Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Moderator

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
ALVikk
Member

karimontheair
В прошедшее воскресенье собрал системник: (AMD Ryzen 7 7700X + Kingston FURY 32 GB DDR5 6000 MHz Beast EXPO + МП GIGABYTE B650 AORUS PRO) БИОС обновил еще до складывания (есть возможность такая) и уже потом собирал. Ребятам которые давали рекомендации - огромное спасибо оп. память работает на указанных частотах, В БИОСе поправил температуру ЦП .... Все работает хорошо
DuckRider
Member

karimontheair: 19.09.2023 12:35 Усім привіт

Збираю компік - перший і останній раз, грошей не шкодую)

Потрібна консультація чи усе ок з моєю збіркою

Тепер два питання щодо моєї збірки

1. Чи заведеться на материнці кіт 2х32GB CL30 6000Mhz? Якщо ні то яку АСУС материнку порекомендуєте?
2. Так як були проблеми з вольтажом на старті 7800x3d і вони горіли - після збірки чи потрібно мені одразу оновити біос і які налаштування потрібно буде зробити в першу чергу?

Буду радий почути будь які рекомандації та будь яку критику)
CPU - AMD Ryzen 7 7800X3D
Cooler - Noctua NH-U12A chromax.black лучше воду, тот же pure 360.
MB - Asus TUF GAMING X670E-PLUS (WIFI) нет смысла, покупай б чипсет
RAM - G.Skill DDR5 64GB (2x32GB) 6000Mhz Trident Z5 Neo (F5-6000J3040G32GX2-TZ5N)
GPU - Asus GeForce RTX 4080 Noctua OC 16384MB нет смысла, можно найти что-то тихое дешевле
PSU - Asus TUF Gaming PCIE5 850W биквает интересней по шуму, дальше сам смотришь по бюджету, суперфлаверы, корсары рм850х и т.д.
SSD - Kingston KC3000 3D NAND TLC 2TB M.2 (2280 PCI-E) NVMe x4 (SKC3000D/2048G) - если на много лет, то я б взял больше, но отдельными устройствами. Хотябы 1+2, при этом вторым по игры и т.д ссд может быть даже условный самс 980 не про или 970 ево
Последний раз редактировалось DuckRider 19.09.2023 14:43, всего редактировалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Cooler - Noctua NH-U12A chromax.black
MB - Asus TUF GAMING X670E-PLUS (WIFI)
RAM - G.Skill DDR5 64GB (2x32GB) 6000Mhz Trident Z5 Neo (F5-6000J3040G32GX2-TZ5N)
GPU - Asus GeForce RTX 4080 Noctua OC 16384MB
PSU - Asus TUF Gaming PCIE5 850W
SSD - Kingston KC3000 3D NAND TLC 2TB M.2 (2280 PCI-E) NVMe x4 (SKC3000D/2048G)

1. Чи заведеться на материнці кіт 2х32GB CL30 6000Mhz? Якщо ні то яку АСУС материнку порекомендуєте?
2. Так як були проблеми з вольтажом на старті 7800x3d і вони горіли - після збірки чи потрібно мені одразу оновити біос і які налаштування потрібно буде зробити в першу чергу?

У вас кулер по цене воды - я бы заменил охлад на Арктик 360, воздух для этого проца не лучший выбор ;)
Биос нужно обновить на последний
Ноктуа 4080 норм - но если денег не жалко можно брать
ALVikk
Member

Vlaad13
Я поставил Noctua NH-U12A, вроде справляется, но у меня он был, только заменил вентили на новые, (тоже есть у меня в наличии) Но если покупать, то нужно подумать.
feniks_tm
Member

ALVikk: 19.09.2023 14:46 только заменил вентили на новые
Навіщо заміняти і так топові A12X25?
GreenMile
Member

На 6000 має завестися (якщо він є в QVL-списку плати). Для АМ5 Асрок або Гігабайт з пам'яттю краще дружать, якщо плануєте гнати далі.
Кулер я бит взяв або Д15, або взагалі водянку якусь - буде тихіше.
Ноктуа едишин 4080, імхо, переплата ні за що, вірно сказали - там вже 4090 зовсім поруч.
БЖ я б поміняв на мсі - там 10 років гарантії і він покраще буде.
Vlaad13
Member

ALVikk: 19.09.2023 14:46 Vlaad13
Я поставил Noctua NH-U12A, вроде справляется, но у меня он был, только заменил вентили на новые, (тоже есть у меня в наличии) Но если покупать, то нужно подумать.
Ну есть люди староверы - которые даже при наличии денег ставят воздух, у вас воздух как бы был и ваша ситуация спорная
Mixx
Member

Здається челік з азусом занадто товсто тролить, нє?)

Якщо по темі то в той бюджет легко влізе 4090, "збірка" по всіх пунктах крім ссд гівно собаче.
GreenMile
Member

Mixx: 19.09.2023 15:15 Здається челік з азусом занадто товсто тролить, нє?)
Якщо тролить, то недостатньо товсто, там ще мали б бути миша і клава асус, навушники асус, килимок асус і можливо, зовнішня кишеня для nvme теж асус :gigi:
heidfeld
Member

feniks_tm: 19.09.2023 14:18 Сказав той, хто вважає за потрібне всюди всунути iyama :lol:
вот скажи. к чему твой высер? нечего по теме сказать. так не лезь.
lewerlin
Member

GreenMile: 19.09.2023 15:19Якщо тролить, то недостатньо товсто, там ще мали б бути миша і клава асус, навушники асус, килимок асус і можливо, зовнішня кишеня для nvme теж асус :gigi:
Занадто товсто був комплект Євангеліону(я знаю що він на 1700) під райзен :laugh: . А це ще дефолт більш-менш.

До речі, особисто я, при адекватній можливості купити нокта-едішн карту, взяв би її, а не 4090. Чисто "вайфу-фактор" :gigi:
GreenMile
Member

lewerlin: 19.09.2023 16:07 До речі, особисто я, при адекватній можливості купити нокта-едішн карту, взяв би її, а не 4090. Чисто "вайфу-фактор" :gigi:
Але тоді і процесорний кулер потрібно брати у фірмових кольорах, а не чОрний :)
lewerlin
Member

GreenMile: 19.09.2023 16:12Але тоді і процесорний кулер потрібно брати у фірмових кольорах, а не чОрний :)

Так фактор на конкретну карту, а не Нокту. B-)
Vlaad13
Member

B-)
Mixx: 19.09.2023 15:15 Здається челік з азусом занадто товсто тролить, нє?)

Якщо по темі то в той бюджет легко влізе 4090, "збірка" по всіх пунктах крім ссд гівно собаче.
Вы же пару страниц не лестно высказывались о мамке Асус - пока владельцы материнок не пришли и не поставили вас на место.
Исходя из вашего мнения Телемарту нужно две фирмы - это Асрок в материнках и MSI вантус в видеокартах, все остальное нам не нужно и зачем его Телемарт продаёт непонятно
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Как же у вас горят попки когда человек за что то "переплачивает" :laugh:
То вам Асус Стрикс не нравится - то видяха от Нокты, эксперты такие экспертные :D
Prescott
Member

Vlaad13: 19.09.2023 17:09то видяха от Нокты
1. https://hard.rozetka.com.ua/asus-rtx408 ... 379179270/
2. https://hard.rozetka.com.ua/msi-rtx-409 ... 363850302/
Это "клиника" брать 4080 по цене 4090 :facepalm: Надеюсь это очевидно такому эксперту?
karimontheair
Junior

karimontheair: 19.09.2023 12:35
Усім привіт

Дякую усім за відповіді, рекомендації, критику

Додам по FAQ 1,2,3,4

1. Бюджет - грошей не жалію - 200к
2. Ціль грати та працювати і не переживати ні за що
- ігри (монітор Alienware aw2723df 27' IPS 1440p 240Hz+)
- робота (браузер, ексель, скайп)
3. EXPO і максимум андервольтінг CPU & GPU щоб був тихіше і холодніше
4. Системник має бути сверх-тихим/тихим під навантаженням

Ще хочу додати - що не вірю в швидке і безболісне гарантійне обсугування - якщо щось вийде з ладу куплю нове
Тому потрібен стабільний потужний компік, без питаннь - зібрав, накатив win11 і вперед без вильотів

- З приводу АСУС - чисто жертва маркетингу хехе, була матиринка APEX IX z270 дуже сподобалась і по комплектації і біос зручний
- Відеокарта Ноктуа бо холодна і тиха і умовно обслуговувати через 5 років свапнути самому вертушки легко буде
- 4090 все ж проблеми з роз'ємом живлення - не хочу з таким стикатися
- БЖ придивлюсь до Be Quite дякую
- Охолодження для процессора - заводська водянка теж потребує обслуговування рано чи пізно - тому башня
- корпус https://www.fractal-design.com/products ... oal-black/ - і наверх стане тільки 280 водянка і тоді різниці між башнею має бути не дуже велика, а башню почистити буде легше

Коли гуглив огляди на відюху Ноктуа наткнувся на цей відос і понеслося

Нікого не хотів образити і тролити. Усім добра!
Vlaad13
Member

Prescott: 19.09.2023 17:20
Vlaad13: 19.09.2023 17:09то видяха от Нокты
1. https://hard.rozetka.com.ua/asus-rtx408 ... 379179270/
2. https://hard.rozetka.com.ua/msi-rtx-409 ... 363850302/
Это "клиника" брать 4080 по цене 4090 :facepalm: Надеюсь это очевидно такому эксперту?
Напишите срочно в Телемарт и в Нокту - они СРОЧНО должны прекратить их продавать :laugh: :lol:
В Асус тоже не забудьте написать :gigi:
Я даже не сомневался - какую видяху вы порекомендуете :gigi:
DuckRider
Member

karimontheair: 19.09.2023 18:22
Дякую усім за відповіді, рекомендації, критику

Додам по FAQ 1,2,3,4

1. Бюджет - грошей не жалію - 200к
2. Ціль грати та працювати і не переживати ні за що
- ігри (монітор Alienware aw2723df 27' IPS 1440p 240Hz+)
- робота (браузер, ексель, скайп)
3. EXPO і максимум андервольтінг CPU & GPU щоб був тихіше і холодніше
4. Системник має бути сверх-тихим/тихим під навантаженням

Ще хочу додати - що не вірю в швидке і безболісне гарантійне обсугування - якщо щось вийде з ладу куплю нове
Тому потрібен стабільний потужний компік, без питаннь - зібрав, накатив win11 і вперед без вильотів

Коли гуглив огляди на відюху Ноктуа наткнувся на цей відос і понеслося

Нікого не хотів образити і тролити. Усім добра!
- З приводу АСУС - чисто жертва маркетингу хехе, була матиринка APEX IX z270 дуже сподобалась і по комплектації і біос зручний
-Хочеш - бери, але ще раз, нема сенсу в Х чипсеті
- Відеокарта Ноктуа бо холодна і тиха і умовно обслуговувати через 5 років свапнути самому вертушки легко буде
- 4090 все ж проблеми з роз'ємом живлення - не хочу з таким стикатися
- Вони у всіх, але в той же час їх немає. Просто втикаєш коннектор повністю і не дозволяєш кабелю вигинати коннектор, якщо він у бічну панель упреться
- БЖ придивлюсь до Be Quite дякую
- тільки не розкидуйся грошима на всілякі на дарк павер, титани і інше, вони шумлять. Краще за для тихої роботи брати великий запас по вт, щоб блок не був завантажений і не крутив вентилятором
- Охолодження для процессора - заводська водянка теж потребує обслуговування рано чи пізно - тому башня
- Ваше право, тоді д15
- корпус https://www.fractal-design.com/products ... oal-black/ - і наверх стане тільки 280 водянка і тоді різниці між башнею має бути не дуже велика, а башню почистити буде легше
- Подивіться в сторону fractal meshify 2, fractal torrent, lancool iii, або corsair 5000d airflow. Це значно кращі варіанти під башту
ALVikk
Member

DuckRider
З приводу корпуса, fractal meshify 2 - можу засвідчити - корпус дуже добрий (достатньо тихий, зручний при монтажі). Але я так розумію, що людина хоче так як на відео.
DuckRider
Member

ALVikk: 19.09.2023 19:44 DuckRider
З приводу корпуса, fractal meshify 2 - можу засвідчити - корпус дуже добрий (достатньо тихий, зручний при монтажі). Але я так розумію, що людина хоче так як на відео.
Тут треба вирішити: тихо чи так як на відео. Бо той корпус на 3х120 з не дуже гарною площею отворів через декоративну панель з дерева. А на відео також немає бічної панелі, тому що у житті він виглядає по іншому. Під тихо добре вписуються три 140мм вентилятори ноктуа на 500-600 обертів :D
Ответить