Насколько я понимаю, для того что бы появилось надо еще и дополнительные правки вносить кроме правок по слоту. Но гайда для x99 сверху не видно.Boogiman: ↑ 03.10.2023 08:06 Так, лише переконфігурація PCI-E слотів - а в меню самого BIOS ніяких нових підпунктів щодо разгалудження ліній PCI-E не з'явилося.
Последние статьи и обзоры
Новости
Як подружити Asus Rampage 5 Extreme і Asus ROG Hyper M.2 Card
-
S
Member
-
Boogiman
Junior
Ще й яка підстава! Зробили один слот М2 на материнці - і гуляй собі!Павло: ↑ 03.10.2023 02:34 Не дешева плата а така підстава від виробника! Но гайд ви запилили потужний за це вам плюс! Цікаво що відпише підтримка асуса якщо туди звернутись?!
Дякую, старався описати всі моменти.
Я маю для вас відповідь на це питання!
Зворотній зв’язок від техпідтримки Asus
- спойлер
- Є материнка Rampage 5 Extreme, карта розширення ROG Hyper M2 Card на 2 слоти для NVMe SSD та два ідентичні SSD. Якщо по одному SSD вставляти в цю карту, в будь-який із слотів, то все визначається і в біосі і у вінді (Windows 11 Pro x64). Якщо ж вставити обидва SSD в цю гіперкарту, то завантаження відбувається ТІЛЬКИ з першого слота – діод другого слота теж світиться, але не блимає (мабуть, напруга подається, але звернення до SSD немає). Які вже тільки параметри в біосі не змінював, у різні PCI-E слоти переставляв цю карту, але змін немає: завантаження лише з першого слота. Як можна змусити працювати обидва SSD на цій карті?
--------------------------------------------------
Вас вітає Служба технічної підтримки ASUS
Доброго дня! Проблема в тільки в завантаженні з другого слоту, чи другий слот взагалі не є активним в системі та БІОС?
SSD в другому слоті на гіперкарті взагалі не бачиться ні в біосі, ні у вінді. Просто світиться його зелений діод і все. А діод на першому слоті блимає, тобто відбувається звернення до першого SSD, і, відповідно, він і бачиться і в біосі, і відбувається з нього завантаження самої вінди.
Доброго дня! Маю підозру на перебільшення можливостей процесору. Чи є можливість перевірити гіперкарту на іншому ПК?
Ні, є лише цей. Але, якщо ви маєте на увазі, що у процесора недостатньо ліній PCI-E – то ні, їх із запасом вистачає, тому що використовується Intel Xeon E5-2676 v3, який має 40 ліній PCI-E. Тобто, відеокарта бере собі 16 і гіперкарта із двома SSD на борту бере 8 ліній (4х4). У підсумку використовується лише 24 ліній. Тому тут явно не апаратна, а програмна проблема, можливо на рівні BIOS материнки.
Доброго дня! Так, PCI ліній дійсно більш ніж достатньо. Дана гіперкарта призначена для створення RAID масивів. В разі, якщо RAID масив не створено, гіперкарта працює тільки з 1 слотом, тоді як 2-й неактивний. Детальніше: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/A ... X16%20Card
А якщо я хочу використовувати гіперкарту просто як перехідник для NVMe SSD, щоб обидва диска бачились як окремі 2 фізичні пристрої – тоді як? Невже це неможливо? І що, будь-яка з ваших фірмових гіперкарт (будь то на 2 чи на 4 слота для NVMe) працює лише в RAID режимах?!! Ну це ж ідіотизм, погодьтеся!
Доброго дня! Дана гіперкарта не працює як розширювач пам’яті. Вона працює саме як RAID платформа і це її цільове призначення. По замовчуванню вона працює в RAID 0. Єдина варіативність, яку ви можете отримати – різні режими RAID. Тобто, окремо використовувати її як просто додаткові слоти під М2 – неможливо, так як це не її цільове призначення та не передбачено виробником.
Скоріш за все, так. Але я не заморочувався: як тільки SSD показались в меню Boot в BIOS, і почали правильно працювати, то я так і залишив. Можливо, хтось із більшими знаннями по цій темі зможе це реалізувати. А поки що так.S: ↑ 03.10.2023 08:33Насколько я понимаю, для того что бы появилось надо еще и дополнительные правки вносить кроме правок по слоту. Но гайда для x99 сверху не видно.Boogiman: ↑ 03.10.2023 08:06 Так, лише переконфігурація PCI-E слотів - а в меню самого BIOS ніяких нових підпунктів щодо разгалудження ліній PCI-E не з'явилося.
-
S
Member
Уровень поддержки впечатляет, когда на странице с продуктом прямо написано совместимо только со следующими моделями.Boogiman: ↑ 03.10.2023 08:52 Зворотній зв’язок від техпідтримки Asus
RAID function Support on ASUS motherboards:
Intel® RAID on CPU function ready for some X299, Z370 and Z390 Series Motherboard models. (It supports Intel® SSDs only.)
AMD® X399/X470/B450/X370/B350/X570/TRX40 Series Motherboard models*
* Maximum number of M.2 SSD support will vary, it depends on different CPU specs and PCIe bifurcation settings in different ASUS motherboards.
Please see the FAQ link for full compatible lists and further information:
https://www.asus.com/support/FAQ/1037507
-
Boogiman
Junior
Невелике оновлення по темі. Надибав тут гіпер карту на 4 слоти для NVMe: Asus Hyper M.2 X16 Card V2. Як я і припускав раніше, всі 4 NVMe SSD визначилися на ній, і з будь-якого з них можна завантажувати вінду (на всіх чотирьох SSD стоїть однакова система). Вентилятор на відкритому стенді трохи чутно: замір гучності телефоном у 20 см від вентиля показав 35 Дб.
Також спробував роботу SSD у NVMe слоті на самій материнці при вставленій у третій червоний слот PCI-E гіпер карті на 4 SSD - результат такий же: всі п'ять SSD коректно відображаються як у BIOS'i, так і у вінді, і з будь-якого можна завантажуватись.
Ще для цікавості провів такий експеримент: гіпер карта на 4 SSD стояла в 3-му червоному слоті PCI-E, а в 2-й червоний слот PCI-E я втикнув гіпер карту на 2 SSD (це котра чорна). В такій конфігураціі бачились ЛИШЕ по одному SSD в слотах №1 на кожній гіпер карті!!! Не знаю, як це працює, але у підсумку з 6-ох SSD, які були вставлені в гіпер карти, загалом працювали лише 2!!!
Також спробував роботу SSD у NVMe слоті на самій материнці при вставленій у третій червоний слот PCI-E гіпер карті на 4 SSD - результат такий же: всі п'ять SSD коректно відображаються як у BIOS'i, так і у вінді, і з будь-якого можна завантажуватись.
Ще для цікавості провів такий експеримент: гіпер карта на 4 SSD стояла в 3-му червоному слоті PCI-E, а в 2-й червоний слот PCI-E я втикнув гіпер карту на 2 SSD (це котра чорна). В такій конфігураціі бачились ЛИШЕ по одному SSD в слотах №1 на кожній гіпер карті!!! Не знаю, як це працює, але у підсумку з 6-ох SSD, які були вставлені в гіпер карти, загалом працювали лише 2!!!