Intel похвалилася зразком процесора Meteor Lake з пам'яттю LPDDR5X-7500

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Stray: 07.09.2023 19:48нуда, нуда арм то лажа і оверпрайс - а от стімдек то звісно пєсня :gigi:
Й до чого тут стім дек? B-)
ender
Member

KimRomik: 07.09.2023 22:05
cadet-ua: 07.09.2023 16:21 Як що треба додати з часом пам'яті то що робить?
а навіщо тобі на ноуті з встройкою більше 8 ГБ?
8GB VRAM - достаточно.
16GB RAM - впритык.
А тут пихают мощную встройку и 16 гигов памяти..
Вопрос зачем мощная встройка если не хватит памяти для того софта который сможет утилизировать имеющуюся мощность?
unique-neon
Member

KimRomik: 07.09.2023 22:05а навіщо тобі на ноуті з встройкою більше 8 ГБ?
Пішла пошесть на роботі на ноути переводити, а для роботи треба 32 ГБ. З 16 треш, угар і содомія.
Count
Junior

ender: 07.09.2023 23:31 Вопрос зачем мощная встройка если не хватит памяти для того софта который сможет утилизировать имеющуюся мощность?
Хм, я так понял что это как бы базовая память на кристале и можно будет еще в слоты ее добавить - нет ?
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Count: 08.09.2023 07:52
ender: 07.09.2023 23:31 Вопрос зачем мощная встройка если не хватит памяти для того софта который сможет утилизировать имеющуюся мощность?
Хм, я так понял что это как бы базовая память на кристале и можно будет еще в слоты ее добавить - нет ?
Це якщо розпаяють ті слоти на місці. А скоріше нє.
kot@work
Member

cadet-ua: 07.09.2023 16:21 Як що треба додати з часом пам'яті то що робить?
зараз вже є багато ноутів без можливості додати/змінити пам'ять. Ні разу не новина.
_clawfinger_
Member

waryag: 07.09.2023 21:25В інтелі занадто вільно оперують поняттям "енергоефективність", щоб лізти до планшетів.
Взагалі-то планшети на інтелі вже існують, той же гугл таблет на хромі, та інші. Хороші, чи погані не можу сказати. З тим прайсом що за них хочуть, вони по за зоною моїх інтересів. :) Маю надію що така чиплетна система може здешевити кінцевий продукт й піти в маси.
Хоча мені здається, що скоріше проци на арм в гору підуть, ніж продукти на інтелі вниз. :D
vmsolver
Member

Они паяют память на подложку, чтобы не паять её или слоты для неё на плате, ведь МП получается сильно проще и дешевле.
Scoffer
Member

unique-neon: 08.09.2023 01:25Пішла пошесть на роботі на ноути переводити, а для роботи треба 32 ГБ. З 16 треш, угар і содомія.
Для роботи може і 32 тера знадобитись, але до чого тут ультрабучний проц?
unique-neon
Member

Scoffer
Може він і ультрабучний, але робочий у мене по обчислювальній продуктивності нічим не кращий. Тому більше 8ГБ рам цілком потрібна річ.

Та і 8 ГБ на сьогодні - це хіба браузер відкрити, кіно подивитись.
Andrey2005
Member

Radeon R9 Fury X, 2015 рік
Шина 4096-bit HBM 512ГБ/с, правда всього тільки 4Гб
спойлер
Изображение
ДядяСаша
Member

А чого, норм новина, гониш пам'ять під кулером. 16 мідл рішення, 32 думаю буде топ.
Count
Junior

Если они туда 32 Гб всунут, то тогда да, основного потребителя это вполне устроит. Все таки 16 Гб несколько маловато будет, как по мне.
:)
IvanCh
Member

unique-neon
ну якщо вам по роду задач мали видати ноути з класу "мобільна робоча станція"(чи щось близьке до них) а видали ультрабуки то співчуваю.

але це проблеми не ультрабуків а вас і вашого it відділу,закупівельників і менеджерів
unique-neon
Member

IvanCh
Нз, чи рахується за ультрабук чи моб робочу станцію. 14 дюймів але не з тонких, 32 гіг рам, два перфоменс ядра, ще декілька енергоефективних, частота 1.6 ггц. Ну впринципі воно працює, хоча шумить і гаряче.

Якщо це ультрабук, то краще вже хай буде він, менше килограм носити. Цілком перевага. Справді не важкі.

Десктопи з віддаленим доступ мені були більш довподоби по різним причинам.
alexeygalas
Member

Я би не став цьому фото приділяти багато уваги - це ймовірно точно буде ексклюзивна модель для ультрабука чи ще чогось тонкого. H і P мобільні чіпи всеодно будуть з so-dimm слотами і все буде як завжди.

А такого виду проци будуть можливо для surface book або ще чогось, як колись були чіпи 1165g? З графікою Vega здається

Відправлено через 24 хвилини 18 секунд:
Nikolay Yeryomenko: 07.09.2023 15:41В десктопе же год за годом просто пробивают дно по потреблению - это уже просто давняя Intel традиция.
спойлер
Изображение
Покажіть мені оце дно, а то щось в око попало мабуть ))
NiTr0
Member

alexeygalas: 10.09.2023 09:14 Покажіть мені оце дно, а то щось в око попало мабуть ))
ну какбы нетбёрст тоже покупали, при том что он был адовым кипятильником с defective by design архитектурой...

охват рынка - это в первую очередь эффективность работы отдела маркетинга.

куда интереснее охват серверного рынка - там владельцы умеют деньги считать...
Ответить