Последние статьи и обзоры
Новости
tpm модуль
-
Kirakishou
Member
Shpoker
Просто клікнути декілька галок в руфусі значно швидше і простіше, ніж потім створювати в реєстрі DWORD параметри.
Просто клікнути декілька галок в руфусі значно швидше і простіше, ніж потім створювати в реєстрі DWORD параметри.
-
Avenger80
Member
Kirakishou
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001
Вот этот файл реестра (с таким содержимым) с помощью командной строки и блокнота в начале установки ставится (слияние) и всё. И ставится на любой комп Win 11.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001
Вот этот файл реестра (с таким содержимым) с помощью командной строки и блокнота в начале установки ставится (слияние) и всё. И ставится на любой комп Win 11.
- спойлер
-
Kirakishou
Member
Avenger80
А можно просто нажать одну галочку в руфусе и он сделает то же, но не нужно регэдита и блокнота. Все равно ведь нужно чем-то записать образ диска на флешку, а руфус это лучшая утилита для этого. Чем этот вариант не угодил?
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Заодно и локальную учетку можно там же сделать.
А можно просто нажать одну галочку в руфусе и он сделает то же, но не нужно регэдита и блокнота. Все равно ведь нужно чем-то записать образ диска на флешку, а руфус это лучшая утилита для этого. Чем этот вариант не угодил?
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Заодно и локальную учетку можно там же сделать.
-
Avenger80
Member
Kirakishou
Она не самая лучшая утилита...может быть и лучшая, но бед может наделать и проблем много. Можно Руфус охарактеризовать как горе от ума - слишком много настроек, мудрёная и из-за этого у пользователей иногда идёт не совсем по плану установка. Давно ей не пользуюсь. Только UltraISO и средство для установки от самой Microsoft. Но это каждому своё.
Она не самая лучшая утилита...может быть и лучшая, но бед может наделать и проблем много. Можно Руфус охарактеризовать как горе от ума - слишком много настроек, мудрёная и из-за этого у пользователей иногда идёт не совсем по плану установка. Давно ей не пользуюсь. Только UltraISO и средство для установки от самой Microsoft. Но это каждому своё.
-
Dremjke
Member
Если пользователи совсем чайники, то возможно. Очень много руфусом загрузочных флешек записал, ни разу ни единого сбоя не было, как и проблем при установке. Пользователь скорее накосячит, когда полезет в реестр без понимания, что и зачем он делает, нежели в руфусе промахнётся с парой галочек.Avenger80: ↑ 28.09.2023 22:25Можно Руфус охарактеризовать как горе от ума - слишком много настроек, мудрёная и из-за этого у пользователей иногда идёт не совсем по плану установка.
-
Avenger80
Member
Dremjke
Ну тут недавно было, что у человека не получилось поставить винду с помощью Руфус... Дальше, мне не нравится, что Руфус переводит флешку в GPT разметку при режиме UEFI. Т.е. с программой нужно быть осторожным. В той же UltraISO вообще всё до предела просто, как и со стандартным средством - а что ещё надо просто от элементарной универсальной загрузочной флешки, чтоб тупо и без косяков поставить винду.
Ну тут недавно было, что у человека не получилось поставить винду с помощью Руфус... Дальше, мне не нравится, что Руфус переводит флешку в GPT разметку при режиме UEFI. Т.е. с программой нужно быть осторожным. В той же UltraISO вообще всё до предела просто, как и со стандартным средством - а что ещё надо просто от элементарной универсальной загрузочной флешки, чтоб тупо и без косяков поставить винду.
Последний раз редактировалось Avenger80 28.09.2023 22:45, всего редактировалось 1 раз.
-
Dremjke
Member
Вот тут согласен, сам пару раз на таком попался. Благо, есть отточеный навык через cmd переформатировать раздел диска под нужную разметкуAvenger80: ↑ 28.09.2023 22:42Руфус переводит флешку в GPT разметку при режиме UEFI. Т.е. с программой нужно быть осторожным.
Вот чего точно не стоит делать, так это покупать физический tpm-модуль, когда плата поддерживает и так.
-
LiquidStorm
Member
Цікава фігня із тим ТРМ, в бівісі В450 є переключалка "firmware/hardware TPM" і єдиний софт, що в мене реагує на то переключення - WhatsApp, який при зміні параметру думає, що він на новій машині і просить повторно його прив'язати до смартфона.
-
WalkMan
Member
цілком нормальна та пердбачувана поведінка, а вотцапу плюсик за секюрністьLiquidStorm: ↑ 28.09.2023 22:47Цікава фігня
-
LiquidStorm
Member
Додав скрін тої опції - Advanced AMD fTPM Configuration
- спойлер
-
Grava
Member
????Kirakishou: ↑ 28.09.2023 17:44Типу якщо на всіх нормальних системах я можу просто перетягнути файл на значок на панелі задач, а потім кинути його в браузер, то на одинадцятій я повинен почати його тягнути, потім альт-табнутися на браузер і тільки потім його кинути
Це вже давно працює
-
Kirakishou
Member
Grava
Тиждень назад я встановив останню ревізію вінди з сайту майкрософт і встановив всі оновлення. Драг-н-дроп не працює. Можливо, у вас якась інша версія системи. Але це тільки одна з причин, чому для мене віндовс 11 - шматок неюзабельного гівна. Я можу за допомогою утиліт типу Explorer Patcher чи Old Start Menu зробити її відносно юзабельною, але навіщо, якщо підтримка десятки буде до виходу дванадцятки. Для мене немає жодної причини переходити на віндовс 11. Там немає нічого, чого б не було в віндовс 10.
Тиждень назад я встановив останню ревізію вінди з сайту майкрософт і встановив всі оновлення. Драг-н-дроп не працює. Можливо, у вас якась інша версія системи. Але це тільки одна з причин, чому для мене віндовс 11 - шматок неюзабельного гівна. Я можу за допомогою утиліт типу Explorer Patcher чи Old Start Menu зробити її відносно юзабельною, але навіщо, якщо підтримка десятки буде до виходу дванадцятки. Для мене немає жодної причини переходити на віндовс 11. Там немає нічого, чого б не було в віндовс 10.
-
Grava
Member
Kirakishou
працює, зараз перевірив
працює, зараз перевірив
- спойлер
-
Rain Man
Member
скачайте последний f64 и обновите.. по умолчанию будет включён tpm под 11 винду
https://www.aorus.com/ua-ua/motherboard ... 1x/Support
https://www.aorus.com/ua-ua/motherboard ... 1x/Support
-
Kirakishou
Member
Grava
Може ми про різні речі говоримо? Я маю на увазі наступну ситуацію, ви завантажуєте з гітхаба якусь утиліту типу руфуса, потім відкриваєте в браузері вірустотал і перетягуєте цю утиліту на значок на панелі задач, відкривається браузер і ви кидаєте її в браузер. Бо у мене, коли я перетягував її на значок на панелі задач, з’являвся червоний значок стоп. Кинути цей файл в браузер можна тільки за допомогою альт+таб. Ну і групування значків на панелі задач. Я відкриваю два або три документи і вони у мене групуються в один значок. Для роботи це просто максимум незручно.
Що в одинадцятій є такого, чого немає в десятці? Навіть при оновленні з десятки майкрософт попереджає, що одинадцята більш убога в плані функціоналу.
Може ми про різні речі говоримо? Я маю на увазі наступну ситуацію, ви завантажуєте з гітхаба якусь утиліту типу руфуса, потім відкриваєте в браузері вірустотал і перетягуєте цю утиліту на значок на панелі задач, відкривається браузер і ви кидаєте її в браузер. Бо у мене, коли я перетягував її на значок на панелі задач, з’являвся червоний значок стоп. Кинути цей файл в браузер можна тільки за допомогою альт+таб. Ну і групування значків на панелі задач. Я відкриваю два або три документи і вони у мене групуються в один значок. Для роботи це просто максимум незручно.
Що в одинадцятій є такого, чого немає в десятці? Навіть при оновленні з десятки майкрософт попереджає, що одинадцята більш убога в плані функціоналу.
-
Shkrabaliuk
Member
Rain Man
Дякую
Дякую
-
Grava
Member
щойно так зробивKirakishou: ↑ 29.09.2023 09:36потім відкриваєте в браузері вірустотал і перетягуєте цю утиліту на значок на панелі задач, відкривається браузер і ви кидаєте її в браузер
Kirakishou: ↑ 29.09.2023 09:36Ну і групування значків на панелі задач
-
Kirakishou
Member
Grava
Дивно. У мене драг-н-дроп не працював. Причому ми ще й з колегами на роботі це обговорювали, я їм це продемонстрував. Систему завантажував ось тут https://www.microsoft.com/uk-ua/softwar ... /windows11
Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Дивно. У мене драг-н-дроп не працював. Причому ми ще й з колегами на роботі це обговорювали, я їм це продемонстрував. Систему завантажував ось тут https://www.microsoft.com/uk-ua/softwar ... /windows11
Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Це якась містика. У мене налаштування групування взагалі не було.Grava: ↑ 29.09.2023 09:41Снимок экрана 2023-09-29 094341.png
-
Donate
Member
Тому що це частинаKirakishou: ↑ 29.09.2023 09:49 Це якась містика. У мене налаштування групування взагалі не було.
-
Kirakishou
Member
Donate
Так, дякую, я вже сам нагуглив. Тобто правий і я , і Grava. Всього цього не було, а він становив вінду вчора, тому все це вже є.
Але все одно статери ніхто не відміняв на моєму райзені в тих іграх, в які я граю. Це навіть без Afterburner помітно. Тому особисто я залишуся на десятці.
Так, дякую, я вже сам нагуглив. Тобто правий і я , і Grava. Всього цього не було, а він становив вінду вчора, тому все це вже є.
Але все одно статери ніхто не відміняв на моєму райзені в тих іграх, в які я граю. Це навіть без Afterburner помітно. Тому особисто я залишуся на десятці.