Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
The_Rusik
Member

Привет
Присмотрел ID-Cooling SE-214-XT Ring, есть ли варианты лучше в этом бюджете? Желательно с 4pin вентилятором. Процессор Ryzen 3600.
Fivist
Junior

Підкажіть, маю кулер noktua NH-U12S, куплявся в 2019р, в комплекті було кріплення під ам4. Мене цікавить, чі воно підійде під ам5?

Отправлено спустя 33 минуты 39 секунд:
z_mashine: 25.07.2023 18:12
bes: 25.07.2023 18:05 Подскажите по ситуаций. Есть D15 когда его брал то к нему отдельно докупал под АМ4 крепление (NM-AM4) . Чтоб поставить его сейчас на АМ5 надо покупать какое то крепление ? потому что визуально оно одинаковое с Noctua SecuFirm2 . Если да то напишите какой у него артикул. Спасибо
amd сделали сокет am5 совместимым с am4. ничего докупать не нужно.
...походу це відповідь на мое запитання...
IvanCh
Member

Якщо хтось стикався з оходженням raspberrypi,
я взяв Raspberry Pi 4B Metal Aluminum Case with Double Fans (RA503)

воно йде з термопрокладками? чи треба термопасту взяти?
Andreyka
Member

Доброго дня.
Маю кулер Noctua NH-D14. Треба його розібрати та скласти у рідну коробку.
Підкажіть, як зняти скоби з вентиляторів?
В інтернеті не зміг знайти потрібну інформацію. Може, хтось підкаже, як це правильно зробити.
Enombre de soberano
Member

Andreyka
https://youtu.be/lKmHW5UnhM4?si=7uobhhbPhXg_yHI-
У зворотній послідовності
Jumper007
Member

Обновився на АМ4 і о горе, мій старий кулер не став на АМ4 дірки :weep:
Кулер Scythe Ninja 3 Rev. B (в комплекті є 3 кріплення, 1 под амд ам3 и два під інтели, жодне не підходить)
Підкажіть може є адаптери чи альтернативні кріплення.
Avenger80
Member

Jumper007: 06.09.2023 21:05Scythe Ninja 3 Rev. B
Цьому процу не потрібен такий кулер, він холодний ( Якщо у вас це: TUF A520M-PLUS II
R5 5500) - це так, до речі. І справи не стосується. :) А так - шукайте.
Хоча... Для максимальної тиші...
Enombre de soberano
Member

Jumper007
Кітів для мюген 3 ніколи не існувало.
Можна спробувати NM-AM4-L9a kit, але це без гарантій.https://imgur.io/gallery/wXWw8po
Jumper007
Member

У кулера є нюанс.
Для сокета ам3-4 немає можливості закручувати кріплення зверху,
а як що кріпити ззаду то треба кастомний бекплейт, з простими дірками без різьби.

Ну я поставив бокс, наче тихій, і температура макс 38 :think:
Count
Junior

The_Rusik: 27.08.2023 23:24Присмотрел ID-Cooling SE-214-XT Ring ...
Много перепробовал кулеров под свой процессор и что бы влазил в мой корпус, и остановился на модели be quiet! Dark Rock 4 (BK021). Применял его с двумя 135 мм вентиляторами, при длительной нагрузке процессор больше чем на 42 град не грелся.
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Count: 07.09.2023 11:45
The_Rusik: 27.08.2023 23:24Присмотрел ID-Cooling SE-214-XT Ring ...
Много перепробовал кулеров под свой процессор и что бы влазил в мой корпус, и остановился на модели be quiet! Dark Rock 4 (BK021). Применял его с двумя 135 мм вентиляторами, при длительной нагрузке процессор больше чем на 42 град не грелся.
Дарк рок гарний кулер. Але за його ціну можна взяти 3 ID-Cooling тому порівнювати їх недоречно.
Jumper007
Member

Jumper007: 07.09.2023 10:27треба кастомний бекплейт, з простими дірками без різьби.
Замовив бекплейт ам4, буду колхозити :gigi:
Melki
Member

vov1989: 16.08.2023 13:25Arctic Liquid Freezer II 420 ціни +- однакові, в корпус повинно влізти все - DARK BASE PRO
не все так однозначно

арктик толстое кажется, толще других водянок, будь с этим внимательнее
DuckRider
Member

The_Rusik: 27.08.2023 23:24 Привет
Присмотрел ID-Cooling SE-214-XT Ring, есть ли варианты лучше в этом бюджете? Желательно с 4pin вентилятором. Процессор Ryzen 3600.
224
Akcentos1
Junior

Zalman CNPS10X Performa AM3, допоможіть знайти перехідник для AM5
Kosdnepr
Member

Шановні експерти, хто-небудь має уявлення (чи раптом точну інфу), яка максимальна висота системи охолодження допустима для стареньких Asus Vento, по типу такого:
ASUS VENTO TA-8G1 500W
Изображение
Нагуглив розміри корпусу: 436 х 180 х 413.
Конкретно чи є ймовірність, що туди стане NH-U12P (висота 158), якщо у корпуса точно немає за пластиною місця під кабель-менеджмент, максимум сантиметр (а то і менше) простору?
Akcentos1
Junior

Deepcool AG620 Black (R-AG620-BKNNMN-G-1) витягне Ryzen 7700x? Материнка ASRock B650E PG Riptide WiFi не перекриватиме слоти під оперативку? Береться під 7500f, але з урахуванням майбутньої заміни
Alex+
Member

Kosdnepr
Валяється схожий Asus Vento, але товщиною 185мм.
Плата там стара на ам2, по лінійці від процесора до кришки десь до 155мм.
strang
Member

Jumper007: 07.09.2023 13:44Замовив бекплейт ам4, буду колхозити
доброго. маякніть з результатами. хочу зрозуміти що далі зі своїм Ninja планувати :)
wigar
Member

Придбав Thermalright Phantom Spirit 120SE для райзена 7500f переїхав з 8/16 китайських на 6/12 сучасних потоків, заощадив бо цікаво, що в наступному поколінні, здається вище 62 ℃ не було за 2 дні. Трохи одну вертуху прийшлось причіпити вище, бо оперативка заважає.
Думаю, що в майбутньому з ~ 7800х3д, теж буде справлятись.
Трохи провтикав коли з аліку замовляв, не помітив, що доставка платна - вийшло, шо 200 грн заощадив за 3 тижні, а я думав що на 1200 буже дешевше ніж в Україні. :shuffle:

Збирається просто, термопаста є в комплекті але намазав розпакований артік мх4, не вистачає комплектної викрутки, як колись мав у noctua. Працює тихо, здебільшого і 56℃ немає в іграх, а в простоє здається 44℃, не фіксував залежність від включених вертух на корпусі або виключених.
Ответить