Последние статьи и обзоры
Новости
Windows 11
-
Ostin
Member
Donate
Я давно не користувався. Якщо так - то має право на життя. Я не проти
-
Donate
Member
Я ставив арч, 10 хвилин і там вже все готово повністю. Остається тільки встановлювати софт і оновлювати ОС. Але це все робиться через магазин... Типу в теорії буде софт і більш вилизаний графічний інтерфейс то взагалі питань не бачу.Ostin: ↑ 13.10.2023 13:02 Donate
-
IvanCh
Member
Ostin
більшість дров в ядрі.
дрова на відяху і не тільки ставлять в процесі інсталації. весь процес інсталяції займає хв 30. Це зі скачуванням iso, його прошивкою на флешку і власне інсталяцією
і істаляцією. ви говорите штампами
більшість дров в ядрі.
дрова на відяху і не тільки ставлять в процесі інсталації. весь процес інсталяції займає хв 30. Це зі скачуванням iso, його прошивкою на флешку і власне інсталяцією
і істаляцією. ви говорите штампами
-
Nikolaus
Member
Так говорил же кто-то, что люди - новая нефть.
Думаю, скоро и будем платить за всё. Уже заикаются, что и воду нужно в частные руки отдать. А там и до воздуха недалеко.
- спойлер
-
SergiusTheBest
Member
У мене батьки-пенсіонери вже років 7 як на Linux. Батько навіть відео монтує. Я скажу, що це значно зручніше за Windows - я спокійний, що вони не підчеплять якусь заразу, що не прийде оновлення, яке зробить синій екран, всякі антивіруси та сотні фонових процесів не віджирають ресурси. Якщо є якісь проблеми (наприклад, закінчилося місце на диску) - то можна під'єднатися по ssh і все виправити. Є зручні логи, а не оте, що на Windows. Всім раджу.Nikolaus: ↑ 12.10.2023 23:08 Думаю, большинство перейдет на linux, хоть никто его и не любит.
-
Васильович
Member
Там недавно Chris Titus запиляв скрипти, базову систему ставить за 2 хвилини. Є пресети і з DE.Donate: ↑ 13.10.2023 13:12Я ставив арч, 10 хвилин і там вже все готово повністю
Сам поки не зацінив і тому не можу поділитися власними враженнями, але якщо судити по його ж тулзах для вінд, то має бути торт.
Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно насталаIvanCh: ↑ 13.10.2023 13:34Це зі скачуванням iso, його прошивкою на флешку
В сраному совку платили за кожне дерево у власному садуNikolaus: ↑ 13.10.2023 13:45Думаю, скоро и будем платить за всё.
Правильний кейс, тільки можуть бути трабли з принтерами/сканерами - якщо девайси були куплені попередньо без оглядки на роботу з ЛінуксомSergiusTheBest: ↑ 14.10.2023 11:13У мене батьки-пенсіонери вже років 7 як на Linux
-
Dremjke
Member
IvanCh
Donate
Линукс имеет право жизни на десктопе рядового обывателя, если ничего сложнее браузера не запускать. В остальном - будет крайне некомфортно. Игр нет, софта адекватного нет, про специализированный софт вообще молчу. Графические оболочки баганные, постоянно что-то отваливается. Винду поставил и забыл, любая проблема решается первой строчкой выдачи гугла.
Про телеметрию вообще бред, никогда не понимал этих "доводов". Буд-то бы в дистрах лини всё прозрачно и бесплатно они распространяются "за спасибо".
Но не спора ради, сколько людей, столько и мнений. Люди выше даже родителей на линь пересаживают, это похвально, на самом деле. Лично для себя я сделал такой вывод, что если доживу до того момента, когда виндуза станет по подписке или начнут нечто подобное внедрять в Windows 11, то однозначно перейду на Линукс со всеми вытекающими.
Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
Donate
Линукс имеет право жизни на десктопе рядового обывателя, если ничего сложнее браузера не запускать. В остальном - будет крайне некомфортно. Игр нет, софта адекватного нет, про специализированный софт вообще молчу. Графические оболочки баганные, постоянно что-то отваливается. Винду поставил и забыл, любая проблема решается первой строчкой выдачи гугла.
Про телеметрию вообще бред, никогда не понимал этих "доводов". Буд-то бы в дистрах лини всё прозрачно и бесплатно они распространяются "за спасибо".
Но не спора ради, сколько людей, столько и мнений. Люди выше даже родителей на линь пересаживают, это похвально, на самом деле. Лично для себя я сделал такой вывод, что если доживу до того момента, когда виндуза станет по подписке или начнут нечто подобное внедрять в Windows 11, то однозначно перейду на Линукс со всеми вытекающими.
Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
За Ventoy 2 чаю цьому пану Чудова річ, лежить чергова флешка з Ventoy і усіма віндузами, парочкою лінуксів та WinPE від СтрільцяВасильович: ↑ 14.10.2023 12:07Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно настала
-
Avenger80
Member
del
-
Nikolaus
Member
Ну а в демократической Европе скоро будут жрат кузнечиков, чтобы не загрязнять окружающую среду.
https://www.theguardian.com/environment ... -pollution
https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_farmers%27_protests
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... from-worms
-
Bogdanp73
Member
не підкажете чого саме той вентой,чим краще,я зазвичай руфусом мультибути на флеші катаю...Dremjke: ↑ 14.10.2023 12:19 Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:За Ventoy 2 чаю цьому пану Чудова річ, лежить чергова флешка з Ventoy і усіма віндузами, парочкою лінуксів та WinPE від СтрільцяВасильович: ↑ 14.10.2023 12:07Та не треба ніяких прошивок на флешку, ера Ventoy давно настала
а потім з лайв вікна вже бутаю потрібний для інсталлу образ з флеші...
-
Dremjke
Member
Альтернатива и не более. Я тоже руфусом давно пользуюсь, Ventoy как дополнительный инструмент из энтузиазмаBogdanp73: ↑ 14.10.2023 13:41не підкажете чого саме той вентой,чим краще,я зазвичай руфусом мультибути на флеші катаю...
а потім з лайв вікна вже бутаю потрібний для інсталлу образ з флеші...
-
Васильович
Member
Плюси Ventoy - один раз встановив на флешку/вінчестер, а потім туди лише нові ISO файли скидаю простим копіюванням - Ventoy сам додає їх в список завантаження. При цьому кількість тих ISO файлів обмежена лише наявністю вільного місця.Bogdanp73: ↑ 14.10.2023 13:41чого саме той вентой,чим краще
Мінуси Ventoy - все ж трапляються диски, які нормально не працюють. Плюс сам Ventoy може не працювати на деяких древніх ПК.
-
gelo74
Junior
У вас клавиша заела.
-
Avenger80
Member
gelo74
Один из недостатков нашего форума - ты не можешь удалить своё же сообщение ни при каких обстоятельствах, хотя на других форумах это возможно.
Один из недостатков нашего форума - ты не можешь удалить своё же сообщение ни при каких обстоятельствах, хотя на других форумах это возможно.
-
Donate
Member
Скорее непонятно зачем ты не можешь удалить это сообщение но да ладно Почему не сделать 5 минутный таймер на удаление не ясноAvenger80: ↑ 14.10.2023 17:29 gelo74
-
Avenger80
Member
Donate
Не совсем понял твоей фразы ("зачем ты не можешь")... К примеру, я написал сообщение (пост), опубликовал и вдруг передумал через минуту - что делать? Кнопки удалить нет. Стереть всё - пишет, что должен быть хоть один символ. Может не досмотрел, конечно. Но как удалить сообщение?
Не совсем понял твоей фразы ("зачем ты не можешь")... К примеру, я написал сообщение (пост), опубликовал и вдруг передумал через минуту - что делать? Кнопки удалить нет. Стереть всё - пишет, что должен быть хоть один символ. Может не досмотрел, конечно. Но как удалить сообщение?
-
Donate
Member
Я в плане того что форум поддерживает сам по себе но пользователю зачем то отключили этоAvenger80: ↑ 14.10.2023 18:01 Donate
-
Ekz0rcyst
Member
Bogdanp73
Не більше ніж альтернатива! Працює добре, там де працює, бо як вже вище зазначали на певних ПК може не зовсім коректно або ж зовсім не працювати. Хоча це вже дуже екзотичні випадки.
Насправді як варіант власний PXE сервер, - взагалі ніякі флешки не потрібні! Підключив ethernet в лептоп/ПК і вантажишся з мережевого адаптера. Єдине що не можу не відмітити, - розгортання windows систем таким чином виявляється менш зручним ніж linux, але теж можливе.
Не більше ніж альтернатива! Працює добре, там де працює, бо як вже вище зазначали на певних ПК може не зовсім коректно або ж зовсім не працювати. Хоча це вже дуже екзотичні випадки.
Насправді як варіант власний PXE сервер, - взагалі ніякі флешки не потрібні! Підключив ethernet в лептоп/ПК і вантажишся з мережевого адаптера. Єдине що не можу не відмітити, - розгортання windows систем таким чином виявляється менш зручним ніж linux, але теж можливе.
-
SergiusTheBest
Member
У мене абсолютно протилежний досвід з Linux Mint. Ігор предостатньо, включно з останніми новинками. Якщо користуватися Steam - то це взагалі, нажав на кнопку і граєш. Софт є весь, що мені треба. Графічна оболонка зручніша за Windows, має купу скінів, аплетів та налаштувань. Якщо виникають проблеми, то їхнє вирішення просто знайти в інтернеті. А для Windows все буде забито порадами перевстановити антивірус, перевстановити драйвер відеокарти і завантажити якусь тулзу, що почистить вам реєстр - дуже важко знайти нормальну відповідь.Dremjke: ↑ 14.10.2023 12:19 Линукс имеет право жизни на десктопе рядового обывателя, если ничего сложнее браузера не запускать. В остальном - будет крайне некомфортно. Игр нет, софта адекватного нет, про специализированный софт вообще молчу. Графические оболочки баганные, постоянно что-то отваливается. Винду поставил и забыл, любая проблема решается первой строчкой выдачи гугла.
-
Dremjke
Member
SergiusTheBest
Це добре, якщо адаптували Linux під власні вимоги
Це добре, якщо адаптували Linux під власні вимоги
Але це все вимагає додаткових "милиць".SergiusTheBest: ↑ 16.10.2023 00:06Ігор предостатньо, включно з останніми новинками. Якщо користуватися Steam - то це взагалі, нажав на кнопку і граєш.