Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Overclick
Junior
Кіберпанк добре розподіляється на ядра. В іншому, все залежить від відюхи, та її налаштувань, тому порівнювати треба на однаковій решті заліза, крім проца. Як і кажу, такі порівняння є на Ютубі.у вас є Кіберпанк2077 у патчі 2.0? МОжете у себе запустити?
У мене водоблоку вже років 15. Просто причепив як небуть на два болти по діагоналі.Доречі, а який кулер ви поставили на проц? Все таки 18 ядер в десктопному сегменті не часто зустрінеш. Грім зна хто з ними справитися зможе.
Стосовно жору проца, все зовсім інакше. У проца заблокований максимальний жор, тому він не може тримати максимальну частоту розблокованого турбо буста на всі ядра. Тобто він не вилазить за межі лімітів в 145ват, але я по сенсорах не бачив більше 120ват, хоча може сенсори брешуть. Одним з моїх хобі є намагання обійти цей ліміт, ознайомитись з моїми напрацюваннями можна в патчері, посилання на який я виклав раніше.
Відправлено через 6 хвилин 2 секунди:
В іграх, проц жере десь 30-60 ват, в гуглі десь 18-20ват. Тільки рендером чи бенчами навантажується повністю
-
lewerlin
Member
Перша і найголовніша проблема - материнка. Сучасні НВМЕ(котрі адекватні сильно дешевше адекватних САТА) ви через перехідники натикаєте і... привіт китай прошивки. Воно вирішується, але часом, силами і нервами. І це далеко не для всіх. Не-китай материнки відкидаєм, вони коштують як новий комплект АМ4 з магазину. Додайте лайнозвук/мережу, гірші на пару порядків(через реалізацію) за дешман а320.Overclick: ↑ 10.10.2023 13:14Вітаю!
2696v3 -- 1400грн (на аліку)
Брендова мамка -- ще півторушка на олх (китайські мамки по шині не женуться)
Женете по шині на 4000+ мГц і цієї бомж-збірки вам вистачить тупо на все. Ні ну якщо відюхи купляти по сто тисяч, та є лишні нирки, то беріть щось краще, інакше альтернативи просто не існує. Зекономлені гроші краще вкинути в ту саму відюху чи решту заліза.
Для налаштувань андервольта і турбобуста можете взяти мій новенький патчер тут:
https://www.overclock.net/threads/xeon- ... 353/page-6
Проблема друга - охолодження. Зіони в розгоні - ЖРУТЬ. Вони гарячі не як райзени, де тепла не так багато,, просто відвести важко, а саме кількістю тепла.
Ім треба кулер за 1к+ мінімум, і... тут ціна різко наздоганяє б/у зен+, котрий і під боксом може чухати, хоч і шумненько.
Проблема третя - пам'ять. Без її розгону буде геть не альо, а мама у нас "китаянка"...
Проблема четверта - Б/У АМ4 з зен+/LGA1200 з 10400. Просто хоронять по всім статтям і насипають зверху.
А якщо хочеться прямо "залізного сексу" - z170/z270/z370 за копійки і інженерник з алі. В прямих руках натягне зіон тільки так.
Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
Я повторюсьOverclick: ↑ 10.10.2023 15:43Кіберпанк добре розподіляється на ядра. В іншому, все залежить від відюхи, та її налаштувань, тому порівнювати треба на однаковій решті заліза, крім проца. Як і кажу, такі порівняння є на Ютубі.
- спойлер
У мене 90-100ФПС вийшло. На стоковій пам'яті.
-
Overclick
Junior
Холодний в мене проц, але що з чим порівнювати авжеж. На китайках гріється душманський VRM, на брендах такого нема, у мене стоїть сенсор окремий, то більше 40 градусів я там не бачив навіть на лінпаку. І ще раз, я копійки не витратив на кулер, лише переставляю водоблок з платформи на платформу.Проблема друга - охолодження. Зіони в розгоні - ЖРУТЬ. Вони гарячі не як райзени, де тепла не так багато,, просто відвести важко, а саме кількістю тепла.
Ім треба кулер за 1к+ мінімум
Мені за вас на олх ціни пошукати на бренди? Я свою купив за 1500грн. Проц купляв тоді за 1900грн(зараз 1400грн вже коштує) 32гб пам'яті щось по тисячі за пару планок, тобто 4 канали по 8гб на канал за 2000+ грн. Щось ви зовсім не звертаєте уваги, що це ЧОТИРИ канали, які й без розгону дають ту саму продуктивність.
Дешевше варіків просто нема в природі, а старі райзени, ті що вже ближче по ціні, зливають цьому зеону.
НВМЕ теж хрінь кажете, чого це привіт, з якого переляку, скільки люди користуються на китайках без питань, навіщо перехідники, то якщо їх купу ставити хіба що треба. Я собі 4 покоління придбав на мамку, то хіба швидкість як на 3 поколінні, але що так, що так за очі. Різниці в роботі не помітив зі старими сата ссд.
У мене нема кіберпанку, от коли скачаю, щоб вам тут щось довести, що і бомж-пк його потягне, тоді й буде видно, але чим вас Ютуб не влаштовує? Все ж видно, тягне, достатньо добре для комфортної гри.Я повторюсь
-
erazel
Member
У мене таке враження що в 2.01 патчі сильно підправили роботу з процом . заради цікавості якось запустіть на новому патчі. Чи буде там менше навантаження на процlewerlin: ↑ 10.10.2023 15:55 Я повторюсьФСР на макс. продуктивність, натовп на макс, інше можна на мін. , якщо карта слабка.
- спойлер
- image_2023-09-24_12-35-23.png
У мене 90-100ФПС вийшло. На стоковій пам'яті.
-
lewerlin
Member
Це трошки так міф. 4 канали потрібні для ПСП, а в домашньо-ігровому компі важливі затримки і швидкість доступу при випадковому читанні, а для ігор щей окремі третинні таймінги.Overclick: ↑ 10.10.2023 16:29що це ЧОТИРИ канали, які й без розгону дають ту саму продуктивність.
Я зараз можу отримати десь відсотків 10 бусту в Панку, крутнувши всього пару таймінгів. При цьому показники в тій же аіді не зміняться взагалі. Але це мої чіпи дозволяють їх крутнути.
1.5к - ціни б/У АМ4 мам на 300их чіпсетах.(що продавалось/продається на форумі)Overclick: ↑ 10.10.2023 16:29 Я свою купив за 1500грн. Проц купляв тоді за 1900грн(зараз 1400грн вже коштує) 32гб пам'яті щось по тисячі за пару планок, тобто 4 канали по 8гб на канал за 2000+ грн.
1,9к - ціна Б/У 1600аф/2600.(що продавалось/продається на форумі)
Пам'ять - я минулим літом комплект Баліків AES 3000цл15(е-дай) продав за вашу 1000(і то можна було дешевше знайти). А нові комплекти 2*16 з хорошими частотами/таймінгами зараз коштують ~2,5к.
Подивіться хотлайн.
Телемарт вам віддасть 1600+а520+2*8 3200цл16 за 5500. Нове. По місцю.
Б/У АМ4(мама+проц+планки) 3500-4000. БУ 1200 приблизно так само, якщо не дешевше. Це навіть менше вашої збірки.
Ви або торгуєте Зіонами, або трохи відстали від реалій ринку.
-
erazel
Member
Ну зараз глянув на ОЛХ, ваш проц десь 1900 грн а материнки 2-3тисячі китайські. Ну ніби цікавий варіант. Тут лише заковика що брендову мамку фіг знайдеш на олх, все завалено китайськими хуананами, а з ними лотерея якась вічно. А так то дійсно цікава зборка получається, дуже цікава в плані ціни. 1900 грн за 18 ядер і 5 тисяч за мамку з памятю. Але то лише для роботи. для дому все ж ІМХО райзен х500 якийсь чи інтел і3 10400 будуть цікавіші, менше танців з китайськими мамками.Overclick: ↑ 10.10.2023 16:29 Холодний в мене проц, але що з чим порівнювати авжеж.
Відправлено через 6 хвилин 46 секунд:
Питання - що краще для АМД задрати частоти чи опустити таймінги, якщо буде вибір АБО АБО?lewerlin: ↑ 10.10.2023 17:12 Пам'ять - я минулим літом комплект Баліків AES 3000цл15(е-дай) продав за вашу 1000(і то можна було дешевше знайти).
-
lewerlin
Member
Залежно від покоління і можливостей самої пам'яті.erazel: ↑ 10.10.2023 17:22Питання - що краще для АМД задрати частоти чи опустити таймінги, якщо буде вибір АБО АБО?
Принципово - Фабрика працює на половині частоти пам'яті у Зен/Зен+ і чіплетних процессорах(не АПУ4000-5000 і похідного від АПУ 5500).Гарантований максимум Фабрики - 1800. АПУ і 5500 пофіг, їх не рахуємо+там ще контроллер кращий.
Зен/Зен+ поганенько дружать з частотами вище 3000-3200. Відповідно, якщо у нас не відбірний В-дай і ми не задри, то оптимально 2933-3200 і далі тиснути таймінги.
Зен2/Зен3 - І/О однаковий, контроллер однаковий. Цим оптимально 3600 і тиснути таймінги, але можна і потестити фабрику вище. Багато хто заводить на 1900(3800 пам'яті). Але тут ще є режимчик 1:4, з ним пам'ять полетить по частоті в космос і дику кукурудзу - слідкувати, щоб воно не увімкнулося .
АПУшки 4000-5000 і 5500 спокійно гонять пам'ять за 4000+. Приблизно на 4200 вже є сенс тиснути таймінги.
Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
Але типово для 5000 можна просто ткнути дешеві ХМП 3600цл18 і не морочити голову.
-
Overclick
Junior
Я проц замовляв з китаю, вже під час війни, доїхав швидше очікувань.Ну зараз глянув на ОЛХ, ваш проц десь 1900 грн
А от за материнку треба торгуватися, там буває просять 2-3 тисячі за Асус, але готові скинути. Моя Асрок була за 2 тисячі, умовив на півтори. І ціни ще будуть падати, бо тільки зеонам вони і залишилися потрібні, а всілякі 6-ти ядерні процики, навіть з розблокованим множником (такі зеони теж є), в сучасних реаліях вже не торт. І ні яка однопоточність їх не рятує, тупо мало ядер. А 8+ ядер проци, різко відриваються по ціні в гору.
Китай мамки, хоч і нові, будуть гірше за десятирічний бренд. Ключовими моментами є VRM, лотерея з периферією, відсутність можливості розгона шини.
-
lewerlin
Member
Ви явно ними торгуєте.Overclick: ↑ 10.10.2023 17:46а всілякі 6-ти ядерні процики, навіть з розблокованим множником (такі зеони теж є), в сучасних реаліях вже не торт. І ні яка однопоточність їх не рятує, тупо мало ядер.
Без образ.
-
Overclick
Junior
Китайский агент по торгівлі бомж-процами, ви мене розкололиБез образ.
-
Prescott
Member
Да все уже поняли что китайско-мамонтовый комплект на 10 летней архитектуре топ, вы ещё не устали?
-
Mixx
Member
Prescott
Но это не точно
не могу удержаться
Но это не точно
не могу удержаться
-
erazel
Member
ну якщо без сарказму то його зіон в багатопотоці виступає десь як сучасні 8 ядерники АМД/Інтела. Все питання в ціні готової системи. Звісно затримки можуть бути більші, для ігор то вже не покатить. а от для якогось рендерингу чи пакетної обробки фото норм.Prescott: ↑ 10.10.2023 20:30 Да все уже поняли что китайско-мамонтовый комплект на 10 летней архитектуре топ, вы ещё не устали?
-
Melofon
Member
Overclick
Ладно я понимаю там на рашке сейчас зион-сборки снова в тренде, но это же кал если собирать даже на брендовой матке, да и года ей уж никак не делают чести, всё это хреносборки, лучше современное собрать с гарантией но самое начальное (по процу) а потом через время сделать апгрейд чем собирать древний кал мамонта а потом гадать когда оно рассыпется
Ладно я понимаю там на рашке сейчас зион-сборки снова в тренде, но это же кал если собирать даже на брендовой матке, да и года ей уж никак не делают чести, всё это хреносборки, лучше современное собрать с гарантией но самое начальное (по процу) а потом через время сделать апгрейд чем собирать древний кал мамонта а потом гадать когда оно рассыпется
-
Overclick
Junior
Пока у вас видюха не уровня ртх 3080+, можно смело не париться за процессор. "Собирать" не мешки носить, а получить достаточную производительность за три копейки, считай на шару. Под словом достаточную, я имею ввиду 60+ фпс. Иначе это пустая трата денег, которые лучше отложить на новую видюху.Ладно я понимаю там на рашке сейчас зион-сборки снова в тренде, но это же кал если собирать даже на брендовой матке, да и года ей уж никак не делают чести, всё это хреносборки, лучше современное собрать с гарантией но самое начальное (по процу) а потом через время сделать апгрейд чем собирать древний кал мамонта а потом гадать когда оно рассыпется
А вообще, хозяин -- барин, есть деньги на новое с гарантией, в красивенькой упаковке, то кто же против. Берите к чему душа лежит. Я лишь показал пример самого дешевого коня (другие зеоны не рассматриваю), способного справиться с любыми по сути задачами. Иначе тут можно демагогию долго разводить, гнаться за попугаями, пока не упремся в топы по пару косарей зелени, зато красиво и с гарантией
Напомню, что зеоны -- это серверные процы, рассчитанные на работу 24/7 в суровых условиях, так что нет, не развалятся, все живы-здоровы по сей день.
зы: провел тесты повторно, сингл тест был занижен минимум на соточку, попробую на десятке повторить
-
erazel
Member
Не зовсім так. Можуть бути мікролаги і джитер. Друг коли перейшов з 4770 на 10400 інтели то по його словах зауважив що ігри почали йти куди плавніше. Нема мікрозатримок.Overclick: ↑ 10.10.2023 21:57 Пока у вас видюха не уровня ртх 3080+, можно смело не париться за процессор. "Собирать" не мешки носить, а получить достаточную производительность за три копейки, считай на шару. Под словом достаточную, я имею ввиду 60+ фпс. Иначе это пустая трата денег, которые лучше отложить на новую видюху.
-
Vlaad13
Member
Prescott: ↑ 10.10.2023 20:30 Да все уже поняли что китайско-мамонтовый комплект на 10 летней архитектуре топ, вы ещё не устали?
-
Overclick
Junior
З чотирьох ядер на шість? Звісно буде різницяДруг коли перейшов з 4770 на 10400 інтели
-
lewerlin
Member
Так в тому то й справа, що по ціні місцями гірше б/у ам4/1200. Камінь в одну ціну з 1600аф, а материнки і пам'ять навіть дорожче.Overclick: ↑ 10.10.2023 21:57 получить достаточную производительность за три копейки, считай на шару.
Це не старий 1366, який мені свого часу обійшовся в 2к за все(і ще й були варіки дешевше), коли вторинка за щось пристойне десктопне хотіла від 3.5.
1600аф і 10400 на вторинці, за свою ціну, просто вбивають зіони. Зайві ядра зараз ніяк не утилізувати, за рідкісними випадками, а купувати б/у доходягу на перспективу...
Це заслуга не процессорів, а вимог до плат/охолодження/живлення. Умови нормальної серверної, це буквально "курорт". Від цього всього у вас в корчі не лишається і сліду. Такий самий міф-мантра, як і про 4канал.Overclick: ↑ 10.10.2023 21:57Напомню, что зеоны -- это серверные процы, рассчитанные на работу 24/7 в суровых условиях
-
Despedo
Member
Всім привіт, хотів би почути експертну думку з приводу звязки i7 9700kf + RTX3080.
Хочу зробити апгрейд з 1080ti, але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти, чи можливо краще взяти 3070.
Наразі маю монітор 2560*1080 (144hz), можливо потім зроблю апгрейд до 2 чи 4к. Також іноді підключаю до компа Oculus Quest 2.
Хочу зробити апгрейд з 1080ti, але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти, чи можливо краще взяти 3070.
Наразі маю монітор 2560*1080 (144hz), можливо потім зроблю апгрейд до 2 чи 4к. Також іноді підключаю до компа Oculus Quest 2.