Intel працює над процесорами Arrow Lake Refresh для платформи LGA1851

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ви говорите про відсутність прориву, а потім проеціюєте на себе і ваші потреби. Енівей, злив зараховано.
А швидкодія в колоркорекції то дуже важливо, ага :D

Хомякам інтелу рекомендую поставити цьому посту мінус, зрозу отримаєте +12% в однопотоці. Інфа сотка.
er[socrates]
Member

Nutbar: 06.10.2023 14:0313900к лише на 34% швидший за 9900к. Це жалюгідні +8% за покоління.
omg, ну што за глупости? в пиковой продуктивности он в 3.5 раза быстрее
https://www.cpubenchmark.net/compare/50 ... l-i9-9900K
https://benchmark.chaos.com/corona/v10/ ... arch=9900k
https://benchmark.chaos.com/corona/v10/ ... rch=13900k
alexeygalas
Member

Nutbar: 06.10.2023 15:11Я вище наводив приклад, де абсолютно кожен сучасний процесор робить просадки нижче 60
Дістаньте процессор з комп*ютера, без нього просадки зникнуть ;)

Відправлено через 6 хвилин 24 секунди:
daesz

Десь собі запишіть, якщо не можете запам*ятати. Я не являюсь свідком червоних чи зелених чи синіх. Я працюю на всьому і порівнюю. ІМХО на процах амд вигідно ганяти в ігри, бо тупо дешевше. А працююю на інтелах, бо там більше фірмових фіч для робочого софту і стабільніша поведінка. І ніякого зливу. Весь ентерпрайз на інтелі не від ваших результатів в архіваторах чи fps в відьмаку, а від реальних результатів роботи
daesz: 06.10.2023 15:23Хомякам інтелу рекомендую поставити цьому посту мінус
Дуже лестите собі, якщо думаєте що комусь треба вас мінусити ))

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
daesz: 06.10.2023 15:23А швидкодія в колоркорекції то дуже важливо, ага
Якщо ви думаєте, що обробка фото це тільки кольорування - вітаю ваші пізнання в цій сфері на рівні 2 класу інформатики
daesz
Member

alexeygalas: 06.10.2023 15:33 daesz
Десь собі запишіть, якщо не можете запам*ятати. Я не являюсь свідком червоних чи зелених чи синіх. Я працюю на всьому і порівнюю. ІМХО на процах амд вигідно ганяти в ігри, бо тупо дешевше. А працююю на інтелах, бо там більше фірмових фіч для робочого софту і стабільніша поведінка. І ніякого зливу. Весь ентерпрайз на інтелі не від ваших результатів в архіваторах чи fps в відьмаку, а від реальних результатів роботи
Хоть з 5 прикладів нестабільності райзенів у "робочому софті" зможете привести? І "тойво", щоб проблема була загальна і поширена, а не у півтори "криворуких".

alexeygalas: 06.10.2023 15:33 daesz
daesz: 06.10.2023 15:23Хомякам інтелу рекомендую поставити цьому посту мінус
Дуже лестите собі, якщо думаєте що комусь треба вас мінусити ))
Ви ж вліпили? :lol: Хоча я вас не виню, +5% в однопотоці на покоління у штеуда то зашквар, а тут парубок на форумі запропонував цілих 12%, без смс та раєстрації.
Последний раз редактировалось daesz 06.10.2023 15:37, всего редактировалось 1 раз.
unique-neon
Member

alexeygalas: 06.10.2023 15:14h.264 кодують на відеокарті
Мабуть від випадку залежить. Відеокарти більш придатні для лайв стрімів, бо працюють в реальному часі. Однак gpu енкодер дуже великий файл видає при тій же картинці, порівняно з тим що робить софтовий.
Последний раз редактировалось unique-neon 06.10.2023 15:40, всего редактировалось 1 раз.
alexeygalas
Member

daesz

я цими дитячими забавками взагалі не корстуюсь тут )) Просто читаю і пишу повідомлення і все. Не розумію доцільність цих оцінок взагалі.
І не маю наміру когось образити чи висміяти.
daesz
Member

alexeygalas: 06.10.2023 15:35 Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
daesz: 06.10.2023 15:23А швидкодія в колоркорекції то дуже важливо, ага
Якщо ви думаєте, що обробка фото це тільки кольорування - вітаю ваші пізнання в цій сфері на рівні 2 класу інформатики
Серйозно? А що в лайтрумі ще щось можна крім цього робити? Бо от маю на ПК і крім загальної корекції там нічого й не зробиш :gigi:
manbearboar
Member

alexeygalas: 06.10.2023 15:35 бо там більше фірмових фіч для робочого софту
Типа AVX512, вы про него?
KimRomik
Member

Drimrex: 06.10.2023 13:34 Такими темпами скоро газові плити будуть не потрібні не а шо взяв i3 ультра взяв поставив чайник 2-4 хвилини він закипів :gigi:
краще вже централізоване опалення підключати, бо чайник можна нагріти тільки один раз вранці на каву і один раз на чай ввечері
alexeygalas
Member

daesz: 06.10.2023 15:35Хоть з 5 прикладів нестабільності райзенів у "робочому софті" зможете привести?
Ну, сидіти фільмувати весь день свій робочий процес, щоб не пропустити момент пролагу або помилки виконання певної операції, я не можу і не буду.
Прикладів повен інтернет, на форум Adobe або reddit зайдіть - прикладів стільки, що втопитись можна. А щодо криворукості - більшість працюють в стоку і навіть на лептопах, де в принципі нічого не поламаєш навмисно. Але тим не менш - на Ryzen лептопах як не сумно є затики а на Intel based їх чарівним чином просто немає.
Мені самому іноді сумно це бачити бо я дуже вірив в Zen 2 і Zen 3. Але нажаль чуда не відбулось. А отакі затики дуже псують настрій доставляють дискомфорт, особливо коли розв*язуєш складну задачу дуже довгий час.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
manbearboar

ні, я про vPro і Thunderbolt
Nikolaus
Member

Ребята, забудьте уже о том что было. По всему видно, что нас будут кормить байками и отсыпать по пол печеньки, чтобы мы жили вечном ожидании чуда и думали о развитии. Устойчивом развитии. По пару процентов в год.
Kashtan
Member

А що то за маячня в таблиці про метеор лейк в 4 кварталі 2024, якщо по факту він буде цього року? Черговий продукт творців новин, про який всі забудуть вже сьогодні?
GTX690
Junior

А що це буде з ядрами?

Ultra 200 - 24 і 8 ядер
Ultra 300 - 40 ядер
Ultra 400 - 12 ядер
Ultra 500 - 48 ядер
Захар Беркут
Member

Alex646: 06.10.2023 13:35 Так і є. Епоха кремнію закінчується. Геніїв, які б могли придумати нову архітектуру, не видно. Так і живемо...
Вибачаюсь до чого кремній та архітектура? Нові архітектури роблять постійно, кремній вже замінюють на скло, Джим Келлер що треба вже організував-вигадав, далі АМД та Інтел розробку продовжують. Не переймайтесь.
pelia
Member

alexeygalas: 06.10.2023 15:46
daesz: 06.10.2023 15:35Хоть з 5 прикладів нестабільності райзенів у "робочому софті" зможете привести?
Ну, сидіти фільмувати весь день свій робочий процес, щоб не пропустити момент пролагу або помилки виконання певної операції, я не можу і не буду.
Прикладів повен інтернет, на форум Adobe або reddit зайдіть - прикладів стільки, що втопитись можна. А щодо криворукості - більшість працюють в стоку і навіть на лептопах, де в принципі нічого не поламаєш навмисно. Але тим не менш - на Ryzen лептопах як не сумно є затики а на Intel based їх чарівним чином просто немає.
Мені самому іноді сумно це бачити бо я дуже вірив в Zen 2 і Zen 3. Але нажаль чуда не відбулось. А отакі затики дуже псують настрій доставляють дискомфорт, особливо коли розв*язуєш складну задачу дуже довгий час.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
manbearboar

ні, я про vPro і Thunderbolt
так де конкретно ваші приклади нестабільності? нам не треба відео, нам треба приклади помилок/нестабільності, при чому не у півтора каліки, а масові, тому що ось у моїй роботі люди все більше переходять на тредріпери та економлять собі купу часу
Yalg
Member

У меня есть сомнения что за менее чем 3 года они осилят 3 техпроцесса, так что всё будет хуже и медленнее.
alexeygalas
Member

pelia

А продукти Adobe оптимізовані під intel і 80% саме на них працюють.
Ну а про node js - тут достатньо поставити 2 лептопа на 8ядерних процессорах одного і іншого з одним і тим самим проектом і запустити збірку або Unit Тести. 10 прогонів з 10 лептоп на інтел завершує швидше на 10-15%. :-/

Сорян, але така реальність. І поки що нічого не міняється
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Чудовий приклад оптимізації софта в якому 8P+8Е молодщого проца краще ніж 8+16 старшого. Але винувата АМД в якій міфічні затики :up:
Alex646
Member

Захар Беркут: 06.10.2023 16:39 Вибачаюсь до чого кремній та архітектура? Нові архітектури роблять постійно, кремній вже замінюють на скло, Джим Келлер що треба вже організував-вигадав, далі АМД та Інтел розробку продовжують. Не переймайтесь.
До того, що техпроцес не зможе зменшуватися завжди.
Нові архітектури? Ну, ті, що +5% до продуктивності, - безумовно. А проривів рівня Conroe чи Sandy Bridge не видно.
Скло? Покажіть проц зі скляною підложкою в продажу. Це ще не скоро.
Захар Беркут
Member

Alex646: 06.10.2023 18:25
Захар Беркут: 06.10.2023 16:39 Вибачаюсь до чого кремній та архітектура? Нові архітектури роблять постійно, кремній вже замінюють на скло, Джим Келлер що треба вже організував-вигадав, далі АМД та Інтел розробку продовжують. Не переймайтесь.
До того, що техпроцес не зможе зменшуватися завжди.
Нові архітектури? Ну, ті, що +5% до продуктивності, - безумовно. А проривів рівня Conroe чи Sandy Bridge не видно.
Скло? Покажіть проц зі скляною підложкою в продажу. Це ще не скоро.
Звичайно не зможе зменшуватись завжди, тільки ще раз - до чого ТП та до архітектури, архітектура - побудова та компонування, ТП - розмір побудови складових - умовно кажучи, ви плутаєте тепле с м'яким. Інтел вже повідомило за процесори на склі, так у 2030 році вони вже анонсували перехід, інженерні зразки вже спроєктовані - так що не переймайтесь.

І так ще раз - архітектуру яку вигадують генії.
Ще раз, Джим Келлер все організував АМД та Інтел, вони розробляють далі, чому немає геніїв? Якщо є Джим Келлер?... Так натякну - вже прямо.
Ответить