Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
-
ssd
Member
Конфигурация:Mixx: ↑ 18.10.2023 19:47 ssd
Частоты упираются в "удачность" контроллера памяти, максимум обычно в пределах 6000-6400, дальше в режиме контроллера 1к1 идет редко. Планки с потенциально лучшими чипами с определенной долей вероятности лучше ужимаются. Но адекватным вариантом обычно будет 6000цл32, там гарантировано будут чипы hynix a-die, потенциала которых уже точно хватит для 7000 рузена.
asrock b650m-hdv/m.2
Процессор 7500f
Память KINGSTON FURY (EX.HYPERX) 6000 CL32 (KF560C32RSK2-32)
Уже в принципе подобрал всю конфигурацию, начал смотреть совместимость на сайте AsRock, а там из Кингстонов самая быстрая это Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz FURY Beast RGB (KF560C36BBEAK2-32). Ещё и модель с подсветкой - может под кулер на встать.
Что лучше? Купить 6000 CL32 или 6000 CL36. 6000 CL32 может вообще не запуститься или запустится на таймингах CL36?
-
LiquidStorm
Member
Краще 6000 CL32, вона і на CL36 може працювати в разі чого.ssd: ↑ 21.10.2023 12:45Что лучше? Купить 6000 CL32 или 6000 CL36. 6000 CL32 может вообще не запуститься или запустится на таймингах CL36?
-
ssd
Member
Если верить официальному сайту, то как-то слабо по поддержке модулей у asrock b650m-hdv/m.2, как по скоростям, так и по задержке. Думал, что производитель может такой, неполную информацию предоставляет. Залез на другие его платы на на том же B650 - там всё нормально по поддерживаемым модулям. Порезанная плата, получается.
-
Mixx
Member
ssd
Глупости, даже расписывать почему лень
Глупости, даже расписывать почему лень
-
ssd
Member
Mixx
если не расписывать, у меня эта память будет нормально и стабильно работать на 6000 CL32?
если не расписывать, у меня эта память будет нормально и стабильно работать на 6000 CL32?
-
Mixx
Member
ssd
Да, еще не встречали чтоб не работало, даже тут на форуме у нескольких человек эта плата была.
Да, еще не встречали чтоб не работало, даже тут на форуме у нескольких человек эта плата была.
-
ssd
Member
Mixx, Спасибо за ответы и внимание к вопросам!
Я тут в соседней теме (чтобы здесь не флудить своим невежеством) глупые вопросы о совместимости процессор + память + мать задал.
Если вдруг будет желание, гляньте. Может опять меня не туда ведёт.
viewtopic.php?f=1&t=118151&p=3684517#p3684517
Я тут в соседней теме (чтобы здесь не флудить своим невежеством) глупые вопросы о совместимости процессор + память + мать задал.
Если вдруг будет желание, гляньте. Может опять меня не туда ведёт.
viewtopic.php?f=1&t=118151&p=3684517#p3684517
-
antonshe
Member
Всім привіт! Не знаю в яку тему краще написати. Є питання, маю плату asus b450m pro gaming, проц r7 5700x та пам'ять 2*16 ГБ на чіпах 16gb 1R samsung A-die 17nm. На данний момент працює на 3733мгц при таймінгах 17-21-21-21-39, 1,4в та 1,15в SOC.
Так ось, хочу додати ще такої самої пам'яті на тих чіпах , але не впевнений що 4 плашки будуть працювати на таких частотах. Хто що думає, враховуючи що плата daisy chain?
Так ось, хочу додати ще такої самої пам'яті на тих чіпах , але не впевнений що 4 плашки будуть працювати на таких частотах. Хто що думає, враховуючи що плата daisy chain?
-
daesz
Member
На тих же частотах майже гарантовано не буде. Розгін 4 плашок майже завжди гірший ніж 2antonshe: ↑ 29.10.2023 19:56 Всім привіт! Не знаю в яку тему краще написати. Є питання, маю плату asus b450m pro gaming, проц r7 5700x та пам'ять 2*16 ГБ на чіпах 16gb 1R samsung A-die 17nm. На данний момент працює на 3733мгц при таймінгах 17-21-21-21-39, 1,4в та 1,15в SOC.
- спойлер
Лінк
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Плата на погона памяти неудачная (мягко говоря), её плюсы вообще в другом (VRM).antonshe: ↑ 29.10.2023 19:56маю плату asus b450m pro gaming
С другой стороны, слабо представлю для чего нужны 64 ГБ высокочастотной памяти при проце уровня 5700X. Думаю 3400 МГц должны ехать (4 шт).
Учитывая ЦП (это отсев), 3733+ вряд ли смогут даже топовые мамы.
-
Bucho
Member
Доброго вечора шановні.
Тицьніть будь-ласка пальцем напрямок, що краще дивитись з досок під 7000-серію Райзенів? Щоб не гуано, але й не за всі гроші світу?
Бо ціни на них, в порівнянні з попередніми серіями, навіть через рік після виходу, все рівно крейзі...
Хочеться все ж щось з запасом на PCIE-5x, щоб через пару років не бігти за новою платою. Попередньо під 7800x3d, але поки ще думаю.
Сам трохи погуглив і зупинився на таких варіантах:
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI ~11-12K Грн
ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI ~14K Грн
ASUS TUF GAMING X670E-PLUS ~12K Грн
ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI ~13K Грн
MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI ~12700K Грн на клозетці по акції.
З виду, дивлюсь ще є Гіги нічогенькі, але гугляться косолапі відгуки, що вони свистять. Тому поки в їх бік щось не тягне.
Тицьніть будь-ласка пальцем напрямок, що краще дивитись з досок під 7000-серію Райзенів? Щоб не гуано, але й не за всі гроші світу?
Бо ціни на них, в порівнянні з попередніми серіями, навіть через рік після виходу, все рівно крейзі...
Хочеться все ж щось з запасом на PCIE-5x, щоб через пару років не бігти за новою платою. Попередньо під 7800x3d, але поки ще думаю.
З виду, дивлюсь ще є Гіги нічогенькі, але гугляться косолапі відгуки, що вони свистять. Тому поки в їх бік щось не тягне.
-
heidfeld
Member
мси бериBucho: ↑ 29.10.2023 21:33 Доброго вечора шановні.
-
Mixx
Member
Bucho
Из этого списка лучше мси, просто потому, что не асус
B650E PG Riptide Wifi на E чипе, и не за все деньги мира, точно меньше головной боли будет чем на вариантах выше, и дешевле.
Из этого списка лучше мси, просто потому, что не асус
B650E PG Riptide Wifi на E чипе, и не за все деньги мира, точно меньше головной боли будет чем на вариантах выше, и дешевле.
-
antonshe
Member
acm_fan
Зараз дуже дешева пам'ять, вигідно купляти. За 2 плашки по 16гб сл18, 3600 МГц просять всього 1500грн. Тому і вирішив додати ...
Зараз дуже дешева пам'ять, вигідно купляти. За 2 плашки по 16гб сл18, 3600 МГц просять всього 1500грн. Тому і вирішив додати ...
-
Melofon
Member
viewtopic.php?f=4&t=175591&start=1620antonshe: ↑ 29.10.2023 19:56Не знаю в яку тему краще написати.
-
Bucho
Member
Дякую, буду думати над MSI.
А тут трохи не зрозумів. На хотлайні ця модель - лишень один сіряк з гарантією 12міс від магазу, та ще й за +/- ті самі гроші, що й офіційний ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI з 3 роками гарантії. По начинці Асрок теж зірок з неба не хватає: на звуковусі зекономили, живлення - мосфетів наче більше, але вони на 60А, проти 80А у Стрікса.B650E PG Riptide Wifi на E чипе, и не за все деньги мира, точно меньше головной боли будет чем на вариантах выше, и дешевле.
-
Piter Cantrope
Member
Bucho Тих мосфетів стане з головою на 7800X3D. Та й на 7950X стане. Ця Riptide добра плата.
З тих що в списку MSI хороша. Має 2 type-C на задній панелі. Тільки мало type-A і розміщення антен незручне.
За схожі гроші є B650E Taichi lite. Цікава материнка, має топовий звук, кнопку ресету CMOS на задній панелі, кнопки on/reset на материнці, екран з кодами помилок, антена Wi-Fi яку можна поставити на стіл, а не ті тонкі пластмасові вуса які заважають на задній панелі. І це найдешевша плата на AM5 яка має Thunderbolt і зовнішній генератор BCLK. Тільки 3 слоти NVME, зате у всіх 3-х є радіатори. І підтримка в неї буде хороша, бо це Taichi.
З тих що в списку MSI хороша. Має 2 type-C на задній панелі. Тільки мало type-A і розміщення антен незручне.
За схожі гроші є B650E Taichi lite. Цікава материнка, має топовий звук, кнопку ресету CMOS на задній панелі, кнопки on/reset на материнці, екран з кодами помилок, антена Wi-Fi яку можна поставити на стіл, а не ті тонкі пластмасові вуса які заважають на задній панелі. І це найдешевша плата на AM5 яка має Thunderbolt і зовнішній генератор BCLK. Тільки 3 слоти NVME, зате у всіх 3-х є радіатори. І підтримка в неї буде хороша, бо це Taichi.
-
Bucho
Member
Там у всіх перелічених мною моделей мосфетів для 8-ядерників з головою. Тут питання більш загальне.Piter Cantrope: ↑ 30.10.2023 11:47 Тих мосфетів стане з головою на 7800X3D. Та й на 7950X стане. Ця Riptide добра плата.
Чим реально вона краща чи стабільніша на разі за той же Strix 650E-F, який можна взяти за 11K офіційний?
При однаковій ціні в ~11K що краще взяти: сірий Асрок з річною гарантією, чи офіційний Асус?
Поки схиляюсь до того, що краще докинути 50 баксів за X670E Томагафка...
Taichi звичайно топчик, але мені в них не подобається фактична відсутність другого PCIE слота в цьому виконанні.З тих що в списку MSI хороша. Має 2 type-C на задній панелі. Тільки мало type-A і розміщення антен незручне.
Та й форм-фактор у них E-ATX. А мені потрібно деякий час пожити на новій конфі в кейсі Fractal Design Define R5, в який E-ATX не лізе...
-
Piter Cantrope
Member
Bucho
Ця Riptide вибирається не за принципом того, що вона краща за ту Асус. Вона не краща. А за принципом, що вона найдешевша з PCIE 5.0 і абсолютно адекватна. Хоча доплатити трохи і взяти цю Асус з кращим звуком, 2 портами type-C позаду, антеною і довшою гарантією - непогане рішення. Ці Асуси подешевшали, здається раніше були дорожчі.
Головне не ставити Armory crate
В мене MSI X670P - це фактично та ж плата, що і той Томагавк, тільки без 2 радіаторів на нижні M.2 і з відключеною PCIE 5.0 для відеокарти. А так вони майже ідентичні. Мені вона подобається, жодних проблем з нею не було.
Ця Riptide вибирається не за принципом того, що вона краща за ту Асус. Вона не краща. А за принципом, що вона найдешевша з PCIE 5.0 і абсолютно адекватна. Хоча доплатити трохи і взяти цю Асус з кращим звуком, 2 портами type-C позаду, антеною і довшою гарантією - непогане рішення. Ці Асуси подешевшали, здається раніше були дорожчі.
Головне не ставити Armory crate
В мене MSI X670P - це фактично та ж плата, що і той Томагавк, тільки без 2 радіаторів на нижні M.2 і з відключеною PCIE 5.0 для відеокарти. А так вони майже ідентичні. Мені вона подобається, жодних проблем з нею не було.
-
Entar
Member
Здравствуйте!
Мой ПК:
msi b450 gaming max 3
ryzen 5600x
32 GB ОЗУ
gtx 1660s (планируется апгрейд - 4060ti/4070)
С учетом планируемого апгрейда, и имеющегося процессора - насколько имеет смысл менять мат. плату на b550-ю с pci-e-4?
Я собираю компьютер на работу, проц r1600af+озу есть, и у меня 2 варианта - купить какую-то простенькую недорогую б.у. материнку под него, и в домашнем ПК года еще на 3-5 оставить эту b450, или взять новую мат. плату, а имеющуюся - в рабочий комп.
Или, по другому - если стоимость апгрейда с b450 на b550 для меня - 2-2.5к грн, стоит ли оно того с учетом будущего апгрейда видеокарты и срока жизни платформы?
Проц полностью устраивает, и вряд-ли захочу менять в ближайшие 3-5 лет.
Мой ПК:
msi b450 gaming max 3
ryzen 5600x
32 GB ОЗУ
gtx 1660s (планируется апгрейд - 4060ti/4070)
С учетом планируемого апгрейда, и имеющегося процессора - насколько имеет смысл менять мат. плату на b550-ю с pci-e-4?
Я собираю компьютер на работу, проц r1600af+озу есть, и у меня 2 варианта - купить какую-то простенькую недорогую б.у. материнку под него, и в домашнем ПК года еще на 3-5 оставить эту b450, или взять новую мат. плату, а имеющуюся - в рабочий комп.
Или, по другому - если стоимость апгрейда с b450 на b550 для меня - 2-2.5к грн, стоит ли оно того с учетом будущего апгрейда видеокарты и срока жизни платформы?
Проц полностью устраивает, и вряд-ли захочу менять в ближайшие 3-5 лет.