SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
Alex+
Member

DuckRider
ну тут також варто зазначити, що проблеми у 870 та 980про не призводили до фатальних наслідків як то у того ж 990про на початку продажів, та більшість користувачів скоріше за все самостійно оновили прошивки та забули про баг. Але осадочок ще довго буде згадуватись
Zita
Ніж МХ500? Я б не сказав. Ці два ссд безпосередні суперники в своєму класі.
lewerlin
Member

Чисто під ігри - різниці не буде.
Ostin
Member

DuckRider
А що там по WD статистика?
Ostin
Member

Alex+
А що то за контролер такий у того асера? Я звик до інших цифр)
Alex+
Member

Ostin
Maxio MAS0902. Популярний бюджетний безбуферний контролер. Коли додати до нього гарну пам'ять досить непогано себе показує. Але зазвичай до нього ставлять найдешевші чіпи або взагалі те що на скріні
DuckRider
Member

Alex+: 12.09.2023 12:58 DuckRider
ну тут також варто зазначити, що проблеми у 870 та 980про не призводили до фатальних наслідків як то у того ж 990про на початку продажів, та більшість користувачів скоріше за все самостійно оновили прошивки та забули про баг. Але осадочок ще довго буде згадуватись
Якщо мова про здоров'я ссд у тому ж діск інфо, то майже всі покупці не цікавляться цим, не більше 2х відсотків туди дивляться, тому по сервісу приходять до нас тільки по повній втраті работоспроможності
Zita
Member

lewerlin: 12.09.2023 12:58 Чисто під ігри - різниці не буде.
А що тоді краще купити на розетці (недалеко від мене магазин + безкоштовна доставка + можливо оплатити карткойю і отримати 5% знижку) ?
Ostin
Member

Zita
Якщо дивитись на сайт Goodram, то для Goodram CL100 заявлено TLC, тому я взяв би його.
Як варіант ризикнути заради 5 років гарантії - Acer RE100. Теж заявлено виробником як TLC.
Alex+
Member

Zita
MX500 або 870EVO. Різниця в ціні майже відсутня. Різниця в швидкості в тих задачах що ви перед ним ставите теж буде відсутня.
Тож беріть те, що вам більше до вподоби
ck_ua
Member

Alex+: 12.09.2023 12:58проблеми у 870 та 980про не призводили до фатальних наслідків
Не знаю за 980про, а у 870ево починала сипатися пам`ять і відповідно битися файли. Якщо беди попадали на службові дані, то ССД перетворювався на гарбуз.
Alex+
Member

ck_ua: 12.09.2023 13:50 у 870ево починала сипатися пам`ять і відповідно битися файли
А як тоді вони це змогли профіксити прошивкою? :-/
DuckRider
Member

Доречі, мій власний 870 ево 2022го прийшов вже з svt02b6q, та й з терабайтниками проблем було менше ніж з 2-4
ck_ua
Member

Alex+: 12.09.2023 10:53а тут взагалі ніде не видно
Так у нас і "індустрії" немає. А там де є, то воно ставиться не для того, щоб кожні 3 роки міняти, а для того, щоб років 20 не міняти :)
Alex+: 12.09.2023 10:53Я найшов тільки одну живу фотку, там innogrit 5216 мелькав
Та хоч і так, але все від якості пам`яті залежить. А яка може бути якість, якщо воно саме дешеве? Скарг на інногріт в інтернеті достатньо, але чомусь всі вони на марки типу Нетак з Алі. На Плекстор, до прикладу, ніхто не скаржиться :)
DuckRider: 12.09.2023 11:59Це оксюморон
Все краще за китайщину.
Melofon: 12.09.2023 12:36 то что они наклейки лепят не много говорит о их качестве
Не "наклейки клеють", а замовляють у Фізона. І це говорить тільки про те, що в цьому сегменті так вигідніше. В серверному у них і контролери свої є.
7mindfields
Member

DuckRider: 12.09.2023 14:05 Доречі, мій власний 870 ево 2022го прийшов вже з svt02b6q, та й з терабайтниками проблем було менше ніж з 2-4
Тому що найбільше проблем зазнали саме 2-4тб версії 2020-2021 року виробництва, зі старою версією прошивки :rolleyes:
ck_ua
Member

Alex+: 12.09.2023 13:52як тоді вони це змогли профіксити прошивкою?
Хтозна. Як накосячили в першій прошивці, так і пофіксили у другій :)
Ostin
Member

Якщо розмірковувати теоретично (бо я ж не знаю, яка справжня причина виходу пам'яті з ладу у них), то прошивка може робити якийсь глючний цикл, коли ячейки по 100500 разів перезаписуються на операцію і опа - на виході сиплеться пам'ять через ресурс, як не дивно.
Alex+
Member

Ostin: 12.09.2023 16:19теоретично
чому теоретично? Таке насправді існує, називається неконтрольованим Write amplification (WA) https://en.wikipedia.org/wiki/Write_amplification
Свого часу були цілі серії накопичувачів з такою проблемою, яку доречі так і не виправили прошивками. Але не впевнений що розробники самсунга наступили на ці граблі, може це щось інше із схожою поведінкою
darlo0k
Member

в решті решт пішов і під домом побачив кінгстон SNV2S2000G, вирішив взять його
Alex+
Member

darlo0k
Безбуферний qlc? Нащо воно вам треба?
Ответить