чи ні! Особисто мені це багато про що говорить, та думаю і не тільки мені.
Avenger80
Ні не такий. В тому що на вашому фото вже стоїть свіч.
kolesnukm
Member

afhpwnd є таке, але як попросити то і зовні кидають, так знайомому підключали тому що через вхідні двері не варіант, після ремонту розеток для роутера не має а кабель по квартирі не хотів кидати, тому трохи понили але кинули.
Artem_K
Member

AlteaXL
Приблуда працює (в мене саме така), але іноді якійсь контакт пропадає (а провод хтось чипляє, хоча там таке місце, що не повинно) й швидкість падає до 10 Мбіт, переткнешь і все норм. Зараз я би взяв якийсь інший варіант подорожче та понадійніше.
IvanCh
Member

AlteaXL
у вас є наступні варіки.
1. скутка.
2. скуртка + пайка.
3. клемники(вони йдуть на кожну пару)
Avenger80
Member

n0ns3ns
До прикладу, цей (Аsus TUF AX 3000V.2): https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ax3000-v2/ Роутер з USB для підключення ЖД та перегляду на TV фільмів.
Ответить