Последние статьи и обзоры
Новости
AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames
-
Earanak
Member
Ну если это вы в контексте Киберпанка 2077 обсуждаете то я вообще не понимаю в чем проблема.
Не нравится PathTracing включай RayTracing, хочешь классическую растеризацию отключай и то и это.
Хочешь плавнее картинку в размен на незначительные артефакты включай генерацию кадров.
Не тащит GPU или хочешь заэкономить на нагрузке на GPU - включай DLSS. Если вдруг не нравится DLSS, включай FSR.
Я вот в Киберпанк в 2020 на релизе играл без Рейтрейсинга в нативном разрешении. Сейчас перед выходом 2.0 версии тоже вот думал, отключу нафиг эти все RT/PT/FG/RR/DLSS... Но все таки попробовал и внезапно, понял что и качество у DLSS с настроенной резкостью меня устраивает и FG работает прилично, да и PathTracing прям пушка в сравнении с классическим освещением. В итоге оставил все включенным, вот играю уже часов 30 и балдею. Конечно вижу некоторые огрехи, но в целом картинка приятная и производительность с отзывчивостью ровная. Если AMD на Радеонах будет предлагать тот же спектр настроек - я буду только рад этому.
Не нравится PathTracing включай RayTracing, хочешь классическую растеризацию отключай и то и это.
Хочешь плавнее картинку в размен на незначительные артефакты включай генерацию кадров.
Не тащит GPU или хочешь заэкономить на нагрузке на GPU - включай DLSS. Если вдруг не нравится DLSS, включай FSR.
Я вот в Киберпанк в 2020 на релизе играл без Рейтрейсинга в нативном разрешении. Сейчас перед выходом 2.0 версии тоже вот думал, отключу нафиг эти все RT/PT/FG/RR/DLSS... Но все таки попробовал и внезапно, понял что и качество у DLSS с настроенной резкостью меня устраивает и FG работает прилично, да и PathTracing прям пушка в сравнении с классическим освещением. В итоге оставил все включенным, вот играю уже часов 30 и балдею. Конечно вижу некоторые огрехи, но в целом картинка приятная и производительность с отзывчивостью ровная. Если AMD на Радеонах будет предлагать тот же спектр настроек - я буду только рад этому.
-
unique-neon
Member
daesz
Ну тут наче як перевага у AMD при одному прайсі, але я все одно дивився в сторону NV. Щоправда не через РТ (лише метро ексодус з ним зіграв, і то з цікавості при придбанні карти), а через тензори так розумію - dlss, dlaa, frame gen, dldsr (користуюсь всім залежно від тайтла)
Ну тут наче як перевага у AMD при одному прайсі, але я все одно дивився в сторону NV. Щоправда не через РТ (лише метро ексодус з ним зіграв, і то з цікавості при придбанні карти), а через тензори так розумію - dlss, dlaa, frame gen, dldsr (користуюсь всім залежно від тайтла)
-
daesz
Member
Проти тензорів нічого немаю, хоча й не впевнений чи фср3 працює на рівні нейронок/тензорних ядер, чи то все ще програмно все у них.unique-neon: ↑ 30.09.2023 13:09 daesz
Але ж за РТ ядра ви платите гроші при купівлі ВК, їхня вартість уже складає % від вартості товару, і якщо ви купляєте слабку ВК (4060/3060/7600, для прикладу), яка слабо тягне в РТ і включати його там буде тільки безумець - то ви фактично викидаєте гроші на вітер. А так був би варіант без РТ, а за 5-10% вартості товару які складав РТ вам насипали б +10% шейдерних ядер.
Як думаєте на яку кількість 4060/3060/7600 без РТ припадал б одна карта з РТ? Думаю цифра була б мінімум трьохзначна.
-
Victor Butko
Junior
Може у вас замала роздільна здатність на моніторі? На моєму 4К 27" моніторі мила аж до режиму balance не видно. Я вглядався з відстані 30см, хоча зазвичай граю на відстані 75см.avtoelectrik: ↑ 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
man1242
Member
Дуже добре коли у тебе у сингл грі у середньому 60фпс та при включені генератора стрибок іде до 120 на 144гц моніторі.Vpupkin: ↑ 30.09.2023 12:49 Yalg
Так генератор эффективен только если и так всё неплохо, если карта не тянет то генератор не спасёт и не должен спасти, это уплавнялка изначально более-менее плавной картинки.
А куда сколько каких блоков пихать у вас никто не спрашивает, как дядя Ху решил так и будет, а вы либо покупаете либо нет.
Вас никто не заставляет включать PT, ограничитель другим вариантом, там настройки есть.
-
IronAngel72
Member
А для відео підходить?
-
Rain Man
Member
нормальный драйвер, в отличии от 23.9.3 не считает что при открывании страничек в браузере ты играешь в какую-то жёсткую 3д игрулю и не бустит память, соответственно серфить можно комфортно без постоянного включения вертушек.. а ещё спокойно становится на 5700хт, появилось малёхо новых настроечек..
-
konb999
Member
Не сторонник а прихильник! Живої графіки на 3060! ото ти мені настрій підняв!avtoelectrik: ↑ 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
avtoelectrik
Member
konb999
де аватар бенладена? чи то ти прибрав спеціально бо всі звикли і знають шо ти таке ?
де аватар бенладена? чи то ти прибрав спеціально бо всі звикли і знають шо ти таке ?
-
Intel74320ASuperFin+
Member
6000 - де факто уже мертвая серия. Амуде до. сих пор не может отполировать 7000 серию до идеала. Да и в рабочих приложениях вообще мрак. Хуанг задавил всех чемоданами.Impulse101: ↑ 30.09.2023 09:57 Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames
"Головним недоліком AMD Fluid Motion Frames можна назвати обмежений перелік сумісних 3D-прискорювачів. Він є частиною графічного драйвера «червоних» та доступний лише на відеокартах Radeon RX 7000-ї серії. Разом з тим технологія FSR 3 повинна бути вбудована в гру самими розробниками, зате може працювати в тому числі на графічних адаптерах конкурентів."
Будет смешно если на RX6000 работать не будет, а на каких нибудь Паскалях будет
Зато Хесс штеуда можешь включать хоть на чем угодно. Аттракцион невиданной щедрости .
-
Siryi Wolf
Junior
Зараз протестую на своїй HD 6930, тільки кривий стартер знайду та вугля підкину ..
-
n+gibat[]r
Member
Силиконовые груди и губы проглотили же, и это проглотятavtoelectrik: ↑ 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
AceDeLaeda
Member
Читаючи коменти в цій гілці, а також в інших, зрозумів, хто не пробував FG, DLSS - жахливо те все хейтять, скоріш за все подивившись ютюбчіки або почитавши огляди "авторитетних" експертів, а хто пограв на тому всьому, як мінімум каже, що все нот бед і краще з ним ніж без нього. Не знаю, що там викатить АМД, але навіть "любітєльскій" DLSS + FG мод в старфілд дав мені приріст ФПС +100% на секундочку, а також кращу чіткість, без жодної різниці в інпутлаг. Хоча сам читав, що він з'являється. Я його не побачив. Не відчув. Було 40 кадрів - стало 80. Якось так.
-
Rain Man
Member
AceDeLaeda
на амд_шном фг походу тоже намечается х2 к фпс
на амд_шном фг походу тоже намечается х2 к фпс
-
Nick22
Member
Вони не гальмують швидкодію, вони лише спонукають купляти новіші, потужніші, дорожчі картиЗахар Беркут: ↑ 30.09.2023 11:58Зараз прибіжить секта променів щастя, та пояснить як ви помиляєтесь, адже витратити потужності на 200% швидкодії це не той шлях, а от загальмувати швидкодію на користь променів екстазу от це воно, адже як казав святий Хуан - "тільки божевільні купляють карти без чарівних променів". Так так очікую 40+ мінусів за наругу над святим Хуаном та його божественними променями, як в минулий раз - коли намагався пояснити, шо усі ці "технології щастя" лише гальмують швидкодію.Павло: ↑ 30.09.2023 11:36 Короче ми дійшли до того, що карти коштують що від зелених, що від червоних 1000+ баксів жеруть 300+ ват та для нормального фпс використовують нейромережі бо в нативі їм не хватає потужності… ( привіт 20 фпс на 4090 в 4к в кб2077)
Якось це все сумно
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Чому мертва, 6000 серія ще довго буде актуальною!! Хороші карти вийшли)Intel74320ASuperFin+: ↑ 30.09.2023 15:316000 - де факто уже мертвая серия. Амуде до. сих пор не может отполировать 7000 серию до идеала. Да и в рабочих приложениях вообще мрак. Хуанг задавил всех чемоданами.Impulse101: ↑ 30.09.2023 09:57 Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames
"Головним недоліком AMD Fluid Motion Frames можна назвати обмежений перелік сумісних 3D-прискорювачів. Він є частиною графічного драйвера «червоних» та доступний лише на відеокартах Radeon RX 7000-ї серії. Разом з тим технологія FSR 3 повинна бути вбудована в гру самими розробниками, зате може працювати в тому числі на графічних адаптерах конкурентів."
Будет смешно если на RX6000 работать не будет, а на каких нибудь Паскалях будет
Зато Хесс штеуда можешь включать хоть на чем угодно. Аттракцион невиданной щедрости .
-
Yalg
Member
Rain Man
-
SKYJAKER
Member
Fake Motion Frames тобто Fluid Motion Frames як там було видно бачить тільки оверлей самого амд софту/драйвера
-
Rain Man
Member
Yalg
RivaTuner Statistics Server судя по всему не умеет ещё работать с фг амд и не отображает актуальные данные.. ну забыл автор наложить статистику на участке видео, вот ему и напишите, а мне то оно зачем? )
Отправлено спустя 1 час 38 минут 29 секунд:
Yalg
добавлю всё же.. я человек тоже "неверующий" в общем спецом обновил игру где этот фг уже реализован и погонял именно на этом драйвере, который тут якобы обсуждают, а на самом деле размышляют у кого лучи лучистее... с лупой даже сидел рассматривал разницу, результаты по фпс вот такие...
RivaTuner Statistics Server судя по всему не умеет ещё работать с фг амд и не отображает актуальные данные.. ну забыл автор наложить статистику на участке видео, вот ему и напишите, а мне то оно зачем? )
Отправлено спустя 1 час 38 минут 29 секунд:
Yalg
добавлю всё же.. я человек тоже "неверующий" в общем спецом обновил игру где этот фг уже реализован и погонял именно на этом драйвере, который тут якобы обсуждают, а на самом деле размышляют у кого лучи лучистее... с лупой даже сидел рассматривал разницу, результаты по фпс вот такие...
-
minesweeper
Member
Велл ком ту зе рил вёрл ))avtoelectrik: ↑ 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
Nutbar
Member
На словах супер! Але подивився тести цієї Fluid Motion Frames (не плутати з FSR3-FG) і виявилось, що генерація кадрів вимикається під час швидких рухів камерою, тобто якраз в той момент, коли вона найбільше потрібна. Якась нісенітниця. Нашо воно таке взагалі треба?