Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Мне например так же интересно, когда до нас доедет эта скидка в 50 долларов на 4070, которую ввела куртячка после выхода 7800. У них там реально на часть моделей упала цена на 50 долларов. У нас же все стабильно
eilef: ↑
27.09.2023 18:44
Мне например так же интересно, когда до нас доедет эта скидка в 50 долларов на 4070, которую ввела куртячка после выхода 7800. У них там реально на часть моделей упала цена на 50 долларов. У нас же все стабильно
Hells Angels: ↑
27.09.2023 17:09 між паліт дуал та мсі вентус 2 вент різниця рік гарантії та 600грн в ціні вибір мабуть буде не в сторону паліт у середньостатистичного юзера
Емесай - це ті що забули поставити контакт між VRM і радіатором
спойлер
Купляють люди ці вантузи, а потім ще кажуть що у них щось там повідвалювалось через рік
Судячи по радіатору - вони і не планували його охолоджувати інакше, ніж просто повітрям. Може, вирішили, що і так норм, чи не планували спочатку ту фазу взагалі, а радіаторів вже наштампували. Цікаво було б подивитись на останні ревізії
Hells Angels: ↑
27.09.2023 17:09 між паліт дуал та мсі вентус 2 вент різниця рік гарантії та 600грн в ціні вибір мабуть буде не в сторону паліт у середньостатистичного юзера
Емесай - це ті що забули поставити контакт між VRM і радіатором
спойлер
Купляють люди ці вантузи, а потім ще кажуть що у них щось там повідвалювалось через рік
Дивна картинка, адже обведенні чомусь дроселя, які охолоджувати непотрібно.
Треба транзисторні збірки (маленькі квадратики поруч).
Але двійко правіше — то на пам'ять, тож підсмажиться отой один верхній лівий:
спойлер
А взагалі на ці PCB важко дивитись без сліз, коли за них хочуть $600, а не 200, на які вони виглядають.
l-m: ↑
27.09.2023 23:11
Дивна картинка, адже обведенні чомусь дроселя, які охолоджувати непотрібно.
Треба транзисторні збірки (маленькі квадратики поруч).
Але двійко правіше — то на пам'ять, тож підсмажиться отой один верхній лівий:
спойлер
А взагалі на ці PCB важко дивитись без сліз, коли за них хочуть $600, а не 200, на які вони виглядають.
daesz
Я ні слова не казав про норму, та знаю як це виглядає на нормальних відеокартах (серед 4070 такі взагалі важко знайти).
Та якщо уважно подивитись, то 96.5 саме там, де я сказав що підсмажиться. А ті двоє, що на пам'ять, по знімку бекпейту гріються менше за фази на ГПУ, які з охолодженням.
27.09.2023 23:34daesz
Я ні слова не казав про норму, та знаю як це виглядає на нормальних відеокартах (серед 4070 такі взагалі важко знайти).
Та якщо уважно подивитись, то 96.5 саме там, де я сказав що підсмажиться. А ті двоє, що на пам'ять, по знімку бекпейту гріються менше за фази на ГПУ, які з охолодженням.
Воно так само виглядає і на інших мсі, ось геймінг тріо, наприклад:
спойлер
Тут шось не те саме з вантузом, я ж кажу, скидається на те, шо тої шостої фази зверху не мало бути на платі, бо п'ять лівих мають контакт з радіатором, а одна верхня ні - якось ну дуууже дивно
27.09.2023 23:34daesz
GreenMile: ↑
28.09.2023 12:03
І шо, якщо він не гріється і йому достатньо обдуву повітрям? По тому ж відео він в А-грейді, які проблеми?
До геймінг тріо питань меньше немає, оскільки без охолодження залишились тільки vrm памяті яка не дуже сильно гріються, в порівнянні з vrm самої карти/чіпа. А в А-грейді вода тому, що там "пристойний" павер ліміт, що довзоляє в "змістовний" оверклок, на відміну від того ж паліта, наприклад, в якого і охолодження хороше, і я все добре з контактами, проте павер ліміт низький
Хоча знову ж таки - до геймінг тріо (та й супрім) питань немаю
Покупал в сентябре 2020 года бу RX570 в этом магазине, никаких проблем не было с заказом и видеокартой. Уже позже я пытался колхозить систему охлаждения, но изначально карта была ок. Впоследствии продал, честно предупредив покупателя, что после моих манипуляций нужно приложить руку к замене термопрокладок
В мае 2021 года покупал там же новый процессор из профильного ПК, тоже всё прошло гладко, а ЦПУ до сих пор трудится исправно.