Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Ostin: 29.09.2023 11:57
Можна пару прикладів таких гарних моніторів?
Це вибірка, яку робив для себе:
https://www.rtings.com/monitor/tools/table/120254
Забув додати фільтр ціни і розширення, їх тоді багато менше стає))
Radio Bay
Member

Shkrabaliuk: 29.09.2023 11:59 з адекватними вбудованими колонками.
А такие бывают? Мне кажется даже дешманские Edifier R12U со встройки будут на голову выше. Если возможно, я бы исключил этот пункт из требований
IvanCh
Member

Ostin
ці питання зв'язані не з частотою проєкту, а саме з дискретною природою монітора.

ваше око слідкує за об'єктом, він рухаєть по моніку. якщо швидкість не буде
якось адекватно вкладатися в цілі пікселі на час то можливе розмиття.

наприклад якщо видкість умовно 2.45 пікселя то десь буде 2 пікселя між 2 фремами, десь 3. око яке рухається
зі сталою швидкістю. буде це помічати і весь час пробувати підналаштуватися під це. як результат будуть трабли.
це так дууууже грубо.
Ostin
Member

IvanCh
А чого ж тоді інпут лаг з 3 мс росте до 20 при зниженні частоти? Я маю на увазі поислання вище.
Виходить, що інпут заточується на рідну частоту, а зменшення частоти збільшує його в рази. При цьому в звичайних 60Гц моніторах він менший.
Manter
Junior

Добрый день!
Помогите пожалуйста подобрать монитор для игр в 2к, от 120 герц, 1мс и поддерживалась технология g-sync (compatible). Желательно ips матрицу так как я понял что у va остается неприятный шлейф и в динамичных играх будет неприятное ощущение. Монитор желательно чтобы регулировался по высоте или был высотой не более 50 см (вместе с подставкой), поэтому лучше будет 27"
Бюджет до 17 000 грн (могу еще 1 тыс докинуть)
Пока я присмотрел такие модели:
Samsung 27" Odyssey G5 S27AG500NI (LS27AG500NIXCI/LS27AG500PIXCI)
LG 27'' UltraGear 27GP850-B Black
Philips 27" 27M1N5500ZA/00 Black

Мне для системы с rtx 4070 ti - 4080

Что скажете про эти варианты или может есть какие-то другие, получше?
Последний раз редактировалось Manter 29.09.2023 13:33, всего редактировалось 1 раз.
Shkrabaliuk
Member

Radio Bay
У будь якому випадку колонки в моніку будуть «какашкою»? Я просто не вимогливий до цього, особливо на роботі, а колонки біля монітора займають простір, який я б організував інакше.

Відправлено через 21 секунду:
Radio Bay
У будь якому випадку колонки в моніку будуть «какашкою»? Я просто не вимогливий до цього, особливо на роботі, а колонки біля монітора займають простір, який я б організував інакше.
Eduard1980
Member

Manter: 29.09.2023 13:03 Добрый день!
Помогите пожалуйста подобрать монитор для игр в 2к, от 120 герц, 1мс и поддерживалась технология g-sync (compatible). Желательно ips матрицу так как я понял что у va остается неприятный шлейф и в интенсивных играх будет неприятное ощущение. Монитор желательно чтобы регулировался по высоте или был высотой не более 50 см (вместе с подставкой), поэтому лучше будет 27"

На rtings LG 27'' UltraGear 27GP850-B один з найкращих, краще нього тільки Gigabyte M27Q.

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Ostin: 29.09.2023 13:01 IvanCh
А чого ж тоді інпут лаг з 3 мс росте до 20 при зниженні частоти? Я маю на увазі поислання вище.
Виходить, що інпут заточується на рідну частоту, а зменшення частоти збільшує його в рази. При цьому в звичайних 60Гц моніторах він менший.
От і я про те саме. Якщо в тебе не 3090 і вище, то з вибором монітору 2к і 4к з герцовкою більше 60-75Hz треба поморочитись.
Wiking007
Member

Помогите с подбором монитора. Уже моск кипит) Собственно, монитор для работы, ютуба и не очень динамичных игр. Хотелки, IPS, Display Port, HDMI, FullHD, 22-24", желательно 100+Гц, обязательно встроенный БП. Буджет до 5к.
Melofon
Member

Eduard1980

Это ты видимо жертва маркетинга раз повёлся на 4к на такой маленькой диагонали в которые ты комфортно и играть даже не сможешь учитывая то что топовые карты ты покупать не будешь, а если и будешь то разве что прошлых поколений что будет сравнимо с современным мидлом, так что в нативные 4к ты не будешь играть ни сейчас ни в будущем, или играть в старьё где нет и в помине тех 4к текстур, а смотреть мыльцо в длсс производительность та ещё забава, дело ваше и я никого не заставляю я просто выражаю своё мнение, а то что вы на ноутбуке не поняли кайфа от 144Гц наверно или потому что вы их в играх и не видели или эта ноутбучная маленькая дешёвая матрица не даёт того эффекта, но нормальные мониторы с высокой герцовкой дают очень большую разницу, ну или у вас такое зрение что вы просто особой разнице не замечаете, вспомните ещё мои слова что вы можете пожалеть о его покупке ;) Кстати один из знакомых купил 4к 27" 60Гц имея при этом на столе свой старенький 24" 1080р 144Гц, видеокарта у него 3060ти, угадайте на каком мониторе он чаще играет? :gigi: Вот он мне и говорил что пожалел о таком выборе и лучше говорит бы взял 2к 27" 144Гц, другой знакомый уже продал свой 4к и купил 2к высокогерцовый, а у него 3070 видяха.
Eduard1980
Member

Wiking007: 29.09.2023 13:27 Помогите с подбором монитора. Уже моск кипит) Собственно, монитор для работы, ютуба и не очень динамичных игр. Хотелки, IPS, Display Port, HDMI, FullHD, 22-24", желательно 100+Гц, обязательно встроенный БП. Буджет до 5к.
Melofon
Member

Eduard1980: 29.09.2023 13:16Якщо в тебе не 3090 і вище, то з вибором монітору 2к і 4к з герцовкою більше 60-75Hz треба поморочитись.
А ничего что есть киберспортивные игры которые спокойно вывозят 2к 144Гц даже на 3060 -3070 ? C.S., Rainbow Six, и т.п. и вот там высокая герцовка это просто офигенно комфортно и даже кажется что лучше наваливать начинаешь с таким моником и про импут лаг тут люди не зря вспомнили бо он реально намного ниже и это тоже очень сильно влияет на твою игру и её комфорт.
Eduard1980
Member

Melofon
Дуже радий за всіх ваших знайомих, але я більше довіряю rtings, в даному випадку))
Для мене персонально більш вагомим над герцовкою є інпут лаг і, як показують досліди rtings, в деяких 144Hz моніторах він збільшується при зменшенні герцовки, іноді значно. Відповідно умовний Кіберпанк посадить 2к високогерцовий монітор в калюжу на більшості відеокарт. А таких проектів буде з часом все більше. Тому я вибрав для себе 60Hz.
А 27" 4к тому, що має 160 ppi, це ще далеко від межі сприйняття людиною пікселізації(300+ ppi), але, можливо така щільність пікселів позбавить мене дратуючої мене проблеми в іграх - сходинкок, які іноді не прибираються ніяким згладжуванням))
Можливо я з монітором 60Hz буду краще себе почувати ніж ваші друзі з 144Hz :)

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Melofon: 29.09.2023 13:44
Eduard1980: 29.09.2023 13:16Якщо в тебе не 3090 і вище, то з вибором монітору 2к і 4к з герцовкою більше 60-75Hz треба поморочитись.
А ничего что есть киберспортивные игры которые спокойно вывозят 2к 144Гц
Так я ж не вибирав монітор для цих ігор ;)
IvanCh
Member

Ostin
вчіть теорію :nunu:
Eduard1980
Member

IvanCh: 29.09.2023 14:54 Ostin
вчіть теорію :nunu:
Ніхто не споре з тим, що 144+Hz краще за 60Hz.
Але це не значить, що 60Hz є поганим вибором. Як почав вибирати монітор, то склалось враження, що те що менше 144Hz це вже якийсь непотріб і очі мої витічуть, як не на наступний день, так через день точно))
А я вже майже 20 років користуюсь моніторами 60Hz і обидва на місці))
IvanCh
Member

Eduard1980
дивися, я програміст і більшість часу працюю з статичним текстом.
тим не менше на 2к +144ГЦ я відчув що очі за день не так втомлюються як з 60 гц та 1080.

я навіть відчуваю різницю між 144 та 165,
SergN
Member

IvanCh: 29.09.2023 15:51дивися, я програміст і більшість часу працюю з статичним текстом.
тим не менше на 2к +144ГЦ я відчув що очі за день не так втомлюються як з 60 гц та 1080.

я навіть відчуваю різницю між 144 та 165,
В цих роздумах і спроб побудувати якийсь логічний висновок у тебе немає пошуку компромісу між розподільчою здатністю і частотою, як і прикладу 4к.
Адже очевидно, що 144Гц краще за 60Гц, як і 2к краще за 1080р, і т.д.
Як власник чималого виводка моніторів, що має одночасно підключеними і 144Гц, і 60Гц, і здійснив перехід на приємні оку високі ррі, свій вибір зробив давно на користь 4к. Якби силою змушували перейти з 4к 144Гц по одному з показників в бік погіршення, я б відмовився від частоти, а не від 4к. Але це мої вподобання, а знайдуться такі, кому лише 144Гц+, нехай це буде і 720р.
По критеріях вибору людини видно, що йому важливіше, не бачу сенсу так наполегливо переконувати. Вибирати собі покупку треба так, щоб задовольнити себе, а не когось іншого.
odessitmws
Member

IvanCh: 29.09.2023 15:51дивися, я програміст і більшість часу працюю з статичним текстом.
на утомляемость глаз прежде всего влияет такие параметры как разрешение, качество светодиодов, не правильная яркость, шим и прочее, но уж никак не герцовка обновления, с таким же успехом можно заявить что гостинг повышает утомляемость глаз
Radio Bay
Member

Shkrabaliuk: 29.09.2023 13:06У будь якому випадку колонки в моніку будуть «какашкою»? Я просто не вимогливий до цього
В любом случае, без вариантов. Я как раз показал вариант для нетребовательных пользователей. У меня у малого такие, вполне себе хрюкают и даже футбол можно посмотреть, просто не надо брать заведомый трешак, еще и включать его в требования и ограничивать выбор. Дальше уж как самому покажется разумным
Manter
Junior

Manter: 29.09.2023 13:03 Добрый день!
Помогите пожалуйста подобрать монитор для игр в 2к, от 120 герц, 1мс и поддерживалась технология g-sync (compatible). Желательно ips матрицу так как я понял что у va остается неприятный шлейф и в динамичных играх будет неприятное ощущение. Монитор желательно чтобы регулировался по высоте или был высотой не более 50 см (вместе с подставкой), поэтому лучше будет 27"

Мне для системы с rtx 4070 ti - 4080

Подскажите пожалуйста, кроме динамичных игр таких как Call of Duty, CS2, Hunt Showdown в 1440р хотелось бы в других играх играх выкрутить настройки на максимум и с Ray-tracing'ом играть в 2к. Да и фильмы хотелось бы посмотреть.
И вот в чем вопрос: прочитал что у многих проблемы с изображением в фильмах где 24fps и соответственно в играх где 60fps залоченных (к примеру Dark Souls), да и Cyberpunk 2077 на ультра с 2к и с Ray-tracing'ом где-то 60fps выдает на 4070ti. Что тогда выбирать?
Vpupkin
Member

Manter
Они все +- одинаковые, берите GIGABYTE M27Q и не заморачивайтесь.
Ответить