Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vlaad13
Member

Melofon: 05.10.2023 19:34
Vlaad13: 05.10.2023 17:59Пюр конечно - это как референс версия от амд
Даже и близко не как референс.
а точно сорян - там же две крутилки
ну тогда норм
хотя говорят топ у 7800хт это Паверколор (обе версии)
Melofon
Member

Vlaad13

А теперь ещё раз перечитай мой пост, я там дополнил более подробно ;)
А это вам для сравнения https://www.sapphiretech.com/ru-ru/cons ... -16g-gddr6
https://www.sapphiretech.com/en/consume ... -16g-gddr6

Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
Балтазар: 05.10.2023 15:31 ViktorUA
Прикольная карта, где брали?
https://hotline.ua/computer-videokarty/ ... 30-03-20g/
Andreyka
Member

Доброго дня.
GreenMile: Глобально у вас є два варіанти......
Монік у мене зараз тільки той, що в профілі. Був fullhd, зараз немає.
oversteve: власне якщо в планах є обробка 4к відео, то тут для зручності 4к морда потрібна без варіантів
Зараз в планах тільки обробка fullhd відео, що буде далі поки що невідомо.
GreenMile: яке співвідношення монтажу відео до ігор буде, якщо грати кожен день, а відео монтувати раз на місяць- це один сценарій, а якщо навпаки- зовсім інший :beer:
Син планує вивчати монтаж відео. Він хоче грати в minecraft, записувати відео і монтувати його. Планує робити 1 відео в неділю.
Зараз він монтує на смартфоні poco x5 pro. Використовує Photoshop CC 2019, Cap cut, Alight Motion, KineMaster та інші.
Ну і звісно, що хоче пограти в ігри.
Nouriel: якщо не буде оновлення всієї системи десь роки 2, то я б на вашому місці взяв з нового 6600 за 8-9к грн(вона як 3060 8гб), або б/у карточку приблизно за таку ж ціну
Вже почав думати над зміною платформи. За термінами не знаю, але напевно в найближчі пів року, можливо трохи більше.

Тому думаю брати монік 24 full hd, та карточку на зараз. Брати думаю nvidia, так як 3D/монтаж і minecraft з променями.
Далі вирішувати, що збирати з нового.
Зараз можу взяти б/в 3070 за 350$, нову 3060 або 4060 за +-400$, нову 4060TI за 510-540$
Але за ціну нової 4060TI можна знайти б/в 3080 10Gb. Але не знаю, чи є сенс в цьому.
Такі ціни в моєму регіоні.
Vlaad13
Member

Andreyka: 06.10.2023 14:42 Доброго дня.
GreenMile: Глобально у вас є два варіанти......
Монік у мене зараз тільки той, що в профілі. Був fullhd, зараз немає.
oversteve: власне якщо в планах є обробка 4к відео, то тут для зручності 4к морда потрібна без варіантів
Зараз в планах тільки обробка fullhd відео, що буде далі поки що невідомо.
GreenMile: яке співвідношення монтажу відео до ігор буде, якщо грати кожен день, а відео монтувати раз на місяць- це один сценарій, а якщо навпаки- зовсім інший :beer:
Син планує вивчати монтаж відео. Він хоче грати в minecraft, записувати відео і монтувати його. Планує робити 1 відео в неділю.
Зараз він монтує на смартфоні poco x5 pro. Використовує Photoshop CC 2019, Cap cut, Alight Motion, KineMaster та інші.
Ну і звісно, що хоче пограти в ігри.
Nouriel: якщо не буде оновлення всієї системи десь роки 2, то я б на вашому місці взяв з нового 6600 за 8-9к грн(вона як 3060 8гб), або б/у карточку приблизно за таку ж ціну
Вже почав думати над зміною платформи. За термінами не знаю, але напевно в найближчі пів року, можливо трохи більше.

Тому думаю брати монік 24 full hd, та карточку на зараз. Брати думаю nvidia, так як 3D/монтаж і minecraft з променями.
Зараз можу взяти б/в 3070 за 350$, нову 3060 або 4060 за +-400$, нову 4060TI за 510-540$
Але за ціну нової 4060TI можна знайти б/в 3080 10Gb. Але не знаю, чи є сенс в цьому.
Такі ціни в моєму регіоні.
для майнкрафта 3070 с головой хватит + монтажа коротких роликов
если уверены в продавце - покупайте ни о чем даже не думайте
за 500$ покупать 4060 ti это :banghead:
https://www.pugetsystems.com/wp-content ... verall.png
Andreyka
Member

Vlaad13: 06.10.2023 15:50 для майнкрафта 3070 с головой хватит + монтажа коротких роликов
если уверены в продавце - покупайте ни о чем даже не думайте
за 500$ покупать 4060 ti это :banghead:
Так зараз такі ціни на нові 4060Ti, 19-20к грн.
Також схиляюсь до 3070.
Знайшов RTX 3070 Gigabyte Gaming OC 8G GDDR6 у повному комплекті, по ціні вже писав.

PS
У продавця є дві такі карти. Щоб було зрозуміло, продавець - це магазин комплектуючих, що продає как нове, так і б/в з гарантією.
Пропонують з гарантією 6 міс цю карту, та будь які тести при покупці. Є можливість все побачити та перевірити.
Карта у повному комплекті, говорять що на пломбах.
А як мені перевірити і обрати обну з двох, яка буде краща?
SergN
Member

Andreyka: 06.10.2023 14:42Тому думаю брати монік 24 full hd, та карточку на зараз. Брати думаю nvidia, так як 3D/монтаж і minecraft з променями.
Не ведіться на ті поради про 24" фхд -монітор. На сьогодні це вже древність. Беріть одразу 27" 2к, як і розглядали. Це набагато приємніші відчуття від взаємодії з ПК в будь-який момент часу. Краще потім карту заміните, коли син надумає грати в щось "важке", чи налаштування на одну позицію вниз переключите в вибагливих іграх (тільки ж це не про minecraft).
Vlaad13
Member

SergN: 06.10.2023 16:56
Andreyka: 06.10.2023 14:42Тому думаю брати монік 24 full hd, та карточку на зараз. Брати думаю nvidia, так як 3D/монтаж і minecraft з променями.
Не ведіться на ті поради про 24" фхд -монітор. На сьогодні це вже древність. Беріть одразу 27" 2к, як і розглядали. Це набагато приємніші відчуття від взаємодії з ПК в будь-який момент часу. Краще потім карту заміните, коли син надумає грати в щось "важке", чи налаштування на одну позицію вниз переключите в вибагливих іграх (тільки ж це не про minecraft).
Только и цена тут уже другая, да и 4060ти нам не особо подойдёт для игр( тут уже хотелось бы видеть 4070)
А судя по системе - денег у нас не прям много
SergN
Member

Vlaad13: 06.10.2023 17:58Только и цена тут уже другая, да и 4060ти нам не особо подойдёт для игр( тут уже хотелось бы видеть 4070)
Та "хотєлось відєть" прямо 4090 (під майнкрафт! :facepalm: ), тільки якщо людина поведеться на забобони фпс-дро..черів про те, що до 2к не можна підключати нічого нижче 4070, то дитина буде роками сидіти перед застарілим малим фхд-моніком. А якщо не зважатиме на чужі забобони, то дитині відразу перепаде нормальний сучасний монітор. Прямо відразу з цього моменту і на роки споживатиме контент з кращою якістю і з більшого екрану. І свої проекти на ньому робитиме, не лише геймитиметься.
Саме тому на цьому етапі краще взяти нормальний монітор, а відяху - на залишок з вторинного ринку.
Vlaad13
Member

SergN: 06.10.2023 18:05
Vlaad13: 06.10.2023 17:58Только и цена тут уже другая, да и 4060ти нам не особо подойдёт для игр( тут уже хотелось бы видеть 4070)
Та "хотєлось відєть" прямо 4090 (під майнкрафт! :facepalm: ), тільки якщо людина поведеться на забобони фпс-дро..черів про те, що до 2к не можна підключати нічого нижче 4070, то дитина буде роками сидіти перед застарілим малим фхд-моніком. А якщо не зважатиме на чужі забобони, то дитині відразу перепаде нормальний сучасний монітор. Прямо відразу з цього моменту і на роки споживатиме контент з кращою якістю і з більшого екрану. І свої проекти на ньому робитиме, не лише геймитиметься.
Саме тому на цьому етапі краще взяти нормальний монітор, а відяху - на залишок з вторинного ринку.
У меня так же племянник говорил - буду играть в Майнкрафт, мне 3060 с головой. А по и тогу прошел все ассасины и говорит можно было бы и по мощнее карту взять, для КС 2 в притык :lol:
daesz
Member

Vlaad13: 06.10.2023 18:09
У меня так же племянник говорил - буду играть в Майнкрафт, мне 3060 с головой. А по и тогу прошел все ассасины и говорит можно было бы и по мощнее карту взять, для КС 2 в притык :lol:
Скажіть вашому племіннику, що різниці між 300 і 500 фпс немає і що досить займатись от цим :rotate:
спойлер
Изображение
SergN
Member

Ти прямо в своєму репертуарі. Навіть якийсь недотренований штучний інтелект краще б тримав нитку розмови та наводив аргументи по суті.
Тут доросла людина прийшла за порадою при виборі заліза для сина, їй і підказується, як доцільніше вкласти кошти.
Vlaad13
Member

daesz: 06.10.2023 18:13
Скажіть вашому племіннику, що різниці між 300 і 500 фпс немає і що досить займатись от цим :rotate:
спойлер
Изображение
У киберкотлет есть - значит и у тебя должно быть :laugh:

Відправлено через 58 секунд:
SergN: 06.10.2023 18:19

Ти прямо в своєму репертуарі. Навіть якийсь недотренований штучний інтелект краще б тримав нитку розмови та наводив аргументи по суті.
Тут доросла людина прийшла за порадою при виборі заліза для сина, їй і підказується, як доцільніше вкласти кошти.
А ты этому человеку советуешь 2к монитор - чел не пиши мне больше плиз :-P
GreenMile
Member

SergN: 06.10.2023 16:56
На одну позицію вниз - бгг, а як же. У мене вдома два ПК на ФХД і 2к монах, якщо в той же БГ3 на ФХД на 1060 6Гб можна грати на нормальних налаштуваннях, то в 2к там задниця повна, доводиться на мінімалках грати ;) От реально, на ФХД куди приємніше, але то звісно кожному своє. Просто між ними різниця аж ніяк не в "одній позиції" і це потрібно розуміти.
Так то я за 2к але якщо планується оновлення заліза, якщо ні - то це тільки розчарування буде.
daesz
Member

Vlaad13: 06.10.2023 18:21 У киберкотлет есть - значит и у тебя должно быть :laugh:
От це те, що я чую від свого племінника :gigi:
У кіберкотлети 1к фпс, а в мене тільки 300 - фффсьо, я не можу бути "про", батьки "зарубали" кар'єру мені в корені :laugh:
SergN
Member

Vlaad13: 06.10.2023 18:21А ты этому человеку советуешь 2к монитор - чел не пиши мне больше плиз
Чудо місцеве, пишеться не тобі, а від твоїх дурнуватих порад оберігаються люди, які прийшли сюди спитати про вибір. Ти тут з момента своєї нещодавньої появи вже легендою став, як генератор найзашкварніших порад. Тут в прикріплені повідомлення вже пора додати: послухай Vlaad13 і зроби навпаки.
Більший негативний рейтинг, ніж твої поради-"шедеври", тут мають лише пости відвертих тролів, тож це не лише моя оцінка чи спостереження.
Я навіть впевнений, що навіть прочитавши це, ти не схаменешся, а продовжить постити ту ж саму діч, від якої треба буде оберігати користувачів форуму.

А тепер по темі: так, саме тому свідомо я і раджу подумати стратегічно про зір дитини, а відразу купити їй на роки нормальний монітор. Відяху ж вибрати вже згідно залишку коштів.
Vlaad13
Member

daesz: 06.10.2023 18:31
Vlaad13: 06.10.2023 18:21 У киберкотлет есть - значит и у тебя должно быть :laugh:
От це те, що я чую від свого племінника :gigi:
У кіберкотлети 1к фпс, а в мене тільки 300 - фффсьо, я не можу бути "про", батьки "зарубали" кар'єру мені в корені :laugh:
Так i е :weep: ( :lol: )
Melofon
Member

Vlaad13

Я навіть впевнений, що навіть прочитавши це, ти не схаменешся, а продовжить постити ту ж саму діч, від якої треба буде оберігати користувачів форуму. :gigi:
Vlaad13
Member

Melofon: 06.10.2023 18:47 Vlaad13

Я навіть впевнений, що навіть прочитавши це, ти не схаменешся, а продовжить постити ту ж саму діч, від якої треба буде оберігати користувачів форуму. :gigi:
GreenMile думает в этом вопросе так же
Рекомендовать 2к при ограниченном бюджете это нонсенс...
Моя не понимать короче...
Melofon
Member

Vlaad13: 06.10.2023 18:55Моя не понимать короче...
Кто бы сомневался :laugh:
Artem_M
Member

Народ, хто шарить в amd, що краще взяти: RX7800XT Pure нову за 27к, чи б.у. RX6900XT Red devil за 17к (гарантія 90 днів)? Приятель питає. По оглядам в основному виграє нова модель. А як воно в реалі? Бо тим оглядам з табличками віри немає.
ПС: для ігор.
Ответить