Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
-
vpchelko
Member
.del
-
freezers
Junior
Всім привіт)
Обираю плату + пам'ять + охлад для 7900X.
Потрібно для процесорозалежної роботи + в контр страйк пограти.
Конфіг буде 7900X / 64гб (буду брати нормальну) / 6700XT
Потрібен вайфай, хороше аудіо буде плюсом.
Розганяти не буду, але хотілося щоб в стоці воно працювало на максимум)
Корпус продувається добре.
По охолодженню думаю поставити недорогу водянку, бо при минулому переїзді з компом мені башня пом'яла ніжки на процесорі/материнці.
Також у мене спочатку була MSI X470, потім Асус B550, по біосу/софту msi набагато більше подобалась)
Початково я дивився на "MSI MAG B650 Tomahawk Wifi", бо пам'ятаю що мені колись за часів AM4 казали що томагавк серія ок)
Але там і навіска хороша, ALC4080 звук, RZ616 вайфай.
Але тут радили Asrock / Gigabyte.
Але асроків в магазах з гарантією немає в наявності.
Дивився також на "GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX", як тут радили, але її теж в магазах з гарантією немає.
В наявності є
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX
GIGABYTE X670 AORUS ELITE AX
Але вони вже сильно дорожчі)
І я вже сильно заплутався, тож, що порадите?)
З приводу пам'яті/водянки теж прийняв би поради, але я так розумію в сусідній топік треба йти)
Дякую!!
По охолодженню думаю поставити недорогу водянку, бо при минулому переїзді з компом мені башня пом'яла ніжки на процесорі/материнці.
Також у мене спочатку була MSI X470, потім Асус B550, по біосу/софту msi набагато більше подобалась)
Початково я дивився на "MSI MAG B650 Tomahawk Wifi", бо пам'ятаю що мені колись за часів AM4 казали що томагавк серія ок)
Дивився також на "GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX", як тут радили, але її теж в магазах з гарантією немає.
В наявності є
З приводу пам'яті/водянки теж прийняв би поради, але я так розумію в сусідній топік треба йти)
Дякую!!
-
Pathfinder
Member
- Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
АМ5 і розгін фактично зовсім не сумісні речі. Тонке налаштування і андервольт.freezers: ↑ 04.10.2023 16:32 Розганяти не буду, але хотілося щоб в стоці воно працювало на максимум)
Потім ніжок вже немає на процесорі. Лапки на сокєті материнської плати і вони теж іноді гнуться, якщо на них шось впустити.
-
Piter Cantrope
Member
freezers
Не бачу ніяких проблем з MSI. В мене була плата гігабайт, зараз MSI.
Не бачу ніяких проблем з MSI. В мене була плата гігабайт, зараз MSI.
-
freezers
Junior
Piter Cantrope
В цій темі сильно гамнілісь на асус і мсі) Ну, з того що я тут начитав)
upd2.
ASRock B650E Taichi Lite
https://www.ebay.com/itm/305076427259
Ось ця прям дуже солодко виглядає) Але що з глобальною гарантією? Вона існує?
В цій темі сильно гамнілісь на асус і мсі) Ну, з того що я тут начитав)
- спойлер
- * Тут було про питання про Asrock PG Riptide, але я для себе знфв це питання і видалив *
upd2.
ASRock B650E Taichi Lite
https://www.ebay.com/itm/305076427259
Ось ця прям дуже солодко виглядає) Але що з глобальною гарантією? Вона існує?
Последний раз редактировалось freezers 04.10.2023 17:14, всего редактировалось 1 раз.
-
Piter Cantrope
Member
Я теж читав)
А потім потримав в руках і покористувався. Все норм з MSI (і з гігабайт теж було все норм, до речі). Не знаю як там було на UEFI річної давнини, зараз норм.
Не бачу ніяких проблем з цією PG Riptide. В Асрока наполовину дешевші AM5 материнки цілком хороші, не бачу чому з цією щось мало б бути не так. У нас її продають за 10к гривень, це найдешевша плата з PCIE 5.0, що робить її привабливою.
Про глобальну гаратнію не знаю, але навряд.
А потім потримав в руках і покористувався. Все норм з MSI (і з гігабайт теж було все норм, до речі). Не знаю як там було на UEFI річної давнини, зараз норм.
Не бачу ніяких проблем з цією PG Riptide. В Асрока наполовину дешевші AM5 материнки цілком хороші, не бачу чому з цією щось мало б бути не так. У нас її продають за 10к гривень, це найдешевша плата з PCIE 5.0, що робить її привабливою.
Про глобальну гаратнію не знаю, але навряд.
-
LiquidStorm
Member
Більше слоїв - краще працює із оперативкою. Наприклад, коли вставлено 4 планки, доска із 8 слоями триматиме більші частоти пам'яті (краще/стабільніше розгін), ніж 6-слойна.freezers: ↑ 04.10.2023 16:576 слоїв PCB проти 8 у інших. Чи це вливає якось?
-
acm_fan
HWBOT OC Team
В условиях войны для Украины она не работает у таких гигантов как Corsair или там Samsung, что хотеть от более слабых контор?
У ASRock есть официальные импортёры, вот там гарантию и можно требовать, а не с покупок на ebay/newegg. Будете отправлять в США в случае проблем (например БП так уже отправлял не один человек на форуме).
-
daesz
Member
Навіщо вам X670 МП, якщо гнати не будете. І яке має значення який біос подобається більше, якщо знову ж таки гнати не будете. Зайдете в перший день, виставите профіль ХМР / знімете РВО з авто на інейбл і більше ніколи його бачити не будете в любому випадку.freezers: ↑ 04.10.2023 16:32
- спойлер
- Всім привіт)
В наявності є
Дякую!!
7900х буде спокійно працювати під хорошим повітрям, і ніякої води там не потрібно також.
- msi pro b650-p wifi
- gigabyte b650 gaming x ax
- msi b650 gaming plus wifi
Все інше на нашому винку буде вже значно дорожче, і по суті, нічого не додасть. Якщо дивитись в сторону мікроАТХ - то можна ще трохи зекономити.
-
Pathfinder
Member
- Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
А шо розганяти на АМ5 ? В звичайних умовах? Викрутити частоту на 5.1 щоб жер як не все і тоді 360/420 вода треба?
-
daesz
Member
Людина озвучила умови - "Розганяти не буду, але хотілося щоб в стоці воно працювало на максимум)". В мому розумінні це або РВО залишається на авто, або з авто в інейбл. Для цього не потрібно ні дорогої мп, ні тим більше повітряPathfinder: ↑ 04.10.2023 19:53 А шо розганяти на АМ5 ? В звичайних умовах? Викрутити частоту на 5.1 щоб жер як не все і тоді 360/420 вода треба?
-
vpchelko
Member
А в чем сокральный смысл материнки со встроенным wifi - если вопрос решает usb wifi затычка? Модели без wifi тупо на 2-3тыс грн дешевле - почти 1/3 цены материнки это шо wifi приемник?
У меня вызывает отторжение, когда производитель продает комплектующие в 2-3 выше рыночной цены.
У меня вызывает отторжение, когда производитель продает комплектующие в 2-3 выше рыночной цены.
-
daesz
Member
Моделі без вайфай рідко коли дешевші на 1к.vpchelko: ↑ 04.10.2023 21:07 А в чем сокральный смысл материнки со встроенным wifi - если вопрос решает usb wifi затычка?
Особисто взяв МП без вайфаю, оскільки на момент покупки не був потрібен, а меньше чим через місяць став потрібен, взяв затичку за 300 грн і на ній "підтуплюють" навіть відео в потоці 1080р60 з ютубу. А нормальний вайфай на аналогічній МП був всього +500.
-
vpchelko
Member
не знаю где ты такую нашел, что ютуб тормозит, я купил для ноутбука - добавил +20 метров дальнобойности, без всяких тормозов.daesz: ↑ 04.10.2023 21:30 Моделі без вайфай рідко коли дешевші на 1к.
Особисто взяв МП без вайфаю, оскільки на момент покупки не був потрібен, а меньше чим через місяць став потрібен, взяв затичку за 300 грн і на ній "підтуплюють" навіть відео в потоці 1080р60 з ютубу. А нормальний вайфай на аналогічній МП був всього +500.
На хотлайне глянь - самая дешевая B650 с вайфаем 7110грн, без вайфая 5145грн
Может знаешь где можно дешевле найти?
Похоже на хотлайн фильт глючит... самая дешевая с wifi 6505грн - т.е. ~1500грн за адаптер который на али можно купить за 500грн.
-
daesz
Member
Ви хоч аналогічні МП порівнюєте? Чи ферарі з запорожцем?vpchelko: ↑ 04.10.2023 21:32На хотлайне глянь - самая дешевая B650 с вайфаем 7110грн, без вайфая 5145грнdaesz: ↑ 04.10.2023 21:30 Моделі без вайфай рідко коли дешевші на 1к.
Может знаешь где можно дешевле найти?
Похоже на хотлайн фильт глючит...
От ту що купив я без вайфаю, і вона ж тільки з вайфаєм.
edt. От спеціально зайшов на хотлайн, кинув б650 чіпсет в пошук, включив вільтр з вайфаєм і відібрав перші 3 по ціні, потім виключив фільтр "з вайфаєм" і з цих 3 є тільки 1 у варіації без вайфаю і різниця в ціні 200 грн.
-
vpchelko
Member
А какие фильты выбираете, что так все залепило радиаторами? Чипсет вроде одинаковый, чего производители так варируеться с оснащением?daesz: ↑ 04.10.2023 21:41Ви хоч аналогічні МП порівнюєте? Чи ферарі з запорожцем?
Последний раз редактировалось vpchelko 04.10.2023 21:56, всего редактировалось 2 раза.
-
daesz
Member
Як вже написав вище - б650 чіпсет і вайфай адаптер.vpchelko: ↑ 04.10.2023 21:52А какие фильты выбираете, что так все залепило радиаторами?daesz: ↑ 04.10.2023 21:41Ви хоч аналогічні МП порівнюєте? Чи ферарі з запорожцем?
-
vpchelko
Member
типа GIGABYTE B650M K или MSI PRO B650M-P откровенное гно, ненастоящий B650?daesz: ↑ 04.10.2023 21:55типа GIGABYTE B650M K или MSI PRO B650M-P откровенное гно?
-
daesz
Member
Тут діло не в тому чи вони погані чи ні, а в тому що начиння в них різне. Банально на моделі гіги з вайфаєм більше фаз живлення, більше юсб-тайп сі, більше роз'ємів під корпусні вентилятори, на 1 більше вихід дівіай, на дошці є кнопка ресебу біосу. Лінь відкривати ще й МП від емесаїв, але впевнений що там теж саме.vpchelko: ↑ 04.10.2023 21:56типа GIGABYTE B650M K или MSI PRO B650M-P откровенное гно, ненастоящий B650?daesz: ↑ 04.10.2023 21:55типа GIGABYTE B650M K или MSI PRO B650M-P откровенное гно?
-
vpchelko
Member
А ты сам перебираешь все материнки, чтобы эту инфу найти, или есть другие ресурсы которые помогают быстро найти нужный сетап?daesz: ↑ 04.10.2023 22:02Тут діло не в тому чи вони погані чи ні, а в тому що начиння в них різне. Банально на моделі гіги з вайфаєм більше фаз живлення, більше юсб-тайп сі, більше роз'ємів під корпусні вентилятори, на 1 більше вихід дівіай, на дошці є кнопка ресебу біосу.
Слишком уж фильты поиска калечные на хотлайни и ek.ua, а описание сильно перегруженно инфой...
Не спорю лишние слоты удобно, ну кнопка ресета биоса - такое, но вообще удобно когда настраиваешь комп.
Теперь понятен выбор - все-таки 9 райзен, уж питание для него нужно повышенное
Відправлено через 8 хвилин 14 секунд:
daesz
на ek.ua срабатывает фильтр материнки для разгона - попадют матери с дополнительным питанием процессора. Хотя про разгон речи и небыло... но да проц ведь под hi-end-desktop.
самая дешовая ASRock B650 Pro RS