Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

IvanCh
Теж цікаво, є версії RT-AX58U ( https://pn.com.ua/md/4026757/ ) - V1 і V2, а ось на оф. сайті тільки загальна модель ( https://www.asus.com/ua-ua/networking-i ... e=RT-AX58U ), тобто ця прошивка підходить для двох версій відразу?
IvanCh
Member

Avenger80
звісно ні, там процесор інший,
той любительський порт зібраний по шматкам з прошивок AX57 і AX58U

ось тут є пояснення від мерліна що коїться
I don't have a team of 20+ engineers to support all models. As I keep repeating, this is a one-man project, done on spare time. I have to chose those I can handle with the time I can commit to this project. I'm currently even starting to turn down support of some of the higher end models because there is simply way too many models for one man to support. Also the more models I have to support, the less likely I am to be able to support all models with every release, because each individual model requires Asus to prepare and send me a 1.2 Gb source code archive. That also means I am limited by the amount of time their engineer preparing these GPL archives can devote to my needs.

erroneus0 said:
As for focusing on higher end models, how is RT-AX3000 not a higher end model?
[/i]

Hardware-wise it sits below the RT-AX68U, RT-AX82U (two variants), RT-AX88U, RT-AX86U (all three variants), GT-AX11000 (two variants), GT-AXE11000, GT-AXE16000, GT-AX6000. And these are only the Broadcom models in their product stack.

RT-AX55U, RT-AX56U and RT-AX58U (and their bazillion variants) are all entry level AX routers.

The RT-AX58U was supported at the time because I wanted to support at least one more affordable model at the time where the cheapest AX router was $400 CAD, and I also wanted to support one device on that new SDK. It turned out to be a lot of work to support, and now that it has morphed into four or five separate models, I simply cannot devote any resource to supporting all of these variants. So I currently have no plans to support any of the newer revisions of the RT-AX56U/RT-AX58U.
Avenger80
Member

IvanCh
Так, почитавши плач Мерліна, якось стає незрозуміло - а в чому принадність цих прошивок? - він один, він нічого не гарантує, асус козли... І взагалі, я все кину, я втомився і пішли ви всі... Стабільність повна. :)
P.S. Хоча це все треба вивчати насправді. Чесно, ніколи не мав справу з альтернативними прошивками.
DEVES
Member

Yukaran
Не знаешь что купить - покупай ASUS TUF-AX3000 V2
На данный момент это оптимальный выбор для среднестатистического пользователя.

За несколько лет владений различными роутерами от Асус, так и не понял в чем прикол Asuswrt-Merlin и уже год как не ставлю.
Ortyomko
Member

DEVES: 23.10.2023 22:49 Yukaran
Не знаешь что купить - покупай ASUS TUF-AX3000 V2
На данный момент это оптимальный выбор для среднестатистического пользователя.

За несколько лет владений различными роутерами от Асус, так и не понял в чем прикол Asuswrt-Merlin и уже год как не ставлю.
только он бюджет озвучивал в 2 раза меньше и ещё спрашивал "а что если я куплю такую дорогую вещь а она окажется не такой как мне нужно"
:)
Avenger80
Member

Ortyomko
А потом у него в выборе были роутеры, которые совсем чуть-чуть дешевле того же TUF AX3000 V2, буквально на пару сотен гривен. Сколько стоит АХ58U? Около 4200 грн...
Ortyomko
Member

Avenger80
не обратил внимания :-/
ну, тогда не знаю чем тут помочь. надо брать АХ-11000 :rotate:
Avenger80
Member

Ortyomko
Просто человек хочет купить современный беспроблемный роутер, чтоб и прошивка была нормальная и достаточно новый и особо не допиливать напильником и не за все деньги мира. USB ему особо не нужен... Пользовался до этого старьём... Муки выбора. :) Вот, к примеру, Asus - https://pn.com.ua/ct/1083/?fo=97 , какой фиг выбрать - непонятно... :) Я, допустим, знаю свои хотелки, и все тут знают :gigi: - чтоб USB был нормальный, ему это не нужно... и тут начинается - а надо ли 160Мгц, а надо ли высокую скоростную формулу wifi (маркетинг? :) ), а надо ли тот Merlin при может самодостаточной родной прошивке и т.д. и т.п. В том же видео о руснявой фирме, сказали, что проц такой древний и такой слабый, что ну просто капец и 100Мбит/c не тянет, образно говоря :gigi: , а я скажу, что мне не удавалось его ни разу нагрузить до 100%, та даже до 60-70% в домашнем использовании - торренты, DLNA, wifi и т.д. - его выше крыши... Тогда в чём прикол соревноваться в куче ядер в домашнем роутере? В общем, выбор ещё то дело. :)
Последний раз редактировалось Avenger80 24.10.2023 10:30, всего редактировалось 1 раз.
Kirakishou
Member

А чому, коли підключаєшся через 2.4 ГГц і через 5 ГГц - пінг в грі не міняється? Який тоді зиск від 5 ГГц? Через кабель пінг стабільно 38 мс, через вайфай 38-39мс. Що в режимі 2.4 ГГц, що 5 ГГц. Чи є тоді сенс купувати дорогі роутери, якщо у тебе два-три пристрої вдома і провайдер більше 100 мегабіт не надає?
Avenger80
Member

Kirakishou
Значит тут не роутер слабое звено в вашем пинге, а сервера, провайдер и т.д. :) А 5Ггц даёт БОльшую скорость на смартфонах, ноутбуках, меньше подвержены вмешательству устройств соседей.
Ekz0rcyst
Member

Kirakishou
З якого переляку використовуваний частотний діапазон має впливати на пінг? На швидкість передавання, - так!, На площу покриття сигналом, - так!, пінг тут до чого?
За умови стабільного з'єднання різниці не буде.
Kirakishou
Member

Avenger80
Так я власне смартфон і маю на увазі. На комп’ютері пінг 35 в цій грі (Genshin Impact).

Ekz0rcyst
Швидкість передавання і отримання пакетів це хіба не пінг?
Ekz0rcyst
Member

Kirakishou: 24.10.2023 10:53 Ekz0rcyst
Швидкість передавання і отримання пакетів це хіба не пінг?
Ні! Якщо коротко то це час відповіді сервера на запит.
Ortyomko
Member

Kirakishou: 24.10.2023 10:27 Через кабель пінг стабільно 38 мс, через вайфай 38-39мс. Що в режимі 2.4 ГГц, що 5 ГГц.
Kirakishou: 24.10.2023 10:53 Avenger80
Так я власне смартфон і маю на увазі. На комп’ютері пінг 35 в цій грі (Genshin Impact).
ви кабель у смартфон втикнули? :-/
Kirakishou
Member

Ekz0rcyst
Саме від нього залежить швидкодія в самій грі. Тому що якщо пінг 100 мс, то швидкість перемикання на інших персонажів і реакція персонажів на взаємодію з ними збільшується. Тому пінг має першочергове значення.

Відправлено через 10 хвилин 3 секунди:
Ortyomko
Ні, ця гра має клієнт під віндовс і під андроїд/айос. На смартфоні і комп’ютері через вайфай швидкість однакова 38-39 мс, через кабель 38. Власне я до того, що різниці для гри немає, що 5 ГГц, що 2,4 ГГц. Тому з роутером тп-лінк за 500 гривень ти матимеш точно таку ж саму швидкодію в грі, що і з роутером за 5000.
Ekz0rcyst
Member

Kirakishou
Поясніть мені як зміниться пінг до серверу з домашньої мережі якщо один ПК що знаходиться в цій мережі підключений Fast Ethernet-ом (тобто 100Мбіт/сек), а інший Gigabit Ethernet-ом (тобто 1000 Мбіт/сек)? Тепер зрозуміло?
Kirakishou
Member

Ortyomko
А, я там 35 написав. Промазав по вісімці.

Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:
Ekz0rcyst
Мені не зрозуміло, чому всі кажуть, що з 5 ГГц затримки менші і він більше підходить для ігр, тому треба купувати роутери по 5000 гривень. Коли я сам спробував і різниці між 2,4 ГГц і 5ГГц немає. Причому я не через командний рядок пінгую, а в самій грі постійно відображається пінг.
Avenger80
Member

Kirakishou
Скорее потому что есть более скоростное и требовательное железо (клиент), более быстрые сервера, более оптимизированные игры. Вот, к примеру, у меня роутер wifi 5 со скоростью 650Мбит/c, но клиента у меня нет, чтоб даже эту скорость принял по воздуху (максимум формула - 433Мбит/c). :) Т.е. если я куплю wifi 6 роутер с более скоростной формулой - мне єто ничего не даст сейчас.
Последний раз редактировалось Avenger80 24.10.2023 11:47, всего редактировалось 1 раз.
WalkMan
Member

Kirakishou: 24.10.2023 11:36командний рядок пінгую
а дарма, залиш на ігрову сесію – будеш здивований
Ekz0rcyst
Member

Kirakishou
Ви плутаєте тепле з м'яким! Все ж не зводиться виключно до ігор... що очевидно. І відповідно роутер дводіапазонний, на більш сучасній платформі дасть вам більш стабільне з'єднання в більшості випадків. Вимоги до швидкості доступу до інтернет з часом тільки збільшуються! Це еволюційний процес! Відповідно і рекомендації мають такий характер, - зверніть увагу на повідомлення в цій темі, що стосуються вибору роутера, - користувачам потрібний більш новий, більш швидкий, а не навпаки! ;)
Ответить