Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Ostin
Member
Так і буде. Вже зараз цей камінь не потрібний, але житиме ще довго і коштуватиме в рази більше своїх можливостей. Бо топ для АМ4, а люди думати зазвичай не можуть.lewerlin: ↑ 09.10.2023 18:03Це все до того, що куплятимуть 5800х3д по ціні ам6. Куплятимуть.
-
lewerlin
Member
"Хом'яки" часто паряться трохи другим. Білий крузачок хочеться, а чорний - солідніше. Типу такого.
-
Overclick
Junior
Вітаю!
2696v3 -- 1400грн (на аліку)
Брендова мамка -- ще півторушка на олх (китайські мамки по шині не женуться)
Женете по шині на 4000+ мГц і цієї бомж-збірки вам вистачить тупо на все. Ні ну якщо відюхи купляти по сто тисяч, та є лишні нирки, то беріть щось краще, інакше альтернативи просто не існує. Зекономлені гроші краще вкинути в ту саму відюху чи решту заліза.
Для налаштувань андервольта і турбобуста можете взяти мій новенький патчер тут:
https://www.overclock.net/threads/xeon- ... 353/page-6
Женете по шині на 4000+ мГц і цієї бомж-збірки вам вистачить тупо на все. Ні ну якщо відюхи купляти по сто тисяч, та є лишні нирки, то беріть щось краще, інакше альтернативи просто не існує. Зекономлені гроші краще вкинути в ту саму відюху чи решту заліза.
-
Volodya811
Member
Такий варіант більше для любителів розгону. І тих людей, хто цікавиться ПК.Overclick: ↑ 10.10.2023 13:14 Вітаю!
Практичніше брати тупо нове з магазину. Навіть дешман.
-
Overclick
Junior
Може я сайтом помилився?Такий варіант більше для любителів розгону. І тих людей, хто цікавиться ПК.
-
erazel
Member
Та прям таки, технології таки сильно крокнули вперед. 12 ядерник Xeon шототам v3 дає 12 тисяч в пасмарку, 6 ядерник райзен 3600 дає 17. Питання - яка швидкодія буде в небагатопоточних задачах? Що не кажіть, а нове воно є нове. Всі оці псі-е 4/5 версій(якщо маєте відповідні ССД), і т.д. Нові архітектури в однопотоці сильно обскакують Інтели 2-8 поколінь, ну і відповідних їм серверних братів.Overclick: ↑ 10.10.2023 13:14 2696v3 -- 1400грн (на аліку)
Воно буде працювати, робити свою роботу(сам он на 3770к сиджу без проблем 11 років) але нові архітектури будуть тупо швидші.
Відправлено через 6 хвилин 22 секунди:
Ну типу розгін заради розгону? Один біс дешевше нове буде швидкодійніше. Старі 2011 сокети цікаві тим хто має купу девайсів і кому треба багатопотік. А для дому то стокових інтелів 11-13 покоління чи райзенів 3-7 поколінь вистачить бо будуть швидкодійніші, просто з меншими можливостями по периферії.Overclick: ↑ 10.10.2023 14:01 Може я сайтом помилився?
-
daesz
Member
Не забувайте, що у вказаного ксеона тдп 145 Вт, в розгоні там жор до 200Вт доходить, в той час як умовний р5-3600 (який ви привели) їсть з ПБО 40 Вт. Порахуйте наскільки "дешевше" (ні) вийде вказаний ксеонerazel: ↑ 10.10.2023 14:14 Ну типу розгін заради розгону? Один біс дешевше нове буде швидкодійніше. Старі 2011 сокети цікаві тим хто має купу девайсів і кому треба багатопотік. А для дому то стокових інтелів 11-13 покоління чи райзенів 3-7 поколінь вистачить бо будуть швидкодійніші, просто з меншими можливостями по периферії.
Час оверклоку пройшов, прийшла ера андервольту
-
Ostin
Member
Помилився з рекомендацією. Мало кому потрібен старий і неефективний серверник, коли можна взяти якийсь сучасний 6-ти ядерник типу 5500 трішки дорожче (б\в), таку ж дешеву материнку (взагалі будь-яку, починаючи з А320) і отримати набагато кращий комфорт від збірки, бо воно мало їсть, не шумить, має роз'єми під М2 і т.д.Overclick: ↑ 10.10.2023 14:01Може я сайтом помилився?
-
Overclick
Junior
І в рази дорожчі. В рази КАРЛ! (або й десятки разів)але нові архітектури будуть тупо швидші.
Тут питання треба ставити інакше: Буде 60фпс, чи ні? -- буде. Розкриє відюху практично до предтопу? -- розкриє.
А я і не кажу за якийсь шототам v3, а кажу за конкретну модель 2696v3, у якого без танців з шиною, частота 3800 мГц, хай і не на всі 18(36) ядер, але на всі ядра нічого, окрім професійного софту, його і не навантажує, тобто при навантаженні в половину ядер, частота тримається максимальна.12 ядерник Xeon шототам v3
-
erazel
Member
Ну якщо ви так його розкочегарили то дійсно круто. Але всеодно дивно, 12 ядерник дав 12 тисяч, а 18ядерник раптом 24? Це точно результати того зіона. а не якогось райзена 5700-7500? Хоча так, однопотік в півтора рази зливає райзенам. Значить таки зіон.Overclick: ↑ 10.10.2023 14:34 А я і не кажу за якийсь шототам v3, а кажу за конкретну модель 2696v3, у якого без танців з шиною, частота 3800 мГц, хай і не на всі 18(36) ядер, але на всі ядра нічого, окрім професійного софту, його і не навантажує, тобто при навантаженні в половину ядер, частота тримається максимальна.
Але от про мамку за 1500 ви загнули, китайці і то від 2500 на олх десь.
-
Overclick
Junior
Можу інші тести поробити. Так от, скільки коштує райзен? Ну точно не 1400 грн, ні?Це точно результати того зіона. а не якогось райзена 5700-7500?
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
То багато хочуть, вони і на аліку дорогі. Треба шукати на олх, торгуватися. Я собі знайшов Асрок, були і Асуси трішки дорожчеАле от про мамку за 1500 ви загнули, китайці і то від 2500 на олх десь.
-
erazel
Member
ну 3000 грн десь на олх. якщо говорити за райзен 3600.Overclick: ↑ 10.10.2023 14:51 Так от, скільки коштує райзен? Ну точно не 1400 грн, ні?
а мамки +- одинаково. зате на кулер не прийдеться 3-4 тисячі викладати
Так. зіон візьме своє в багатопотоці. але скільком хомякам важливий багатопотік настільки? якщо хтсоь з проф. софтом працює то так, є зміст взяти зіон і памяті дешевої ... а стоп, хрін вам, якщо чіпсет х99 а не С6хх то забудьте за реєстрову дешеву память, лише 2Rx8, а такої дуже мало є.
Тому зіони це шлях тих хто роботою займається на ПК, а для домашнього використання то простіше взятии інтели надцятих поколінь чи райзени останніх поколінь.
-
Overclick
Junior
Ніт, пам'ять люба встає, що на китайках з душманьским чіпсетом, що на брендах з хорошим.якщо чіпсет х99 а не С6хх то забудьте за реєстрову дешеву память, лише 2Rx8, а такої дуже мало є.
Відправлено через 4 хвилини 56 секунд:
Давайте не будемо говорити за 6-ядрений райзен в часи, коли дедалі більше софту, ігор включно, використовує багатопотік. Так от завдяки багатопотоку, зеони -- невмеручі, так як кількості ядер ще не на один рік вистачить.якщо говорити за райзен 3600.
-
erazel
Member
Питання не в хороший чи поганий, питання в тому що Хх9 чіпсети тримають лише двохрангову восьмибанкову память. На серверних чіпсетах заводиться люба реєстрова память. на десктопних лише 2Rx8 память, якщо говорити про реєстрову.Overclick: ↑ 10.10.2023 15:03 Ніт, пам'ять люба встає, що на китайках з душманьским чіпсетом, що на брендах з хорошим.
Просто якраз китайські мамки роблять на серверних чіпсетах серії C6xx.
Последний раз редактировалось erazel 10.10.2023 15:07, всего редактировалось 1 раз.
-
Overclick
Junior
Простіше, не спорю, але я краще нову відюху придбаю, чим отримаю ті самі яйця(фпс), але в профіль(дорожче)простіше взятии інтели надцятих поколінь чи райзени останніх поколінь.
-
erazel
Member
І ОБЛОММММММ. Бо нові ігри НУ ДУЖЕ чутливі до архітектури проца. У мене в БалдурсГейт3 в місті дає 30 фпс і загрузка проца 80-90%. У товариша впирається в відяху і на райзені дає 60 фпс з 7% загрузкою проца.Overclick: ↑ 10.10.2023 15:06 Простіше, не спорю, але я краще нову відюху придбаю, чим отримаю ті самі яйця(фпс), але в профіль(дорожче)
О, раз ви тут , у вас є Кіберпанк2077 у патчі 2.0? МОжете у себе запустити? бо у мене 100% проца дає , редіска. От і цікаво як він себе поведе на схожій архітектурі але з більшою кількістю ядер.
-
Overclick
Junior
От і якажу, що навіть на китайках оно хлопці по пів терабайта серверної ставлять. Контролер пам'яті не в чипсеті знаходиться і якщо я не помиляюсь, там доступно вісім рангів на канал, тобто два слоти по чотири, щось таке, на кожний з чотирьох каналів. Але нахіба, особисто мені, не бачу такої необхідності, дворангової пам'яті з головою, а чотири канали компенсують маленьку частоту. У мене взагалі однорангова стоїть, то і сенсу чи задач ставити дорожчу не бачу 32гб на чотири канали ddr4-2260На серверних чіпсетах заводиться люба реєстрова память. на десктопних лише 2Rx8 память, якщо говорити про реєстрову.
-
daesz
Member
3000 коштує новий в магазині, 2600 (новий) з алі або 2400 (бу) з алі.erazel: ↑ 10.10.2023 14:52 ну 3000 грн десь на олх. якщо говорити за райзен 3600.
-
Overclick
Junior
Ну шо ви фантазуєте, все оно є в Ютубі, правда там на китайках такий проц, тобто без розгону шини.І ОБЛОММММММ. Бо нові ігри НУ ДУЖЕ чутливі до архітектури проца. У мене в БалдурсГейт3 в місті дає 30 фпс і загрузка проца 80-90%. У товариша впирається в відяху і на райзені дає 60 фпс з 7% загрузкою проца.
О, раз ви тут , у вас є Кіберпанк2077 у патчі 2.0? МОжете у себе запустити? бо у мене 100% проца дає , редіска. От і цікаво як він себе поведе на схожій архітектурі але з більшою кількістю ядер.
-
erazel
Member
Доречі, а який кулер ви поставили на проц? Все таки 18 ядер в десктопному сегменті не часто зустрінеш. Грім зна хто з ними справитися зможе.Overclick: ↑ 10.10.2023 15:15 У мене взагалі однорангова стоїть, то і сенсу чи задач ставити дорожчу не бачу 32гб на чотири канали ddr4-2260