Последние статьи и обзоры
Новости
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
GreenMile
Member
Влізає. Там хіба що треба дивитись щоб радіатори на мамці і пам'яті не були занадто високими.Telcontar: ↑ 28.09.2023 11:40Варто попередити, що вода від Arctic не влазить наверх цього корпусу через більш товстий радіатор. Можна розмістити лише на передню панель.lordep: ↑ 28.09.2023 10:28 P.S. ІМНО якщо вже обрали "воду" в якості СО варто поглянути на варіант "360" Arctic Liquid Freezer II 360[/url] (в такому разі корпус lian li lancool 216)
-
Telcontar
Member
Цікаво, дякую! З моєю, нажаль, не вліз трошкиGreenMile: ↑ 28.09.2023 11:56 Влізає. Там хіба що треба дивитись щоб радіатори на мамці і пам'яті не були занадто високими.
-
lordep
Member
В корпусі Lian Li Lancool 216 два варіанти встановлення МП, при варіанті для СРО загална товщина радіатора з вентиляторами не білеше 77мм (зверху).Telcontar: ↑ 28.09.2023 11:40Варто попередити, що вода від Arctic не влазить наверх цього корпусу через більш товстий радіатор. Можна розмістити лише на передню панель.lordep: ↑ 28.09.2023 10:28 P.S. ІМНО якщо вже обрали "воду" в якості СО варто поглянути на варіант "360" Arctic Liquid Freezer II 360[/url] (в такому разі корпус lian li lancool 216)
https://drive.google.com/file/d/1jMySMc ... diLKX/view (сторінка 6).
В Arctic Liquid Freezer II 360 товщина радіатора 38мм + вентилятор 25мм = 63мм.
Arctic Liquid Freezer II 360 не вміститься в 215 зверху (лише спереду).Manter: ↑ 28.09.2023 11:55 Не влазит в какой корпус в 216 или в 215? Или в оба?
Последний раз редактировалось lordep 28.09.2023 12:10, всего редактировалось 1 раз.
-
Telcontar
Member
lordep
Знаю, встановлював у "Water mode", але кілька мм не вистачило
Знаю, встановлював у "Water mode", але кілька мм не вистачило
-
lordep
Member
шкода. Проблема в радіаторах МП ?
-
Telcontar
Member
Так, радіатори + кабелі живлення процесору заважають
-
GreenMile
Member
Це дуже підозріло, що топовий сегмент Стрікс продають по ціні майже за лоу-середній.Manter: ↑ 28.09.2023 11:55 Я на Hotline находил rog stix за 37000, но в моделях и их отличиях я вообще не понимаю. Я еще не понимаю, есть ли вообще смысл переплачивать за oc edition, или лучше будет вручную через msi afterburner (или другую программу) разогнать видеокарту.
Основні відмінності в якості системи охолодження, якості/шунмості вентилів, в світопердєлках (підсвітки, безкорисне перемикання сайлент/перформанс режим тощо). Елементної бази там за очі вистачає навіть в самих дешманських картах. ОС едішн там відрізняється на пару десятків Мгц і збільшеним споживанням, якогось відчутого вау-ефекту ви не побачите, ну може десь на 1-2 ФПС буде більше. Карти зазвичай можуть бустити набагато більше в залежності від навантаженя і температур, наприклад, мій вантуз із заявленою частотою ядра 2640МГц бустить до 2805МГц при 100% навантаженні і до 2820МГц при навантаженні близько 60%. Одним словом, серед 4070ті немає явного шлаку, то ж беріть, що вам подобається більше і на що не шкода грошей.
-
Manter
Junior
Зараз відправлю посилання, на hotline під ним є квадратик, що це офіційний партнер asusGreenMile: ↑ 28.09.2023 14:19Це дуже підозріло, що топовий сегмент Стрікс продають по ціні майже за лоу-середній.Manter: ↑ 28.09.2023 11:55 Я на Hotline находил rog stix за 37000, но в моделях и их отличиях я вообще не понимаю. Я еще не понимаю, есть ли вообще смысл переплачивать за oc edition, или лучше будет вручную через msi afterburner (или другую программу) разогнать видеокарту.
Посилання на hotline (якщо сортувати за зростанням ціни, то він буде третім):
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 2g-gaming/
Посилання на сайт з ціною:
https://nkt.ua/index.php?utm_medium=cpc ... _id=181756
Сподіваюся, не заборонено посилання на сайт. Якщо заборонено, то я видалю.
І на всяк випадок, це не реклама
-
lordep
Member
Якщо ціна та наявність відповідаю дійсності то це хороший варіант за Стрікс. АЛЕ в тому ж nkt.ua є на ~3500 грн дешевша GF RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Ventus 3X OC MSI (GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC) якщо ви будуте використовувати відеокарту в номіналі то різниця "в роботі" обох варіантів буде мінімальною або взагалі відсутня.Manter: ↑ 28.09.2023 15:42Зараз відправлю посилання, на hotline під ним є квадратик, що це офіційний партнер asusGreenMile: ↑ 28.09.2023 14:19 Це дуже підозріло, що топовий сегмент Стрікс продають по ціні майже за лоу-середній.
-
Manter
Junior
Зрозумів, дякую. Тоді сенсу переплачувати немаєlordep: ↑ 28.09.2023 16:00Якщо ціна та наявність відповідаю дійсності то це хороший варіант за Стрікс. АЛЕ в тому ж nkt.ua є на ~3500 грн дешевша GF RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Ventus 3X OC MSI (GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC) якщо ви будуте використовувати відеокарту в номіналі то різниця "в роботі" обох варіантів буде мінімальною або взагалі відсутня.Manter: ↑ 28.09.2023 15:42
Зараз відправлю посилання, на hotline під ним є квадратик, що це офіційний партнер asus
-
Mixx
Member
Manter
Вы бы бюджет озвучили, и подробно во что играть и тд собрались, уверен, можно собрать интереснее в ту же цену.
Вы бы бюджет озвучили, и подробно во что играть и тд собрались, уверен, можно собрать интереснее в ту же цену.
-
Hells Angels
Member
-
heidfeld
Member
че это за мусор?
-
SergN
Member
Якщо коротко - ні, або ж виглядає, як спосіб надзвичайно неефективно викинути гроші.Hells Angels: ↑ 28.09.2023 17:38гайз має право на життя?
Там до 4070 залишилося дуже мало, тож це бюджет під неї (нехай і вибрати з найдешевших, але все одно краще за 4060Ті).
Чи принципово Інтел? Тут вже або дотягуватися до 13600К, який хоч і має славу ненажери, але демонструє хоч хорошу продуктивність на свою ціну, або ж і до 12400 можна скотитися при потребі економити. А так збирати на АМ5-платформі, що на сьогодні виглядає актуальнішою/привабливішою.
По накопичувачах взагалі що попало . Взяти один нормальний 2Tb PCI-E (M2) ССД і забути за жорсткий диск. При потребі більших об'ємів докупити ще один в майбутньому. Це якби там на 6Тб+ була потреба, то ще зрозуміла була б присутність ХДД.
Последний раз редактировалось SergN 28.09.2023 17:56, всего редактировалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Хіба що у кунсткамері виставляти і лякати людей. Погано все, особливий треш це звісно САТА ссд при наявності на платі М2 і ХДД на 2ТБ
Напишіть бюджет і що ви хочете від ПК.
-
Mixx
Member
Manter
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24678216/
Вот набросал +- в вашем бюджете, по производительности будет таки на 20-30% быстрее вашей сборки.
Если коротко, по пунктам:
- Если в бюджет влазит 4080, зачем вобще смотреть на 4070ти?
- Проц-мать... 13600к+б760 стоит дешевле даже обычного 7700х+б650, сэкономленные деньги пускаем на видеокарту, разницы между 7800х3д и 13600к вы не отличите даже с 4090 + у второго таки по больше ядер.
- ССД 980 про - один из худших на рынке, если для игр - можно взять модель сильно проще, разницу опять же на видеокарту, а для работы есть kc3000, который дешевле илучше.
- БП обычная голда на 850вт, краткосрочно может выдать киловат, 5 лет гарантии, для игровой сборки за глаза.
- Корпус - в отличии от поделок лиан-ли куда лучше продувается и имеет хороший пылевой фильтр, в своем бюджете без конкурентов.
- Почему не вода? 13600к, особенно для игрушек хвятит и нормального воздуха, шуметь не будет, разницу в цене опять же в видеокарту.
Ну и останется докупить вентиляторов в корпус, каких понравится.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24678216/
Вот набросал +- в вашем бюджете, по производительности будет таки на 20-30% быстрее вашей сборки.
Если коротко, по пунктам:
- Если в бюджет влазит 4080, зачем вобще смотреть на 4070ти?
- Проц-мать... 13600к+б760 стоит дешевле даже обычного 7700х+б650, сэкономленные деньги пускаем на видеокарту, разницы между 7800х3д и 13600к вы не отличите даже с 4090 + у второго таки по больше ядер.
- ССД 980 про - один из худших на рынке, если для игр - можно взять модель сильно проще, разницу опять же на видеокарту, а для работы есть kc3000, который дешевле илучше.
- БП обычная голда на 850вт, краткосрочно может выдать киловат, 5 лет гарантии, для игровой сборки за глаза.
- Корпус - в отличии от поделок лиан-ли куда лучше продувается и имеет хороший пылевой фильтр, в своем бюджете без конкурентов.
- Почему не вода? 13600к, особенно для игрушек хвятит и нормального воздуха, шуметь не будет, разницу в цене опять же в видеокарту.
Ну и останется докупить вентиляторов в корпус, каких понравится.
Последний раз редактировалось Mixx 28.09.2023 18:11, всего редактировалось 1 раз.
-
Hells Angels
Member
це не я, це малий пробував щось до купи наліпити.heidfeld: ↑ 28.09.2023 17:51че это за мусор?
ну в принципі так, 7500ф/7600SergN: ↑ 28.09.2023 17:55А так збирати на АМ5-платформі
я свої скину в цю систему.. собі інше щось візьму, тому це пропустим.SergN: ↑ 28.09.2023 17:55По накопичувачах взагалі що попало
45.. дешевше краще.GreenMile: ↑ 28.09.2023 17:56Напишіть бюджет
-
Mixx
Member
Hells Angels
Корпус и бп нужны? Или только мать-проц-память-видло?
Якшо без корпуса і бж то можна просто у мене з профілю копіювати збірку, тільки з 7500f
Корпус и бп нужны? Или только мать-проц-память-видло?
Якшо без корпуса і бж то можна просто у мене з профілю копіювати збірку, тільки з 7500f
-
Hells Angels
Member
бп мабуть потрібен, бо там оем сисонік на 500 .. і його не знаю чи вистачить.Mixx: ↑ 28.09.2023 18:13Корпус и бп нужны?
-
Mixx
Member
Hells Angels
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24559841/
Якшо шо - я не фанатик "гігі", просто що мп, що відяшка, що бж за свою ціну виглядають краще конкурентів.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24559841/
Якшо шо - я не фанатик "гігі", просто що мп, що відяшка, що бж за свою ціну виглядають краще конкурентів.