Собственно вопрос, ноут (гигабайт) на этом проц не неплох, но батарею жрет как алкоголик водку в разгар пьянки. Заметил, что в простое частоты не опускаются ниже 1,2ГГгц, что как-то многовато как по мне.
Если в ThrottleStop выставить максимальную частоту скажем 50%, то минимальная падает до около 400Мгц, но она перестает подниматься до нормальной вообще пока не включаю опцию опять на 100% т.е. ЦП по крайней мере может скидывать частоты еще в несколько раз ниже чем это делается штатно средствами винды.
ThrottleStop по всей видимости не работает с 12ххх поколением ЦП нормально.
Для 12-го поколения ноутбучных ЦП вообще нормально иметь минимальные частоты за 1Ггц или все же где-то что-то не так? Если второе, то как лечить вопрос минимальных частот? Может утилиты какие родные не дают так работать или еще что?
В настройках питания сбалансированный режим, минимальную частоту ЦП опустил уже до 1%.
Новости
Последние статьи и обзоры
Не скидывает частота ЦП 12500h в простое до потолка
-
Alexsandr
Member
-
moonlight49
Member
имею обратную ситуацию в dell latitude: viewtopic.php?f=43&t=273503
что-то может бьіть в BIOS настройках.
Правда в моем случае єто скорее разница: от батареи или от сети ноут.
что-то может бьіть в BIOS настройках.
Правда в моем случае єто скорее разница: от батареи или от сети ноут.
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Для того шоб не жерло батарею, треба купляти відповідний енерго-ефективний проц. А 12500h це явно високопродуктивний проц і частоти в нього відповідні. Та й взагалі - якось дивно вимагати від потужного проца шоб він працював нижче "тормоза", або нижче плінтуса .
Хочете порізати його в хлам ? Тоді вимкніть половину ядер, вимкніть гіпертрейдінг, або поріжте його ТДП, через відповідні проги\біос
Хочете порізати його в хлам ? Тоді вимкніть половину ядер, вимкніть гіпертрейдінг, або поріжте його ТДП, через відповідні проги\біос
-
shatun
Member
Там по спеках 1.8 базова частота.Alexsandr: ↑ 20.10.2023 23:32 Собственно вопрос, ноут (гигабайт) на этом проц не неплох, но батарею жрет как алкоголик водку в разгар пьянки. Заметил, что в простое частоты не опускаются ниже 1,2ГГгц, что как-то многовато как по мне.
Если в ThrottleStop выставить максимальную частоту скажем 50%, то минимальная падает до около 400Мгц, но она перестает подниматься до нормальной...
- спойлер

-
Alexsandr
Member
Базова то не мінімальна в простої. Базова це лише гарантована (і то не завжди) під навантаженням. А в простої до парковки можно дійти, не то що зниження частоти нижче базової. Як звичайно для ноутів, в біосі є з чого завантажитись та дата з основного.
Отправлено спустя 6 минут 32 секунды:
На практиці як виявилось я можу знизити частоту в районі 400Мгц, але тоді вона не підіймається в гору з цих самих 400Мгц. Тобто теоретичний потолок процессора в просто біля 400Мгц, а ще ядра мабуть і паркуватись можуть.
Отправлено спустя 6 минут 32 секунды:
Я хочу взнати де у нього "тормоза" снизу. Я спочатку гадав, що 1,2 то низ, але диспетчер швидкодії, чи як там його показує що процессор працює в простої на 55-65% відсотках частоти, тобто там є ще куди провалюватись і добряче так. ТДП не допоможе, він ріже зверху, а міні потрібно снизу. Для таких як я ОС вміє піднімати частоти під навантаженням та скидати без нього. (точніше має вміти)Lucas55: ↑ 20.10.2023 23:52 Для того шоб не жерло батарею, треба купляти відповідний енерго-ефективний проц. А 12500h це явно високопродуктивний проц і частоти в нього відповідні. Та й взагалі - якось дивно вимагати від потужного проца шоб він працював нижче "тормоза", або нижче плінтуса .
На практиці як виявилось я можу знизити частоту в районі 400Мгц, але тоді вона не підіймається в гору з цих самих 400Мгц. Тобто теоретичний потолок процессора в просто біля 400Мгц, а ще ядра мабуть і паркуватись можуть.
-
Alexsandr
Member
Intel xtu залишив мене в роздумах. Частоти падають, навіть до нуля, але для цього потрібно кілька хвилин взагалі нічого не робити. Як тільки де що почав робити, різко, просинаються вся ядра і молотять впусту. Можливо агресивність зниження частот та паркування можна якось в реєстрі віндовс змінити?
-
anyname
Member
План электропитания в Виндоус какой выбран? убедитесь что максимальное энергосбережение.