Wyastur: ↑
16.10.2023 14:02
Добрий день!
Я б хотів перейти зі своєї 1155 платформи, на щось більш свіже, що дозволило б мені якийсь певний час отримувати задоволення від ігор без сильних підлагуваннь та фризів при роздільній здатності 1080р.
В мене є деякі комплектуючі, які я міг/хотів би максимально задіяти, але в подальшому, можливо, зміню їх:
- Кулер на процесор DeepCool GAMMAXX 300
- Блок живлення Chieftec A-135 APS-500S 500W
- Відеокарта Sapphire RX470
- Жорсткий диск та SSD теж є.
- Є корпус з кулерами.
Бюджет до 10000 (+- 1000) UAH.
Я розглядав збірку з Gigabyte B550M Aorus Elite (3999 UAH), та Ryzen 5 5600 (3800 UAH) з аліекспрессу, чи яка-небудь дошка B450/A520(2200-2600 UAH) та Ryzen 5500 (2700 UAH) з аліекспрессу. При цьому, не можу визначитися, якій з цих варіантів кращий і наскільки наразі дійсно потрібен pci-e 4.0 або буде вистачати pci-e 3.0 з більш сучасними відеокартами (у мене наразі взагалі pci-e 2.0).
Також, я чув, що для Райзенів, дуже важливі показники оперативної пам'яті, але я не знаю, яка оперативна пам'ять буде найбільш оптимальною, зважаючи на те, що я не хотів би робити нічого, окрім того, щоб виставити XMP. Скоріш за все, навіть кіт на 32ГБ, бо мені здається, що більше ніж цей об'єм, для АМ4, для ігор не знадобиться.
Чи можете ви будь-ласка, порекомендувати мені, якщо я хочу якнайдовше більш-менш комфортно просидіти на новій платформі, але при цьому не витрачаючи усі гроші світу, який варіант буде найбільш раціональним?
Також, чи могли б ви порекомендувати якусь відеокарту для усього цього, до 12000 гривень. Можна б/в, але бажано так, щоб її можна було купити з магазину compx, або щось таке ж саме, з хоч якоюсь гарантією.
Дякую заздалегіть за будь-які варіанти/підказки!