Почти все мышки серии Asus ROG имеют функцию замены основных переключателей без пайки, новые беспроводные у них стоят дорого но вот б/у на олх можно иногда выхватить и по хорошей цене, там только у самых топовых серии AIM вроде нет фишки со сменными и криками а у остальных есть. Сам имею такую Асус правда проводную, покупал лёгкое б/у почти за даром учитывая что она стоила больше двух тысяч в идеальном состоянии, уже полтора года 0 проблем и пока микрики не приходилось менять, у новых в комплекте идут запасные переключатели кстати, глайды вроде тоже (точно не помню) у некоторых, ещё один плюс этих мышек в том что их все легко разбирать без отклеивания глайдов, там шурупы (у которых они есть) спрятаны под резиновыми заглушками, а у моей Asus ROG Chakram Core (без слова Core уже беспроводная) вообще не нужно ничего откручивать т.к. весь верх (задняя крышка под которой светодиод и место для доп. грузинка и подпружиненные кнопки) полностью держится на магнитах и его очень легко снять и при этом ничего не болтается, ещё мне нравится что на большинстве этой серии вообще нет никакого софт тачка и мышка даже после пары лет использования она будет с виду как новая, моя после моих полтора и не знаю сколько до меня (до года, а может и менее полугода т.к. глайды были в отличном состоянии ) выглядит чуть ли не как новая, но не всем заходит их тяжёлое ПО, но у меня и мать от Асус и оно у меня совершенно не вызывает нареканий.SORBEX: ↑ 12.10.2023 22:28Бо я бачив якусь одну мишу, ноунейм правда, але в неї можна свічі замінити без перепайки, вони просто сидять в посадкових місцях.
Последние статьи и обзоры
Новости
Мышь для Геймера! На чем остановиться?
-
Melofon
Member
-
SORBEX
Member
Хмм, цікавий варіант, треба буде погуглити, дякую.Melofon: ↑ 13.10.2023 08:42Почти все мышки серии Asus ROG имеют функцию замены основных переключателей без пайки, новые беспроводные у них стоят дорого но вот б/у на олх можно иногда выхватить и по хорошей цене, там только у самых топовых серии AIM вроде нет фишки со сменными и криками а у остальных есть. Сам имею такую Асус правда проводную, покупал лёгкое б/у почти за даром учитывая что она стоила больше двух тысяч в идеальном состоянии, уже полтора года 0 проблем и пока микрики не приходилось менять, у новых в комплекте идут запасные переключатели кстати, глайды вроде тоже (точно не помню) у некоторых, ещё один плюс этих мышек в том что их все легко разбирать без отклеивания глайдов, там шурупы (у которых они есть) спрятаны под резиновыми заглушками, а у моей Asus ROG Chakram Core (без слова Core уже беспроводная) вообще не нужно ничего откручивать т.к. весь верх (задняя крышка под которой светодиод и место для доп. грузинка и подпружиненные кнопки) полностью держится на магнитах и его очень легко снять и при этом ничего не болтается, ещё мне нравится что на большинстве этой серии вообще нет никакого софт тачка и мышка даже после пары лет использования она будет с виду как новая, моя после моих полтора и не знаю сколько до меня (до года, а может и менее полугода т.к. глайды были в отличном состоянии ) выглядит чуть ли не как новая, но не всем заходит их тяжёлое ПО, но у меня и мать от Асус и оно у меня совершенно не вызывает нареканий.SORBEX: ↑ 12.10.2023 22:28Бо я бачив якусь одну мишу, ноунейм правда, але в неї можна свічі замінити без перепайки, вони просто сидять в посадкових місцях.
А чи є зміна DPI? І вона лише в софті постійно, чи можна міняти на мишці також? Є мишки, де один раз в софті виставив кілька потрібних для себе значень, а далі можна міняти їх на мишці кнопкою, без софту
Відправлено через 4 години 13 хвилин 55 секунд:
Загалом вирішив все ж чутка розщедритись. Взяв отаку мишу, на неї якраз акція + в мене ще, як виявилось, є якийсь сертифікат на знижку на Розетці, то мені воно вийшло в 2250:Melofon: ↑ 13.10.2023 08:42Почти все мышки серии Asus ROG имеют функцию замены основных переключателей без пайки, новые беспроводные у них стоят дорого но вот б/у на олх можно иногда выхватить и по хорошей цене, там только у самых топовых серии AIM вроде нет фишки со сменными и криками а у остальных есть. Сам имею такую Асус правда проводную, покупал лёгкое б/у почти за даром учитывая что она стоила больше двух тысяч в идеальном состоянии, уже полтора года 0 проблем и пока микрики не приходилось менять, у новых в комплекте идут запасные переключатели кстати, глайды вроде тоже (точно не помню) у некоторых, ещё один плюс этих мышек в том что их все легко разбирать без отклеивания глайдов, там шурупы (у которых они есть) спрятаны под резиновыми заглушками, а у моей Asus ROG Chakram Core (без слова Core уже беспроводная) вообще не нужно ничего откручивать т.к. весь верх (задняя крышка под которой светодиод и место для доп. грузинка и подпружиненные кнопки) полностью держится на магнитах и его очень легко снять и при этом ничего не болтается, ещё мне нравится что на большинстве этой серии вообще нет никакого софт тачка и мышка даже после пары лет использования она будет с виду как новая, моя после моих полтора и не знаю сколько до меня (до года, а может и менее полугода т.к. глайды были в отличном состоянии ) выглядит чуть ли не как новая, но не всем заходит их тяжёлое ПО, но у меня и мать от Асус и оно у меня совершенно не вызывает нареканий.SORBEX: ↑ 12.10.2023 22:28Бо я бачив якусь одну мишу, ноунейм правда, але в неї можна свічі замінити без перепайки, вони просто сидять в посадкових місцях.
https://rozetka.com.ua/asus_90mp01l0_bmua00/p204131461/
На сайті Асус пише, що на неї також можна змінити свічі + Я згадав, що в мене від моєї старої миші A4Tech залишився набір тихих свічів, отаких як тут:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/bess ... Q3d9E.html
Можна буде спробувати, мають підійти. В A4Tech були також отакі прямокутні 3-контактні і ці безшумні 2-контактні стали без проблем. Та й взагалі можливість заміни свічів без перепайки виглядає дуже спокусливо і зручно.
Цікаво, чи є інший аналог тихих свічів, які можна використовувати
-
tolebamber
Member
SORBEX
Есть хорошие тихие свичи а не то Г... что по вашей ссылке, если надо - пишите в личку
Есть хорошие тихие свичи а не то Г... что по вашей ссылке, если надо - пишите в личку
-
Melofon
Member
SORBEX
Отличная мышка, можно брать.
Отличная мышка, можно брать.
-
SORBEX
Member
Загалом сьогодні забрав з магазину Asus. Поки враження позитивні. Світчі, які зразуть стоять в миші, показались мені трохи шумноватими. Для тесту поставив інші, які були в неї в наборі, вони тихіші. Треба буде ще пошукати тихі. Взагалі така гаряча заміна - класна штука. Як виявилось - у миші бокових клавіш 4, 2 зліва, 2 справа. Тобто вона повністю симетрична. Я спочатку думав, що є лише зліва. Вже назначив собі на додаткові 2 клавіші деякі дії. З коробки світиться як різвдяна ялинка, цього не люблю, поки відключив. По розміру - я звик трошки до меньших мишок, ця найбільша серед тих, що я колись користувався. Але в руці лежить зручно + як на такий великий розмір, то масса не відчувається. З мінусів поки самий суттєвий для мене - саме шумне коліщатко, яке тільки но чув. Щоб не так шуміло, то треба його ледь-ледь притискати при прокручуванні. Якщо просто прокручувати - то прям щолкає. Також трохи незвичне рішення зробити весь корпус напіврозорим, така собі дизайнерська задумка 50/50. Але уваги не звертаю.
Стосовно Logitech M650 - як виявилось вона знайшлась у одного колеги на роботі. Я попросив її у нього покористуватись на 1 день. Що можу сказати - кліки в неї і прям дуууже тихі, треба аж прислухатись. Це стосується і основних клавіш і самого коліщатка. Ще одна незвична штука - це що коліщатко безшумно прокручується + його можна сильно крутнути і воно буде крутитсь по інерції, для прокрутки великих документів. Такого ще ніде не зустрічав) Але як на мене, то розміри в неї аж дуже маленькі ( у колеги звичайна версія, не L). Також спробував її в іграх. Там хоч і можна виставити потрібний DPI, але, як мені здається, низька частота опитування (для більшої автономності). Я граю часто в PUGB чи CS, і мені здалось, що вона там рухається ривками + іноді наче як кисіль, наче курсор проходить меньше, ніж потрібно. Загалом думаю для офісної роботи (особливо по ночах) саме те, зручно брати її з собою з ноутбуком, не займає багато місця. Але для ігр не те.
-
er[socrates]
Member
обкатается и станет тише через 2-3 недели использованияSORBEX: ↑ 15.10.2023 19:17З мінусів поки самий суттєвий для мене - саме шумне коліщатко, яке тільки но чув. Щоб не так шуміло, то треба його ледь-ледь притискати при прокручуванні. Якщо просто прокручувати - то прям щолкає.
-
SORBEX
Member
Сподіваюсь. З цікавості ще частково розібрав мишку, пломб ніяких немає. Зняв лише верхню кришку, глянути на плату. Що помітив - це абсолютно всі кнопки, і всі бокові, і під коліщатком - однакового розміру, 3-контактні. Але в них вже ніжки йдуть довші. В бокових - так взагалі десь довші на 1-1.5 сантиметра + зігнуті під кутом 90 градусів. Але сам факт, що розмір такий самий, наводить на думку, що при бажанні Asus могли б зробити під всі кнопки такі ж посадкові місця, як і під основні кнопки. Тоді була б можливість заміни всіх кнопок і мишка була б прям універсальна. Правда питання, чи існують взагалі в продажі кнопки з настільки довгими ножками. Поки що я бачив - це лише з короткими, десь 3-4 мм.er[socrates]: ↑ 15.10.2023 20:16обкатается и станет тише через 2-3 недели использованияSORBEX: ↑ 15.10.2023 19:17З мінусів поки самий суттєвий для мене - саме шумне коліщатко, яке тільки но чув. Щоб не так шуміло, то треба його ледь-ледь притискати при прокручуванні. Якщо просто прокручувати - то прям щолкає.
-
zelenuchka
Member
Нормальные это свичи для своих задач ... всегда ставлю (где это уместно) их на третью кнопку - никаких нареканий.tolebamber: ↑ 13.10.2023 18:59 SORBEX
Да и они же с самого рождения установлены в моей рабочей MX Master 3S, небыло еще желания их сменить ... да и на что, учитывая форм-фактор.
В основные клавиши для геймерского девайса это решение слабо подходит, соглашусь. Есть более долговечные варианты
Инерционное колесо (свободная прокрутка) есть во многих офисных мышах, но у Logitech обычно реализация отличная, особенно в топах.SORBEX: ↑ 15.10.2023 19:17 Стосовно Logitech M650 - як виявилось вона знайшлась у одного колеги на роботі. Я попросив її у нього покористуватись на 1 день. Що можу сказати - кліки в неї і прям дуууже тихі, треба аж прислухатись. Це стосується і основних клавіш і самого коліщатка. Ще одна незвична штука - це що коліщатко безшумно прокручується + його можна сильно крутнути і воно буде крутитсь по інерції, для прокрутки великих документів. Такого ще ніде не зустрічав)
Везде есть компромисы ... в чем-то прогадаешь в любом случае. Если речь за геймерский девайс, где можно сделать бесшумную работу, то я знаю только Razer Basilisk из ранних моделей. Но там вес, габариты, ПО
-
SORBEX
Member
Ну з цим я наче розібрався вже. Основні клавіші тепер реально безшумні + беручи до уваги мінімальний зазор між корпусом клавіші і самим клікером, то іноді відчуття, що я взагалі не натискав на клавішу, а реакція є. Трохи незвично, але дійсно безшумно. Тепер найшумнішим в миші є коліщатко)) Ну і бокові кнопки, але ними користуюсь рідше, ніж коліщатком.zelenuchka: ↑ 17.10.2023 16:55 В основные клавиши для геймерского девайса это решение слабо подходит, соглашусь. Есть более долговечные варианты
-
Kashtan
Member
Потрібна порада, оскільки Гугл не знає - Юсб-ресивер для G604 потрібен, чи підійде універсальний типу Logitech unifying , чи потрібно саме під g604 купувати?
-
er[socrates]
Member
напишите в саппорт логитека, они могут и бесплатно выслать то, что надоKashtan: ↑ 20.10.2023 13:07 Потрібна порада, оскільки Гугл не знає - Юсб-ресивер для G604 потрібен, чи підійде універсальний типу Logitech unifying , чи потрібно саме під g604 купувати?
-
tolebamber
Member
Kashtan
Подойдет только от мышек серии G и то не всех. От G Pro, G903, G900, G703, G604, G603, G502, G403, должен подойти.
er[socrates]
Бесплатно не вышлют т.к. человек сам потерял и производитель тут не при чем, это не гарантия.
Подойдет только от мышек серии G и то не всех. От G Pro, G903, G900, G703, G604, G603, G502, G403, должен подойти.
er[socrates]
Бесплатно не вышлют т.к. человек сам потерял и производитель тут не при чем, это не гарантия.
-
Kashtan
Member
tolebamber
Ага, g pro wireless якраз у мене є, спробую, та й блютуз модуль на десктопі є. Дякую.
Ага, g pro wireless якраз у мене є, спробую, та й блютуз модуль на десктопі є. Дякую.
-
Kashtan
Member
tolebamber
Значить, доповідаю, мишка не ожила, використав модуль від G Pro, і намагався через блю туз, ніяких ознак під'єднання. G-Hub поставив. Хоча по блу тузу мишку ще не під'єднував ,але навіть роутер свій знайшов, а G604 - ні. Батарейку змінив на нову ,мигає вогниками, переливається, і з компю'тером не можу під'єднатись. Це ремонт? Вони ремонтуються? Що там взагалі виходить з ладу?
Значить, доповідаю, мишка не ожила, використав модуль від G Pro, і намагався через блю туз, ніяких ознак під'єднання. G-Hub поставив. Хоча по блу тузу мишку ще не під'єднував ,але навіть роутер свій знайшов, а G604 - ні. Батарейку змінив на нову ,мигає вогниками, переливається, і з компю'тером не можу під'єднатись. Це ремонт? Вони ремонтуються? Що там взагалі виходить з ладу?
-
tolebamber
Member
Kashtan
Сопряжение устройств делали через дрова (G-Hub)?
Сопряжение устройств делали через дрова (G-Hub)?
-
Kosdnepr
Member
Kashtan
Поставте logitech connection utility перед встановленням g-hub.
Поставте logitech connection utility перед встановленням g-hub.
-
Robostyle
Member
А что саппорт лоджитека что-то сейчас посылает, окромя нерадивого юзверя с гарантийным товаром?
-
tolebamber
Member
-
Kashtan
Member
tolebamber
Дякую, спрацювало, довелось батарейку витягувати на момент процедури, але спрацювало. Блю туз щоправда все рівно не бачить, але головне - сама мишка в принципі робоча. Користуюсь нею. Безінерційний скролер цікава і оригінальна річ. Торбинку плюсів вам.
Дякую, спрацювало, довелось батарейку витягувати на момент процедури, але спрацювало. Блю туз щоправда все рівно не бачить, але головне - сама мишка в принципі робоча. Користуюсь нею. Безінерційний скролер цікава і оригінальна річ. Торбинку плюсів вам.
-
tolebamber
Member