Відбувся реліз відеокарт Radeon RX 7700/7800 XT. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

GreenMile: 07.09.2023 17:02Покажіть, де вам замало 12Гб у 4070ті?
Cyberpunk 2077 1440p + Path Tracing + HD Textures = 11500мб. споживання на моїй системі. Це гра, якій вже два роки. І приблизно такі самі 10-11гб. споживання буде в багатьох самих Графонистих новинок в 1440р (DLSS 3 Frame Generation потребує ВРАМ, Ray Tracing потребує ВРАМ, DLAA - тежсобі близько 500мб ВРАМ забиває після ввімкнення, зараз, в кінці місяця, ми ще дізнаємось, шо і DLSS 3.5 Ray Reconstruction потрібно трохи ВРАМ під себе).

Для 1080р 12гб. вистачить на це покоління з головою, але для 1440р - це вже впритул, а що буде далі.. я не знаю, але думаю, що ігри будуть тільки більше споживати, тому як в них будуть пхати все більше технологій.
Геральт
Member

Nortrom: 07.09.2023 16:38 Ещё один тест 7800XT vs 4070 vs 6950
Шкода, що споживання не моніторили.
В джедаях НВ навіть з променями зливає. :)
bombeybox
Member

Геральт: 07.09.2023 17:50Шкода, що споживання не моніторили.
На тому ж відео, в тих же самих Джедаях з РТ, 7800ХТ видає на 5-10% менше фпс а споживає на 100W більше :gigi:
GreenMile
Member

bombeybox: 07.09.2023 17:50
GreenMile: 07.09.2023 17:02Покажіть, де вам замало 12Гб у 4070ті?
Cyberpunk 2077 1440p + Path Tracing + HD Textures = 11500мб. споживання на моїй системі. Це гра, якій вже два роки. І приблизно такі самі 10-11гб. споживання буде в багатьох самих Графонистих новинок в 1440р (DLSS 3 Frame Generation потребує ВРАМ, Ray Tracing потребує ВРАМ, DLAA - тежсобі близько 500мб ВРАМ забиває після ввімкнення, зараз, в кінці місяця, ми ще дізнаємось, шо і DLSS 3.5 Ray Reconstruction потрібно трохи ВРАМ під себе).

Для 1080р 12гб. вистачить на це покоління з головою, але для 1440р - це вже впритул, а що буде далі.. я не знаю, але думаю, що ігри будуть тільки більше споживати, тому як в них будуть пхати все більше технологій.
Знаете, кіберпанк з костильним пастрейсінгом я навіть коментувати не буду :)

Подивіться на попередній сторінці свіже відео, прямо кожна друга гра, включаючи ОБОЖЕ, свіжий Ремнант на уе5, і зовсім свіжий Старфілд прямо перевищує поріг в 10Гб ;)

Відправлено через 2 хвилини :
Геральт: 07.09.2023 17:50
Nortrom: 07.09.2023 16:38 Ещё один тест 7800XT vs 4070 vs 6950
Шкода, що споживання не моніторили.
В джедаях НВ навіть з променями зливає. :)
У грі, яку споносорувала АМД? Дуууужеее диииивно, чому ж так, гммм :think:
bombeybox
Member

GreenMile: 07.09.2023 17:59Знаете, кіберпанк з костильним пастрейсінгом я навіть коментувати не буду
А от я заради саме Таких ігор купував собі відеокарту, тому для мене це важливіше, аніж якийсь новий скам на UE5, без next-gen графіки :)
GreenMile
Member

bombeybox: 07.09.2023 18:01
GreenMile: 07.09.2023 17:59Знаете, кіберпанк з костильним пастрейсінгом я навіть коментувати не буду
А от я заради саме Таких ігор купував собі відеокарту, тому для мене це важливіше, аніж якийсь новий скам на UE5, без next-gen графіки :)
Ну тоді не потрібно його в приклад ставити, вибачте. Це гра, яка при виході поклала 3090, про що мова? Тим більше, я все одно не побачив жодної гри, включаючи кіберпанк, де б 12 Гб не вистачало, тобто не якісь абстракті цифри в оверлеї, а конкретно фрізи, статери і таке інше, що заважає грати ;)
Тобто, окрім стандартних "щось колись", жодних аргументів немає :dontknow:
bombeybox
Member

GreenMile: 07.09.2023 18:05Тим більше, я все одно не побачив жодної гри, включаючи кіберпанк, де б 12 Гб не вистачало, тобто не якісь абстракті цифри в оверлеї, а конкретно фрізи, статери і таке інше, що заважає грати
Якщо ви так хочете побачити фрізи - просто увімкніть на своєму ПК 2160p розширення в будь-якій новинці з трасуванням (можна навіть з DLSS). Гра моментально заб'є весь пул пам'яті, полізе в RAM і ви побачите свої фрізи. Я так і робив і все це бачив. Але я не кажу що саме так треба робити, 4070Ті - не для 4к. Я навпаки з вами погодився, зараз - вистачає 12 гб і для 1080р і для 1440р в будь-якій грі, як буде завтра - ми не знаємо, але завжди приємно мати хоч якийсь запас.
Геральт
Member

GreenMile: 07.09.2023 18:01 У грі, яку споносорувала АМД? Дуууужеее диииивно, чому ж так, гммм :think:
Цікавий момент. Останнім часом таких ігр все більше. Ну і за приставки не забуваємо.
GreenMile: 07.09.2023 18:05 Тим більше, я все одно не побачив жодної гри, включаючи кіберпанк, де б 12 Гб не вистачало, тобто не якісь абстракті цифри в оверлеї, а конкретно фрізи, статери і таке інше, що заважає грати ;)
Тобто, окрім стандартних "щось колись", жодних аргументів немає :dontknow:
Ну от був приклад з потером, де 3070 було хижо. Але це карта минулого покоління, а 4070 актуального. Якщо карту міняти кожне покоління, то це не проблема. 4070 (12) змінять на 5070 (16) через рік чи скільки там лишилось.
manbearboar
Member

GreenMile: 07.09.2023 17:02Звісно не буде в тому то і проблема, якщо нікого не обмежувати і дати волю рукожопам
Никакой воли и нет, есть ограничение в объёме памяти 16Гб на консолях из которого исходят при разработке актуальных.
При этом всегда предполагалось, что игровой ПК должен быть круче по спекам, так как целевой фпс не 30, а 60.
Если кто-то рассчитывает погамать на ПК с железом слабее чем у консоли и с почиканой памятью - это уже его проблемы.
По крайней мере так решено с 2023 года (судя по последним релизам), потому что игроделы слишком много лет ужимались в 8Гб ещё предыдущего поколения консолей.
Nortrom
Member

Таких ігор купував собі відеокарту
Ради одной игру купили видяху? Теперь в кибер 24\7 наяриваете? :gigi:
4070 змінять на 5070 через рік чи скільки там лишилось.
Хуанг знатно хомяков доит, по чайной ложке выдает, а вы платите :laugh:

кіберпанк з костильним пастрейсінгом я навіть коментувати не буду
Нам до PT ещё очень далеко, вон в UE5 обычную комнату 4090, 3 часа+ рендерит.
Врываем завод с маслом над городом, и подаем это как ВАУ :laugh:
спойлер
Изображение
Цікавий момент. Останнім часом таких ігр все більше. Ну і за приставки не забуваємо.
Скорей всего это роль играет
Изображение
manbearboar
Member

GreenMile: 07.09.2023 18:05не побачив жодної гри, включаючи кіберпанк, де б 12 Гб не вистачало
Увидеть, что 12Гб не хватает, можно только на карте с бОльшим объёмом памяти или на скринах в виде порезанных LoD при одинаковых настройках.
Или вы хотели на 12гб карте увидеть потребление больше 12гб?
Павло
Member

Nissash: 07.09.2023 17:32 Оновлення рекорду на ціну RX 7700 XT - 28239 грн (764,91$) :eek:
https://ktc.ua/goods/videokarta_asus_tu ... rce=nadavi
спойлер
Изображение
Для порівняння - зараз нову (з гарантією 2р) Sapphire Radeon RX 6800 XT SE 16 GB NITRO+ можна взяти за 28539 грн. :super:
Простіші моделі та б/в взагалі до 25000 грн.

Нажаль в інших більше відомих магазинах жодної досі немає у наявності :(
В телемарті XFX Radeon 6950 XT Speedster MERC 319 30к... 3 роки гарантії... А тут чуваки пробують продавати рх 7700хт за 28к...
bombeybox
Member

Nortrom: 07.09.2023 18:21Ради одной игру купили видяху? Теперь в кибер 24\7 наяриваете?
Ні, заради Таких ігор як КП2077, Control, Alan Wake 2, Відьмак 3 RT, Hogwarts RT, Metro Ex, ну, тобто, щоб побачити рівень графонія і насолодитись високим фпс, який не побачить в цій грі власник умовної ПС5...
і карти від АМД ;)
kornuolis
Junior

Загляньте в статистику Стіма і трєзво содрогнітєсь. Промені собі може дозволити 5-6 відсотків користувачів, частина з яких цю функцію не буде вмикати з тих чи інших міркувань.
1650 це найпопулярніша карта в стімі.
1920 x 1080 це найпопулярніша роздільна здатність екрану.
З врахуванням зростання цін на відеокарти людям аби в растеризації все було добре і не вище 1080р.
З врахуванням топ ігор на стімі(Кс, Дота та інші онлайн ігри) 9 з 10 людей секцію з перформансом з РТХ просто скіпнуть.
Ось коли промені будуть жерти не більше умовної теселяції, і пхати його будуть навіть в піксель інді, тоді це і стане народною метрикою. До тих пір РТХ for chosen few і для середньостатистичного геймера не є критично важливим.
SergN
Member

Павло: 07.09.2023 18:24А тут чуваки пробують продавати рх 7700хт за 28к...
В пошуках наївних блохерів-ревьюверів, що розкошеляться.
Там 7900ХТ вже від 34к коштує, а 4070 - від 24к, тож орієнтир для цін зрозумілий, тільки рухатись туди ціни можуть і досить повільно.
daesz
Member

GreenMile: 07.09.2023 17:02 Ну от 3090 24Гб має і що, який з них зиск, якщо там ядро по продуктивності як 4070ті, де переваги від подвійного обсягу пам'яті після 3-х років, покажете?
Терміни 4к і хай рез текстури чули коли небудь?
Nortrom
Member

Таких ігор як КП2077, Control, Alan Wake 2, Відьмак 3 RT, Hogwarts RT, Metro Ex, ну, тобто, щоб побачити рівень графонія і насолодитись високим фпс
Натягиваем на старые движки псевдоРт и думаем что оно лучше, или на 80и летней бабке шмот 18и летней прекрасно выглядит? :laugh: Графоний уже топчется на одном месте этак с 2014 года, когда будет прорыв в графоний, тогда можно будет поговорит.
і карти від АМД
Шутка конечно хорошая, но пользователи AMD прекрасно увидят у себя то что видят пользователи НВ
GreenMile
Member

manbearboar: 07.09.2023 18:18
GreenMile: 07.09.2023 17:02Звісно не буде в тому то і проблема, якщо нікого не обмежувати і дати волю рукожопам
Никакой воли и нет, есть ограничение в объёме памяти 16Гб на консолях из которого исходят при разработке актуальных.
При этом всегда предполагалось, что игровой ПК должен быть круче по спекам, так как целевой фпс не 30, а 60.
Если кто-то рассчитывает погамать на ПК с железом слабее чем у консоли и с почиканой памятью - это уже его проблемы.
По крайней мере так решено с 2023 года (судя по последним релизам), потому что игроделы слишком много лет ужимались в 8Гб ещё предыдущего поколения консолей.
Ага, обмеження на які вони ниють, що це мало і щоб зробити дічйсно красиву гру з усіма фішками то треба десь 32 :gigi: . Я вам відповідь намалюю:
спойлер
Game.jpg
manbearboar: 07.09.2023 18:22
GreenMile: 07.09.2023 18:05не побачив жодної гри, включаючи кіберпанк, де б 12 Гб не вистачало
Увидеть, что 12Гб не хватает, можно только на карте с бОльшим объёмом памяти или на скринах в виде порезанных LoD при одинаковых настройках.
Или вы хотели на 12гб карте увидеть потребление больше 12гб?
Я хочу побачити, як їх не вистачає, а не "споживання". Я граю в гру а не в цифри в оверлеї, тож будь ласка, дуже цікаво побачити в яких 2к іграх ви не можете грати з 12 Гб через фрізи чи що там :)
Nissash
Junior

GreenMile: 07.09.2023 19:48
Ага, обмеження на які вони ниють, що це мало і щоб зробити дічйсно красиву гру з усіма фішками то треба десь 32 :gigi: . Я вам відповідь намалюю:
спойлер
Game.jpg
Якраз натрапив на відео порівняння відносно старих ігор й нових.
Таке враження, що з часом, якість тільки падає, а вимоги тільки збільшуються :-/

GreenMile
Member

daesz: 07.09.2023 19:27
GreenMile: 07.09.2023 17:02 Ну от 3090 24Гб має і що, який з них зиск, якщо там ядро по продуктивності як 4070ті, де переваги від подвійного обсягу пам'яті після 3-х років, покажете?
Терміни 4к і хай рез текстури чули коли небудь?
Ну чув, і що?
Наприклад, 3090 в 4к, за 10 Гб перевалило штуки три гри, сама показова Tom Clancy's The Division 2(з прив'язкою по часу) яка жере аж за 16 Гб! І малює в сердному 80 ФПС Ну ось воно, так? А тепер беремо його на 4070Ті з 12 Гб і СЮРПРИЗ середній ФПС 100-120 :D Що будемо робити в 4к з 3090 і її 24 гігами? :rotate:
Ответить